1 Ağustos 2013 Perşembe

ALİAĞA BELEDİYESİ'NDEN BAYRAM ÖNCESİ ASFALT MESAİSİ

- ALİAĞA’DA ASFALTLAMA SEFERBERLİĞİ… ALİAĞA, İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE ALİAĞA BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİNDE SÜRDÜRÜLEN ALT YAPI VE YOL YAPIM ÇALIŞMALARI İLE ÇAĞDAŞ BİR GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR

- ATATÜRK CADDESİ’NDE KISA SÜREDE TAMAMLANAN ASFALT ÇALIŞMALARI ARA SOKAKLARA TAŞINDI

- YOLLARI ASFALTLANAN ERDOĞAN OYTUN SOKAK SAKİNLERİ BAYRAM COŞKUSUNU ERKEN YAŞADI

ALİAĞA- İZMİR(01.08.2013)- Son yıllarda kent tarihinin en büyük altyapı yatırımlarına tanık olan Aliağa,  İzmir Büyükşehir ve Aliağa Belediyesi işbirliği ile kentin dört bir yanında yürütülen alt yapı ve yol yapım çalışmalarıyla çağdaş bir görünüme kavuşuyor. İçme suyu şebekesinin İZSU tarafından yenilenmesinin ardından Aliağa’nın ana arteri olan Atatürk Caddesi’nde başlatılan ve kısa sürede tamamlanan asfaltlama çalışmaları bayram öncesi vatandaşları memnun etti. 

YAZ SONUNA KADAR KENT MERKEZİ TAMAMLANACAK
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, “Aliağa tarihinin en büyük altyapı yatırımlarını, kentin dört bir yanında eşgüdümlü sürdürüyoruz. Yaz sonuna kadar Çanakkale yolu altındaki kent merkezinin tamamında altyapı işleri ve asfaltlama çalışmaları bitecek. Çalışmalarımızda bize güvenip destek olan vatandaşlarıma teşekkür ederim” dedi. 

KALDIRIM VE BORDÜR ÇALIŞMALARI EŞ ZAMANLI OLARAK DEVAM EDİYOR
İZSU’nun kentin içme suyu şebeke yenileme çalışmalarını tamamlamasıyla bir program dâhilinde yol yapım çalışmalarına başlayan Aliağa Belediyesi, ulaşımı kolaylaştıracak çalışmalara bayram öncesinde hız verdi. Ekipler, vatandaşların daha rahat bir bayram geçirmeleri için gece gündüz çalışırken, yürütülen asfalt atma ve sathi kaplama çalışmalarının yanı sıra aynı güzergâhlarda kaldırım ve bordür çalışmaları da eş zamanlı olarak devam ediyor.

ATATÜRK CADDESİ’NDEN SONRA SIRA ARA SOKAKLARDA
Daha önce Siteler Mahallesi’nde tüm altyapıyı yenileyen İzmir Büyükşehir ve Aliağa Belediyesi ekipleri, bir program dâhilinde Aliağa’nın ana arteri olan Atatürk Caddesi’ndeki yol asfaltlama çalışmalarını da kısa sürede tamamladı. Ekipler Cadde’deki çalışmaları sorunsuz bir şekilde bitirerek, bu çalışmalarını ara sokaklara taşıdı. İZBETON ekipleri ile birlikte görev alan Aliağa Belediyesi ekipleri Atatürk Caddesi ve çevresinde 70 bin m2 sıcak asfalt çalışması yapacak.  

ATATÜRK CADDESİ’NE 11 BİN METREKARELİK ASFALT DÖŞENDİ
Ekipler, Atatürk Caddesi’nde 11 bin metrekarelik asfaltlama çalışmasının ardından Cadde’ye bağlı Erdoğan Oytun Sokak’ta da 4 bin 500 metrekarelik yol asfaltlama işlemi gerçekleştirdi. Erdoğan Oytun Sokak’ta başlatılan asfaltlamada ekipler büyük bir ilerleme kaydederek çalışmalarını kısa sürede tamamladı. 
Yetkililer, Barbaros Caddesi’nde yapılması planlanan asfaltlama çalışmalarının bir kısmına Bayramdan önce başlanacağını belirtirken, diğer sokaklarda ise bayramdan sonra temel malzeme serilme işlemine başlanacağı bildirildi.

BAŞKAN OĞUZ: ALİAĞAMIZ DEĞİŞİYOR. HİZMETLERİMİZ SÜRECEK
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, yaz sonuna kadar İzmir Çanakkale karayolunun altında kalan kent merkezinin tamamının altyapı işlerinin biteceğini müjdeledi. Başkan Oğuz, “Siteler Mahallesi’nden sonra  Atatürk Caddesi’ne girerek, yol yapım çalışmalarımızı kısa zamanda bitirdik. Bütün sokaklarımızı bir iki ay içerisinde tüm altyapısını tamamlayarak tertemiz yapıp çıkacağız. Vatandaşlarımız kentin genelinde başlayan altyapı çalışmalarının bitirilmesi ile ilgili endişe yaşıyordu. Ama rahat olsunlar, çalışmalarımız çok hızlı sürüyor. Bu sıcakta bile iki vardiyaya döndük. Bundan sonra çok hızlı geçecek. Aliağamız bu yatırımlarla değişiyor. Bize inanan, destek olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

KUTU BİLGİ:

ÇALIŞMASI BİTEN CADDE VE SOKAKLAR:
Siteler Mahallesinin tüm cadde ve sokakları, Kazım Dirik Mahallesi’nin Atatürk Caddesi, Barış Sk, Özgür Sk, Erdoğan Oytun Sk, 396 Sk. Atatürk Cad., Fatih Cad., 382 Sk, 384 Sk, 379 Sk, 383 Sk, 264 Sk, 262 Sk, 265 Sk, 268 Sokakta toplam 37 bin 250 m2 asfalt çalışması yapıldı.

ÇALIŞMALAR NEREDE SÜRECEK?
Aliağa belediyesi ve İzmir Büyükşehir ekiplerinin koordineli çalışmaları önümüzdeki günlerde; Lozan Cad., Barbaros Cad., 376 Sk, 377 Sk, 378 Sk, 379 Sk, 380 Sk, 381 Sk, 382 Sk, 399 Sk ve 400 Sokakta devam edecek. Çalışmalarla yaklaşık 30 bin  m2 asfalt çalışması yapılacak



29 Temmuz 2013 Pazartesi

ALİAĞASPOR SATRANÇ KULÜBÜ GELECEK VAADEDEN OYUNCULAR YETİŞTİRİYOR

ALİAĞA, SATRANÇTA İDDİALI

ALİAĞASPOR SATRANÇ KULÜBÜ GELECEK VAADEDEN OYUNCULAR YETİŞTİRİYOR

USTA SATRANÇCILAR ALİAĞASPOR SATRANÇ KULÜBÜ’NDE YETİŞİYOR

ALİAĞA-İZMİR (29.07.2013)- Satrançta 1. Lig olan, Türkiye İş Bankası Satranç Ligi’nde mücadele eden AliağaSpor Satranç Kulübü, kısa sürede elde ettiği başarılarla kentin gururu oldu. Kulübün başarısı Aliağa’da çocukların satranca ilgisinin artmasını sağladı. Aliağa Belediyesi ve AliağaSpor kulübünün 8 ayrı branşta düzenlediği yaz spor okullarına katılan yüzlerce çocuk kişisel gelişimlerine destek veren eğitimler kapsamında satranç öğrenmeye başladı. Matematiksel zekâyı geliştirdiği bilinen bir spor dalı olan satranç, dikkat dağınıklığı olan çocuklarda bu sorunu da ortadan kaldırıyor

EĞİTİM ALAN SPORCULAR BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR
Aliağaspor Satranç Kulübü’nün yetiştirdiği sporcular aldıkları eğitimlerle başarıdan başarıya koşuyor. Eğitimlerin ardından başarılı olan yetenekli sporcular Türkiye genelinde düzenlenen şampiyonalarda ve Türkiye İş Bankası Satranç Ligi’nde Aliağa’yı temsil ediyor. Ses getiren başarılarıyla dikkatleri üzerine çeken oyuncular gelecek sezon için sıkı sıkıya çalışıyor. Yaz spor okulu kapsamında çocukların yoğun olarak ilgi gösterdiği satranç kursu, Antrenör Uğur Yaşar ve Çiğdem Çetiner tarafından veriliyor. Geleceğin satranç ustası yaklaşık 100 sporcu haftada iki gün satranç kurslarında yeteneklerini geliştiriyor. Kulüpte çocukların yaşlarına ve seviyesine göre beş ayrı grupta ders veriliyor. 

ALİAĞA, SATRANÇ SPORUNU ÇOK SEVDİ
Aliağa Spor kulübü Başkanı Uğur Eren, yaz spor okulları kapsamında verilen satranç eğitimlerinin çok başarılı sonuçlar verdiğini söyledi. Eren, “Satrançta 1. Ligde olan bir kulübüz. Aliağa, kulübümüzün başarılarıyla bu sporu tanıdı ve çok sevdi. Kurslarımızda gelecek vadeden sporcularımızı keşfediyoruz. Şu an yüz öğrencimiz var. Yeteneklerini geliştirmek isteyenlere kulübümüzün kapısı açık. Strateji geliştirmede önemli bir spor olan Satranç sayesinde çocuklar öğrendikleri hamlelerle yenme ve yenilmeyi, hayatları boyunca atacakları bir sonraki adımı kontrol etme becerisi kazanıyor” dedi.

BAŞKAN TURGUT OĞUZ: ALDIKLARI EĞİTİM, ONLARA YAŞAM BOYU YÖN VERECEK
Aliağa belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, belediye ve spor kulübü işbirliğindeki yaz spor okullarının çocukların tatili iyi değerlendirmesi için bir fırsat olduğunu söyledi. Başkan Oğuz, “Satranç bir zekâ ve strateji oyunu. Sporun her dalına desteklerimizi sürdürüyoruz. Çocukların burada aldıkları eğitim, onlara yaşam boyu yön verecek. Düşünen, strateji geliştiren, kendine hedef koyan bir gençliğin yetiştiğini görmekten çok mutluyum” dedi. 


ALİAĞA'NIN KÜLTÜR BİRİKİMİ: NADİR NADİ KÜTÜPHANESİ

ALİAĞA’NIN KÜLTÜR BİRİKİMİ: NADİR NADİ KÜTÜPHANESİ

ALİAĞA’NIN “BİLGİ MERKEZİ” NADİR NADİ KÜTÜPHANESİ YENİ YERİNDE HİZMET VERMEYE BAŞLADI 

İSTİKLAL CADDESİ’NDE HİZMETE BAŞLAYAN BELEDİYE KÜTÜPHANESİ KİTAPSEVERLERİN UĞRAK YERİ OLDU

FOTOĞRAFLI

ALİAĞA BELEDİYESİ
ALİAĞA- İZMİR (29.07.2013)- Aliağa Belediyesi'nin 1991 yılından bu yana sosyal ve kültürel hizmetlerinde önemli bir yer tutan Nadir Nadi Kütüphanesi yeni yerinde hizmet vermeye başladı. İki yıldan bu yana Hükümet Caddesi’ndeki Ziraat Bankası yanında kiralık bir yerde hizmet veren kütüphane, İstiklal Caddesi, No:71 adresindeki daha önce SGK Hizmet Merkezi'nin bulunduğu yere taşındı. Kütüphanenin iç mekân düzenlemelerinin ardından kitapların raflara sistematik olarak sıralanması çalışması da tamamlandı.

7’DEN 70’E HER YAŞTAN OKUYUCU
Nadir Nadi Kütüphanesi bugünlerde kitap okumayı seven kitap dostlarının uğrak yeri oluyor. Anne adaylarından, ev hanımlarına, çalışanlardan öğrencilere, 7’den 70’e her yaştan okuyucu Aliağa’da bulunan bu hazinenin kapılarını aralıyor. Aliağa Belediyesi Kütüphane Sorumlusu Hilal Yaşar, “Kütüphanede kayıtlı yaklaşık 12 bin kitap bulunuyor. Memleketin geleceği için hizmet etmeye çalışan Kütüphanemizin faaliyetlerine Belediyemiz de destek sağlıyor. Yeni kitapları takip ederek kütüphanemize kazandırmaya çalışıyoruz” dedi.

TARİHE TANIKLIK EDEN BİNLERCE KİTAP
Açıldığı 1991yılından bu yana binlerce okuyucuya hizmet veren ve birçok dünya ülkesinde uygulanan Dewey On'lu (kitap konu sınıflama) sistemi tekniğine göre düzenlenerek okuyuculara hizmet veren kütüphanenin 11 bin üyesi bulunuyor. Tarihe tanıklık eden eski ve güncel 12 bin kitabın bulunduğu Kütüphanenin kitap zenginliği yeni yayınlarla hızla artıyor. Kütüphane, akademik okuma ve araştırmalara da imkân tanıyor. 

BAŞKAN OĞUZ: “KÜLTÜR’Ü GENÇ KUŞAKLARA TAŞIYORUZ”
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, kütüphanelerin kültürü genç kuşaklara taşıyan bilgi merkezleri olduğunu söyleyerek, “Nadir Nadi Kütüphanemiz, 22 yıldır bu kentte kültürel birikimi genç kuşaklarla buluşturuyor. Okuyan, araştıran, sorgulayan bir gençlik için kütüphanelerimizin sayısı artmalı. Kütüphanemiz yeni yerinde daha çok okuyucuya ulaşıyor. Aliağa’mızın en zengin bilgi kaynağını halkımızın ayağına getirdik.” Dedi. 


26 Temmuz 2013 Cuma

ESNAF'DAN, BELEDİYENİN "ÇARŞI" PROJESİNE TAM DESTEK

ESNAF’DAN, BELEDİYENİN “ÇARŞI” PROJESİNE TAM DESTEK

İZMİR CADDESİ ÇARŞI PROJESİ’NDE BELEDİYE VE ESNAF EL ELE…

ALİAĞA BELEDİYESİ’NİN TRAFİĞE KAPATARAK “ÇARŞI”YA DÖNÜŞTÜRMEK İSTEDİĞİ İZMİR CADDESİ PROJESİNE ESNAF TAM DESTEK VERDİ. CADDE YAYALAŞTIRILMASIYLA ALİAĞA’NIN PRESTİJ NOKTASI OLACAK

BELEDİYE “ÇARŞI” İÇİN PROJE YAPTI, SON SÖZÜ ESNAF VE VATANDAŞ SÖYLEDİ

ALİAĞA-İZMİR(26.07.2013)- İzmir’in Aliağa ilçesindeki İzmir Caddesi’nin trafiğe kapatılarak yayalaştırılmasına yönelik Aliağa Belediyesi ve Aliağa esnaf Sanatkârlar Odası işbirliğinde hazırlanan Projeye esnaftan tam destek geldi. Cadde esnafı ve vatandaşların değerlendirmesine açılan proje için yapılan 2. Toplantıda caddenin yayalaştırılarak düzenlenmesine esnaf tam destek verdi. Toplantıda konuşan Aliağa belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, “sizin karar vermediğiniz hiç bir şey olmayacak. Projeye desteğiniz için teşekkür ederim” dedi.

İZMİR CADDESİ ESNAFI, PROJEYİ DEĞERLENDİRDİ
Aliağa Belediyesi ile Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası işbirliğiyle ilçe merkezinde bulunan İzmir Caddesi'nin altyapı ve peyzaj düzenlemelerini içeren bir proje ile trafiğe kapatılarak yayalaştırılması ve alışveriş yapılabilecek bir çarşı haline getirilmesini amaçlayan “İzmir Caddesi Çarşı Projesi”nde son sözü esnaf söyledi. 
Aliağa Belediyesi, geçtiğimiz ay hazırlanan taslak projeyi esnafın görüşüne açmış, yapılan toplantıda alınan görüşlerle projenin geliştirilmesine karar verilmişti. 

BAŞKAN OĞUZ, CADDE ESNAFIYLA BULUŞTU
Proje, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen 2. Değerlendirme Toplantısı’nda yeniden masaya yatırıldı. Aliağa Belediyesi Başkanı Ömer Turgut Oğuz ve Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren, projenin ayrıntılarını paylaşmak üzere çarşı esnafıyla yeniden bir araya geldi. Proje ile ilgili görselleri slâyt gösterisi ile esnafın görüşüne sunan Esnaf Odası Başkanı Ekren proje detaylarını esnaf ile paylaşıp öneri ve düşünceleri aldı.

PROJE, BELEDİYE MECLİS GÜNDEMİNE GELECEK
Toplantı sonunda esnafın oybirliği ile Cadde’yi yayalaştıracak projenin yapılmasına karar verildi. Proje ile ilgili Aliağa Belediye Meclisi Esnaf Komisyonu’ndan gelecek olan ayrıntılı rapor Ağustos ayı başında gerçekleştirilecek olan Aliağa Belediyesi Meclis toplantısında gündeme gelecek. Meclisin karar vermesi halinde projenin teknik hazırlıkları başlatılacak. 

TEKNİK HAZIRLIKLAR TAMAMLANDIKTAN SONRA MECLİS GÜNDEMİNE GETİRİLECEK
Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren, proje ile Aliağa’nın ticari yaşamının canlanacağını ve kentin modern bir çarşıya kavuşacağını vurguladı.  Esnafa “Bu projeyi siz istediniz, bizde gündeme getirdik” diye seslenen Ekren, “Projeyle Ailelerin çocukları ile birlikte daha rahat alış veriş yapmaları mümkün olacak. Aliağa,  şık bir Alışveriş caddesi kazanacak” dedi.

BAŞKAN OĞUZ: ESNAFIN HALİNİ EN İYİ BEN ANLARIM
Aliağa belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz da esnafa projeye desteği için teşekkür ederek, “Ben yaşamım boyunca esnaflık yaptım. Ne yaşadığınızı çok iyi biliyorum. Buradaki esnafın halini en iyi ben anlarım, size zarar getirecek hiçbir şey yapmam. Sizin karar vermediğiniz hiç bir şey olmayacak. Beğenirseniz olacak, beğenmezseniz olmayacak. Aliağa’nın güzel bir alışveriş çarşısı oluşacak. Projeye desteğiniz için teşekkür ederim” dedi.

Proje ile İzmir Caddesi araç trafiğine kapatılarak yayalaştırılacak. Projeye göre İzmir Caddesi’ne vatandaşın isteği doğrultusunda sadece acil durumlarda ve esnafın ürün ihtiyaçlarını karşılamak için araç girebilecek. Proje kapsamında ağaçlandırma, oturma bankları, modern ışıklandırma, tretuvar, alt ve üst yapı çalışmaları yapılacak.  


24 Temmuz 2013 Çarşamba

ALİAĞA, TÜRK FUTBOLUNUN OYUNCU KAYNAĞI

- ALİAĞA, TÜRK FUTBOLUNUN OYUNCU KAYNAĞI

- ALİAĞA’DA FUTBOLCU ORDUSU YETİŞİYOR

- ALİAĞASPOR KULÜBÜ GELECEĞİN FUTBOL YILDIZLARINI YETİŞTİRİYOR

-ALİAĞA’DAKİ FUTBOL YAZ SPOR OKULUNDA, MİNİK YILDIZLAR YEŞİL SAHADA TER DÖKÜYOR..

ALİAĞA-İZMİR(24.07.2013)- İzmir’in Aliağa ilçesinde, Aliağa Belediyesi ve Aliağa Gençlik Spor kulübü işbirliğinde Türk futboluna yeni yıldızlar yetiştiriliyor. Aliağa’da çocuklara spor yapma imkanı sağlayarak, antrenör gözetiminde sporcu yetiştiren AliağaSpor kulübü, açtığı yaz spor okullarıyla yüzlerce miniği geleceğin yıldızı olarak eğitiyor. Aliağa Belediyesi ENKA Spor Tesisleri'nde verilen eğitimlere katılan geleceğin futbolcu adayları antrenmanda terlerken, aileleri de saha kenarında ayrı bir heyecan yaşıyor.

YÜZLERCE YILDIZ ADAYI SAHADA
Aliağa Belediyesi ile AliağaSpor Kulübü işbirliğinde sürdürülen Futbol Yaz Spor Okulu’na 2001-2008 arası doğumlu yüz elliyi aşkın minik futbolcu adayı katılıyor. Minikler ve gençlerden oluşan futbol kadrosu antrenmanlarını teknik direktör Murat Topal ve antrenörler Yoldaş Coşkun, Doğan Taneli, Yusuf Küçükakyüz, Zeki Uyar, Bilal Özkurt eşliğinde sürdürüyor.
Yeteneklerine ve fizik yapılarına göre düzenlenen gruplarda eğitilen çocuklar hem kulübün alt yapısı hem de Türk futbol dünyası için önemli bir oyuncu kaynağı oluyor. Her yaş grubunun ayrı bir antrenman programına tabi tutulduğu futbol okulunda yetenekli olanlar tespit ediliyor. Antrenörler tarafından yetenekleri keşfedilen minikler, Aliağaspor’un altyapı takımlarına kazandırılıyor.

AİLELERDEN MİNİKLERE TAM DESTEK
kulübü Futbolun inceliklerini deneyimli antrenörlerden öğrenen minikler antrenman dışında da arkadaşlarıyla keyifli bir tatil geçiriyor. Antrenmanlar sırasında minik futbolcuları izleyen aileleri de bu heyecanı onlarla birlikte yaşıyor. Futbolda antrenmanlara yüzelliden fazla öğrenci katılırken, futbolun büyülü dünyasına katılmak isteyen yeni oyuncular için de kayıtlar devam ediyor.

TEKNİK DİREKTÖR MURAT TOPAL: “ÇOCUKLARDAN YOĞUN İLGİ VAR”
Teknik direktör Murat Topal, yaptığı açıklamada, “2013-2014 Yaz Spor Okulu eğitimlerine 3 hafta önce başladık. Çocuklardan yoğun bir ilgi var. Gelecekte Aliağaspor’da oynayabilecek genç yeteneklerimizi bu gurupların içinden seçeceğiz. Bu yıl yaş gruplarına ilişkin takımlarımıza yetenekli çocuklarımızı dahil edeceğiz. Aliağaspor’a ve Türk futboluna yeni oyuncular kazandırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

UĞUR EREN: “BİR ÇOK KULÜP GENÇ YETENEKLERİMİZİN PEŞİNDE”
Aliağa Spor Kulübü Başkanı Uğur Eren, miniklerin spora yönlendirilmesinde Yaz Spor okullarının büyük önemi olduğunu söyledi. Aliağa’da futbolun çok sevildiğini söyleyen Eren, “Aliağa’da futbola yoğun bir ilgi var. Bu dönem gençlerimiz için en verimli dönem. Buradaki eğitmenlerimizin hepsi akademi mezunu, alanında uzman kişiler. Kulübümüz bünyesinde çocuklarımıza ve gençlerimize kazandırdığımız futbol ve hayat becerileri onların ilkeli birer sporcu olmasını sağlıyor.” Dedi.,
Kulüp Başkanı Uğur Eren, sadece minik sporcuların değil, ailelerin de antrenmanlar sırasında keyifli zaman geçirdiğini ifade ederek, “Biz, öncelikle iyi bir insan, başarılı bir sporcu ve eğitim ile futbolu bir arada götürebilecek sağlıklı nesiller yetiştirebilmek için uğraşıyoruz. Oyuncularımız, aileleri ve kendi yaş grupları ile burada keyifli zaman geçiriyorlar. Birçok kulüp buradaki genç yeteneklerimizin peşinde. Hedefimiz yetenekli futbolcuları keşfedip spor dünyasına kazandırmak” dedi.


20 Temmuz 2013 Cumartesi

KİCK BOKS ŞAMPİYONU NURİ ÇINAR'DAN BAŞKAN OĞUZ'A ZİYARET

- ALİAĞA’NIN KİCK BOKSTAKİ GURURU NURİ ÇINAR

- KİCK BOKS ŞAMPİYONU NURİ ÇINAR’DAN BAŞKAN OĞUZ’A ZİYARET

- ÖDÜLE DOYMAYAN GENÇ SPORCU HEYECANINI BAŞKAN OĞUZ İLE PAYLAŞTI

ALİAĞA- İZMİR(20.07.2013)- Önce Slovakya’da düzenlenen Dünya Kick Boks Şampiyonası’nda Dünya 2.’si, ardından da Denizli’de düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nda Türkiye 2.’si olarak büyük bir başarıya imza atan Aliağalı Milli sporcu Nuri Çınar, bu başarısını paylaşmak üzere Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’u ziyaret etti. Başkanı Oğuz 2012-2013 Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nda gösterdiği performansla 2.’lik madalyasını kazanan genç sporcuya Aliağa ve İzmir’i başarıyla temsil ettiği için teşekkür etti.

ALİAĞA GENÇ SPORCUDAN DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU BEKLİYOR
Başarılarından dolayı Nuri Çınar’ı kutlayan Başkan Ömer Turgut Oğuz, Nuri Çınar’ın başarısında büyük payı olan Milli Sporcu ve Antrenör Ertan Çaplık’a da emeklerinden dolayı teşekkür etti. Ziyaret sırasında Çınar ve Antrenörü Çaplık ile sohbet eden Başkan Oğuz, Çınar’ın Aliağa’nın gururu olduğunu ve kendisinden dünya Şampiyonluğu beklediklerini ifade etti. 


 

19 Temmuz 2013 Cuma

GENÇ MİLLİ OYUNCU GANİ ERDİ GÜLASLAN, ALİAĞA PETKİM'DE

ALİAĞA PETKİM’E GENÇ MİLLİ TAKIM OYUNCUSU…

ALİAĞA PETKİM, GENÇ MİLLİ TAKIM OYUNCUSU GANİ ERDİ GÜLASLAN İLE 3 YILLIK ANLAŞMA İMZALADI

GENÇ MİLLİ OYUNCU GANİ ERDİ GÜLASLAN, ALİAĞA PETKİM’DE

ALİAĞA- İZMİR (19.07.2013)- Beko Basketbol Ligi takımlarından Aliağa Petkim, Göztepe’nin Genç Milli oyuncusu Gani Erdi Gülaslan’ı kadrosuna dahil etti. 1994 doğumlu genç oyuncu, Aliağa PETKİM ile 3 yıllığına anlaştı. 

Aliağa PETKİM Başkanı Uğur Eren, yeni sezona iddialı hazırlanan takımın kadrosunu güçlendirmeye devam ettiklerini belirterek, önceki gün transfer edilen Ceyhun Altay’ın ardından Göztepe’den genç milli takımda da oynayan Gani Erdi Gülaslan’ı transfer ettiklerini açıkladı.

Kulüp Başkanı Uğur Eren, yaptığı açıklamada, bu sezon başarılı olacak bir takım oluşturduklarını ifade ederek, “Olanaklarımız ölçüsünde kadromuzu güçlendiriyoruz. Genç Milli Oyuncu Gani ile anlaştık. Türk Basketboluna uzun yıllar hizmet edecek bir oyuncuyu kadromuza dahil ettik. Aliağa PETKİM’e ve Türk Basketboluna hayırlı olsun” dedi. 

GANİ ERDİ GÜLASLAN KİMDİR
1994 doğumlu olan Gani Erdi Gülaslan 2 m boyunda. 2009-2010 sezonunda Narlıdere Belediye’de oynayan, ardından Bornova belediye ve son olarak da Göztepe kadrosunda yer alan forvet oyuncusu Gülaslan, 2013 Genç Erkekler Türkiye şampiyonasında sayı kralı olmuştu  


ASFALTLAMA BAŞLADI, VATANDAŞ MEMNUN

- CADDE’DE SIKINTI BİTTİ, ASFALTLAMA BAŞLADI, ATATÜRK CADDESİ YENİ ÇEHRESİNE KAVUŞUYOR

- İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE ALİAĞA BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİNDE ATATÜRK CADDESİ YENİ GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞUYOR. İÇME SUYU ŞEBEKE HATLARI YENİLENEN CADDE, MODERN ALTYAPIYA KAVUŞUYOR.

- BAŞKAN OĞUZ: “ALİAĞA KENT TARİHİNİN BEN ÖNEMLİ ALTYAPI YATIRIMLARINI YAPIYORUZ. VATANDAŞLARIMIZIN DESTEĞİNE TEŞEKKÜR EDERİM”

ALİAĞA- İZMİR (19.07.2013)- İzmir’in Aliağa ilçesi, son yıllarda kent tarihinin en büyük kent altyapı yatırımlarına tanık oluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Aliağa Belediyesi, kentin 30-40 yıllık eski altyapısını yenilemek için seferber oldu. İZSU, kentin 165 km’lik içme suyu şebekesinin tamamını yeniliyor. Aliağa’nın ana arteri olan Atatürk Caddesi’nde biten altyapı çalışmalarının ardından başlayan asfaltlama, vatandaşları memnun etti. Altyapı çalışmaları sırasında bozulan yolda sıkıntılar yaşayan vatandaşlar, asfaltlamayla birlikte modern bir caddeye kavuştu. Gece saat 22.30 ile 03.00 saatleri arasında sürdürülen asfaltlama çalışmalarında İZBETON ekipleri ile Aliağa Belediyesi ekipleri birlikte görev alıyor. Atatürk Caddesi ve çevresinde 70 bin m2 sıcak asfalt atılacak. 

ALİAĞA SİTELER MAHALLESİ’NDEN SONRA KAZIM DİRŞK MAHALLESİNİN DE ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR
Aliağa’nın 165 km’lik içme suyu şebekesini yenileyen İZSU, bu çalışmalarını planlanan programa göre sürdürürken, şebekenin döşendiği cadde ve sokaklarda yollar yapılarak yepyeni bir görünüm ortaya çıkıyor. Daha önce Siteler Mahallesi’nin tüm altyapısını yenileyen İzmir Büyükşehir ve Aliağa Belediyesi ekipleri bu kez kentin en önemli arteri olan Atatürk Caddesi’nin bulunduğu Kazım Dirik Mahallesi’ne el attı. İçme suyu şebekesi yenilenen Cadde, Aliağa Belediyesi’nin kaldırım, bordür ve asfalt altı çalışmalarının ardından asfaltlanmaya başlandı. 

ÇALIŞMALAR GECENİN İLERLEYEN SAATLERİNE KADAR SÜRDÜ
Gece 22.30’da iş makinelerini çalıştıran İZBETON ekipleri yol yapım çalışmalarını 03:00’e kadar sürdürdü. Çalışmaların ilk gününde Cadde’nin büyük bölümünde trafik yükünü taşıyacak kalitede ve 10 cm kalınlıkta sıcak asfalt uygulaması yapıldı. Cadde ve ara sokaklardaki birinci asfaltlama işlemi tamamlandıktan sonra aynı noktalarda üstyapının en üst tabakası olan 5 cm kalınlığında aşınma tabakası uygulanacak ve asfalt kalınlığı 15 cm olacak. 

MAHALLE SAKİNLERİNDEN BÜYÜK İLGİ
Çalışmalar Cadde’de meraklı gözlerle bekleyen vatandaşı da sevindirdi. Balkon ve pencerelerinden çalışmaları ilgiyle izleyen semt sakinlerinin çalışan ekiplere çay ikram ettikleri görüldü. Su şebekesi yenileme kazıları sırasında sıkıntılar yaşadıklarını ve toza maruz kaldıklarını söyleyen vatandaşlar, asfaltlama için İzmir Büyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’a teşekkür etti. 

BODÜR VE KALDIRIM ÇALIŞMALARINA DEVAM 
Öte yandan Aliağa Belediyesi ekipleri caddede bordür ve kaldırım çalışmalarını da eş zamanlı olarak sürdürüyor. Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, caddeye 70 bin m2 asfalt yapılacağını belirterek, Atatürk Caddesi’ndeki asfaltlama işleminin kısa süre içinde tamamlanacağı söyledi. 

BAŞKAN OĞUZ: “ALİAĞA KENT TARİHİNİN BEN ÖNEMLİ ALTYAPI YATIRIMLARINI YAPIYORUZ”
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, kent içindeki her altyapı çalışmasının vatandaşa sıkıntı yaşattığını belirterek, asfaltlama ile birlikte Atatürk Caddesi’nin sorunsuz bir altyapı ve çağdaş bir görünüme kavuştuğunu söyledi. Mahalle sakinlerine teşekkür eden başkan Oğuz, “Aliağa’nın yarınları için bu çalışmaları yapmamız gerekiyordu. Altyapı sırasında biraz sıkıntı çektiniz ama bize verdiğiniz desteğinizle bugün sıkıntılarımızı asfaltlama ile birlikte bitirdik. Söz verdiğimiz tüm çalışmaları hızla gerçekleştiriyoruz. Aliağa kent tarihinin ben önemli altyapı yatırımlarını yapıyoruz. Artık, toz, çamur, bozuk yollar olmayacak. Aliağa’nın her köşesinde hizmetlerimiz sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Aziz Kocaoğlu’na Aliağa’ya hizmetleri için teşekkür ediyorum. Aliağa’mıza hayırlı olsun.” Dedi. 


17 Temmuz 2013 Çarşamba

ALİAĞA PETKİM, CEYHUN'A İMZAYI ATTIRDI

BEKO BASKETBOL LİGİ TAKIMI ALİAĞA PETKİM, TÜRK TELEKOM’DAN CEYHUN ALTAY’I KADROSUNA KATTI. 

ALİAĞA PETKİM’DE TRANSFER.. YEŞİL BEYAZLI TAKIM, TÜRK TELEKOM’DAN ESKİ OYUNCUSU CEYHUN ALTAY İLE ANLAŞTI. 26 YAŞINDAKİ OYUNCU ALİAĞA’YA GELEREK KULÜP BAŞKANI UĞUR EREN İLE GÖRÜŞTÜKTEN SONRA İMZAYI ATTI

ALİAĞA- İZMİR (17.072013)- BEKO Basketbol Liginde mücadele eden Aliağa PETKİM, Türk Telekom’dan Ceyhun Altay’ı kadrosuna kattı. Aliağa Gençlik Spor Kulübü’ne gelerek kulüp başkanı Uğur Eren ile görüşen 26 yaşındaki genç oyuncu ile tüm koşullarda anlaşılarak sözleşme imzalandı. 

ALİAĞA PETKİM KADROSUNU GÜÇLENDİRİYOR
Geçtiğimiz sezon sakatlıklar ve istikrarsız sonuçlarla istediği hedefleri yakalayamayan Aliağa PETKİM, bu sezon işi sıkı tutuyor. BEKO liginde ve kupada hedef koyan yeşil beyazlı takım Türk Telekom’da forma giyen eski oyuncularından Ceyhun Altay’ı transfer etti. Aliağa PETKİM Başkanı Uğur Eren, kulübün bu sezon her kulvarda başarıya koşacağını söyledi.

BAŞKAN UĞUR EREN: “CEYHUN, TAKIMIMIZA GÜÇ KATACAK”
Aliağa Belediyesi ENKA Spor tesislerinde yapılan imza töreninde konuşan Kulüp Başkanı Uğur Eren, “Ceyhun ile 3 yıl önce de birlikteydik. Bundan sonraki basketbol yaşamında yeni sezonda beraber olacağız. Genç sporcumuz takımımıza büyük katkı sağlayacak. Hocamızın oyun anlayışına, Aliağa’nın kent dokusuna uygun, mücadelesi, gençliği ile, diriliği ile, bu sene önemli katkılar sağlayacak. İyi bir sezon geçirmeyi temenni ediyorum. İnşallah verimli bir sezon bizi bekliyor. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

CEYHUN ALTAY, “BİLDİĞİM YERDEYİM. YABANCILIK ÇEKMEYECEĞİM”
Aliağa Petkim’e ve Aliağa’ya yabancı olmadığını söyleyen genç oyuncu Ceyhun Altay, “Aliağa, bildiğim yer, bildiğim insanlar ve bildiğim taraftar. Herkesi tanıyorum. 3 yıl önce bu takımda oynadım, yabancılık çekmeyeceğim. Takımımızın başarılı olması için Elimden gelen her şeyi yapacağım. Hedeflerimiz var. Baş antrenörümüz Hakan Demir Hocamız ne derse onu yapacağız. İlk hedefimiz kupadan çıkıp playoff’a girmek.  Aliağa taraftarına layık olmak istiyoruz” dedi.

CEYHUN ALTAY KİMDİR?
Ceyhun Altay, basketbol hayatına Efes Pilsen Altyapısında başladı. Darüşşafaka’da ilk kez Türkiye Basketbol liginde oynamaya başlayan 1.93 boyundaki oyuncu, 26 yaşında. Dört sezon Darüşşafaka forması giydikten sonra Temmuz 2008'de Aliağa PETKİM’e transfer oldu. 2009-2010 sezonunda maç başına 10,89 sayı 4,4 ribaund 1,8 asist ortalamasını tutturdu. İki sezon Aliağa’da oynadıktan sonra 2010-11 sezonu öncesi Türk Telekom ile anlaştı. 2010-11 sezonunu ise maç başına 8,4 sayı 2,38 ribaund 0,6 asist ortalaması ile tamamladı. Geçtiğimiz sezon Beko Basketbol Ligi'nde ortalama 28.18 dakika sahada kalan Ceyhun Altay, 9.8 sayı, 3.6 ribaund ve 1.5 asist ortalaması yakaladı.