28 Nisan 2012 Cumartesi

ALİAĞA, REKTÖR YILMAZ’DAN FAKÜLTE İSTEDİ

EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. CANDEĞER YILMAZ, ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI TURGUT OĞUZ'U ZİYARET ETTİ.

ALİAĞA- İZMİR (28.04.2012)- İzmir'in Sanayi ve Ticaret kenti Aliağa'da mevcut Meslek Yüksek Okulu'nun (MYO) geliştirilmesi ve bir fakülte kurulması için girişimler hızlandırıldı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'u ziyaret etti. Ziyarette Aliağa'nın mevcut potansiyeliyle bölgedeki ekonomik yapıya uygun bir fakülteyi hak ettiği vurgulandı. 
Ziyarette kentte fakülte olmamasının yanı sıra kentte tek yüksek okul olan Ege Üniversitesi'ne bağlı olan yerleşkenin adının Bergama MYO olmasının getirdiği sıkıntıları dile getirildi. Yapılan görüşmeler sonunda Aliağa fakülte kazandırılması konusunda çok hızlı bir şekilde çalışma yapılaması benimsendi.   

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, "Aliağa, her alanda Türkiye için önemli bir kent. Biz biran önce bir fakülte kurulmasını istiyoruz. Kentimiz bu konuda tüm imkânlarını seferber edecektir" dedi. 

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ın Belediye Başkanı Turgut Oğuz'u ziyaretine Ege Üniversitesi BMYO Aliağa Yerleşkesi Müdürü Prof. Dr. Ertan Taşkavak, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Yeni Şakran Belediye Başkanı İbrahim Etem Yorulmaz, Siyasi Kurum temsilcileri ve Sanayiciler katıldı. 

BAŞKAN OĞUZ; "ALİAĞA'YA FAKÜLTE İSTİYORUZ"
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Aliağa'nın Türkiye'nin en büyük sanayi ve ticaret kentlerinden biri olduğunu ifade ederek, "Aliağa, bir fakülteyi hak ediyor" dedi. 
Öncelikle kentte bulunan yüksekokulun adının "Aliağa" olarak değiştirilmesini istediklerini belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; "Sanayisi ile ülkeye yön veren bir konumda olmamıza karşın kentimizde bir fakülte olmamasının sıkıntısını, üzüntüsünü çekiyoruz.  Bu konuda belediye olarak bizler de elimizden gelen desteği vererek biran önce bu işin sonuçlanmasını kentimize fakülte istiyoruz. Belediye olarak yerimiz dahi mevcut. Aliağa Belediyesi olarak kentimizin önünü açacak böyle bir çalışmaya öncülük etmeye hazırız. Üniversiteyle, sanayicilerimiz ve diğer kurumlarımızla birlikte bu kente bir fakülte kazandıralım. Aliağa Belediye Başkanı olarak ben  elimden gelen çabayı göstereceğim." dedi.  

FAKÜLTE İÇİN YÖK KRİTERLERİ KARŞILANMALI
Aliağa'nın Türkiye için çok önemli bir kent olduğunu fakülte bulunmamasının eksiklik olduğunu belirten Ege Üniversitesi Rektörü Prof Dr Candeğer Yılmaz bir kentte fakülte açmak için sadece bina yapmanın yeterli olmadığını belirterek; "YÖK'ün kentlerde fakülte açılmasıyla ilgili belli kriterleri var. Bu kriterlerin karşılanması gerekir. Ben Aliağa'da böyle bir potansiyel olduğunu düşünüyorum. Aliağa'daki kurumlar bir arada olup ortaya somut bir çalışma koyarsa çok şey yapılabilir. Ortaya çıkacak güçle bu kente yüksek öğrenim alanında önemli kazanımlar sağlanabilir" dedi. 

MESLEK YÜKSEK OKULUNUN İSİM DEĞİŞİKLİĞİ
Halen Aliağa'da eğitim veren Yüksekokulun Bergama'ya bağlı olmasında ve adının "Bergama MYO" olması ile ilgili dile getirilen rahatsızlıkla ilgili olarak Yılmaz; "İsim değişikliği yetkisi YÖK Genel Kurulunda. Bu konuda Üniversite senatosunun yetkisi yok. Ancak Yine de konuyla ilgili gerekli çalışmaları ve girişimleri yapacağız." dedi.                  

ALİAĞA'NIN EKONOMİK YAPISINA UYGUN FAKÜLTE
Aliağa'daki yüksek öğretim programlarının, bölgedeki sanayi sektörleri ve ekonomik etkinliklere göre belirlenmesi gerektiğini belirten Ege Üniversitesi Rektörü Prof Dr Candeğer Yılmaz, "Bu bölgedeki sektörlerde istihdam edilebilecek eleman yetiştirmeliyiz. Sizin beklentiniz ve bizim akademik öngörümüz ile bir sektör veri analizi yapmamız lazım. Bilimsel verileri ortaya çıkaralım. Bu veriler doğrultusunda uygun bölümler açalım. Biz üniversite olarak Aliağa'ya büyük önem veriyoruz" dedi.  

SAKA: HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI
Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka da; "Halkımızla birlikte bütünleşelim, herkes taşın altına elini koysun. Tüm kurum ve kuruluşlar, STK'lar, siyasi partiler,  meclis üyeleri en hızlı ve en doğru çözümü bulalım, bu işi çözelim, kaybedecek vaktimiz yok." dedi. 

Toplantıda Bergama MYO Okul Müdürü Prof. Dr. Ertan Taşkavak Aliağa Belediyesi'ne bugüne dek yaptıkları yardım ve destek nedeniyle teşekkür etti.

26 Nisan 2012 Perşembe

AZİZ KOCAOĞLU’NDAN SONRA CHP İL BAŞKANI BAYIR’DAN DA TURGUT OĞUZ’A DESTEK

AZİZ KOCAOĞLU'NDAN SONRA CHP İL BAŞKANI BAYIR'DAN DA TURGUT OĞUZ'A DESTEK

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AZİZ KOCAOĞLU'NDAN SONRA CHP İZMİR İL BAŞKANI TACETTİN BAYIR DA, TERMİK SANTRAL KONUSUNDA ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI TURGUT OĞUZ'A DESTEK VERDİ. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan sonra CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır da, Termik santral konusunda Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'a tam destek verdi. 

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, İl Başkanlığında CHP'nin Aliağa Termik Santrali ile ilgili görüşünü açıkladığı bir basın toplantısı gerçekleştirdi.  Toplantıda Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un Termik Santral inşaatına ruhsat izni vermesini de değerlendiren Bayır "Belediyeler belli mevzuatlarla yönetilirler. Belediye Başkanımız da bu mevzuatlar doğrultusunda bu kararı vermiştir. Vermemesi durumunda, İzmir'deki belediyeler üzerinde oynanan oyunları biliyorsunuz, müfettişler kanalıyla kontroller gibi. Ruhsatı vermemiş olsaydık, muhtemelen oradaki yükleniciler Kaymakamlığa şikayetlerde bulunacaklardı." Dedi.

CHP İZMİR İL BAŞKANI TACETTİN BAYIR, "BAŞKAN OĞUZ RUHSATI VERMEK ZORUNDAYDI"
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Başkan Oğuz'un mevzuat hükümlerine göre davranmasının doğal olduğunu ifade ederek, "Belediye Başkanımız, ruhsatı imzalamasaydı, mevzuata uymadığı için dava açılacaktı. Ya vermemesine gerekçe belirtmesi gerekiyordu ya da ruhsatı vermek zorundaydı. 'Vermiyorum' diyemiyordu. çünkü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkileri tüm yetkileri almış, belediye başkanlarının yetkisini kuşa çevirmişler. Belediye Başkanı o günkü şartlarda vermek zorundaydı." Dedi.

BAYIR; "BAŞKANIMIZ DA TERMİK SANTRALLERE KARŞI"
Bayır, Aliağa Belediye Başkanının da kişisel olarak termik santrallere karşı olduğunu anımsatarak, "Başkanımızın açıklamalarına bakarsanız, çevreci kuruluşların yanında olduğunu söylemiştir. Ruhsatı vermek ayrı bir şey, mevzuatı uygulamada o bir zorunluluk, bir mecburiyet. Önemli olan buradaki kendi düşüncesinde termik santrale karşı olduğudur. İmzalamasaydı, Hukuki süreçte belediye başkanımız mevzuata uygun davranmayacaktı. Zaten müfettişler böyle bir hata arıyorlar, en küçük hatalarda belediye başkanlarımızla ilgili dava açıyorlar. Şuanda 7- 8 belediye başkanımız yargılanıyor." Dedi.
 

25 Nisan 2012 Çarşamba

KARDEŞ KENTLER BOSNA HERSEK KONSOLOSLUĞUNDA

ALİAĞA VE KAKANJ HEYETİNDEN BOSNA HERSEK FAHRİ KONSOLOSLUĞUNA ZİYARET

KAKANJ BELEDİYE BAŞKANI MENSUR YAŞARSPAHİC : "KAKANJ İLE ALİAĞA BİRBİRİNE ÇOK YAKIŞAN İKİ KENT"

BOSNA HERSEK FAHRİ KONSOLOSU AHMET KEMAL BAYSAK, "BOSNA HERSEK  İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ DOSTLUK VE İŞBİRLİĞİ ÇABALARINA BELEDİYELER BÜYÜK KATKI VERİYOR

ALİAĞA- İZMİR (25.04.2012)- Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki dostluk ve işbirliği çabaları, Belediyeler tarafından "kardeş kent" girişimleriyle artarak sürüyor. Önceki gün "kardeş şehir" protokolü imzalayan Aliağa Belediyesi ile Bosna Hersek'in Kakanj Belediyesi heyetleri Bosna Hersek Fahri Konsolosluğunu ziyaret etti. Ziyarette iki ülke arasındaki ekonomik, sosyal ve kültürel işbirliği çalışmalarına Belediyelerin büyük katkı sağladığına dikkat çekildi. 

ALİAĞA VE KAKANJ HEYETİ FAHRİ KONSOLOSLUKTA
Kardeş Şehir Prototokolü imzalamak üzere bir süredir İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan Kakanj Belediye Başkanı Mensur Yaşarspahic, Kakanj Belediye Meclis Başkanı  Ivica Petrovic, Meclis Başkan yardımcısı Mejrema Ismic ile Kakanj siyasi parti ve meclis üyelerinden oluşan 13 kişilik heyet, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'la birlikte Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak'ı ziyaret etti. 

BAYSAK; "EKONOMİK VE SOSYAL DOKUSU BİRBİRİNE ÇOK BENZEYEN İKİ KENT ARASINDA GÜZEL BİR SÜREÇ BAŞLADI"
Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak, ziyaret sırasında heyete konsolosluğun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Baysak, Fahri konsolosluğun gündeme getirmesi sonucu Aliağa Belediyesi'nin Kakanj ile kardeş kent olma sürecinin başladığına işaret ederek, "Bosna ve Türkiye arasındaki tarihi ve kültürel bağlar, şimdi Belediyelerimiz tarafından bir adım daha öteye götürülerek ekonomik, sosyal ve eğitim alanlarında geliştiriliyor. Aliağa Belediyesi ve Kakanj arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. Ekonomik ve sosyal dokusu birbirine çok benzeyen iki kent arasında güzel bir süreç başladı. Kardeş şehir protokolleri gelecek aylarda diğer belediyelerimiz ile Bosna kentleri arasında imzalanmaya devam edecek" dedi. 

MENSUR YAŞARSPAHİC : "KAKANJ İLE ALİAĞA BİRBİRİNE ÇOK YAKIŞAN İKİ KENT"
Ziyarette Kakanj Belediye Başkanı Mensur Yaşarspahic de, Aliağa Belediyesi tarafından çok sıcak karşılandıklarını ve Aliağa'da büyük ilgi gördüklerini ifade ederek, "Kakanj ile Aliağa birbirine çok yakışan iki kent oldu. Bu işbirliğimiz artarak sürecek. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'a mükemmel misafirperverliği için Şamsım ve heyetim adına teşekkür ediyorum" dedi. 

TURGUT OĞUZ: KENTİMİZİ VE İZMİR'İ TANITTIK
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Aliağa kentinin nüfus popülasyonunda çeşitli dönemlerde Balkanlardan göçle gelmiş önemli bir nüfus olduğunu ifade ederek, "Kakanj ile kardeş şehil olduğumuz için çok mutluyuz. Bu süreçte bize her anlamda destek veren Fahri Konsolosumuz sayın Ahmet Kemal Baysak'a teşekkürlerimi sunuyorum. Biz daha önce kakanj'a gitmiştik, bu kez Kakanj heyetini Aliağa'da ağırladık. Onlara kentimizi ve İzmir'i tanıtma fırsatı bulduk" dedi.  
Ziyaretin sonunda Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak; konuklarına günün anısına plaketler takdim etti. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz da Baysak'a Kardeş Kent olma sürecindeki katkıları nedeniyle plaket verdi. 

BASKETBOLCULARDAN, CEZAEVİNDEKİ ÇOCUKLARI SEVİNDİREN SÜRPRİZ ZİYARET

ALİAĞA PETKİM BASKETBOL TAKIM OYUNCULARI, ALİAĞA YENİ ŞAKRAN'DA BULUNAN "ÇOCUK VE GENÇLİK KAPALI İNFAZ KURUMU"NA GİDEREK ÇOCUK MAHKUMLARI ZİYARET ETTİ.

BASKETBOLCULARDAN, CEZAEVİNDEKİ ÇOCUKLARI SEVİNDİREN SÜRPRİZ ZİYARET

ALİAĞA'LI BASKETBOLCULAR CEZAEVİNİ ZİYARET ETTİ

ALİAĞA- İZMİR  (25.04.2012) - Aliağa Petkim Basketbol takım oyuncuları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk haftası kapsamında Aliağa Yeni Şakran'da bulunan "Çocuk ve Gençlik Kapalı infaz Kurumu"na giderek çocuk mahkumları ziyaret etti. Ziyarette çocuklarla yakından ilgilenen yıldız basketbolcular top ve forma hediye etti.
Beko Basketbol liginde bu sezon aldığı başarılı sonuçlara otoritelerin dikkatini çeken Aliağa Petkim Basketbol takımı, potadaki başarıları yanında sosyal sorumluluk projelerinde de etkin görev alıyor. 
23 Nisan Ulusal Egemenlik haftası kapsamında Aliağa Yeni Şakran'da Bulunan "Çocuk Ve Gençlik Kapalı İnfaz Kurumu"nu ziyaret eden Aliağa Petkim Basketbol takımı hükümlü ve tutuklu çocukları sevince boğdu.
Antrenör Burak Bıyıktay ve Genel Menajer Birtan Saka ile birlikte tam kadro cezaevini ziyaret eden Aliağa Petkim basketbol takımı oyuncuları cezaevinde kalan çocuklarla basketbol maçı da yaptı. Basketbolculara büyük ilgi gösteren çocuklar, kendilerine hediye edilen top ve formaları imzalattı. 

BİRTAN SAKA "KENT İLE ÖZDEŞLEŞEN BİR TAKIMIZ"
Yapılan ziyaretten dolayı çocuk mahkumların çok mutlu olduklarını belirten Aliağa Petkim Basketbol Takımı Genel Menajeri Birtan Saka "Kent ile özdeşleşen bir takımız. Aliağa basketbolu seviyor bizler de Aliağa'yı seviyoruz. Cezaevindeki çocuklarımızın biran önce özgürlüklerine kavuşarak eğitimlerine devam etmelerini, spor yapabilmelerini istiyoruz. Umarım tüm çocukların geleceği hep güzel olur. Ziyaretimizde oyuncularımıza büyük ilgi gösterdiler. Çok duygulandık. Bu tür ziyaretleri sıklıkla yapacağız. Oyuncularımız spor kompleksinde çocuklarla basket maçı yaptı. Çocukların mutlu olduğunu görmek bizleri de mutlu etti." dedi.

BAŞKAN UĞUR EREN: SOSYAL SORUMLULUK HERŞEYDEN ÖNCE GELİR
AliağaSpor kulübü Başkanı Uğur Eren, Aliağa Petkim basketbol takımının potada gösterdiği başarıyı sosyal sorumlulukta da gösterdiği ifade ederek, "Sporun amacı iyi eğitim almış, spor yapan zinde ve dinamik bir gençlik oluşturmaktır. Biz Basketbol ve futboldaki başarılarımıza bu çerçevede bakıyoruz. Sosual sorumluluğumuzu unutmadan, toplumun bizden beklentilerini gözeterek sosyal konulara duyarlılık gösteriyoruz. Takımımızın  Çocuk Ve Gençlik Kapalı İnfaz Kurumunu ziyaretini de bu anlamda düşündük. Çocuklarımızı yalnız bırakmadığımız Ziyaretimizde bizlere her türlü kolaylığı gösteren kurum yetkililerine teşekkür ediyoruz." Dedi. 

23 Nisan 2012 Pazartesi

DÜNYA ÇOCUKLARININ ALİAĞA KARDEŞLİĞİ

ÇOCUKLAR, ALİAĞA'DAN DÜNYAYA BARIŞ GÜVERCİNLERİ UÇURDU

ÖZGÜR DÜNYA ÇOCUKLARI, ALİAĞA'YI ÇOK SEVDİ

ALİAĞA- İZMİR (23.04.2012)- Aliağa Belediyesi'nin bu yıl 3.sünü düzenlediği "Uluslararası Özgür Dünya Çocukları Şenliği kentte uluslararası barış ve özgürlük coşkusu yaşatıyor. Şenliklerin ikinci gününde coşku, etkinliklerin yapıldığı Boşnak köyü Çakmaklı ve Helvacı'da yaşandı. 
Boşnak vatandaşlarımızın yaşadığı Çakmaklı köyünde düzenlenen ülkelerin toplu dans gösterileri büyük alkış alırken, piknik şenliği de vatandaşlara baharın güzelliklerini yaşattı.  Bulgaristan, Bosna Hersek, Kazakistan, KKTC ve Ukrayna'nın ekipleri yöresel oyunları ile şenliği renklendirirken, misafir öğrenciler  Aliağa'nın  Çakmaklı köyünde hem piknik keyfi yaşadı hem de gösterilerini sundu. 

ÇAKMAKLI'DA TARİHİ GÜN
Aliağa'nın Çakmaklı köyündeki etkinliklere Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Bosna Hersek Kakanj Belediye Başkanı Mensur Yaşarspahic ve Türkiye Bosna Hersek Kültür dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Güneş, Belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye Bosna Hersek Kültür dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Güneş;  Aliağa Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Barış ve Kakanj Belediye Başkanı Mensur Yaşarspahic'e plaket verdi. Sonrasında Aliağa Belediyesine, Kakanj kenti ile kardeş belediye oldukları için teşekkür etti.  

TÜRK VE BOŞNAK HALKLARI TEK BİR MİLLET
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Türkiye ile Bosna-Hersek arasında tarihe dayanan çok yönlü siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkiler olduğunu belirterek Türk ve Boşnak halklarının et ve tırnak gibi, tek bir millet olduğunu söyledi.

HELVACI'DA ÖZGÜR DÜNYA COŞKUSU
Şenliğin 2. Gününde misafir çocukların gösterileri Aliağa'nın Helvacı Beldesi'nde devam etti. Helvacıda da misafir öğrenciler tüm hünerlerini sergilerken izleyenlerden bol bol alkış aldı. 
Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav; "Dünyanın neresinde olursanız olun temeli sevgiye,  barışa dayalı özgür ortamları yaratmak zorundayız: 23 Nisanın öncesinde 3.sünü yaptığımız şenliklerde sizlerle olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 23 Nisan Ulusal egemenlik bayramı kutlu olsun."dedi.  


19 Nisan 2012 Perşembe

HELVACI’NIN DERELERİ ISLAH EDİLİYOR

İZSU VE ALİAĞA BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİNDE ALİAĞA HELVACI'NIN ÖNEMLİ BİR ALTYAPI SORUNU TARİHE KARIŞIYOR

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI TURGUT OĞUZ; İÇME SUYU HATTININ YENİLENMESİNİN ARDINDAN DERE ISLAHI PROJESİYLE HELVACI'MIZA TARİHİ ÖNEMDE YATIRIM YAPILACAK"

ALİAĞA/İZMİR (19.04.2011) Aliağa'nın Helvacı mahallesinin önemli bir altyapı sorunu daha çözülüyor. 28 kilometrelik içime suyu hattı tamamen yenilenen Helvacı'nın dereleri ıslah edilecek. Aliağa Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) ortak çalışması ile proje hazırlandı. Proje kapsamında derelerin ıslah edilmesinin yanında yeni dere yatağı açılacak. 2 bin 4 metrelik yeni dere açılırken, 3 bin 250 metrelik dere ıslah edilecek. 

5 BİN 250 METRELİK DERE ISLAHI YAPILACAK
Yerleşim bölgesinden geçen 3 Bin 250 metrelik derenin her iki yanına korkuluk yapılacak. 2 Bin 4 metre yeni dere yatağı açılacak, açılacak derenin içine Bin 400 metrelik Ø 300'lük kanal yapılacak. Muhtarlıklar önünden geçen derede bulunan 1 km'lik pis su kanalı yenilecek. Toplam 5 Bin 250 metrelik dere yapımı ve ıslahı yapılarak, daha sağlıklı bir çevre oluşturulacak ve sel baskının önüne geçilecek. 

HELVACI TARİHİNİN EN BÜYÜK YATIRIMI    
Helvacı'nın 35-40 yıllık olana içme suyu şebekesinin yenilendiğini hatırlatan Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; " Yaklaşık 1 milyon 340 bin liraya mal olan içme suyu hattını yenilenmesinin ardından Helvacı'mıza önemli bir yatırım daha yapılacak. Her iki yatırımı da düşündüğümüzde belki de Helvacı tarihinin en önemli yatırımları yapılmış olacak. Uzun yıllardır bekleyen projeyi İZSU ile birlikte tekrar gözden geçirerek, düzeltmeler ve ilaveler yapma suretiyle yeniledik. Helvacı için çok önemli yatırım. Gerçekleşmesiyle birlikte;  yeni dere yataklarının oluşturulması ve derelerin ıslahı ile hem yurttaşlarımız daha sağlıklı ve düzenli bir çevrede yaşayacak hem de su baskını korkusu yaşamayacak."dedi.   


18 Nisan 2012 Çarşamba

ÖZGÜR DÜNYA ÇOCUKLARI ALİAĞA’DA BULUŞUYOR

ÖZGÜR DÜNYA ÇOCUKLARI ALİAĞA'DA BULUŞUYOR

3. ALİAĞA ULUSLARARASI ÖZGÜR DÜNYA ÇOCUKLARI ŞENLİĞİ 21-22-23 NİSAN TARİHLERİNDE GERÇEKLEŞECEK

ALİAĞA BELEDİYESİ, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINI, DÜNYA ÇOCUKLARIYLA "ÖZGÜR DÜNYA ÇOCUKLARI ŞENLİĞİ"NDE KUTLAYACAK

Aliağa/İzmir(18.04.2012)- Dünya çocukları bir kez daha barış, dostluk, kardeşlik ve özgürlük için Aliağa'ya geliyor. Aliağa Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, Dünya Çocuklarıyla "Özgür Dünya Çocukları Şenliği"nde Kutlayacak.  

Aliağa Belediyesi'nin 3.'sünü düzenlediği  "3. Uluslararası Aliağa Özgür Dünya Çocukları Şenliği;21. 22 ve 23 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek.  Bosna Hersek, Bulgaristan Ukrayna, Kazakistan ve KKTC'den gelen çocuklara Aliağa ev sahipliği yapacak. Dünya çocukları şenlik süresince belirlenen ailelere konuk olacak. Şenliklerde Aliağa Belediyesi halk dansları topluluğunun yanı sıra misafir ülke çocukları da kentin muhtelif noktalarında Helvacı ve Çakmaklı Köyü'nde ülkelerinin yöresel ve geleneksel oyunlarından kesitler sunacak.  Ayrıca şenlik süresince çizgi karakterler, yüz boyama ve palyaço gösterisi ile çocukların doyasıya eğlenmesi sağlanacak.

DÜNYA ÇOCUKLARI 3 GÜN BOYUNCA COŞKU YAŞAYACAK
3. Uluslararası Özgür Dünya Çocukları Şenliği'nin 1. Günü, 21 Nisan Cumartesi saat 18.00'de misafir ülkelerden gelen grupların da katılımıyla Atatürk Parkı'ndan başlayarak İstiklal Caddesi'nde devam edip Cumhuriyet Meydanı'nda tamamlanacak "Özgür Dünya Çocukları Yürüyüşü" yapılacak. Cumhuriyet Meydanı'ndaki açılış konuşmalarının ardından Aliağa Belediyesi ve Konuk ülke dans grupları "toplu Dans gösterileri" gerçekleşecek. Şenliğe katılan çocuklar, 3 gün boyunca Zeytinli Parkta kurulan oyun parklarında doyasıya eğlenecek.

ÇAKMAKLI VE HELVACI'DAKİ ETKİNLİKLER
Şenliğin 2. Günü 22 Nisan Pazar günü etkinlikler Çakmaklı köyü ve Helvacı'da gerçekleşecek. Saat 14.00'de Çakmaklı'da buluşacak misafir ülke çocukları Piknik şölenine katılacak. Toplu dans gösterileri ile palyaço, yüz boyama, çizgi karakterler gibi çocuk etkinliklerinin ardından şenlikler Saat 18.00'de Helvacı'da devam edecek.

23 NİSAN GURURUMUZU PAYLAŞACAKLAR
Şenliğin son günü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda dünya çocukları Aliağa'daki Bayram kutlama etkinliklerine katılacak. Akşam Saat 19.00'da ise tüm ülke toplulukları son gösterilerini Aliağa Belediyesi Açıkhava tiyatrosunda Aliağalılara sunacak.  Bosna Hersek, Bulgaristan Ukrayna, Kazakistan ve KKTC'den gelen çocuklar 24 Nisan'da ülkelerine dönecek. 

BAŞKAN OĞUZ; DÜNYA BARIŞINA KATKI OLACAK
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Aliağa'nın 3. Kez dünya çocuklarına ev sahipliği yapmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı da içine alacak şekilde düzenlediğimiz uluslar arası çocuk şenliğinde konuk çocuklarımıza misafirperverliğimizi gösterip kültürümüzü tanıtma fırsatı bulacağız. Tüm yurttaşlarımızın ve çocuklarımızın şenliğimize katılmalarını bekliyorum" Dedi.
 
Başkan Oğuz; "Çağdaş ve Modern Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı da Şenliğimizle birlikte Aliağa'da 3 gün boyunca çocuklarımızın gösterileriyle kutlayacağız. Şenliğimizin dünya barışına katkı sağlamasını, Ülkemiz ve dünya çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyor; Bu vesileyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını en içten duygularımla kutluyorum." Dedi. 

16 Nisan 2012 Pazartesi

ALİAĞA PETKİM, ALTIN SEZONUNU YAŞIYOR

BEKO BASKETBOL LİGİNİN FLAŞ TAKIMI ALİAĞA PETKİM, EN BAŞARILI SEZONUNU YAŞIYOR.

ALİAĞASPOR KULÜBÜ BAŞKANI UĞUR EREN; BU HAFTA PLAY OFFLARI GARANTİLEDİK. BU SEZON 14 GALİBİYETE ULAŞTIK. ŞİMDİ DE PLAY OFF HEDEFİMİZE ULAŞTIK. ALİAĞA'NIN ADINI BASKETBOL SALONLARINDAN TÜM TÜRKİYE'YE BAŞARIYLA DUYURMAKTAN MUTLUYUZ."

ALİAĞA- İZMİR (16.04.2012)- Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden Aliağa Petkim Basketbol takımı, ligde aldığı başarılı sonuçlar ve sezon boyu gösterdiği performansla altın sezonunu yaşıyor. Bu haftaya kadar aldığı 14 galibiyetle play oflara kalma başarısını gösteren Aliağa PETKİM, ligdeki 4. Sezonunda taraftarlarının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Aliağa Petkim'in basketbol salonlarından taşan başarısı basketbol otoritelerinin de dikkatini çekiyor.

BAŞARI OLDUKÇA BASKETBOLA DESTEK ARTIYOR
Aliağa Spor Kulübü Başkanı Uğur Eren, "Başarılı bir sezon geçiriyoruz. Ancak bu başarılar daha başlangıç. Takımımız başarılı oldukça, kentimizde basketbola ilgi ve destek de artıyor. Okullarımızda gençlerimiz, çocuklarımız basketbol idealleriyle yetişmeye başladı. Maçlarımız gençlerle. Çocuklarla, ailelerle coşku içinde geçiyor. Biz yaptığımız tüm çalışmalarla, Aliağa Petkim'in, Türk Basketboluna lokomotif olabilecek bir altyapı ve vizyonla geleceğe güvenle bakmasını sağlayacağız. " dedi

ALİAĞA PETKİM, BAŞARILARA DOYMUYOR
2008'de başladığı Beko Basketbol Ligi'nde 4. sezonunu geçiren Aliağa Petkim, bu yıl ilk kez play-off'a kalmayı başardı. Aliağa Petkim, Play Offlarda Pınar Karşıyaka ile birlikte İzmir'i temsil edecek. Ligde ilk kez yer aldığı 2008-2009 sezonunu 10 galibiyetle tamamlayan Aliağa Petkim, 2009-2010'da 11, geçen yıl ise 9 galibiyetle ligi bitirdi. Bu yıl bitime 2 hafta kala galibiyet sayısını 14'e çıkaran Aliağa Petkim, her alanda başarılı bir sezon geçiriyor. 
Ekim ayında yapılan Spor Toto Türkiye Kupası grup elemelerinde Anadolu Efes'in önünde grubunu lider olarak tamamlayan ilk 8 takım arasına kalan Aliağa Petkim, bu başarısını ligde de sürdürdü. 

BAŞKAN UĞUR EREN; "ALİAĞA'NIN ADINI TÜM TÜRKİYE'YE DUYURDUK"
AliağaSpor Kulübü Başkanı Uğur Eren, "Ligin en istikrarlı takımlarından biriyiz. Ligin iddialı diğer takımlarına göre mütevazı sayılabilecek bir bütçeyle bu sezon önemli başarılara imza attık. Olin Edirne karşısında aldığımız galibiyetle Play ofları garantiledik. Bu sezon 14 galibiyete ulaştık. Bunların 8 galibiyeti dış sahada. Türkiye kupası eleme grubundan lider çıkarak finallerde mücadele ettik. Şimdi de Play off hedefimize ulaştık. Aliağa'nın adını Basketbol salonlarından tüm Türkiye'ye başarıyla duyurmaktan mutluyuz. Bizlere bu başarıyı yaşatan tüm oyuncularımıza, teknik heyete ve taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bu başarıda, Bize hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Aliağa Belediye Başkanımız Sayın Turgut Oğuz'un önemli bir payı var. Sayın Başkanımıza bizlere verdiği destek ve duyduğu güven için teşekkür ediyorum" dedi. 

13 Nisan 2012 Cuma

ALİAĞA, KENTTE YÜKSEKÖĞRETİMİN BEKLENTİLERİNİ KONUŞTU

ALİAĞA'DAKİ KURUMLAR, İLÇEDEKİ YÜKSEKOKULU'NUN BERGAMA'DAN BAĞIMSIZ MÜSTAKİL BİR YÜKSEKOKULA DÖNÜŞMESİNİ İSTİYOR

ALİAĞA/İZMİR (13.04.2012)- İzmir'in Sanayi Ticaret Kenti Aliağa'da yüksek öğretim kurumu ihtiyacı ve eğitimin geleceği Kent Konseyi tarafından düzenlenen "Aliağa Kent Sohbetleri" toplantısında masaya yatırıldı.  Ticaret Odası Seminer Salonu'nda yapılan "Aliağa Kent Sohbetleri"nin bu ayki konusu "Sanayi kenti Aliağa'da üniversite süreci"ydi. 
Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu (MYO) Aliağa Kampüsü öğrencilerinin de katıldığı Toplantıya Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk, Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka ve Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksek Okulu Aliağa Yerleşkesi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç Dr Sevil Şener konuşmacı olarak düşüncelerini paylaştı.
 
"ALİAĞA TEKNİK BİLİMLER MYO" OLMASINI İSTEDİLER
Toplantıda konuşmacılar ve öğrenciler Aliağa'da bulunan MYO'nun  büyük bir öğrenci potansiyeline sahip olduğu belirterek "Aliağa'da bulunan Bergama Meslek Yüksekokulu Aliağa Yerleşkesinin Öğrenci sayısı, gerçekleştirdiği proje sayısı, faaliyetler, yerel kurumlar ile diyalog potansiyeli açısından Bergama'nın önünde. Ancak, adı halen Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu Aliağa Yerleşkesi olarak anılıyor. Bergama MYO'ya bağlı ancak Aliağa'nın daha çok öğrencisi var. Sponsor bularak yerleşke içine güzel bir bina yaptırılmalı ve adı Aliağa Teknik Bilimler MYO olmalı" görüşü dile getirildi. 

YRD. DOC. DR. SEVİL ŞENER: EN ÇOK TEŞEKKÜR, ALİAĞA BELEDİYESİNE 
Toplantıda konuşan Yrd. Doç Dr Sevil Şener, Aliağa'nın bağımsız bir Yüksekokul ve Fakülte için çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade ederek, "Okul olarak, Aliağa'da Belediye başta olmak üzere tüm kurumlarla, Oda ve STK'larla uyum içinde çalışıyoruz. Aliağa Belediyesi, her zaman bize destek oluyor, bizi hiçbir zaman geri çevirmiyor. En çok teşekkürü Aliağa Belediyesi hak ediyor. Aliağa'daki kurumlar birlikte hareket edip, kent dinamiklerini harekete geçirerek kente yüksekokul ve fakülte kazandırabilir" dedi. 

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKAN YRD UĞUR EREN; "TAM DESTEK VERİYORUZ"
Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, Aliağa'nın müstakil bir MYO'na ve fakülteye sahip olması gerektiğini dile getirerek, "Aliağa'daki MYO, daha önce otogar olarak yapılan bir binada hizmet veriyor. Orası her ne kadar düzenlenmiş olsa da bir üniversite için uygun değil. Aliağadaki yerel kurumlar, sanayiciler bir araya gelerek Üniversite için daha uygun mekanlar üretmeliyiz. Aliağa Belediyesi olarak bu sürece öncülük etmeye hazırız. Yüksek öğretim için tam desteği hazırız" Dedi. 
Belediye olarak eğitim konusunda son derece özverili davrandıklarını belirten Eren, "Aliağa, potansiyeli yüksek bir kent. Sorunları aşmak çok zor değil. Petkim'in yapmakta olduğu Meslek Lisesi tamamlanmak üzere. Sanayi kuruluşlarımız bu tür eğitim kurumlarını rahatlıkla yapabilir. İlçedeki tüm siyasi partiler, yerel kurumlar olarak, kamu ve özel sektör olarak birlik içinde olursak aşamayacağımız sorun yoktur" dedi.

UĞUR EREN; BELEDİYENİN EĞİTİME DESTEĞİ HEP SÜRECEK
Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, Aliağa Belediyesi'nin olanakları ölçüsünde ilçede eğitimin yükünü sırtladığını ifade ederek, "26 Nisan'da Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz Aliağa'ya gelecek. Sayın Rektörümüze ziyaretinde bu kentin potansiyelini ve beklentilerini somut bir şekilde tüm kurumlar bir araya gelerek sunacağız. Aliağa, yüksek öğretimde buğundan çok daha fazla ilgiyi hak ediyor. Aliağa artık bu yerleşkeden kurtulmalıdır. Aliağa'nın yapısı da, dokusu da fakülteye uygundur. Bu konuda ne yapılması gerekiyorsa biz üstümüze düşen görevlere hazırız." dedi. 
Eren çeşitli sıkıntılara karşın belediye olarak öğrenci misafirhanesi ile Aliağa'daki üniversite öğrencilerine hizmet sunduklarını sözlerine ekledi.

SAKA; SANAYİCİ KENTE DAHA ÇOK SAHİP ÇIKMALI
Toplantıda konuşan Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Sanayicilerin kente daha çok katkı vermesi gerektiğini söyleyerek, "PETKİM bu kente 5 milyarlık yatırım diye başladı. Yatırım 10 milyara çıktı. 10 milyon TL'ye bir meslek Lisesi yapması devede kulak bile değil. Sanayi Kuruluşlarımız, Aliağa'da üretip, Aliağa'da kazandığını unutmadan bu kentin gelişimine, gençlerin eğitimine kaynak sağlamalı. Aliağa'daki kurumlarımız da birlikte hareket ederek kentin gücünü göstermeli. Sanayiciler eğitime yapacakları her türlü yatırımın karşılığını alacaktır. Yerel kurumlar birlikte hareket etmeli, yerel kurumların birlikte hareketine sanayiciler de katılmalı. Bugün Karabük'de Kardemir 153 Milyon TL'lik sosyal yatırım yapmış bir firmadır. Aliağa'da da bunun daha iyisinin birlikte hareketle başarılabileceği inancındayım ve bu konuda her türlü desteği Oda olarak vereceğimizi belirtmek isterim" dedi.

"BELEDİYE OLARAK ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KAPIMIZ AÇIK"
Meslek Yüksek Okulu'nun kentteki sosyal ve kültürel yaşamı gözle görülür bir şekilde değiştirdiğini belirten Aliağa Belediyesi Sosyal Kültürel İşler Müdürü Sami Toydemir de "7 belediye başkanı gördüm. Aliağa'nın nerelerden buraya geldiğini en iyi bilenlerdenim. Yüksekokul geldikten sonra Aliağa sosyal ve kültürel anlamda ciddi şekilde gelişti. Aliağa geliştiği için sorunları çok. Ama Aliağa'da çözüm de çok. Belediye olarak üniversite öğrencilerine her zaman kapımız açık. Üniversite konusunda Aliağa Belediyesi olarak elimizi taşın altına koyduk, bundan sonra da koyarız." Dedi.  

KENT KONSEYİ BAŞKANI YAKUP ÖZTÜRK: KENT KONSEYİ, ALİAĞA'YI KONUŞTURUYOR"
Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk, Kent Sohbetleriyle Aliağa'yı konuşturduklarını ve kurumları bir araya getirdiklerini ifade ederek, "Aliağa birlik beraberlik içinde olursa, Üniversite konusunda bu haklı istek hızla gerçekleşecektir. Burada bulunan, desteğini veren ve fikirlerini bizimle paylaşan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. 26 Nisan'da Ege Üniversitesi Rektörümüzün Aliağa ziyaretine hazırlanarak, sayın Rektörümüze kentimizi ve beklentileri en iyi şekilde anlatacağız" dedi.

ÖĞRENCİLER, SANAYİCİLERDEN İLGİ BEKLİYOR
Toplantıya katılan Ege üniversitesi Bergama MYO Aliağa Kampüsü öğrencileri, okullarının adının "Aliağa" olarak anılmasını isteyerek, sanayi kuruluşlarının MYO'na teknik ekipman, staj desteği ve yeni bina ve fiziki ortam konusunda destek vermesini istedi. 


ALİAĞA BELEDİYESİ, BİLGİSAYAR DESTEKLİ MUHASEBE EĞİTİMİ BAŞLATIYOR.

BİLGİSAYARLI MUHASEBE EĞİTİMİ PAZARTESİ BAŞLIYOR

ALİAĞA BELEDİYESİ'NİN DÜZENLEDİĞİ BİLGİSAYAR DESTEKLİ MUHASEBE SERTİFİKA PROGRAMINA YOĞUN BAŞVURU OLDU. KURS KONTENJANI YOĞUN BAŞVURULARLA KISA SÜREDE DOLDU. EĞİTİM 16 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLAYACAK

ALİAĞA- İZMİR (13.04.2012)- Aliağa Belediyesi'nin sosyal belediyecilik uygulamaları kapsamında özellikle gençlere ve kadınlara yönelik başlattığı sertifikalı eğitim programlarına vatandaşların yoğun ilgisi sonucu başvuru kontenjanları kısa sürede doldu. Belediye'nin son olarak duyurusunu yaptığı MEB Sertifikalı "Bilgisayar Destekli Muhasebe Kursu"nun kursiyer kontenjanı 5 günde doldu. Kurs, 16 Nisan Pazartesi günü başlayacak. 

320 SAATLİK MUHASEBE KURSU PAZARTESİ BAŞLIYOR
Aliağa Belediyesi'nin, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Sertifikalı Bilgisayar destekli Netsis Muhasebe eğitimi 16 Nisan Pazartesi başlayacak. 320 saat süreli olan Hafta içi her gün 13.00-16.00 arasında yapılacak olan Bilgisayar Destekli Netsis Kurs eğitimleri Aliağa Belediyesi internet evinde verilecek. 

BAŞKAN OĞUZ: EĞİTİMLER SÜRECEK
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, gençlerin çalışma yaşamında iş bulabilmesi için sertifikalı eğitim almalarının büyük önem taşıdığını ifade ederek, "Günümüz iş yaşamında bir okuldan mezun olmak yetmiyor. Özellikle gençlerin donanımlı olması, kendini yetiştirmesi lazım. Sertifikalı eğitim programlarımız bu fırsatı sunuyor.  İş yaşamında Bilgisayarlı muhasebe bilen personele sıklıkla ihtiyaç duyuyor. Belediyemiz eğitim ve kültür faaliyetleri kapsamında bu eğitimlere büyük önem veriyoruz. Bu sezon ikinci kez düzenleyeceğimiz Bilgisayar destekli Muhasebe kursumuza katılan kursiyerlerimize başarılar diliyorum. Gençlere sertifika kazandıracak eğitimlerimizi sürdüreceğiz" dedi. 

11 Nisan 2012 Çarşamba

ALİAĞA, ÜNİVERSİTEYİ KONUŞACAK

ALİAĞA KENT KONSEYİ'NİN "KENT SOHBETLERİ" DEVAM EDİYOR

Aliağa/İzmir (11.04.2012)- Türkiye'nin en büyük sanayi ticaret kentlerinden olmasına rağmen bir üniversite ya da fakültesi bulunmayan Aliağa, "Üniversite ve Kent" konusunu Kent Konseyi tarafından düzenlenen "Kent Sohbetleri" toplantısında masaya yatıracak.
Aliağa Kent Konseyi tarafından aylık olarak düzenlenen "Kent Konuşmaları"nın ikincisinde "Sanayi Ticaret kenti Aliağa'da Üniversite Süreci" konuşulacak. 12 Nisan Perşembe günü saat 14.00'de Ticaret Odası seminer salonunda düzenlenecek "Kent Sohbetleri" toplantısına Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksek Okulu Aliağa Yerleşkesi müdürü, İlçedeki yerel kuruluşlar, Odalar, Sivil toplum örgütleri ve yüksekokul öğrencileri katılacak.  

YAKUP ÖZTÜRK; "ÇÖZÜM İÇİN HERKESİN FİKRİ ÖNEMLİ" 
"Kent Sohbetleri" toplantısına Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksek Okulu Aliağa Yerleşkesi Müdürü Prof. Dr. Ertan Taşkavak ve Müdür Yardımcısı Yrd. Doç Dr Sevil Şener'in konuşmacı olarak katılacağını belirten Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk "Meslek Yüksek Okulunun Aliağa'da bulunmasına rağmen Bergama'ya bağlı olmasının zorlukları, Aliağa Meslek Yüksek Okulu olarak isim ve statüsünün değiştirilmesi, Aliağa gibi önemli bir sanayi kentinin ihtiyacı olan üniversitenin nasıl olması gerektiği, sanayi kuruluşlarının üniversiteden beklentileri, öğrencilerin yaşadıkları zorluklar ve güncel sorunları konuşarak tartışacağız. Çözümler konusunda herkesin fikri çok önemli." Dedi.

"ÜNİVERSİTE KENTİ ALİAĞA VİZYONU"
"Üniversite kenti Aliağa" vizyonuna sahip çıkacak tüm kurum ve kuruluşlar ile yurttaşları toplantıya davet eden Aliağa Belediyesi Başkan Vekili Selma Orhan, "Aliağa Belediyesi olarak, Aliağa'nın sorunlarını, vizyonunu, değişim dinamiklerini, ekonomik ve toplumsal yapıdaki değişiklikleri yakından takip ediyor ve Aliağa'ya yön vermeye çalışıyoruz. Aliağa'nın geleceği için sözü ve önerisi olan Tüm kurum ve kuruluşlarımızı Kent Konseyimizin toplantısına bekliyoruz" dedi. 

Kent Konseyi'nin ilk "Kent Sohbetleri" toplantısına SOCAR Türkiye Başkanı (CEO) ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz misafir olmuş ve "Star Rafineri'sinin Aliağa'ya etkileri" konuşulmuştu. 

3 Nisan 2012 Salı

GAZETE

Merhaba Alfa Tivi ,

Bilgi için lütfen linki tıklayınız

YENİ VİZYON GAZETESİ 04 04 2012 TARİHLİ SAYISINI OKUMAK İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ

http://www.yenivizyon.net/gazette.php?dateYear=2012&dateMonth=04&dateDay=04


Alfa Press/ Şenol GÖK

Bu E-Gazete aboneliğinden ayrılmak istiyorsanız lütfen takip eden linki tıklayınız: unsubscribe link

1 Nisan 2012 Pazar

GAZETE

Merhaba Alfa Tivi ,

Bilgi için lütfen linki tıklayınız

YENİ VİZYON GAZETESİ 30 03 2012 TARİHLİ SAYISINI OKUMAK İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ
http://www.yenivizyon.net/gazette.php?dateDay=30&dateMonth=03&dateYear=2012&submit=G%C4%B0T



Alfa Press/ Şenol GÖK

Bu E-Gazete aboneliğinden ayrılmak istiyorsanız lütfen takip eden linki tıklayınız: unsubscribe link