9 Ocak 2013 Çarşamba

HABER DÜZELTME İSTEMİ

SAYIN EDİTÖR

Yayına sunduğunuz haber, tam 4 yıl önce İHLAS HABER AJANSI tarafından 24 Şubat 2009 tarihinde servise sunulan eski bir haberdir. 

Haberde kurumumuz haksız yere eleştirilmekte ve eleştiri sınırları da aşılarak kurumu küçük düşürücü ifadeler yer almaktadır.
Eski bir haberin yeniymiş gibi yeniden sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde yayınlanması ve paylaşılması nedeniyle kamuoyu yanıltılmakta, şehitlerimiz ve gazilerimiz de rencide edilmektedir.

Konuyla ilgili Belediyemiz resmi bir açıklama yapmış olup açıklamayı size sunuyoruz.

AYRICA HABERİN 4 YIL ÖNCE SERVİS EDİLDİĞİNE DAİR İHA ABONELİK ARŞİVİNDEN BELGE FOTOYU EKTE SİZE SUNUYORUZ
Haberin yayından kaldırılmasını rica ederiz.

Saygılarımızla
Aliağa belediyesi


-----------------

ALİAĞA BELEDİYESİ'NDEN BASINA VE KAMUOYUNA ZORUNLU AÇIKLAMA

Son günlerde Facebook ve twitter gibi sosyal medya sitelerinde paylaşılan "İşte Gazimiz. 9 Gündür çocuklarıyla dışarıda kalıyor" başlıklı, 4 yıl önce yayınlanan eski bir haber, yeni bir habermiş gibi paylaşılarak kamuoyu yanlış yönlendirilmektedir.

Konuyla ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından aşağıdaki hususların açıklanması zorunluluğu doğmuştur.

1- Söz konusu haber 4 yıl öncesine, 24 şubat 2009 tarihine aittir. 4 yıl önceki bir haber bazı çevreler tarafından sosyal medyada yeni yaşanmakta olan bir habermiş gibi paylaşılmakta, ülkemizi canından çok seven gazilerimiz ve kurumumuz rencide edilmektedir. 

2- Konunun sosyal medyada 4 yıl sonra gündeme gelmesi üzerine Belediyemizce yapılan geriye dönük incelemelerde Haberde anılan Kazım Y. adlı Gazi vatandaşımızın 2007 ve 2008 yıllarında belediyeye başvurduğu ve 2 kez yardım yapıldığı anlaşılmıştır. Vatandaş son başvurusunu Ocak 2009'da Belediyeye yapmış, haber bir ajans tarafından 24 Şubat 2009 tarihinde servise sunulmuştur. 

3- Yerel seçimler 29 Mart 2009 tarihinde yapılmış ve sayın Turgut OĞUZ Başkanlık görevine seçilmiştir. 

4- Sayın Başkanımız Turgut Oğuz'un Başkan seçildiği 29 Mart 2009 tarihinden bu yana söz konusu vatandaşın Belediyemize herhangi bir başvurusu olmamıştır. 

5- Haberin gündeme gelmesinin ardından yapılan incelemede, vatandaşın 2011 yılında Aliağa'dan ayrılarak Ankara'ya yerleştiği belirlenmiştir. 

6- Belediye yönetimimiz, Turgut Oğuz başkanlığında göreve gelindiğinden bu yana Şehitlerimiz, gazilerimiz ve ailelerine, engelli yurttaşlarımıza her daim özel bir ilgi ve vefa gösterdiği Aliağa kamuoyu ve taraflı tarafsız herkes tarafından yakından bilinmektedir. 

Söz konusu yayınlarla ilgili hukuki haklarımız saklı kalmak üzere, gerçekleri kamuoyuna saygıyla duyururuz. 
8 Ocak 2013