29 Şubat 2012 Çarşamba

BAŞKAN OĞUZ’DAN İLÇEDEKİ SANAYİ KURULUŞLARINA ÇAĞRI: VERGİNİZİ ALİAĞA’DA ÖDEYİN, ALİAĞA’YA BÜTÇEDEN DAHA FAZLA PAY AYRILSIN”

BAŞKAN OĞUZ'DAN SANAYİCİLERE ÇAĞRI: VERGİYİ ALİAĞA'DA ÖDEYİN

BAŞKAN OĞUZ'DAN İLÇEDEKİ SANAYİ KURULUŞLARINA ÇAĞRI: VERGİNİZİ ALİAĞA'DA ÖDEYİN, ALİAĞA'YA BÜTÇEDEN DAHA FAZLA PAY AYRILSIN"

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI TURGUT OĞUZ, VERGİ HAFTASI KAPSAMINDA, ALİAĞA VERGİ DAİRESİNİ ZİYARET ETTİ. 

ALİAĞA- İZMİR (29.02.2012)- Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Aliağa'nın sadece İzmir ve Ege değil, Türkiye'nin üretim, istihdam ve ticaret yükünü taşıdığını, buna rağmen sanayi kuruluşlarının vergiyi başka kentlerde ödemesinden dolayı kentin kamu gelirlerinden yeteri kadar pay alamadığını söyledi.

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Belediye Meclis üyesi Fuat Özer ile birlikte Vergi haftası münasebetiyle Aliağa vergi Dairesi Müdürü Abdullah Ölmez ve personeli ziyaret etti.  Ziyarette Vergi Dairesi personeli tarafından sıcak bir şekilde karşılanan Başkan Oğuz,  personele "mükelleflerle yapıcı, güven veren, diyalog ve çözüm odaklı hizmet veriyorsunuz. Size bu yaklaşımınızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi. 

ALİAĞA'DA TAHAKKUK 650 MİLYON 373 BİN TL
Ziyarette Başkan Oğuz'a Aliağa'daki vergi istatistikleri hakkında bilgi veren Aliağa vergi Dairesi Müdürü Abdullah Ölmez, güncel rakamlara göre Aliağa'da 4 bin 750 mükellef bulunduğunu ifade ederek, "3bin 353 gerçek usul, 794 şirket, 445 vasıfsız, 13 diğer ücret ve 100 diğer mükellef kategorisinde olmak üzere toplam 4 bin 750 mükellefimiz var. 31 Aralık 2011 itibariyle 650 milyon 373 bin TL vergi tahakkuku oluştu. Bunun yaklaşık 219 milyon 478 bin TL'si tahsil edildi. 2011 tahsilâtımız yüzde 70'lere ulaştı" dedi. 

BAŞKAN OĞUZ'DAN BÜYÜK KURULUŞLARA ÇAĞRI: "VERGİYİ ALİAĞA'DA ÖDEYİN"
Aliağa Vergi Dairesi'nin, mükelleflerle yapıcı, güven veren, diyalog ve çözüm odaklı hizmet ürettiğini ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, "Aliağa, gerçekte daha fazla vergi ödüyor. Ancak, bazı büyük sanayi kuruluşlarımızın merkezi Aliağa dışında olduğundan, bu kuruluşların ödediği vergi Aliağa'da görülmüyor.  Buradan Sanayi kuruluşlarımıza vergi ödemelerini Aliağa'da yapmaları için çağrıda bulunuyorum; Bölgemizde üreten kuruluşların vergilerini Aliağa'da ödemesiyle Aliağa'nın bütçeden ve buna bağlı olarak kamu yatırımlarından alacağı pay büyük oranda artacak. Bu da bölgemizi daha gelişmiş, altyapısı tamamlanmış, sağlıklı bir çevrede, vatandaşa daha kaliteli hizmet sunan bir bölge haline getirecektir" dedi. 

"VERGİNİN KARŞILIĞI YATIRIM VE HİZMET OLARAK DÖNMELİ"
 "4 bin 750 mükellefin bulunduğu kentimiz, en çok vergi ödeyen yerlerden biri. Bu kadar fazla vergi ödeyen bir ilçenin bunun karşılığını yatırım ve hizmet olarak bölgesinde görmesi gerekir." diye konuşan Başkan Oğuz, "Aliağa'nın merkezi bütçeye katkısı, ödenen vergi rakamlarının çok üzerindedir.  Aliağa'da üretim yapmasına rağmen çeşitli illerde vergi rekortmeni listesinde olan kuruluşlarımız var. Bu kuruluşlarımızın da vergilerini Aliağa'da ödemelerini istiyoruz. Bu halkımıza ve bölgemize karşı önemli bir sorumluluktur." Dedi. 

BAŞKAN KOCAOĞLU’NDAN TERMİK SANTRAL AÇIKLAMASI:

BAŞKAN KOCAOĞLU'NDAN TERMİK SANTRAL AÇIKLAMASI:

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AZİZ KOCAOĞLU: "ALİAĞA'DAKİ TERMİK SANTRAL İŞİNDE BAŞKAN OĞUZ'UN NOKTA KADAR SUÇU YOK"

BAŞKAN AZİZ KOCAOĞLU: "ALİAĞA BELEDİYESİ'NİN RUHSAT VERDİĞİ TERMİK SANTRALİN YASAL OLMAYAN HİÇBİR YÖNÜ YOKTUR"

(29.02.2012- İZMİR) Selçuk'ta düzenlenen İzmir Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Başkan Aziz Kocaoğlu, Aliağa'ya kurulması planlanan termik santral konusunda ilk kez konuştu.

ÇEVRE VE ENERJİYİ DENGELEMEK ZORUNDAYIZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, toplantı sırasında kendisine yöneltilen sorulara tüm içtenliği için yanıt verdi. Aliağa'da kurulması planlanan termik santrale ruhsat verdiği gerekçesiyle Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'a yöneltilen eleştirileri de yanıtlayan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Burada Aliağa Belediye Başkanımızın nokta kadar suçu yoktur. Şimdi orada bir çok termik santral talepleri gelebilir. Bu termik santral talepleri eğer yasal sürecini tamamlayıp bir sanayi bölgesinde, bir ağır sanayi arsasında kuruluyorsa, burada kimsenin yapacağı bir şey yoktur. Tarım arazileri için gelen talepleri ise Büyükşehir Belediyesi olarak yargı sürecine götürme konusunda hassasız" dedi.

Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Eğri oturup doğru konuşacağız. Hepimizin, devleti yöneten kişilerin yasalarla belirlenmiş yetkisi var. Aliağa bölgesi 50'lili yıllardan başlayarak planlanmış bir ağır sanayi bölgesidir. Bu ağır sanayi bölgesinde bugün Petkim, Tüpraş, 7-8 haddehane  ve bunlara bağlı olarak gelişen sektörler, gemi söküm tesisleri, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi var. Burası İzmir'in ağır sanayi bölgesidir. Bunu herkesin kabullenmesi gerekir. Aliağa Belediyesi'nin, belediye başkanlığının ruhsat verdiği termik santralin yasal olmayan hiçbir yönü yoktur. Her yönü yasaldır. Bütün izinler alınmıştır. Asıl önemli olan, havayı kirleten tesislerin baca sistemlerinin gerektiği gibi çalıştırılması, ÇED raporlarında taahhüt edilen şeylerin ilgili kurumlar tarafından takip edilmesidir. Burada biz yetkili değiliz. Ama 'ağır sanayi arazisinde (Çevre Bakanlığı'ndan bütün izinleri alınmış) termik santral kurulmasın' diye bir mantıkla yaklaşamayız. Biz Büyükşehir Belediyesi'yiz. Bir taraftan çevreyi, bir taraftan insanımızın sağlığını koruyacağız. Ama öbür taraftan da sanayinin gelişmesi, enerji ihtiyacının karışlanması  gerekiyor.  Aliağa Belediye Başkanımızın hem sorumluluğu var, hem yetkisi var. İkisini dengelemek zorunda. Biz tarım arazilerinde bu tür yapılaşmalara karşıyız. Türkiye'de 1/ 25 binlik planları ilk yapan belediyeyiz. İlk defa kentin imar anayasasını İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde onayladık. Ve sanayi bölgelerinde yeteri kadar, konut bölgelerinde yeteri kadar, tarım alanlarını da koruyarak hepsini gerçekleştirdik. Bizim şu anda imar anayasamız belli. Bunun dışına çıkmayız. Ama Büyükşehir Belediyesi 'karşıyım karşı, her şeye karşı' diye iş de yapamaz. Yetkisini ve sorumluluğunu kullanmak zorundadır. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum."





--
ALİAĞA BELEDİYESİ
Kültür Mahallesi İstiklal Cad. No: 66 Aliağa / İzmir
Tel: 0232 6161980 dahili (318)  GSM: 0530 5055539 Faks: 0232 616 3719 E Mail: aliagabld@gmail.com

Aliağa'dan etkinlik duyuru ve haberlerin mail adresinize gelmesini istemiyorsanız lütfen aliagabld@gmail.com adresine "Mail istemiyorum" konulu bir e posta gönderiniz. Mailiniz hemen listemizden çıkarılacaktır. 

Listemize yeni eklenmesini istediğiniz e mail adreslerini de "Listeye ekleyin" konusu yazarak aliagabld@gmail.com adresine gönderiniz

27 Şubat 2012 Pazartesi

GAZETE

Merhaba Alfa Tivi ,

Bilgi için lütfen linki tıklayınız

YENİ VİZYON GAZETESİ 24 02 2012 TARİHLİ SAYISINI OKUMAK İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ

http://www.yenivizyon.net/gazette.php?dateYear=2012&dateMonth=02&dateDay=24


Alfa Press/ Şenol GÖK

Bu E-Gazete aboneliğinden ayrılmak istiyorsanız lütfen takip eden linki tıklayınız: unsubscribe link

TÜRK SANAT MÜZİĞİ KONSERİ, MUSİKİSEVERLERİ BULUŞTURDU

TÜRK SANAT MÜZİĞİ KONSERİ, MUSİKİSEVERLERİ BULUŞTURDU

ALİAĞA BELEDİYESİ TSM KOROSU BÜYÜLEDİ

ALİAĞA BELEDİYESİ TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU'NUN "YEŞİLÇAM KLASİKLERİ" TEMALI KIŞ KONSERİNE ALİAĞALILAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ. MÜZİKSEVERLERİN YOĞUN İLGİSİ SONUCU ÇOK SAYIDA İZLEYİCİ KONSERİ AYAKTA İZLEDİ.

FOTOĞRAFLI

ALİAĞA BELEDİYESİ
ALİAĞA/İZMİR(27.02.2012)- Aliağa Belediyesi'nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği Türk Sanat Müziği korosu konseri, müzikseverlerin akınına uğradı. Aliağa Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu'nun "Yeşilçam Klasikleri" temalı kış konserine Aliağalılar büyük ilgi gösterdi. Müzikseverlerin yoğun ilgisi sonucu çok sayıda izleyici konseri ayakta izledi.

Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde sanatseverlerin karşısına çıkan Aliağa Belediyesi Türk Sanat Müziği korosu izleyenlere unutulmaz bir konser ziyafeti sundu. Sunuculuğunu TSM sanatçısı Göksenin Çakmak,  koronun şefliğini Turgay Kızıltuğ'un yaptığı konserde Solistler Yeşilçam'ın klasikleşmiş 21 eserini seslendirdi. Yılın ilk Sanat Müziği konserinde Nihavend, Segâh, Hüzzam, Muayyen Kürdi, Uşşak ve Rast makamında seslendirilen şarkılar dinleyicilere nostaljik dakikalar yaşattı. Koroda yer alan Aliağa'nın amatör sesleri ise başarılı performanslarıyla dinleyenlerden tam not aldı. 

TSM KOROSUNDAN MÜZİK ZİYAFETİ
Konserde Koronun Aliağalı genç sesleri; Neşe Tanrıkulu, Sertaç Lezgioğlu, Hediye Gelişli, Yusuf Sirke, Zehra Yurttagül, Bahri Gökçek, Zuhal Dolgun, Okan Şen, Güler Atılgan, Gülçin Geldi, Rıfat Korkmaz, Cevat Ultanır, Hasan Ertanış, Tuğba Baykalmış, Gülay Korolay, Işık Yılmaz, Serkan Sır, Coşkun Saygılı, Arzu Özcan, İsmail Köylü, Şenay Kayan ve Ertuğrul Kayan sözledikleri birbirinden güzel şarkılarla dinleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

UĞUR EREN "HARİKA BİR KONSER İZLEDİK"
Konser sonrasında Şef Turgay Kızıltuğ'a teşekkür çiçeği sunan Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren koronun çok keyifli bir konser verdiğini belirterek "Aliağa Belediyesi olarak kültürel ve sanatsal aktivitelere büyük değer veriyoruz. Bunlar içinde konservatuarımızdaki korolarımız önemli bir yer tutuyor. Arkadaşlarımız bizlere harika bir konser verdi. Gelen tüm konuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Salona giremeyen ve atakta kalan konuklarımızdan özür diliyorum. Aliağa'ya daha büyük salonlar kazandıracağız." Dedi.

ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN 'ÖZÜRLÜ MEMUR SEÇME SINAVI DESTEĞİ”

ALİAĞA BELEDİYESİ'NDEN 'ÖZÜRLÜ MEMUR SEÇME SINAVI DESTEĞİ"

ÖMSS BAŞVURULARI BAŞLADI. 6 BİN ENGELLİ YURTTAŞIN YAŞADIĞI ALİAĞA'DA, BELEDİYE BAŞKANI TURGUT OĞUZ, ÖMSS'YE BAŞVURACAKLARA BAŞVURU VE ULAŞIM DESTEĞİ VERECEK

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI OĞUZ'DAN ENGELLİ VATANDAŞLARA ÇAĞRI: ÖZÜRLÜ MEMUR SEÇME SINAVI (ÖMSS)NA BAŞVURUN"

ALİAĞA- İZMİR (27.02.2012)- Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak olan 'Özürlü Memur Seçme Sınavı' (ÖMSS) için başvurular alınmaya başlandı. Başvuru yapan ilköğretim mezunu engelliler, sınava girmeden kurayla memur adayı olabilecek. Lise, ön lisans ve lisans mezunu engelliler de 29 Nisan tarihindeki sınavda memur adayı olabilmek için ter dökecek. ÖMSS'ye katılmak isteyen adaylar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine başvuru yapacak. 

BAŞVURULARDA ALİAĞA BELEDİYESİ'NDEN ULAŞIM DESTEĞİ
Aliağa belediyesi, ÖMSS'ye başvuracak yurttaşlar için başvuru ve ulaşım desteği verecek. Aliağa Belediyesi Engelli Koordinasyon Birimi ön kabul ve taahhüt beyan belgelerinin toplu olarak doldurulmasını sağlayacak. Aliağa Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin desteğiyle, sınava başvuracak olanlara her türlü destek verilecek. 

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ÖMSS'na Aliağa'dan başvuracak olan vatandaşlara Aliağa belediyesi tarafından her türlü kolaylığın sağlanacağını, bu kapsamda  İzmir'e ücretsiz ulaşım olanağı sağlanacağını açıkladı.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ
Başkan Oğuz, ÖMSS'na koşulları uyan tüm engelli yurttaşların katılmasını isteyerek, "Aliağamızda yaklaşık 6 bin engelli yurttaşımız var. Engelli yurttaşlarımızın kamuda iş fırsatı bulması için bu sınav ve kura süreci bir fırsat. Başvuru şartları uyan Engelli vatandaşlarımız bu önemli fırsattan yararlanmak için mutlaka başvurularını yapmalı. Konu ile ilgili Belediyemiz girişindeki engelli koordinasyon merkezimizden kapsamlı bilgi alınabilir. Belediye olarak İzmir'deki işlemler için araç desteği sağlayacağız." dedi. 

NASIL BAŞVURULACAK?
Özürlü vatandaşlarımız http://www.osym.gov.tr/  adresinden aday başvuru formunu doldurup renkli çıktısını alacak. Form ekine Sağlık Kurulu Rapor Fotokopisi, Kimlik Fotokopisi, Diploma Fotokopisi ve varsa Özürlü Kimlik Kartı fotokopilerini ekleyerek 2 mart tarihine kadar şahsen  Gazi Bulvarı No:97 Çankaya İzmir adresindeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğüne başvuru yaparak Ön kabul ve taahhüt belgesini dolduracak. Aliağa Belediyesi ulaşım desteği vererek, 29 Şubat Çarşamba günü saat 09.00'da başvuru yapacak vatandaşları toplu olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğüne götürecek. Daha sonra belgelerle birlikte Aliağa'da okullarda bulunan ÖSYM başvuru bürolarına kayıt başvurusu yapılacak.

SINAV 29 NİSANDA İL MERKEZLERİNDE YAPILACAK
ÖMSS; genel engelliler, görme engelliler, işitme engelliler ve zihinsel engelliler olmak üzere 4 grupta yapılacak. Başvurular 2 Mart Cuma mesai bitimine kadar devam edecek. Başvuru yapacak olan adayların en az ilkokul mezunu olması gerekiyor. Başvuru yapacak olan ilköğretim mezunlarının yerleştirme işlemi, kura ile ÖSYM tarafından yapılacak. Lise, ön lisans ve lisans mezunu özürlüler de 29 Nisan tarihinde 81 il merkezinde yapılacak sınava tabi tutulacak.

23 Şubat 2012 Perşembe

ALİAĞA BELEDİYESİ TSM KOROSU SAHNE ALIYOR

ALİAĞA BELEDİYESİ TSM KOROSU EN GÜZEL YEŞİLÇAM ŞARKILARINI SİZİN İÇİN SÖYLEYECEK 

ALİAĞA BELEDİYESİ TSM KOROSU 25 ŞUBAT CUMARTESİ AKŞAMI SAHNE ALACAK.

ALİAĞA/İZMİR- (23.02.2012)- Aliağa Belediyesi, Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında Belediye Türk Sanat Müziği Korosu sahne alacak. Yılın ilk konserinde Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde sahne alacak koro Yeşilçam'ın unutulmaz şarkılarıyla sanatseverlerin karşısına çıkacak.  25 Şubat Cumartesi akşamı kış konserinde sahne alacak koronun konseri Saat 20.00'de başlayacak. 

YEŞİLÇAM'IN UNUTULMAZ ŞARKILARI
Yeşilçam filmlerinin klasik olmuş şarkılarıyla unutulmaz bir konser vermeyi amaçlayan TSM korosu 2 bölümden oluşan konserde toplam 26 eser seslendirecek. 6 eserin koro tarafından seslendirileceği konserde 20 muhteşem eseri solistler seslendirecek.  
Solistlerin; "Ben Seni Unutmak İçin Seni Unutmak İçin Sevmedim", "Bak Yeşil Yeşil", "Boş Çerçeve", "Seven Ne Yapmaz", "Benim Gönlüm Sarhoştur", " İşte Bu Bizim Hikâyemiz" gibi Türk filmlerinin de unutulmaz eseleri arasında yer alan şarkıları seslendireceği konserin sunuculuğunu TSM sanatçısı Göksenin Çakmak,  koronun şefliğini Turgay Kızıltuğ yapacak.

BAŞKAN OĞUZ; KONSERE TÜM HALKIMIZI BEKLİYORUZ
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Aliağa'da kültür ve sanat aktivitelerinin toplumun tüm kesimlerine hitap ettiğini ifade ederek, "Konservatuarımız bünyesinde yüzlerce kursiyerimize kültürel, sanatsal ve mesleki alanlarda eğitimler veriyoruz. Sosyal Belediyecilik anlayışımızla sürdürdüğümüz kültür sanat aktiviteleri, Müzik, Enstrüman, Tiyatro kurslarımız büyük ilgi görüyor. Aylardır düzenli çalışan Türk Sanat müziği koromuz, güzel bir konserle vatandaşlarımızın karşısına çıkacak. Herkesi konserimize bekliyoruz" dedi. 

HABER GÖRSELLERİ İÇİN LİNKLERE TIKLAYINIZ





BEKO BASKETBOL LİGİ’NİN 19. HAFTASINDA ALİAĞA PETKİM’İN RAKİBİ TRABZONSPOR

BEKO BASKETBOL LİGİ'NİN 19. HAFTASINDA ALİAĞA PETKİM'İN RAKİBİ TRABZONSPOR
 
FOTOĞRAFLI
 
ALİAĞA/İZMİR(23.02.2012)- Türkiye Kupası nedeniyle bir haftalık aranın ardından Beko Basketbol Ligi'nin 19. haftası, hafta sonu oynanacak maçlarla tamamlanacak.  4 Şubat'ta evinde oynadığı ve kaybettiği Anadolu Efes maçının kural hatası nedeniyle iptal edilmesiyle moral bulan Aliağa Pektim evinde Trabzonspor'u ağırlayacak. Trabzonspor maçını play-off iddialarını sürdürmek için kazanmaları gerektiğini belirten Aliağaspor Kulübü Başkanı Uğur Eren özellikle büyük maçlarda yaşadıkları hakem hatalarını yaşamak istemediklerini söyledi.   
 
26 ŞUBAT PAZAR ENKA SPOR SALONU'NDA SAAT 16.00'DA
Anadolu Efes ile oynadığı maçı tekrar edileceği için şu anda bir maçı eksik olan yeşil-beyazlılar, geçtiğimiz sezon bir dönem Aliağa Petkim'i çalıştıran Halil Üner'in başında olduğu Trabzonspor'u ağırlayacak.  26 Şubat Pazar günü Enka Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma Saat 16.00'da başlayacak. 19. Hafta öncesi Aliağa Petkim 26 puanla 9. sırada yer alırken ligde zor günler geçiren Trabzonspor ise 22 puanla 15. sırada yer alıyor.
 
BAŞKAN EREN; "PLAY-OFF İDDİAMIZI SÜRDÜRMEK İÇİN KAZANMALIYIZ"
Ligde son olarak TOFAŞ'ı mağlup ettiklerini belirten Aliağaspor Kulübü Başkanı Uğur Eren Trabzonspor'u yenecek güçte olduklarını söyledi.  Saha ve seyirci avantajını kullanarak play-off iddiasını devem ettirmek istediklerini belirten Eren; "Takımımızın 17 haftalık performansında memnunuz. Bu sezon mutlaka play-off oynayarak bir ilki başarmak istiyoruz. Takımımızda her şey yolunda. Pazar günü evimizde oynayacağımız Trabzonspor maçını mutlak kazanmak istiyoruz. Saha avantajımızı kullanarak seyircimizin de desteği ile kazanacağımızı düşünüyorum. Taraftarlarımızın her zaman olduğu gibi salonumuzu doldurması bekliyorum."dedi.  

ALIN TERİMİZ ÇALINMASIN
Özellikle büyük takımlarla yapılan maçlarda hakemlerin takdir haklarını büyük takımlardan yana kullandıklarını dikkat çeken Başkan Uğur Eren; "Ligde ve kupada uğradığımız haksızlıklar canlı yayında tüm basketbol severlerin gözü önünde yaşandı.  Kulüp olarak kısıtlı bir bütçeyle Türk basketboluna renk katmaya, basketbolun yaygınlaşmasına çalışan bir kulübüz. Hakemlerden adil olmalarını ve gördüklerini çalmalarını, düdük çalarken büyük küçük ayrım yapmamaları en büyük dileğimiz. Alın terimizin yanlış düdüğe kurban edilmesine seyirci kalamayız. Maçlarımızda hakem hatası yaşamak istemiyoruz."dedi.          



ALİAĞA’DA SİNEMA ŞÖLENİ BERLİN KAPLANI, NEŞELİ AYAKLAR 2 VE 1453 FETİH İLE SÜRÜYOR

ALİAĞALILAR SİNEMAYI SEVDİ

ALİAĞA BELEDİYESİ CEP SİNEMASI VİZYONDAKİ FİLMLERİ İZLEYİCİLERLE BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR.
 
ALİAĞA/İZMİR (23.02.2012)- Vizyondaki filmleri sinemaseverlerle buluşturan, yurttaşlara ucuz, kaliteli ve konforlu film izleme imkânı sunarak kentteki sinema eksikliğini gideren Aliağa Belediyesi Cep Sineması Şubat ayının son haftası ve mart ayında Berlin Kaplanı, Neşeli Ayaklar 2 ve Fetih 1453 filminin gösterimiyle sürecek.

Cep Sinemasında son hafta gösterimde olan "Çizmeli Kedi" filmi çocukların izdihamına uğradı. Dönem dönem çocuklara özel film gösterimi ile mimikleri sevindiren Aliağa Belediyesi Cep sinemasında 17 Şubat'tan bu yana gösterimde olan Çizmeli Kedi filmi çocuklardan yoğun ilgi gördü.
 
BAŞKAN OĞUZ; "ÇOCUKLARIMIZI SİNEMA İLE TANIŞTIRIYORUZ"
Öğretmeleri eşliğinde sosyal kültürel etkinlikler çerçevesinde sinemaya gelen öğrenciler vizyona yeni giren animasyon, macera, komedi türündeki filmleri izleyerek keyifli dakikalar geçiriyor. Sömestri tatilinde de öğrencilere vizyondaki çocuk filmlerini sunduklarını belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; "Cep sinemamız kentimizdeki sinema eksikliğini büyük ölçüde giderdi.  Kentimizin tek sineması olmasına karşın yurttaşlarımız vizyondaki filmleri çok ucuza ve keyifle izleyebiliyorlar.   Çocuklarımız için de eğitici eğlendirici filmleri tercih ederek hem onların sinema ile tanışmasına hem de keyifli vakit geçirmelerine yardımcı oluyoruz."dedi.    
 
SIRADAKİ FİLM; BERLİN KAPLANI
Aliağa Belediyesi Cep Sineması'nda 24 Şubat'tan itibaren 14.30 17.30 ve 20.30 seanslarında Ata Demirer'in başrolünü oynadığı ve geçtiğimiz ay vizyona giren komedi filmi Berlin Kaplanı gösterimde olacak.  

NEŞELİ AYAKLAR 2 VE FETİH 1453 FİLMİ GELİYOR
7'DEN 70'e her yaştan izleyicinin büyük ilgi gösterdiği ve Çocukların büyük bir merakla beklediği Neşeli Ayaklar 2 animasyon filmi 2-8 Mart tarihleri arasında Aliağa Cep Sinemasında gösterimde olacak. Geçtiğimiz hafta vizyona giren ve 1 haftada 1 milyon 400 bin kişinin izlediği Fetih 1453 filmi de 9 Martta Aliağa Belediyesi Cep Sinemasında gösterime girecek. 


22 Şubat 2012 Çarşamba

ALİAĞA’NIN İLK YELKEN SPORCULARI İLK YARIŞLARINA KATILDI

ALİAĞA'NIN İLK YELKENCİLERİ YARIŞLARDA..

TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ DENİZ TİCARET ÜSLERİNDEN ALİAĞA'DA, SON YILLARDA YELKEN SPORU HIZLA GELİŞİYOR.

ALİAĞA- İZMİR (22.02.2012)- Türkiye'nin en önemli deniz ticaret üslerinden Aliağa'da, son yıllarda yelken sporu hızla gelişiyor. Aliağa Deniz Sporları Kulübü, 8-14 yaş arası çocuklara yelken eğitimleri veriyor. Deniz Sporlarıyla tanışan genç sporcular, ilk kez katıldıkları Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) tarafından düzenlenen Göztepe Yelken 2012 Açılış Kupasında gösterdikleri performansla gelecek vaad ettiklerini gösterdi. 

AÇILIŞ KUPASINDA YARIŞTILAR
Türkiye Yelken Federasyonu tarafından düzenlenen Yelken 2012 Açılış Kupası, Göztepe Yelken Kulübünde yapıldı. Yarışlara 8-11 yaş arasında 6 sporcuyla katılan Aliağa Deniz Sporları Kulübü (ADSK), otoritelerden tam not aldı. Aliağa'nın ilk lisanslı yelken sporcuları olan ASDK Yelkencileri katıldıkları ilk yarış olmasına rağmen gösterdikleri üstün performansla yarış tamamlama başarısını gösterdi. 

ALİAĞA, YAKIN BİR GELECEKTE TÜRKİYE YELKEN SPORLARI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR KENT OLACAK
Optimist Sınıfında yarışan ADSK Sporcuları Bedia Özkal, Efe İlkem Tunca, İlayda Seydioğlu, Aylis Uçan, Alp Bora Kirte ve Beste Sevgi Köroğlu, yarışlarda büyük bir mücadele örneği sergiledi. Genç Sporcuları aileleri de yalnız bırakmadı. 

ADKS Yelken Antrenörü Servet Altay, Aliağa takımının 3 aylık bir çalışmayla yarışlara katıldığını ifade ederek, "Aliağa'da yelken sporunu küçük yaşlardan itibaren sevdirmek, gençlerin deniz sporlarına yönelmesini sağlamak istiyoruz. Göztepe Yelken Kulübü'nde yapılan Açılış Kupası'nda 8-11 yaşlarındaki 6 sporcumuzun performansı bizleri çok memnun etti. Bu tür yarışları ilk kez katılıyorsanız, tamamlamak dahi zordur. Biz bunu başardık. Bu çocuklar, Aliağa'nın ilk lisanslı yelken sporcuları. Tüm sporcularımdan gelecek adına ümitliyim. Aliağa, yakın bir gelecekte Türkiye Yelken Sporları için çok önemli bir kent olacak." Dedi. 
 
ALİAĞA DENİZ SPORLARI KULÜBÜ YELKEN SPORUNU SEVDİRİYOR
Aliağa Deniz Sporları Gençlik Kulübü Derneği (ADSK), 1999 yılında kuruldu. Kulüp, kuruluşundan 10 yıl sonra faaliyetlerine 2010'da eğitimlerle başladı. Kulüpte, 8-14 yaş arası çocuklara optimist sınıfı standart yarış tekneleriyle eğitim veriliyor. Kulüpte eğitimleri, 30 yıldır yelken sporunda faaliyet gösteren Servet Altay veriyor. Altay'ın, Türkiye Şampiyonluğu, Cumhurbaşkanlığı Kupası birinciliği başta olmak üzere çok sayıda şampiyonluğu bulunuyor.


BELEDİYE EĞİTİME DESTEK VERDİ, VELİLER TEŞEKKÜRE GELDİ

ALİAĞA BELEDİYESİ'NİN İLÇEDEKİ OKULLARA VERDİĞİ DESTEK, EĞİTİM CAMİASI VE VELİLERİ MEMNUN EDİYOR. 

OKUL AİLE BİRLİĞİ, BAŞKANA TEŞEKKÜRE GELDİ.

ALİAĞA- İZMİR (22.02.2012)- İzmir'in Aliağa ilçesindeki okullara çeşitli destekler veren Aliağa Belediyesi, kentte yüksek standartlarda eğitim verilmesi için çeşitli çalışmalar yapıyor. Aliağa Belediyesi'nin ilçedeki okullara verdiği destek, eğitim camiası ve velileri memnun ediyor. Mehmet Saka İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği yönetimi okullarına yaptıkları hizmetlerden dolayı Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'a makamında yapılan ziyarete Mehmet Saka İlköğretim Okulu Müdürü Turgay Ceylan, Okul Aile Birliği Başkanı Hafize Sezişli ve Okul Aile Birliği yöneticileri katıldı.

VELİLERDEN BAŞKANA HİZMET TEŞEKKÜRÜ
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un tüm eğitim kurumlarına çok önemli desteklerde bulunduğunu belirten Mehmet Saka İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Hafize Sezişli "Okulumuzun eksiklerinin giderilmesi konusunda her zaman bizlerin yanında olan Belediye Başkanımız Sayın Turgut Oğuz'a ve emeği geçen tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Belediyemizin destekleri olmasa bir çok sorunumuzu bu kadar kolay çözemezdik" dedi.

BAŞKAN TURGUT OĞUZ; "DESTEKLERİMİZ SÜRECEK"
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz "Olanaklarımız ölçüsünde okullarımıza destek olamaya, eğitimin sıkıntısız sürmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Eğitim konusunda kurumlar kadar tüm bireyler çok hassas olmalı. Çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim görmesi ve gelişim göstermesi için herkes elini taşın altına mutlaka sokmalı. Aliağa Belediyesi olarak eğitim kurumlarına desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

Ziyaret sonunda okullarına yapılan hizmetlerden dolayı okul aile birliği başkanı Hafize Sezişli Belediye Başkanı Turgut Oğuz'a teşekkür plaketi verdi.


21 Şubat 2012 Salı

MİNİKLER, ARAŞTIRMA ÖDEVİ İÇİN KÜTÜPHANEDE

KÜÇÜK YAŞTA KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANSINLAR DİYE…

ALİAĞA BELEDİYESİ ÇOCUK EVİ ÖĞRENCİLERİ NADİR NADİ KÜTÜPHANESİ'NDEYDİ. 

ALİAĞA/İZMİR(21.02.2012)- Üç-altı yaş grubu 92 öğrenciye eğitim veren Aliağa Belediyesi Çocuk Evi'nde öğrenim gören miniklere okuma alışkanlığı ve araştırarak bilgiye ulaşma yeteneği kazandırılıyor. Eğitim ve öğretim faaliyetleri dışında çeşitli kültürel ve sanatsal etkinlikler yapan Aliağa Belediyesi Çocuk Evi öğrencileri bu kez Belediye Nadir Nadi Kütüphanesini ziyaret etti. Çağdaş eğitim yuvası çocuk evinin 4 yaş grubu öğrencileri araştırma yapmak üzere Aliağa Belediyesi Nadir Nadi Kütüphanesini gezerek kitap konusunda bilgilendi. Minik öğrenciler, kütüphanede ilgilerini çeken kitapları okuyup, dersleri için notlar tuttu.

MİNİKLER KİTAPLARI ÇOK SEVDİ
4 yaş grubu öğrencilerinin çalışma programında yer alan "Kitaplar" konusunu Aliağa Belediyesi Nadir Nadi Kütüphanesi'nde işlediklerini belirten Çocuk Evi Müdiresi Necla Evren "Öğrencilerimizin, araştırarak öğrenen bireyler olabilmesi için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Çalışma programımızda yer alan 'Kitaplar' konusunu uygulamalı olarak anlatabilmek için belediyemizin kütüphanesini tercih ettik. Çocuklarımızın okuyan, araştıran bireyler olmasını istiyoruz. Küçük yaşta kitapları sevdirmeye kitabın önemini anlatmaya çalışıyoruz." dedi.

BAŞKAN OĞUZ; EĞİTİM KÜÇÜK YAŞTA KAZANILIR
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, okul öncesi eğitimin, yaşamın tümünü etkileyecek davranış ve düşünce biçiminin belirlenmesi için çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Oğuz, "Sosyal Belediyecilik ilkelerimizle, okul öncesi eğitimden, yetişkinlere kültürel sanatsal aktivitelere kadar eğitime büyük önem veriyoruz. Çocuklarımızı, iyi eğitim almış, sosyalleşmiş, özgüveni yüksek, Cumhuriyet değerlerine sıkı sıkıya bağlı yetiştirmek için çocuk evimiz başarıyla hizmet veriyor. 92 çocuğumuzun eğitim gördüğü Çocuk Evimizde, minik öğrencilerimize çağdaş bir birey olmanın tüm gerekleri öğretiliyor." Dedi.  

19 Şubat 2012 Pazar

ALİAĞA’DA TÜRKÜ DOLU GECE

ALİAĞA BELEDİYESİ THM KOROSU TÜPRAŞ HALK EĞİTİM MERKEZİ'NDE SAHNE ALDI

ALİAĞA BELEDİYESİ TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU, MUHTEŞEM BİR KONSERLE SAHNE ALDI. FARKLI YÖRELERDEN SESLENDİRDİĞİ TÜRKÜLERLE KEYİFLİ BİR KONSER SUNAN KORO İZLEYENLERDEN TAM NOT ALDI.  

ALİAĞA- İZMİR-(19.02.2012)- Aliağa Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu'nun Kış Konseri yoğun ilgi sonucu adeta izdihama yol açtı. Yılın ilk THM korosunu izlemek için gelen birçok türküsever, konserin başlamasından çok öncesi salon dolduğu için konseri izleyemeden geri döndü. Şubat ayı kültür sanat etkinleri çerçevesinde sahne alan koro izleyenleri türküye doyurdu. Farklı yörelerden seslendirdiği türkülerle keyifli bir konser sunan koro izleyenlerden tam not aldı.  2 saati aşkın süre devam eden konseri birçok türküsever ayakta izlemek zorunda kaldı. 

BURAM BURAM ANADOLU KOKAN 29 TÜRKÜ
Aliağa TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen yılın ilk konseriyle Aliağalıların karşısına çıkan koro çeşitli yörelerden derlenen türküleri seslendirerek, izleyenlere keyifli bir gece yaşattı. İlk bölümde 15, ikinci bölümde 14 eserin yer aldığı konserde 19 türküyü koro, 10 türküyü solistler seslendirdi.     

MECLİS ÜYESİ KABADAYI'DAN TEŞEKKÜR
Konser sonrası koro ayakta alkışlanırken, koroyu yöneten Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Öğretim Görevlisi Zeynel Demir'e teşekkür çiçeği sunan Belediye Meclis Üyesi Mustafa Kabadayı koroyu ve saz sanatçılarını tebrik etti. 

SOLİSTLERİN BAŞARISI ALKIŞLANDI
Türk Halk Müziği korosunun Aliağalı amatör sesler, dinleyicilerden tam not aldı. Konserde, Yusuf Sirke; Ormancı, Neşe Kabar; El Çek Tabip,  Rıfat Korkmaz; Bayramdan Bayrama,  Muammer Örnek; Yüce Dağ Başına Yağan Kar İdim, Güler Atılgan; Sevda Olmasaydı (Nar Tanesi), Türkan Aslan; Sultan Suyu, Seher Akınç; Şu Dirmilin Çalgısı, Şeyhmus Gül; Hele Yar Zalım Yar, Mehmet Oğhan; "Uzun Hava" (Dert Sinemi), Şerafettin Yiğit; Uzun Hava (Her Sabah Her Seher) türkülerini seslendirdi. 


17 Şubat 2012 Cuma

ALİAĞA, MUZAFFER İZGÜ’YÜ AĞIRLADI

ÖĞRENCİLERİN ONUR KONUĞU ÜNLÜ YAZAR MUZAFFER İZGÜ 

Aliağa/İzmir(17.02.2012)- Türkiye'nin en çok okunan gülmece ve çocuk kitabı yazarlarından Muzaffer İzgü Aliağalı öğrencilerin konuğu oldu.  TED Koleji tarafından düzenlenen "Muzaffer İzgü Onur Günü" etkinliğinde öğrencilerle bir araya gelen ünlü yazar, öğrencilerle söyleşi yaptı, kitaplarını imzaladı. Petkim Kültür Merkezi'nde yapılan İzgü'nün onur günü etkinliğine Aliağa Belediye Başkan Vekili İlknur Köse, belediye meclis üyesi Selma Orhan, okulun öğrencileri, öğretmenler ve idareciler katıldı.       

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan ve kitaplarını imzalayan ünlü yazar İzgü kitap okumanın önemine dikkat çekti ve öğrencilerden bol bol kitap okumasını istedi. Öğrencilerle bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu belirten İzgü; "Boş zamanlarınızda veya dinlenirken her fırsatta kitap okuyun. Kitap su, yemek ve meyve gibi insanın en temel ihtiyacıdır. Başarılı olmak istiyorsanız mutlaka kitap okuyun, kitap başarınızın en temel kaynağıdır." dedi. Söyleşi sonrası günün anısına plaket ve çiçek takdim edilen İzgü okurları ve öğrencileri için kitaplarını imzaladı.  

Türk edebiyatının önemli isimleri arasında yer alan Muzaffer İzgü'yü Aliağa'da görmekten mutlu olduklarını belirten Aliağa Belediye Başkan Vekili İlknur Köse; "   Bizlere ve çocuklarımıza okumayı sevdiren, bilgili ve bilinçli bireyler yetişmesi için yıllardır kalemini bırakmayan değerli aydınımızı kentimizde görmekten mutlu olduk. Edebiyatımız için kalıcı eserler bırakan değerli yazarımızın daha uzun yıllar Türk edebiyatına önemli eserler kazandıracağını düşünüyorum ve bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum." dedi.   

ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN GENÇLERE BİLGİSAYAR EĞİTİMİ FIRSATI

ALİAĞA BELEDİYESİ'NİN BİLGİSAYAR KURSLARI BAŞLIYOR
 
ALİAĞA BELEDİYESİ'NDEN GENÇLERE BİLGİSAYAR EĞİTİMİ FIRSATI
 
FOTOĞRAFLI
 
ALİAĞA BELEDİYESİ
ALİAĞA/İZMİR(17.02.2012)- Aliağa Belediyesi, Aliağa'daki gençlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Sertifikalı Bilgisayar Eğitimi verecek. Gençleri sertifikalandırarak meslek edinmelerini sağlamak amacıyla eğitim programları düzenleyen Aliağa Belediyesi, bu sezon 3. Kez MEB onaylı Sertifikalı Bilgisayar işletmenliği eğitimi düzenleyecek. 160 saatlik eğitime başvurular; 20-29 Şubat tarihleri arasında yapılacak.
 
KURS, İNTERNET EVİNDE VERİLECEK
Çeşitli temel bilgisayar programları ve işletim sistemlerini kapsayan Sertifikalı eğitim programı hafta içi her gün 18.00–21.00 saatleri arasında Aliağa Belediyesi İnternet Evi'nde verilecek. Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı "Bilgisayar Kullanımı (Bilgisayar İşletmenliği- Operatör) belgesi verilecek.

BAŞKAN OĞUZ; "GENÇLER, BU FIRSATI KAÇIRMAYIN!"
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz iş yaşamında bilgisayar kullanımının önemine işaret ederek "Bilgisayarı etkin kullanabilen gençlerin çalıştıkları işte başarılı olma, yeni iş bulma şansları artıyor. Bu sezon üçüncü kez bilgisayar işletmenliği kursu düzenliyoruz. İlk iki kursumuza çok yoğun başvuru oldu. Bunun dışında bilgisayar destekli muhasebe kurslarımız sürüyor.  Aliağa Belediyesi olarak gençlerimizin sertifikalı eğitimlere katılmasını ve bu eğitimlerin onların iş yaşamına katkı sağlamasını istiyoruz. Gençlerimizin bu kurs fırsatını kaçırmamasını diliyorum" dedi. 

KURS KAYITLARI 20 ŞUBAT'TA BAŞLIYOR
Aliağa Belediyesi tarafından başlatılacak kurs için katılım sayısı sınırlı olduğundan ön kayıt yaptırılması gerekiyor. 20-29 Şubat tarihleri arasında yapılacak başvurular şahsen Aliağa Zeytinli Park içinde bulunan Aliağa Belediyesi Konservatuarına yapılacak. Başvuru için 0232 616 6477 numaralı telefondan ve konservatuar@aliaga.bel.tr mail adresinden eğitimle ilgili bilgi alınabilecek.

16 Şubat 2012 Perşembe

ALİAĞA KUŞ CENNETİ’NİN KIŞ MİSAFİRLERİNİN SAYISI BELİRLENDİ

TÜRKİYE'DEKİ SU KUŞLARI SAYILIYOR

KIŞ AYLARINDA TÜRKİYE'DE KAÇ TÜR VE SAYIDA SU KUŞU BULUNDUĞUNUN BELİRLENMESİ İÇİN ÜNİVERSİTELER VE STK'LAR VE KUŞ GÖZLEM TOPLULUKLARI TARAFINDAN SAYIM ÇALIŞMASI BAŞLATILDI. ÇALIŞMA KAPSAMINDA ALİAĞA KUŞ CENNETİ'NDE KUŞ TÜRLERİ VE SAYILARI BELİRLENDİ

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI TURGUT OĞUZ; "ALİAĞA BELEDİYESİ OLARAK KUŞ CENNETİNİN ÇEVRECİ BİR ANLAYIŞLA KORUNUP GELİŞTİRİLMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ"

ALİAĞA- İZMİR (16.02.2012)- İzmir'in Aliağa İlçesi'nde Güzelhisar deltası yakınındaki Plajlar mevkiinde bulunan Aliağa Kuş Cenneti, göçmen kuşların tercih ettiği önemli yerlerden biri haline geldi. 15 hektarlık doğal tuz gölü alanından oluşan Aliağa Kuş Cenneti'ndeki su kuşu sayısı yapılan gözlemlerle belirlendi. Gözlemlerde Aliağa Kuş Cenneti'nde 33 kuş türüne ve 991 kuşa rastlandı. 

TÜRKİYE'DEKİ SU KUŞU SAYISI BELİRLENİYOR
Kış aylarında Türkiye'de kaç tür ve sayıda su kuşu bulunduğunun belirlenmesi için Üniversiteler ve STK'lar ve Kuş Gözlem toplulukları tarafından sayım çalışması başlatıldı. Çalışma kapsamında Aliağa Kuş Cenneti'nde kuş türleri ve sayıları belirlendi. 

Doğa Derneği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ornitoloji Araştırma Merkezi (OMÜ), Kuzey Doğa Derneği, TRAKUŞ üyeleri ve kuş gözlem toplulukları 15 Ocak-15 Şubat tarihleri arasında Türkiye genelinde başladıkları sulak alanlardaki su kuşlarını sayımının Aliağa kuş cenneti bölümündeki çalışmalar Aliağa Belediyesi'nin de desteğiyle tamamlandı.

33 KUŞ TÜRÜNE RASTLANDI
Aliağa Kuş Cenneti'nde yapılan gözlemlerde, Çamurcun, Flamingo, Suna, Kamış bülbülü, Gri balıkçıl, yeşilbaş, karabatak, şahin, Büyük ak balıkçıl, Karabaşlı martı, Kaşıkgaga, Fiyu, Küçük karabatak, Gümüş martı, Karagagalı sumru, Tepeli pelikan, Küçük ak balıkçıl, Küçük batağan, Tepeli toygar, Maskeli ötleğen, İspinoz, Saksağan, Kumru, Toygar, Sığırcık, Alakarga, Leş kargası  ve tanımsız 6 su kuşu türüne rastlandı. 

BAŞKAN OĞUZ; "KUŞLAR İÇİN UYGUN YAŞAM ORTAMI"                   
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Aliağa Kuş Cenneti'nin, kuş türleri için bir çok kuş cennetinden daha uygun yaşam olanağı barındırdığını söyleyerek, "Yıllardır yapılan gözlemlerde 33 şu kuşu türü ve 991 kuş tespit edildi. Aliağa Plajlar mevkii, Kuş Cenneti ve Güzelhisar Deltası kuş türleri için adeta doğal bir cennet. Aliağa Belediyesi olarak Bu bölgenin çevreci bir anlayışla korunup geliştirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Alternatif hafta sonu tatili planlayan herkesi Aliağa'ya davet ediyoruz. Burası yakın bölgemizde ziyaret edilebilecek en güzel yerlerden biri" dedi.
 
ULUSLARARASI PROJENİN BİR PARÇASI
Aliağa Kuş Cenneti'nde sayım ve tür belirleme çalışmaları hakkında bilgi veren Doğa Derneği Kuş Gözlem Sorumlusu Evrim Tabur "Wetlands International (Uluslararası Sulak alanları Koruma Kurumu) tarafından organize edilen küresel bir sayım organizasyonu olan Kış Ortası Su Kuşu Sayımları ile elde edilen veriler tür koruma çalışmalarına, korunan alanlarının ilan edilmesine ve dünyadaki kuş popülasyonlarının izlenmesine rehberlik ediyor. Uluslararası su kuşu sayımlarının bir parçası olan bu sayımlar Kış Ortası Sukuşu Sayımları (KOSKS) adı altında gerçekleştiriliyor. Edirne'den Van'a, Mersin'den Sinop'a kadar pek çok sulak alanda gerçekleşecek sayılarla 35 ilde 75'den fazla alan sayılacak. bu sayımlar Doğa Derneği ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ornitoloji Araştırma Merkezi'nin (OMÜ) hazırlayacağı değerlendirme raporu ile ilgili kurum ve kişilerle paylaşılarak kamuoyuna duyurulacak." Dedi.

"KUŞLAR DOĞA KORUMADA ERKEN UYARI"
Kuş popülasyonlarının tabiat açısından önemine değinen Doğa Derneği Kuş Gözlem Sorumlusu Evrim Tabur, "Kuşları izlemek, onların sayılarındaki artışı ve azalışı tespit etmek doğa koruma açısından son derece önemli. Çünkü kuşlar aynı zamanda doğa koruma çalışmalarında erken uyarı sistemi işlevi görüyor. Bir alandaki her yıl aynı noktalarda yapılan sayımlar sonucunda bir türün sayısının azalması veya çoğalması o türün yaşam alanlarındaki değişim hakkında önemli ipuçları veriyor. Aliağa Kuş Cenneti'ndeki kuş sayısı ve tür çeşitliliği bizi çok memnun etti. Çalışmalarımıza destek veren Aliağa Belediyesine teşekkür ederiz" dedi.