30 Nisan 2013 Salı

ALİAĞA BELEDİYESİ VE BÜYÜKŞEHİR, ALİAĞA'NIN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRİYOR

SİTELER MAHALLESİ’NDE ASFALT SEVİNCİ

ALİAĞA’DA 40 YILLIK ALTYAPI YENİLENİYOR, KONUTLAŞAN BÖLGELERE ALTYAPI HİZMETLERİ KOORDİNELİ GİDİYOR

ALİAĞA BELEDİYESİ VE BÜYÜKŞEHİR, ALİAĞA’NIN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRİYOR

ALİAĞA’DA HİZMET SAĞANAĞI… ALİAĞA’DA İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR, DOĞALGAZ EVLERE ULAŞIYOR, YOLLAR ASFATLANIYOR..

ALİAĞA- İZMİR (30.04.2013)- Aliağa’nın en hızlı konutlaşan bölgesi olan Siteler Mahallesi’nde Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir İşbirliğinde sürdürülen altyapı hizmetleri vatandaşın yüzünü güldürdü. Bölgenin tüm altyapısı yeniden inşa edilirken, yolların asfaltlanması mahalle sakinlerini sevindirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmalar kapsamında Siteler Mahallesinde 120 bin m2 sıcak asfalt uygulaması yapılacak. Zemin hazırlıkları Aliağa Belediyesi tarafından yapılan yolların bir haftalık çalışmalarla 40 bin m2’lik Sıcak asfalt yapıldı.

SİTELER MAHALLESİ YENİDEN DOĞDU
Siteler Mahallesi’nin yüzde 70 konutlaşmanın olduğu bölgelerinde yeni içme suyu hatları ve doğalgaz şebekesi döşendi. Yağmur Suyu altyapısı tamamlandı. Sokakların yol ve kaldırımları yapıldı. Toprak altı kazı işlemleri tamamlanan ve altyapı şebekeleri döşenen bölgede şimdi sıcak asfaltlama çalışmaları başlatıldı. Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda sürdürülen asfaltlama çalışmalarının üçte biri tamamlanırken, çalışmaların ikinci etabı start aldı.

HİZMETLERİ TÜM İLÇELERİMİZDE YAPIYORUZ
Aliağa Siteler Mahallesindeki Çalışmaları yakından izleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu “Aliağa’da arıtmadan, içme suyu şebekesine, kanalizasyon şebekesinden, dere ıslahlarına kadar çok sayıda proje gerçekleştirdik. Fen İşleri birimimiz bugüne kadar Aliağa’da 42 milyon TL’lik çalışma gerçekleştirdi. Yolu, asfaltı, ova yolu ve birçok yatırımı Aliağa Belediye Başkanımız ile birlikte yapıyoruz. Bu hizmetleri tüm ilçelerimizde yapıyoruz” dedi.
Bugün nüfusu 70 bin olan Aliağa’nın gelecek projeksiyonlarında 200-250 bin nüfusu olacağını belirten Başkan Kocaoğlu, “Aliağa, büyümeye devam edecek ve Aliağa’da bir çok iş yapılacak. Biz, ilçe belediye başkanlarımıza destek oluyor, bir çok projenin önünü, yolunu açıyoruz. Aliağa’nın değişiminde katkımız olduğu için çok mutluyum” Dedi.    

YAP –BOZ BELEDİYECİLİĞİ YAPMIYORUZ
Aliağa Belediye başkanı Turgut Oğuz, kentin 30-40 yıldır eskiyen altyapısını değiştirdiklerini, bunun yanında hızla konutlaşarak oluşan yeni yaşam mahallerine altyapı sistemlerini kurduklarını ifade ederek, “Yap boz belediyeciliği yapmak istemiyoruz. Önce toprağı kazarak İçme suyundan kanalizasyona, atık suya, iletişim ve enerji hatlarına kadar tüm altyapı sistemleri yapılıyor. Ardından hızla kapatarak asfaltlama işlemini tamamlıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na kentimize hizmetleri için teşekkür ediyorum” dedi.

SABRIN SONUNDA ÇAĞDAŞ BİR KENT VAR.
“Başkanlar pek altyapı işlerine girmek istemezler. Çünkü Altyapı çalışmaları her zaman sıkıntılıdır. Toz, toprak, yağmur çamur vatandaşı rahatsız eder” diye konuşan Başkan Oğuz, buna rağmen Aliağa’nın 30-40 yıllık altyapı sorunlarını çözmek için cesaretle çalıştıklarını kaydetti. 
Altyapı çalışmalarının sürdürüldüğü semt sakinlerinden sabır ve anlayış isteyen Başkan Oğuz, “Altyapı çalışmaları süren mahallelerdeki hemşehrilerimizden birçok projemizde olduğu gibi destek ve anlayış bekliyorum. Biz çalışmalarımızı rahatsızlıkları en aza indirerek yapmaya çalışıyoruz. Altyapısı biten cadde ve sokakları hemen kapatıp çağdaş bir görünüme kavuşturuyoruz. Bu çalışmalar bittiğinde Aliağa, daha temiz, daha çağdaş, ailelerin, çocukların daha rahat sokağa çıktığı, trafiğin sorunsuz aktığı bir kente dönüşecek. Sabrın sonunda yaşanacak çağdaş bir kent kazanacağız” dedi. 


--

ALİAĞA BELEDİYESİ 
BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
İstiklâl Caddesi No:66 35800 Aliağa- İzmir TR
Tel: +90 232 616 1980-81 Dahili: 304 / 318  Fax: +90 232 616 3719
** Aliağa Belediyesi'nden e-posta almak istemiyorsanız lütfen bu maili, konu bölümüne "mail istemiyorum" yazarak yanıtlayınız.
 

27 Nisan 2013 Cumartesi

KARDEŞ KENT KAKANJ HEYETİ ALİAĞA'YA VEDA ETTİ

ALİAĞA- KAKANJ KARDEŞLİĞİ..

BİR HAFTADAN BU YANA ALİAĞA'DA BULUNAN KARDEŞ KENT KAKANJ HEYETİ, PROGRAMINI TAMAMLADI

Aliağa Belediyesi, geçtiğimiz yıl kardeş kent protokolü imzaladığı Bosna Hersek'in Kakanj Belediyesi delegasyonunu bir hafta boyunca kentte ağırladı. Kardeş kent heyeti, Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen Özgür Dünya Çocukları Şenliği ve 23 Nisan Bayramı kutlamalarına katıldı. Programları kapsamında Aliağa'da kurumları ziyaret eden ve iş dünyası ile buluşan Kakanj heyetine, programın son günü Aliağa Belediyesi'nde plaket verildi.

Kakanj heyetine Aliağa'dan plaket ve hediyeler

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, kardeş kent heyetine plaket ve hediyeler takdim etti. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Kakanj Belediye Başkanı Nermin Mandra, Aliağa ve Kakanj Belediye meclis üyeleriyle kakanj heyetinin tam kadro bulunduğu veda töreninde duygulu anlar yaşandı. Konuk heyete hediyeleri, Aliağa belediye meclis üyeleri tarafından verildi. Kardeş Kent Kakanj heyeti de Aliağa belediye Meclis üyelerine çeşitli hediyeler verdi. Kakanj Belediye Başkanı Nermin Mandra, Başkan Oğuz'a kakanj'ı tasvir eden bir yağlıboya tablo hediye etti. Aliağa Emniyet Müdürü Hasan Tuğan da uğurlama törenine katılarak Zenica-Doboj Kantonu İEmniyet Müdürü Fahrudin Bečirović'e plaket verdi.

Başkan Oğuz: İlişkilerimiz, tarihsel ve kültürel bir sorumluluk
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Kakanj ile kardeş kent olduktan sonra iki kent arasında başlayan ilişkilerin geliştirildiğini ifade ederek, "tarihi ve kültürel bağlarımızn olduğu Bosna Hersek'den bir kent ile başlayan bu ilişkilerimiz tarihsel ve kültürel bir sorumluluktur" dedi.

Kakanj, Türk yatırımcıları bekliyor
Kakanj Belediye Başkanı Nermin Mandra da, Bosna Hersek'in Türk yatırımcıları beklediğini ifade ederek, "kardeş Kentimiz Aliağa'da çok güzel ve yararlı bir program gerçekleştirdik. Aliağa Belediye Başkanımız Turgut Oğuz'a çok teşekkür ediyoruz. Aliağalı girişimcileri Kakanj'a yatırım yapmaya davet ediyorum" dedi.

Kakanj Heyeti, Aliağa'yı ve bölgeyi tanıdı
Belediye Başkanı Nermin Mandra başkanlığında, Belediye Meclis üyeleri, Bürokratlar ve işadamlarından oluşan 20 kişilik Kakanj heyeti, Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Uluslar arası Özgür Dünya Çocukları Şenliği'ne ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinliklerine katıldı. Foça, İzmir, Şirince gibi tarihi ve turistik yerleri de gezen heyet, ilçedeki sanayi sektörleriyle ikili görüşmeler yaptı.



10 Nisan 2013 Çarşamba

Fwd: ALİAĞA'DA ALTYAPI ÇALIŞMALARI TAM GAZ

ALİAĞA'DA ALTYAPI ÇALIŞMALARI TAM GAZ

 

TEMİZ VE SAĞLIKLI SU İÇİN YATIRIMLAR SÜRÜYOR

 

ALİAĞA'DA İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR. BAŞKAN OĞUZ, ÇALIŞMALAR BİTTİĞİNDE KENTİN TEMİZ VE SAĞLIKLI SUYA KAVUŞACAĞINI AÇIKLADI

 

BAŞKAN OĞUZ, "HALKIMIZDAN ANLAYIŞ VE SABIR BEKLİYORUZ"

 

ALİAĞA'DA YATIRIMLARLA KENTİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU)'nun Aliağa'da 6 ay önce başladığı içme suyu hatları yenileme çalışmaları büyük bir hızla sürüyor. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, çalışmaların planlanan takvimde sürdüğünü belirterek, "Şebeke yenilenirken vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları biliyorum. Ancak bu çalışmalar bittiğinde Aliağa uzun yıllar kesintisiz, sağlıklı ve temiz su içecek. vatandaşlarımdan bu sırada bize anlayış ve sabır göstermelerini rica ediyorum" dedi.

 

SİTELER MAHALLESİ TAMAM. ASFALTLAMA BAŞLIYOR

İZSU, Aliağa kent merkezinde 54 kilometrelik branşman (şebeke ile ev arasındaki hat) hattı ile 165 kilometrelik iletim ve terfi şebekesi döşüyor. 6 ay önce İZSU ve Aliağa Belediyesi işbirliğinde başlayan çalışmalar 2 yılda tamamlanacak. Çalışmalar kapsamında kent merkezinde bulunan Siteler Mahallesi TOKİ bölgesi ve Gecekondu Önleme Bölgesi'nde  içme suyu hattı yenileme çalışmaları ve kanalizasyon baca bağlantıları tamamlandı. Branşman bağlantılarının ardından İzmir Büyükşehir tarafından meteorolojik koşulların uygun olduğu en kısa sürede asfaltlama çalışmaları başlayacak

 

ÇALIŞMALAR ATATÜRK CADDESİ'NDE SÜRÜYOR

Aliağa'nın gelecek 30-40 yılına hizmet edecek olan yeni içme suyu hat çalışmaları kentin ikinci ana arteri olan Atatürk Caddesi'nde sürüyor. Aliağa Belediye başkanı Turgut Oğuz, Atatürk Caddesi'ndeki çalışmaları inceledi. Atatürk Caddesi'nde halen içme suyu hattı çalışmaları ile bina kanalizasyon baca bağlantıları eşgüdümlü olarak devam ediyor. Bu çalışmaların ardından cadde asfaltlanarak hizmete açılacak.

 

BAŞKAN OĞUZ; SIKINTILARIN ARDINDAN RAHAT EDECEĞİZ

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, 4 yılda kentin kronikleşmiş bir çok altyapı sorununu çözdüklerini ifade ederek, "Altyapı çok zor bir iş. Altyapı çalışması yaparken vatandaşımız da caddesinde, sokağında geçici sıkıntı yaşıyor. Ancak biz tüm çalışmaları koordineli yaparak bu sıkıntının mümkün olduğu kadar kısa yaşanmasına dikkat ediyoruz. Bu sıkıntılar kısa sürede bitecek ve vatandaşımız rahat edecek" dedi.

 

ELEŞTİRİYİ GÖZE ALARAK ALTYAPIYA BAŞLADIK

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, altyapı işlerinin kent içlerinde her zaman sıkıntı yarattığını bu yüzden belediye başkanlarının bu çalışmaları yapmaktan kaçındığını ifade ederek, "Ancak Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bizler tüm sıkıntıları ve eleştirileri göze alarak kentimizin altyapısını yenilemeye karar verdik. Kentin gelişmesi ve insan sağlığını koruyucu yeni teknolojileri düşünerek 165 km'lik su şebekesini yenilemeye başladık. 30 yıldır cesaret edilmeyen altyapı çalışmasını bitirerek kentin en büyük sorunlarından birini çözeceğiz " dedi.

 

BAŞKAN OĞUZ: ALİAĞA'YI YENİLİYORUZ

Aliağa belediye Başkanı Turgut Oğuz, süren altyapı çalışmalarıyla kentin yenilendiğini ifade ederek, "Altyapı çalışmalarımız, Siteler Mahallesi'nin ardından Kazım Dirik Mahallesi'nde devam ediyor. Çalışmalar da yüzde 70 civarında tamamlandı. İçme suyu ve kanalizasyon baca bağlantılarını koordineli olarak yapılan ve asfaltlanan cadde ve sokaklar halkın kullanımına sunulacak." dedi.

 

ATATÜRK CADDESİ'NİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

Aliağa belediye Başkanı Turgut Oğuz, çalışmaların altyapıdan yararlanan ilgili kurumlarla eşgüdümlü yapıldığını söyleyerek, "Sokaklarımızı bir kez kazarak tüm altyapıyı bitiriyoruz. İçme suyu ve kanalizasyon bağlantılarının ardından yolları asfaltlayıp kaldırımları yeniden düzenleyeceğiz.  Kaldırım çalışmaları kapsamında Atatürk Caddesi'nin elektrik sisteminin yer altına alınması konusunda TEDAŞ ile görüşüyoruz. Atatürk Caddesi, çalışmalar tamamlandığında Adına yakışır bir görünüme bürünecek " dedi.

 

İZSU'DAN ALİAĞA'YA 25 MİLYONLUK YATIRIM

Aliağa'daki içme suyu şebekesi yenileme çalımları ile İZSU Genel Müdürlüğü'nün 2007 ile 2012 yılları arasında bu ilçede gerçekleştirdiği yatırım tutarının ise 25 milyon 582 bin liraya ulaştığı kaydedildi.