27 Nisan 2013 Cumartesi

KARDEŞ KENT KAKANJ HEYETİ ALİAĞA'YA VEDA ETTİ

ALİAĞA- KAKANJ KARDEŞLİĞİ..

BİR HAFTADAN BU YANA ALİAĞA'DA BULUNAN KARDEŞ KENT KAKANJ HEYETİ, PROGRAMINI TAMAMLADI

Aliağa Belediyesi, geçtiğimiz yıl kardeş kent protokolü imzaladığı Bosna Hersek'in Kakanj Belediyesi delegasyonunu bir hafta boyunca kentte ağırladı. Kardeş kent heyeti, Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen Özgür Dünya Çocukları Şenliği ve 23 Nisan Bayramı kutlamalarına katıldı. Programları kapsamında Aliağa'da kurumları ziyaret eden ve iş dünyası ile buluşan Kakanj heyetine, programın son günü Aliağa Belediyesi'nde plaket verildi.

Kakanj heyetine Aliağa'dan plaket ve hediyeler

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, kardeş kent heyetine plaket ve hediyeler takdim etti. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Kakanj Belediye Başkanı Nermin Mandra, Aliağa ve Kakanj Belediye meclis üyeleriyle kakanj heyetinin tam kadro bulunduğu veda töreninde duygulu anlar yaşandı. Konuk heyete hediyeleri, Aliağa belediye meclis üyeleri tarafından verildi. Kardeş Kent Kakanj heyeti de Aliağa belediye Meclis üyelerine çeşitli hediyeler verdi. Kakanj Belediye Başkanı Nermin Mandra, Başkan Oğuz'a kakanj'ı tasvir eden bir yağlıboya tablo hediye etti. Aliağa Emniyet Müdürü Hasan Tuğan da uğurlama törenine katılarak Zenica-Doboj Kantonu İEmniyet Müdürü Fahrudin Bečirović'e plaket verdi.

Başkan Oğuz: İlişkilerimiz, tarihsel ve kültürel bir sorumluluk
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Kakanj ile kardeş kent olduktan sonra iki kent arasında başlayan ilişkilerin geliştirildiğini ifade ederek, "tarihi ve kültürel bağlarımızn olduğu Bosna Hersek'den bir kent ile başlayan bu ilişkilerimiz tarihsel ve kültürel bir sorumluluktur" dedi.

Kakanj, Türk yatırımcıları bekliyor
Kakanj Belediye Başkanı Nermin Mandra da, Bosna Hersek'in Türk yatırımcıları beklediğini ifade ederek, "kardeş Kentimiz Aliağa'da çok güzel ve yararlı bir program gerçekleştirdik. Aliağa Belediye Başkanımız Turgut Oğuz'a çok teşekkür ediyoruz. Aliağalı girişimcileri Kakanj'a yatırım yapmaya davet ediyorum" dedi.

Kakanj Heyeti, Aliağa'yı ve bölgeyi tanıdı
Belediye Başkanı Nermin Mandra başkanlığında, Belediye Meclis üyeleri, Bürokratlar ve işadamlarından oluşan 20 kişilik Kakanj heyeti, Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Uluslar arası Özgür Dünya Çocukları Şenliği'ne ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinliklerine katıldı. Foça, İzmir, Şirince gibi tarihi ve turistik yerleri de gezen heyet, ilçedeki sanayi sektörleriyle ikili görüşmeler yaptı.