26 Nisan 2012 Perşembe

AZİZ KOCAOĞLU’NDAN SONRA CHP İL BAŞKANI BAYIR’DAN DA TURGUT OĞUZ’A DESTEK

AZİZ KOCAOĞLU'NDAN SONRA CHP İL BAŞKANI BAYIR'DAN DA TURGUT OĞUZ'A DESTEK

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AZİZ KOCAOĞLU'NDAN SONRA CHP İZMİR İL BAŞKANI TACETTİN BAYIR DA, TERMİK SANTRAL KONUSUNDA ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI TURGUT OĞUZ'A DESTEK VERDİ. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan sonra CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır da, Termik santral konusunda Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'a tam destek verdi. 

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, İl Başkanlığında CHP'nin Aliağa Termik Santrali ile ilgili görüşünü açıkladığı bir basın toplantısı gerçekleştirdi.  Toplantıda Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un Termik Santral inşaatına ruhsat izni vermesini de değerlendiren Bayır "Belediyeler belli mevzuatlarla yönetilirler. Belediye Başkanımız da bu mevzuatlar doğrultusunda bu kararı vermiştir. Vermemesi durumunda, İzmir'deki belediyeler üzerinde oynanan oyunları biliyorsunuz, müfettişler kanalıyla kontroller gibi. Ruhsatı vermemiş olsaydık, muhtemelen oradaki yükleniciler Kaymakamlığa şikayetlerde bulunacaklardı." Dedi.

CHP İZMİR İL BAŞKANI TACETTİN BAYIR, "BAŞKAN OĞUZ RUHSATI VERMEK ZORUNDAYDI"
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Başkan Oğuz'un mevzuat hükümlerine göre davranmasının doğal olduğunu ifade ederek, "Belediye Başkanımız, ruhsatı imzalamasaydı, mevzuata uymadığı için dava açılacaktı. Ya vermemesine gerekçe belirtmesi gerekiyordu ya da ruhsatı vermek zorundaydı. 'Vermiyorum' diyemiyordu. çünkü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkileri tüm yetkileri almış, belediye başkanlarının yetkisini kuşa çevirmişler. Belediye Başkanı o günkü şartlarda vermek zorundaydı." Dedi.

BAYIR; "BAŞKANIMIZ DA TERMİK SANTRALLERE KARŞI"
Bayır, Aliağa Belediye Başkanının da kişisel olarak termik santrallere karşı olduğunu anımsatarak, "Başkanımızın açıklamalarına bakarsanız, çevreci kuruluşların yanında olduğunu söylemiştir. Ruhsatı vermek ayrı bir şey, mevzuatı uygulamada o bir zorunluluk, bir mecburiyet. Önemli olan buradaki kendi düşüncesinde termik santrale karşı olduğudur. İmzalamasaydı, Hukuki süreçte belediye başkanımız mevzuata uygun davranmayacaktı. Zaten müfettişler böyle bir hata arıyorlar, en küçük hatalarda belediye başkanlarımızla ilgili dava açıyorlar. Şuanda 7- 8 belediye başkanımız yargılanıyor." Dedi.