19 Nisan 2012 Perşembe

HELVACI’NIN DERELERİ ISLAH EDİLİYOR

İZSU VE ALİAĞA BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİNDE ALİAĞA HELVACI'NIN ÖNEMLİ BİR ALTYAPI SORUNU TARİHE KARIŞIYOR

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI TURGUT OĞUZ; İÇME SUYU HATTININ YENİLENMESİNİN ARDINDAN DERE ISLAHI PROJESİYLE HELVACI'MIZA TARİHİ ÖNEMDE YATIRIM YAPILACAK"

ALİAĞA/İZMİR (19.04.2011) Aliağa'nın Helvacı mahallesinin önemli bir altyapı sorunu daha çözülüyor. 28 kilometrelik içime suyu hattı tamamen yenilenen Helvacı'nın dereleri ıslah edilecek. Aliağa Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) ortak çalışması ile proje hazırlandı. Proje kapsamında derelerin ıslah edilmesinin yanında yeni dere yatağı açılacak. 2 bin 4 metrelik yeni dere açılırken, 3 bin 250 metrelik dere ıslah edilecek. 

5 BİN 250 METRELİK DERE ISLAHI YAPILACAK
Yerleşim bölgesinden geçen 3 Bin 250 metrelik derenin her iki yanına korkuluk yapılacak. 2 Bin 4 metre yeni dere yatağı açılacak, açılacak derenin içine Bin 400 metrelik Ø 300'lük kanal yapılacak. Muhtarlıklar önünden geçen derede bulunan 1 km'lik pis su kanalı yenilecek. Toplam 5 Bin 250 metrelik dere yapımı ve ıslahı yapılarak, daha sağlıklı bir çevre oluşturulacak ve sel baskının önüne geçilecek. 

HELVACI TARİHİNİN EN BÜYÜK YATIRIMI    
Helvacı'nın 35-40 yıllık olana içme suyu şebekesinin yenilendiğini hatırlatan Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; " Yaklaşık 1 milyon 340 bin liraya mal olan içme suyu hattını yenilenmesinin ardından Helvacı'mıza önemli bir yatırım daha yapılacak. Her iki yatırımı da düşündüğümüzde belki de Helvacı tarihinin en önemli yatırımları yapılmış olacak. Uzun yıllardır bekleyen projeyi İZSU ile birlikte tekrar gözden geçirerek, düzeltmeler ve ilaveler yapma suretiyle yeniledik. Helvacı için çok önemli yatırım. Gerçekleşmesiyle birlikte;  yeni dere yataklarının oluşturulması ve derelerin ıslahı ile hem yurttaşlarımız daha sağlıklı ve düzenli bir çevrede yaşayacak hem de su baskını korkusu yaşamayacak."dedi.