23 Mart 2015 Pazartesi

ALİAĞA'DA AĞAÇLAR BUDANIYOR

ALİAĞA'DA AĞAÇLAR BUDANIYOR 

 

FOTOĞRAFLI /

 

İZMİR-ALİAĞA (23.03.2015) - Aliağa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde ağaç budama çalışması yapılıyor.

 

Yeşile ve doğaya verdiği özenle adından sıkça söz ettiren Aliağa Belediyesi, Park, refüj, cadde ve sokaklarda bulunan ağaçların gelişimini kuvvetlendirmek ve kente daha güzel bir görünüm kazandırmak amacıyla budama çalışmalarını sürdürüyor. 

 

Özellikle Aliağa'nın artık sembolü haline gelen ve başta sahil bandı olmak üzere kentin hemen her yerini süsleyen palmiye ağaçlarının bakım ve budama çalışmaları Ziraat Mühendisi Erkan Gökçe’nin kontrolünde yapılıyor. Budama işlemi ile ağaçların güneş ışığından daha fazla faydalanması sağlanırken, budanan ağaçlar kaba ve bakımsız görüntüsünden kurtularak daha estetik bir görünüme kavuşuyor.

 

Çalışmalarını büyük bir titizlikle gerçekleştiren belediye ekipleri,  enerji hatları için tehlike oluşturabilecek şekilde uzayan ve emniyet mesafelerini aşan ağaçlara da budama işlemini yapıyor.

 

Aliağa Belediyesi ekipleri,  budama işlemine ek olarak kentin muhtelif bölgelerinde fidan ve çiçek dikim çalışmaları da yapıyor. Kenti mevsimlik çiçeklerle donatan ekipler, binlerce çiçeği toprakla buluşturuyor.

 

Budama işleminin ağaçlarda gelişimi kuvvetlendirmek, sağlıklı kılmak, form vermek ve çiçeklenmenin miktar ve kalitesini  yükseltmek için yapıldığının bilgisini veren Ziraat Mühendisi Erkan Gökçe,  Aliağa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak Budama çalışmalarını büyük bir titizlik içerisinde sürdürdüklerini ve özellikle aşırı ilgi isteyen palmiyeler başta olmak üzere, tehlike arz eden tüm ağaçları budama işleminden geçirdiklerini söyledi. 

20 Mart 2015 Cuma

ALİAĞA'DA ELEKTRİK KESİNTİSİ

ALİAĞA'DA ELEKTRİK KESİNTİSİ

 

FOTOĞRAFLI /

 

İZMİR-ALİAĞA (20.03.2015) - GEDİZ EDAŞ İzmir İl Müdürlüğü tarafından yapılacak olan altyapı çalışmaları nedeniyle Aliağa'nın bazı kesimlerinde elektrik kesintisi uygulanacak.

 

21 MART CUMARTESİ

 

21 Mart Cumartesi günü 09.00- 12.00 saatleri arasında, Fevzi Paşa girişinin bir bölümü, 229, 230, 231, 233 sokaklar ve civarında AG Tesis çalışması nedeniyle elektrik kesintisi yapılacak.

 

22 MART PAZAR

 

22 Mart Pazar günü 09:00-17:00 saatleri arasında; Özdenizcilik’e şebeke bakımı nedeniyle elektrik verilemeyecek.

 

23 MART PAZARTESİ

 

23 Mart Pazartesi günü 09:00-17:00 saatleri arasında; Makine Kimya Endüstrisi TEİAŞ’ta trafo bakımı nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacak.

 

Altyapı çalışmaları nedeniyle bildirimli elektrik kesintileri için; GEDİZ EDAŞ çağrı merkezini (186) arayabilirsiniz.

 

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

 

ALİAĞA’DA TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ TARAFINDAN ÜCRESİZ KANSER TARAMASI

 

KANSER’DE ERKEN TEŞHİS’İN ÖNEMİ

 

FOTOĞRAFLI /

 

İZMİR-ALİAĞA (20.03.2015) - Aliağa İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Sağlığı Merkezi kanserin erken teşhisi için sağlık taramalarını ücretsiz yapıyor. Aliağa Toplum Sağlığı Merkezi Doktoru Sinan Oğuzhan, sağlık ekibimizle birlikte ilçe halkımıza kanser taramasını ücretsiz yaptıklarını söyledi.

 

KANSER TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR HASTALIKTIR

Dünyada ki kanser türlerinin dağılımında ki artışı üç nedene bağlandığını belirten Oğuzhan,“ Son yıllarda kanser tüm Dünya’da artış gösteren bir hastalıktır. Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Kanser Araştırma Ajansının verilerine göre 2008 yılında Dünya’da 12 milyon kişiye kanser tanısı konulurken bu rakamın 2030 yılında 26 milyonu aşacağı tahmin edilmektedir. Dünya Sağlık Örgütüne göre kanserde görülen bu artışın temel üç sebebe bağlıyor. Bunlar yaşlı nüfusta meydana gelen artış, tütün kullanımı ve obezite salgını olarak sıralayabiliriz. Kanser sadece pahalı ilaç ve benzeri tedaviler ile kontrol altına alınabilecek bir hastalık değildir. Türkiye kanser haritası incelendiğine her yıl yaklaşık 150 bin yeni kanser olgusu teşhis edilmektedir. Erkeklerde en sık akciğer kanseri, kadınlarda ise meme kanseri görülmektedir ”dedi.

 

BEN KANSERE YAKALANMAM DÜŞÜNCESİ İNSANI ÖLDÜREBİLİR

Sağlık Bakanlığı ve İzmir Halk Sağlığı Müdürlük katkılarıyla Toplum Sağlığı Merkezleri’nde ve Aile Hekimlerinde ücretsiz olarak taramayı gerçekleştirdiklerini belirten Oğuzhan, yapılan işlemler hakkında da bilgi verdi. Vatandaşları yönlendirdiklerini ifade eden Oğuzhan,“ Erken tanının en önemli olduğu hastalıkların başında kanser geliyor. Kanser tanısı ne kadar erken olursa hastalığı yenme şansınız da o denli artıyor. Ben kansere yakalanmam düşüncesinde olanlar bir kez daha düşünsün. Tedbir amaçlıda olsa vatandaşlarımız test yapmalı. Toplum Sağlığı Merkezi’nde erken teşhis amacıyla 50 ile 70 yaş arası da tüm bireylere dışkıda gizli kan tarama testi yapıyoruz. 30-65 yaş arası kadınlara rahim ağzı kanseri için smear testi ile tarama yapılmaktadır. Ayrıca 40 yaş üstü kadınlara meme kanseri taraması için mamografi çekimi de yapmaktayız. Hayata bağlanmak için herkesin  beş on dakikasını sağlığına ve yaşamın sevdikleri ile devamına  ayırmasını tavsiye ediyorum. Unutulmamalıdır ki erken teşhis hayat kurtarır.’ diye konuştu.

 

 

KUTU KUTU

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

Kötü şartlarda hazırlanmış veya üretilmiş besinlerin kontrol altına alınması, Alkol ve sigaradan uzak durulması, stresten uzak fiziksel açıdan aktif bir yaşam sürülmesi, sağlıklı dengeli ve düzenli beslenme (özellikle Akdeniz diyeti denilen taze sebze meyve ve kabuklu tahıllardan oluşan(kepekli ekmek vb.)gıdalar, kanser vakalarının görülme sıklığını azaltacaktır. Dolayısıyla sağlıklı yaşam davranışları, çevresel risk faktörlerinin en aza indirilmesi ile kanser vakaları 1/3 oranında azaltılabilir. Bunların yanında düzenli kanser tarama programları ile erken teşhis konularak da kanser vakalarından kaynaklanan ölüm oranları ciddi şekilde azaltılabilir. Yine toplumsal bilinçle hava ve çevre kirliliği önlenir, zehirli atıkların önüne geçilmesi sağlanırsa kanser vakalarının görülme oranı azalacaktır. Hareketsiz yaşam kansere yol açan rahatsızlıkları tetikler, obezite denilen şişmanlıktan kurtulabilirse, risk faktörleri azaltmış olur dolaysıyla düzenli fiziksel aktivite yapmak ve hazır gıdalardan uzak durmak alacağımız önemli tedbirlerdir. Her şeye rağmen kansere yakalanmanın dünyanın sonu değildir. Düzenli kontrollerle erken dönemde teşhis edilen kanser hastalıklarının büyük çoğunluğunun tedavi edilebilir.

 

KANSER BELİRTİLERİ NELERDİR

Kanserin belirtilerini bilmek hastalığın erken teşhisi açısından önemlidir, ancak bu belirtilerin birine veya daha fazlasına sahip olmak kişinin kanser olduğu anlamına da gelmez.

Açıklanamayan kilo kaybı: Birçok kanserin; özellikle mide, pankreas, yemek borusu (ösefagus) kanseri ve akciğer kanseri gibi; ilk belirtisi açıklanamayan kilo kaybıdır.

Ben ve siğillerdeki değişiklikler: Vücudumuzda yıllardır mevcut olan bir ben veya siğilde şekil, boyut veya renkte yeni ortaya çıkan bir değişiklik durumunda hemen bir doktora müracaat edilmelidir. Zira melanom denilen cilt tümörlerinde erken teşhis ile tedavi şansı artmaktadır.

Ateş: Kanserde sıklıkla görülür fakat genelde ileri evre kanserler ile birliktedir. Kan kanseri ve lenf bezi tümörlerinde ise başlangıç belirtisi olarak ortaya çıkabilir.

Halsizlik: Kan kanseri veya kansızlığa neden olabilen mide veya kalın bağırsak kanseri gibi kanserlerde erken ortaya çıkabilir. Halsizlik kanserin seyrini tahmin etme konusunda önemli bir bulgudur.

Ağrı: Kemik veya testis  tümörlerinde ilk belirti olabilir ama genelde ileri evre kanserlerin bir belirtisidir.

Memede veya vücutta hissedilen kitleler: Özellikle meme, testis, lenf bezi veya yumuşak doku tümörleri cilt altında bir yumru veya şişlik ile hissedilebilir.

Cilt değişiklikleri: Cilt tümörleri haricinde iç organ tümörlerinde de görülebilir. Bazı kanserlerde sarılık, ciltte koyulaşma veya ciltte kızarıklık görülebilir.

Kanama: Olağan dışı kanama birçok kanserde erken veya geç dönemde ortaya çıkabilir. Balgamda kan görülmesi akciğer, dışkıda kan görülmesi kalın bağırsak, idrarda kan görülmesi idrar torbası (mesane), zamansız vajinal kanama ise rahim veya rahim ağzı (serviks) kanserinin belirtisi olabilir.

Dışkılama veya idrar yapma alışkanlığında değişiklik: Uzun süreli kabızlık, ishal veya dışkı boyutunda değişiklik kalın bağırsak kanserinin ilk belirtisi olabilir. İdrar yaparken sancı, idrarda kan görülmesi veya idrar yapma sıklığının değişmesi prostat veya idrar torbası (mesane) kanserinin ilk belirtileri olabilir.

Öksürük ve horlama: İnatçı ve geçmeyen öksürük akciğer kanserinin horlama ise gırtlak (larinks) kanserinin ilk belirtileri olabilir.

 

 

KUKLA GÜNLERİ, FİNALİNİ ‘BİR SİRK PARODİSİ’ İLE YAPTI

KUKLA GÜNLERİ, FİNALİNİ 'BİR SİRK PARODİSİ' İLE YAPTI

 

'BİR SİRK PARODİSİ' ALİAĞA'DA SAHNELENDİ

 

KUKLA GÜNLERİNE ALİAĞALILARDAN BÜYÜK İLGİ

 

FOTOĞRAFLI / GÖRÜNTÜLÜ   http://we.tl/8eop3GBSM9

 

İZMİR-ALİAĞA (20.03.2015) - Dünyanın önemli kukla topluluklarını bir araya getiren, '9. Uluslararası İzmir Kukla Günleri'nin Aliağa finali 'Bir Sirk Parodisi' adlı oyun ile yapıldı. Aliağa Belediyesi'nin de destekçileri arasında bulunduğu kukla günleri kapsamında 'Demmmeni Kukla' Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu 'Bir Sirk Parodisi' Aliağa'da sahnelendi.

 

'9. Uluslararası İzmir Kukla Günleri' etkinlikleri çerçevesinde; Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde sahneye konulan ücretsiz kukla gösterisine minikler yoğun ilgi gösterdi. Kukla Günlerine  Rusya'dan katılan 'Demmmeni Kukla' Tiyatrosu, trapezcileri, bale dansçıları, akrobatları ve minikleri kahkahaya boğan eğlenceli palyaçoları ile izleyicisine unutulmaz bir kukla gösterisi sundu.

 

KUKLA GÜNLERİNE ALİAĞALILARDAN BÜYÜK İLGİ

Birbirinden eğlenceli tiyatro topluluklarıyla izleyenlere büyük bir keyif veren '9. İzmir Uluslararası Kukla Günleri' Aliağalılardan büyük ilgi gördü. 11 gün boyunca Aliağa'da sahnelenen gösterileri binlerce kukla sever büyük bir ilgiyle takip etti. Dünya çapındaki dev organizasyona 23 ülkeden 40 kukla tiyatro topluluğu farklı kültür sanat merkezlerinde sahnelendi. Aliağa'da Bulgaristan, İspanya, Romanya, Kore Cumhuriyeti ve Rusya'dan gelen ünlü kukla tiyatroları sahnelendi. Başta çocuklar olmak üzere Aliağalı kukla severler gösterilere büyük ilgi gösterdi.

 

ALİAĞA BELEDİYESİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLEREK SAĞLIK TARAMASI YAPILDI

ALİAĞA BELEDİYESİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLEREK SAĞLIK TARAMASI YAPILDI

 

ALİAĞA BELEDİYESİ'NDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

 

FOTOĞRAFLI / GÖRÜNTÜLÜ http://we.tl/Uf6BWYmFZg

 

İZMİR-ALİAĞA (20.03.2015) - Aliağa Belediyesi çalışanları önce sağlık taramasından geçti, ardından iş sağlığı ve güvenliği eğitimi aldı.

 

Aliağa Belediyesi personeli, 6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanununun "Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik" gereğince düzenlenen iş sağlığı ve güvenliği eğitiminden geçti. 

 

400 PERSONELE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

Dönüşümlü olarak,  dört yüz personelin katılımıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen eğitimler; İş Güvenlik uzmanı Sait Akşan ve Acil Travma ve Resüsitasyon Uzmanı Doktor Emre Kandemir tarafından verildi.

  

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesi amacıyla düzenlenen eğitim programında;  iş güvenliğinin önemi, iş yaşamında dikkat edilmesi gereken konular, yaşanmış kaza örnekleri, iş kazalarına karşı alınması gereken tedbirler, iş kazalarından korunma yöntemleri ve iş yerindeki hijyen kurallarına kadar birçok konu ele alındı. 

 

Eğitim programının iş ve işçi sağlığı bölümünde; ilk yardımın önemine, iş kazalarına ve meslek hastalıklarına vurgu yapıldı. Sinevizyon eşliğinde yapılan sunumda; başta meslek hastalıkları, iş ve işçi sağlığı olmak üzere ilk yardımın tanımı, temel uygulamaları, kurtarma silsileleri ve hastaya müdahale sırasında dikkat edilmesi gerekenler anlatıldı. İş yerinde sağlık ve iyilik halini bozan kimyasal, fiziksel ve biyolojik etkenler ve alınması elzem olan tedbirler aktarıldı. Hijyen için mutlak uyulması gereken kurallara dikkat çekildi. Elektrik çarpması gibi olası iş kazaları sonrasında ilk yapılması gerekenler vurgulandı. Ofis yaşamında insan sağlığı açısından önem arz eden çalışma düzeni ve  doğru oturma pozisyonları uygulamalı olarak gösterildi. 

 

AKŞAN: BANA BİR ŞEY OLMAZ ANLAYIŞINDAN VAZGEÇİLMELİ

Eğitim programı sonrası yaptığı açıklamada; Türkiye'de birçok iş kazasının 'bana bir şey olmaz' anlayışından kaynaklandığını ifade eden İş Güvenliği Uzmanı Sait Akşan, "İş güvenliği konusunda öncelikle 'bana bir şey olmaz' anlayışından vazgeçilmeli. İş kazalarının minimum seviyeye düşürülmesi için burada 4 günde 400 kişiye iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitimler verdik. Eğitimlerin hemen sonrasında personelin sağlık taramalarını gerçekleştirdik. Geniş kapsamlı bir şekilde verdiğimiz eğitimlerde çalışma düzeni, risk faktörleri, iş kazaları, iş kazalarından korunma yöntemleri, meslek hastalıkları, hastalıkların oluşumunda fiziksel ve kimyasal etmenleri dile getirdik" dedi. 

 

EĞİTİMLER TEORİK VE UYGULAMALARI OLARAK VERİLDİ

Eğitimlerin tamamını teorik olarak vermediklerini, mesleklerine göre  iş yerlerinde de  uygulamalı eğitimler gerçekleştirdiklerini belirten Akşan, şunları söyledi: "Eğitimlerin bir bölümünü personelin çalıştıkları ortamlarda iş başı eğitimi şeklinde verdik. Çünkü herkesin çalışma ortamı çok farklı. Bir çalışan için geçerli olan eğitim bir başka çalışan için çok önem arz etmiyor. Özellikle temizlik çalışanlarına, çalışma koşullarıyla, çalışma şartlarıyla ilgili verdiğimiz eğitim ile ofis çalışanlarına verdiğimiz birbirinden farklı eğitimlerdir."

 

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği yasasının henüz 1 yıllık bir yasa olduğunu sözlerine ekleyen Akşan, "Geçen yıla oranla ülke genelinde iş kazalarında bir azalma var ve bu her geçen gün daha da iyiye doğru gidiyor. Bu yasa ile uzun vadede iş kazaların çok belirgin bir şekilde azalacağına inanıyorum" diye konuştu 

 

PERSONELE SAĞLIK TARAMASI

Eğitim programı çerçevesinde; Yönetim Akademisi Ortak Sağlık Güvenlik Birimi tarafından gerçekleştirilen sağlık taramasında, belediye personeline Akciğer filmi, işitme testi, solunum testi ve kan testi muayenesi yapıldı.

 

 

ALİAĞA BELEDİYESİ REKREASYON DÜZENLEME İHALESİNE ÇIKACAK

ALİAĞA BELEDİYESİ REKREASYON DÜZENLEME İHALESİNE ÇIKACAK

 

ALİAĞA BELEDİYESİ İHALEYE ÇIKIYOR

 

FOTOĞRAFLI /

 

İZMİR-ALİAĞA(20.03.2015) - Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Onat Kutlar Sokak ve Rekreasyon alanı düzenlemesi ihalesine çıkacak. Onat Kutlar Sokak ve çevresinde yapılacak çalışma, 7.896.76 metre karelik alanı kapsıyor. İhale, 4737 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19’uncu maddesi gereği açık ihale usulünce, 14 Nisan Salı günü saat 10.00’da Aliağa Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılacak. Gerekli detaylar EKAP’ta yer alan ihale dokümanındaki idari şartnameden ulaşabilecek. İhaleyi kazanan firma, yer teslimi yapılarak üç gün içinde İş’e başlayacak. Firma yer tesliminden itibaren 120 takvim gününde teslim edecektir.

 

Duyurusu yapılan ihale ilanında ihaleye katılabilme şartları, istenilen belgeler ve yeterlilik

değerlendirmesinde uygulanacak kriterler ayrıntılarıyla yayımlandı. İhale dokümanı Aliağa Belediyesi

web adresinden görülebileceği gibi 50 TL karşılığında Aliağa Belediyesi İhale İşleri Servisi’nden de

satın alınabilecek. İstekliler tekliflerini ihale tarih ve saatine kadar Aliağa Belediyesi İhale İşleri Servisi

adresine elden verebilecek.

 

‘ABİM GELDİ’ YENİDEN ALİAĞA’DA

'ABİM GELDİ' YENİDEN ALİAĞA'DA

 

'ABİM GELDİ' ALİAĞALILARI GÜLDÜRECEK

 

İKİ SAATLİK KAHKAHA TERAPİSİ

 

FOTOĞRAFLI / GÖRÜNTÜLÜ (Arşivden)   http://we.tl/4tlpeIzwUN

 

İZMİR-ALİAĞA (20.03.2015) - Aliağa Belediyesi, bir birinden ünlü tiyatrocuların sahne aldığı, "Abim Geldi"  tiyatro oyununu, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde Aliağalılarla buluşturmaya hazırlanıyor.

 

DÜNYA PRÖMİYERİ ALİAĞA'DA YAPILAN OYUN

Yönetmenliğini Bora Severcan'nın yaptığı ve kadrosunda Bekir Aksoy, Melda Gür, Volkan Severcan, Pelin Akil, Yeliz Şar, Seyhan Şaşko gibi sevilen ünlü oyuncular yer aldığı 'Abim Geldi' adlı oyunun Dünya prömiyeri daha önce Aliağa'da gerçekleştirilmişti. Aliağa'da üç gün boyunca sahnelen tiyatro severler tarafından yoğun ilgi gören Abim Geldi adlı oyun, izleyenlerinden büyük beğeni toplamıştı.

 

İKİ SAATLİK KAHKAHA TERAPİSİ

Prömiyeri Aliağa'da gerçekleştirildikten sonra Türkiye'nin muhtelif şehirlerinde sahnelenen oyun, Aliağalılardan gelen yoğun talep üzerine bir kez daha Aliağa'da sahneye konulacak. Tiyatro yorumcuları tarafından ' 2 saatlik kahkaha terapisi' olarak nitelendirilen tek perdelik oyun, 27 Mart Cuma günü saat 20:00'de Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde tiyatro severlerle buluşacak. Oyunu izlemek isteyen tiyatro severler biletlerini Aliağa Sanat Evi'nden ücretsiz olarak temin edebilirler.

 

OYUNUN KONUSU

Bir komedi yapımı olan oyunun senaryosu şöyle gelişiyor: 1970'lerde İstanbul'un Cihangir semtinde yaşayan Tansu isimli yakışıklı bir adam, birbirinden güzel üç hostes, aksi bir hizmetçi ve mülayim bir öğretmendir. Tansu kurduğu muhteşem sistem sayesinde üç sevgilisini de rahatça idare edebilmektedir. Ancak… Her şey Abisi gelene kadar.

 

19 Mart 2015 Perşembe

‘KUKLA ŞEHRİ’ ALİAĞA’DA SAHNELENDİ

'KUKLA ŞEHRİ' ALİAĞA'DA SAHNELENDİ

 

'KUKLA ŞEHRİ'NE ALİAĞALILARDAN BÜYÜK ALKIŞ

 

FOTOĞRAFLI / GÖRÜNTÜLÜ   http://we.tl/OfHpwIjjdT

 

İZMİR-ALİAĞA (19.03.2015) - Aliağa Belediyesi, '9. İzmir Uluslararası Kukla Günleri' kapsamında dünyanın en ünlü kukla tiyatrolarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Kukla günleri etkinlik programı çerçevesinde, uzak doğunun yıldızı olarak gösterilen 'Hyundai Kukla Tiyatrosu Topluluğu' ,'Kukla Şehri' isimli oyununu Aliağa'da sahneledi. Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde sahneye konulan ücretsiz kukla gösterisini salonu dolduran yüzlerce çocuk aileleriyle birlikte izledi.

 

9. Uluslararası İzmir Kukla Günleri'ne Kore'den katılan 'Hyundai Kukla Tiyatrosu Topluluğu'nun pandomim yöntemiyle sergilediği oyun, Kore'nin geleneksel danslarından, müziklerinden ve kültüründen örnekler sundu. Kukla severlere eğlenceli bir oyun sunan topluluğun, sergilediği ışıklı kukla gösterisi  katılımcılardan sık sık alkış aldı. Kukla gösterisinden büyük keyif aldığı gözlenen minik seyirciler programın sonunda kukla sanatçıları ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

ALİAĞA, 'BİR SİRK PARODİSİ' ADLI OYUNLA KUKLA GÜNLERİNE VEDA EDİYOR

Aliağa, 9. İzmir Uluslararası Kukla Günleri'ne 20 Mart Cuma günü saat 11.00'de Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri Sinema Salonu'nda sahnelenecek olan 'Bir Sirk Parodisi' adlı kukla gösterisiyle veda ediyor. Dünyaca ünlü birçok kukla ve kukla tiyatrosunun katılımıyla gerçekleştirilen '9. İzmir Uluslararası Kukla Günleri' kapsamında bu yıl birbirinden renkli kukla etkinliklerine ev sahipliği yapan Aliağa Belediyesi, '9. İzmir Uluslararası Kukla Günleri'nin Aliağa finalini 'Demmmeni Kukla' Tiyatrosu'nun sahneye koyacağı 'Bir Sirk Parodisi' adlı oyunla yapacak.

 

FIRAT ÇAKIROĞLU PARKINDA SON RÖTUŞLAR YAPILIYOR

FIRAT ÇAKIROĞLU PARKINDA  SON  RÖTUŞLAR YAPILIYOR

 

FOTOĞRAFLI / GÖRÜNTÜLÜ  http://we.tl/6kVlAPmxGV

 

İZMİR-ALİAĞA (19.03.2015) - Aliağa'nın dört bir yanında oluşturulan sosyal alanlara bir yenisi daha ekleniyor. Vatandaşların huzur içinde zaman geçirebileceği alanlar inşa ederek, Aliağalıların hizmetine sunan Aliağa Belediyesi, kentin çehresini güzelleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Aliağa’da yapımı devam eden ve Mart ayı olağan meclis toplantısında alınan kararla isminin ‘Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’ olması kararlaştırılan sosyal yaşam parkında artık son rötuşlar yapılıyor.

 

BEĞENİ TOPLADI 

Çevre düzenlemeleriyle ilçeye prestij kazandıran Aliağa Belediyesi’nin iki dönüm alan üzerine inşa ettiği sosyal yaşam parkında çalışmalar son aşamaya geldi. Parka dikilen palmiye ve jakaranda ağaçları Aliağa’ya farklı bir hava kattı. Ağaçlarla birlikte boş alanlar çimlendirildi. Etrafı ahşap çitlerle çevrilen ve hercai menekşe gibi mevsimlik çiçeklerle donatılan parkta oturma grupları, ahşap kamelyalar ve modern aydınlatma direkleri beğeni topladı.

 

BÜYÜK ÖLÇÜDE TAMAMLANDI 

Daha güzel, daha yaşanabilir ve daha modern bir Aliağa için çalışmalarını aralıksız sürdüren Aliağa Belediyesi,  sosyal yaşam parkının ilk etabını belediye ekiplerinin geceli gündüzlü çalışmasıyla 48 saat gibi rekor bir sürede inşa etmişti. Parkın 2. etap yapım çalışmalarına  ise olumsuz hava şartları nedeniyle bir süre ara verilmişti.  Hava şartlarının düzelmesinin ardından hız kesmeden devam eden çalışmalar neticesinde sosyal yaşam parkının yapımı neredeyse tamamlandı. İzmir Ege Üniversitesi'nde öğrenci grupları arasında çıkan kavgada bıçaklanarak hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun isminin verildiği park, birkaç gün içinde tamamlanıp hizmete açılacak.  

 

ALİAĞA'YA YAKIŞTI 

İlçe genelinde park ve sosyal alan sayısını artırmaya yönelik çalışmaların devam edeceğini belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa'nın yeşil dokusunun zenginleştirilmesi ve düzenlenmesi amacıyla inşa edilen Parkın kentin merkezine yakışır bir mekân olduğunu söyledi. Vatandaşların nefes alacağı ve sosyal aktivitelerini gerçekleştirebileceği alanlar oluşturmak adına ilçe genelinde ki hemen her uygun alanı değerlendireceklerini kaydeden Başkan Acar, “Özellikle görüntü kirliliğine neden olan kamu alanlarını nitelikli sosyal yaşam ve cazibe merkezine dönüştürüyoruz” diyerek Aliağa’ya yeşil alan ağırlıklı, daha nice sosyal mekanların kazandırılacağının müjdesini verdi.  

 

VATANDAŞ MEMNUN 

Öte yandan daha önce geçici otopark olarak kullanılan alanı modern bir sosyal yaşam parkına dönüştüren Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'a ve parkın yapımında emeği geçen tüm belediye personeline teşekkür eden Aliağalı vatandaşlar, ‘Az laf, çok iş’ sloganıyla çalışmalarını sürdüren Aliağa Belediyesi’nin  görsel kirlilik oluşturan alanların  çevre dostu, yeşil alan uygulamalarıyla değerlendirilmesinden  ötürü duyduğu memnuniyeti ifade ediyor.

FIRTINA GELİYOR

FIRTINA GELİYOR

 

METEOROLOJİ'DEN FIRTINA UYARISI

 

FOTOĞRAFLI /

 

İZMİR-ALİAĞA (19.03.2015) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 20 Mart Cuma günü öğlen saatlerinden itibaren Ege Bölgesi’nde fırtına bekleniyor.

 

Hafta sonu şiddetini artıracak kuvvetli rüzgarın fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Cuma günü akşamı İzmir’in Aliağa ilçesinde 50-70 kilometre hızla esecek rüzgar, Cumartesi ve Pazar günü 60 ile 80 kilometre hızla, fırtına seviyesinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtına’da oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyaran yetkililer, soba ve doğalgaz zehirlenmesi, ağaçların devrilmesi, çatı uçmalarına karşı tedbirli olunması istendi.

 

Fırtınanın etkisi Pazartesi günü azalarak 24 Mart Salı günü sona ermesi bekleniyor.

 

ALİAĞA, KUKLA GÜNLERİNE ‘BİR SİRK PARODİSİ’ ADLI OYUNLA VEDA EDİYOR

ALİAĞA, KUKLA GÜNLERİNE 'BİR SİRK PARODİSİ' ADLI OYUNLA VEDA EDİYOR

 

FOTOĞRAFLI /

 

İZMİR-ALİAĞA (19.03.2015) - Aliağa, 9. İzmir Uluslararası Kukla Günleri'ne 'Bir Sirk Parodisi' adlı kukla gösterisiyle veda ediyor.  Dünyaca ünlü birçok kukla ve kukla tiyatrosunun katılımıyla gerçekleştirilen '9. İzmir Uluslararası Kukla Günleri'  kapsamında bu yıl birbirinden renkli kukla etkinliklerine ev sahipliği yapan Aliağa Belediyesi, '9. İzmir Uluslararası Kukla Günleri'nin Aliağa finalini  'Demmmeni Kukla' Tiyatrosu'nun sahneye koyacağı  'Bir Sirk Parodisi' adlı oyunla yapacak.  

 

ÜCRETSİZ 

Bu kapsamda 'Uluslararası Kukla Günleri'ne Rusya'dan katılan 'Demmmeni Kukla' Tiyatrosu',   20 Mart Cuma günü Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde sabah saat 11.00'de gerçekleştirecek olan 'Bir Sirk Parodisi" isimli kukla gösterisini Aliağalı kukla severlerin beğenisine sunacak. Rusya'nın en eski kukla tiyatrosu unvanına sahip olan  'Demmmeni Kukla' topluluğun sahneye koyacağı oyun ücretsiz olarak izlenebilecek.

 

OYUN HAKKINDA 

Fuarların ve gösteri merkezlerinin unutulmaz eğlencesi, 7'den 70'e her yaştan seyirciyi büyüleyen Rus Sirki bu defa Aliağa'da yer alıyor. Ama bir farkla, bu sirkin çalışanları birbirinden farklı, birbirinden yetenekli ve eğlenceli küçük sevimli kuklalar. 1918 yılında kurulan Rusya'nın en eski kukla tiyatrosu unvanına sahip Demmmeni Kukla Tiyatrosu, repertuarındaki farklı tekniklerdeki sayısız gösteri ile dünyaca bilinen bir üne sahip.  "Bir Sirk Parodisi"nde yer alan trapezciler, bale dansçıları, akrobatlar, Piero, Fakir ve daha niceleri, gösteri arasında neşeye neşe katan iki eğlenceli palyaço ile  seyircisini unutulmaz dakikalara davet ediyor. 

 

ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANISINA ŞİİR DİNLETİSİ

ALİAĞA BELEDİYESİ'NDEN ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANISINA ŞİİR DİNLETİSİ

 

BÜYÜK ZAFERİN 100. YIL DÖNÜMÜ ANISINA ŞİİR DİNLETİSİ

 

FOTOĞRAFLI / GÖRÜNTÜLÜ   http://we.tl/0JfR6G5mLF

 

İZMİR-ALİAĞA (18.03.2015) - Aliağa Belediyesi 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. Yıldönümü anısına şiir dinletisi düzenledi. Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen 'şiir dinletisi'nde radyo sunucusu ve şiir yorumcusu Yunus Yeşilöz sahne aldı. 

 

ÇANAKKALE RUHUNU YAŞATTI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda; Çanakkale şiirlerini seslendiren Yunus Yeşilöz,  savaş dönemine ait hikayelerden derlediği muhteşem sunumuyla katılımcılara Çanakkale ruhunu bir kez daha hissettirdi. 

 

KATILIMCILAR GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Kendisini dinleyenlere duygu dolu anlar yaşatan Yeşilöz, Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek ve Yahya Kemal Beyatlı gibi efsane şairlerin eserlerini de kendine has üslubuyla seslendirdi.Aliağalı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği dinletide, çoğu katılımcının gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

 

ÇANAKKALE TÜRKÜLERİNİN HİKÂYELERİNİ ANLATTI

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ında katılımcıları arasında bulunduğu 'Şiir Dinletisi'nde; Çanakkale savaşı sırasında yaşanmışlıkların duygularıyla kaleme alınmış; 'Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı' , 'Hey Onbeşli Onbeşli'  gibi türkülerde sunuldu. Sinevizyon eşliğinde sunulan Çanakkale türkülerinin hikayelerini de aktaran Yeşilöz, Tokat yöresine ait olan 'Hey Onbeşli' türküsünün bir oyun havası olmadığını belirterek, türkünün savaş döneminde nişanlısı Hüseyin'i cepheye gönderen Hediye isimli bir kızın  hüzünlü aşkını anlatan bir ağıt olduğunu belirtti.  

 

AYAKTA ALKIŞLANDI

Programını  istiklal Marşı'nın tamamını okuyarak bitiren Yunus Yeşilöz, katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Gecenin sonunda sahneye gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Yeşilöz'e çiçek takdim ederek teşekkür etti.  

 

"ÇANAKKALE BİZİM ALTIN HARFLERLE YAZILMIŞ DESTANLARIMIZDAN BİRİSİDİR"

Çanakkale zaferinin ruhuna, anlam ve önemine vurgu yapan şiirleriyle dinleyenlerin yüreğine hitap eden Yunus Yeşilöz, program sonrasında  gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı olması bize ayrı bir heyecan yaşatıyor. Bir düşünsenize tam 1 asır önce dünyanın en güçlü ordularına karşı müthiş bir direnişin sembolü olan Çanakkale'den bahsediyoruz. Aslında 100. Yılda Çanakkale Zaferi'nin daha büyük bir ruhla kutlanması gerektiğini düşünüyorum. Ancak her şeye rağmen Aliağa Belediyesi'nin Çanakkale Destanı konulu programında yer almaktan çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. Zira biz hazırlığımızı Çanakkale ruhunu yaşatacak şekilde yaptık. Bu ruhu derinlemesine hissettirmek istedik. Çanakkale Zaferini bizden sonraki nesillere de aktarmamız açısından bunların hepsi bir belge niteliği taşıyor. Bu çalışmalarımızın altında geleceğe miras bırakma düşüncemiz yatıyor. Kaldı ki toplumlar ancak geçmişten ders alarak ve geçmişini daha iyi irdeleyerek, öğrenerek gelişebilirler. Çanakkale bizim altın harflerle yazılmış destanlarımızdan birisidir. Bu nedenle Aliağa'da böyle bir program yapmaktan büyük bir keyif aldım. Şiirlerden, şiirleri seslendirmekten ve vatandaşlarımızın yüzündeki o memnuniyetten büyük keyif aldım. Çanakkale ruhunun ölmemesi gerekiyor biz de bunun için çalışıyoruz."  

 

 

 

GORUNTU DOKUMU: Programdan genel ve detay görüntüler, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın çiçek takdimi ve konuşması, Yunus Yeşilöz ile röportaj,