6 Temmuz 2013 Cumartesi

TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU ALİAĞA'YI COŞTURDU

- ALİAĞA BELEDİYESİ KONSERVATUARI TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU TÜRKÜLERİYLE HERKESİ BÜYÜLEDİ

- ALİAĞA’DA COŞKULU HALK MÜZİĞİ GECESİ…

ALİAĞA- İZMİR (06.07.2013)- her yıl bin beşyüz kişinin eğitim gördüğü Aliağa Belediyesi Konservatuarı’nda 2012-2013 eğitim dönemi Türk Halk Müziği Korosu konseriyle sona erdi. 
Aliağa Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği korosunun amatör sanatçıları Aliağa Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak organize ettiği Yaz konserleri kapsamında konser verdi. Gezi Parkı eylemleri nedeniyle ertelenen Konser dün akşam Zeytinli Park içindeki Aliağa Belediyesi Açıkhava tiyatrosunda gerçekleşti.
 
KONSER GECENİN İLERLEYEN SAATLERİNE KADAR SÜRDÜ
Konserde, Zeynel Demir yönetimindeki Aliağa Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği Korosu, 20 kişilik Ritim grubu ile birlikte Halk Müziği'nin sevilen eserlerini seslendirdi. Konserde amatör sanatçılar türkü severlere unutulmaz bir gece yaşattı.  Saat 21.00’de başlayan konser gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.

İZLEYENLER KÂH HÜZÜNLENDİ, KÂH COŞTU
Anadolu’nun binlerce yıllık kültür birikimini yansıtan Türküleri kendi yorumlarıyla harmanlayan sanatçılar konukları coşturdu. Hünerlerini enstrümanları ile konuşturan Ritim Grubu ise solistlere eşlik etti. Konukları kimi zaman coşturan kimi zaman da hüzünlendiren performanslar ayakta alkışlandı. 
Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Öğretim Görevlisi Şef Zeynel Demir’in şefliğini yürüttüğü türkü dolu gecede birinci bölümde 18, ikinci bölümde 16 olmak üzere toplam 34 yöresel türkü seslendirildi. Ücretsiz olan konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.