29 Haziran 2013 Cumartesi

ALİAĞA'DA ŞAMPİYON YELKENCİLER YETİŞİYOR



 

GELECEĞİN ŞAMPİYONU YELKENCİLER ALİAĞA'DA YETİŞİYOR

ALİAĞA’DA DENİZ SPORLARI KURSLARI….

GELECEĞİN DÜNYA ŞAMPİYONU YELKENCİLER ALİAĞA DENİZ SPORLARI VE GENÇLİK KULÜBÜ’NDE YETİŞİYOR

SANAYİ KENTİ ALİAĞA, YELKEN SPORUNDA İDDİALI

ALİAĞA DENİZ SPORLARI GENÇLİK KULÜBÜ’NDE YELKEN KURSLARI BAŞLADI, KAYITLAR DEVAM EDİYOR

ALİAĞA- İZMİR (29.06.2013)- Türkiye’nin önemli deniz ticaret kentlerinden biri olan Aliağa’da, son yıllarda başlatılan yelken sporu eğitimleri büyük ilgi görüyor. 1999'da kurulan ve uygun yer arayışlarından sonra Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz'un destekleriyle 2010'da yeniden faaliyet göstermeye başlayan Aliağa Deniz Sporları Kulübü’nün (ADSK) yaz dönemi yelken eğitimleri başladı.

Aliağa Ön Plajlar mevkiindeki Kulüp Eğitim Merkezinde 8-14 yaş arası çocuklara verilen yaz dönemi kursuna Optimist sınıfında 8, Laser sınıfında 2 sporcunun yanı sıra toplam 30 kursiyer katılıyor.  Hafta da 5 gün süren kurslar Eylül ayına kadar devam edecek. Hem tatil yapan hem de deniz sporunda gösterdikleri performansla gelecek vaadeden minik kursiyerler, denizin keyfini doyasıya yaşıyor.

ALİAĞA BELEDİYESİ ALT YAPI VE SERVİS HİZMETİ SAĞLAYACAK
Aliağa Belediyesi’nin destekleriyle çeşitli şampiyonalara katılan minik sporcular yaşamları boyunca unutamayacakları deneyim kazanırken, ilçede deniz sporlarının sevilmesine de öncülük ediyor. 
Kulüpte minik sporculara 2013 Yaz dönemi yelken eğitimlerini 30 yıldır yelken sporunda faaliyet gösteren ve Türkiye Şampiyonluğu ile Cumhurbaşkanlığı Kupası birinciliği başta olmak üzere çok sayıda şampiyonluğu bulunan antrenör Servet Altay veriyor. Standart yarış tekneleriyle verilen eğitimlere aileler de büyük ilgi gösteriyor. 

ALTAY: “YELKEN SPORLARININ YENİ ADRESİ ALİAĞA OLACAK”
ADSK Yelken Antrenörü Servet Altay, yelken sporunun küçük yaşlarda öğrenilmesinin büyük faydalar sağlayacağını ifade ederek, “Kulüp eğitim faaliyetlerimiz çocuklara deniz kültürü kazandırıyor. Çocukların ve gençlerin deniz sporlarına yönelmesini sağlıyoruz. Yelken Sporu yazın da kışın da yapılabilen bir spor. Kursiyerler burada doğa ile uyumlu bir yaşam sürmeyi, doğru zamanda doğru kararı verip uygulayabilme becerisini kazanıyor. Aynı zamanda spor ahlakı, disiplin, arkadaşlık ve dostluğu da öğreniyor. Aliağa, yakın bir gelecekte Türkiye Yelken Sporları için çok önemli bir kent olacak. Herkes bu sporu desteklemeli” diye konuştu. 

BAŞVURULAR KULÜP MERKEZİNDEN ALINIYOR
Aliağa Deniz Sporları Kulübü tarafından açılan yelken eğitimlerine başvurular kulüp eğitim merkezinde yapılıyor. Başvurularda minik sporcu adayları için sağlık raporu da isteniyor. Eğitimlere başvurular ve kayıtla ilgili detay bilgiler 0532 477 25 15 ve 0507 458 59 02  nolu telefondan alınabilecek. 


28 Haziran 2013 Cuma

"İZMİR CADDESİ ÇARŞI PROJESİ". PROJEDE SON SÖZÜ HALK SÖYLEYECEK

İZMİR CADDESİ, KENTSEL DÜZENLEME PROJESİYLE ÇARŞI’YA DÖNÜŞÜYOR

ALİAĞA’DA BELEDİYE VE ESNAF SANATKÂRLAR ODASI İŞBİRLİĞİNDE İZMİR CADDESİNİN ÇARŞIYA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ İÇİN PROJE HAZIRLANDI. HAZIRLANAN PROJE CADDE ESNAFI VE VATANDAŞLARA ANLATILDI, GÖRÜŞ VE DÜŞÜNCELER ALINDI…

ALİAĞA’DA BELEDİYE, ÇARŞI’YA DÖNÜŞTÜRÜLMEK İÇİN PROJE HAZIRLANAN CADDE DÜZENLEMESİNİ ESNAF VE VATANDAŞLARIN DEĞERLENDİRMESİNE AÇTI.

ALİAĞA- İZMİR (28.06.2013)- Aliağa’da bulunan İzmir Caddesi’nin kentsel düzenleme projesi ile bir Çarşıya dönüştürülmesi amacıyla Aliağa Belediyesi ve Esnaf Sanatkârlar Odası işbirliğinde hazırlanan taslak proje cadde esnafı ve vatandaşların görüşüne açıldı. Caddenin araç trafiğine kapatılarak gece gündüz kentin simgesi olacak bir alışveriş çarşısına dönüştürülmesini içeren “İzmir Caddesi Çarşı Projesi” Aliağa Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısıyla Cadde esnafı ve vatandaşlarla paylaşıldı. 
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, yaptığı konuşmada “Siz istemeden hiçbir şey yapmayız. Dayatmamız yok. Aliağa’yı güzelleştirmek için her öneriye açığım” dedi.

ALİAĞA’NIN PRESTİJ ÇARŞISI OLACAK
Araç trafiğine kapatılacak ve “Çarşı” konseptine uygun düzenlenecek Projeye göre, İzmir Caddesi’ne sadece Acil durumlarda ve belli saatlerde esnafın ihtiyaçlarını karşılamak için araç girebilecek. Proje kapsamında ağaçlandırma, oturma bankları, ışıklandırma, tretuvar, alt ve alt yapı çalışmaları yapılacak.  
Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Ekren’in yönettiği bilgilendirme toplantısında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden emekli Mimar Ülker Altın hazırlanan taslak projeyi sunum eşliğinde esnaf ile paylaştı. Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Başkan Yardımcısı Uğur Eren, Belediye Meclis Üyeleri, Cadde esnafı ve vatandaşlar katıldı.

HÜSEYİN EKREN: PROJE TİCARİ YAŞAMI HAREKETLENDİRECEK
Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren, projenin esnaf ve ticaret erbabının iş kapasitesini arttıracağını ve vatandaşın alışverişini İzmir yerine Aliağa’dan yapmasını sağlayacağını kaydederek, projenin kabul görmesi halinde Aliağa'da esnafı hareketlendirecek, ticari yaşamı canlandıracak bir proje olduğunu vurguladı. 
Proje ile kentin gelecek 15-20 yılına göre hazırlık yapıldığını kaydeden Ekren, “Vatandaş rahat alışveriş yapacak. Kente estetik kazandırılacak. Proje gerçekleşirse İzmir Caddesi, Aliağa’nın Cazibe merkezi olacak.” Dedi.

BAŞKAN OĞUZ: “DAYATMAMIZ YOK. ESNAF VE VATANDAŞ İSTERSE OLACAK. İSTEMEZSE OLMAYACAK”
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, toplantıda projenin cadde esnafının önerisi üzerine gündeme geldiğini ve çalışma başlatıldığını ifade ederek, “Biz sizden gelen talep üzerine bu işe başladık. Bu proje siz isterseniz gerçekleştirilecek, siz istemezseniz hiçbir şey yapılmayacak.” Dedi.

1 AY SONRA YENİDEN TOPLANTI YAPILACAK
Toplantıda cadde esnafı; “Caddenin tamamen araç trafiğine kapatılması” ve “Caddede yaya kaldırımlarının genişletilerek, araç parkı olmadan tek şerit araç trafiğine açık olması” seçeneklerini öneren görüşler dile getirdi. 
Cadde esnafının, caddede yapılacak değişikliklerle ilgili görüşlerinin netleşmemesi üzerine Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, “İzmir Caddesi’nin dar şerit de olsa araç geçişine açık olmasının hiçbir faydası olmayacağını düşünüyorum. Orada aracın duracak yeri kalmıyor. Araç geçişinin size bir faydası olmaz.  Ama, Aceleye getirmeyelim. Bu toplantıda dile getirdiklerinizi not aldık. Bunları da değerlendirerek bir ay sonra bir kez daha toplanalım. Sizin verdiğiniz kararlar uygulanacak. Bu toplantının amacı sizlere bu projeyi tanıtmak ve sizleri bilgilendirmekti. Projeyi ayrıntıları ile ilgili endişelerini, görüşlerini ve fikirlerini paylaşmak isteyen bize gelebilir. Kapılarımız sonuna kadar açık” Dedi. 



27 Haziran 2013 Perşembe

NADİR NADİ KÜTÜPHANESİ YENİ YERİNDE

ALİAĞA’NIN BİLGİ HAZİNESİ TAŞINIYOR. ALİAĞA BELEDİYESİ NADİR NADİ KÜTÜPHANESİ, SGK’NIN BOŞALTTIĞI ESKİ HİZMET YERİNE TAŞINIYOR

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI ÖMER TURGUT OĞUZ: “KENTİMİZİN EN ZENGİN BİLGİ KAYNAĞINI HALKIMIZIN AYAĞINA GETİRDİK”

ALİAĞA – İZMİR (27.06.2013)- Aliağa Belediyesi’nin Sosyal ve Kültürel hizmetlerinde önemli bir yer tutan Nadir Nadi Kütüphanesi yeni yerine taşınıyor. İki yıldan bu yana Hükümet Caddesinde Ziraat Bankası yanındaki kiralık bir yerde hizmet veren kütüphane, İstiklal Caddesi’nde daha önce SGK Hizmet Merkezi’nin bulunduğu yere taşınıyor. Yer, SGK’nın kendi hizmet binasına taşınmasıyla boşalmıştı. 

Açıldığı 1991’den bu yana 22 yıldır günden bu yana her yaştan binlerce okuyucuya hizmet veren Aliağa Belediyesi Nadir Nadi Halk Kütüphanesi, İstiklal Caddesi üzerindeki daha önce Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) hizmet verdiği yere taşınıyor. Aliağa Belediyesi, daha önce kiralık bir yerde faaliyet gösteren Kütüphaneyi, kurumun kullanımındaki bir mekâna taşıyarak belediye bütçesinde tasarruf da gerçekleştirmiş olacak. 

TAŞINMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Okuyucu talepleri göz önünde tutularak son gelişmelere göre yeniden düzenlenen Kütüphane’nin taşınma işlemleri hızla sürüyor. Kütüphanenin iç mekân düzenlemeleri tamamlanırken, kitapların raflara sistematik olarak sıralanması çalışması devam ediyor. Kütüphane, gelecek hafta okuyucularına kapılarını İstiklal Caddesi No:71 adresindeki yeni yerinde açacak

BAŞKAN OĞUZ: “DAHA ETKİN HİZMET VERECEĞİZ”
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, özellikle çocuklar ve gençler için çok önemli bir okuma ve araştırma olanağı sunan kütüphanenin, yeni yerinde daha etkin hizmet sunacağını ifade etti. Başkan Oğuz, “SGK’nın kendi binasına taşınmasının ardından, Hazine’ye ait olup, 2006’dan bu yana belediyemizin kullanımında olan yere taşıdık. Kütüphanemiz iki yıldır kiraladığımız bir yerde faaliyet gösteriyordu. Kentimizin en zengin bilgi kaynağını halkımızın ayağına getirdik. Aliağa’mıza hayırlı olsun” dedi. 

ALİAĞA BELEDİYESİ NADİR NADİ KÜTÜPHANESİ
1991 yılında faaliyet göstermeye başlayan ve birçok dünya ülkesinde uygulanan Dewey On’lu (kitap konu sınıflama) sistemi tekniğine göre düzenlenerek okuyuculara hizmet veren Kütüphanenin 11 bin üyesi bulunuyor. 12 bin kitabın bulunduğu Kütüphanenin kitap zenginliği yeni yayınlarla hızla artıyor


25 Haziran 2013 Salı

Aliağa Belediyesi Temizlik filosunu güçlendiriyor

Aliağa Belediyesi’nden temizlikte yaz alarmı. Temizlik işleri ekipleri 7 gün 24 saat görev başında

Başkan Oğuz: “Ekiplerimizin çalışması ve vatandaşlarımızın duyarlılığı sayesinde temiz bir kentte yaşıyoruz”

Aliağa- İzmir (25.06.2013)- Aliağa Belediyesi, Sıcak yaz günlerinin başlamasıyla birlikte önemi daha da artan kentin temizliği için tüm ekiplerini seferber etti. Aliağa Belediyesi Temizlik İşleri Ekipleri 7 gün 24 saat kentin temizliğini sağlarken, önümüzdeki günlerde yeni bir süpürgeli temizlik aracı da temizlik ekiplerinin araç filosuna katılacak. Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, ekiplerin sürdürdüğü temizlik çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışanlar ve vatandaşlarla görüştü. Başkan Oğuz, yaz günlerinde kent temizliğinin öneminin arttığına işaret ederek, “Aliağa, tertemiz bir kent. Bu temizlikte ekiplerimizin başarılı çalışmaları yanında vatandaşlarımızın duyarlılığının da büyük payı var” dedi. 

Süpürgeli temizlik araçları destekli temizlik
Temizlik ekipleri, kentin dört bir yanındaki 3 bin 500 adet konteynerdeki çöpleri gece gündüz düzenli olarak toplarken, kent merkezindeki cadde ve sokaklar, Sahil bandı, parklar gibi yaşam alanları ise temizlik elemanları destekli, süpürgeli araçlarla temizleniyor. Sabahın ilk ışıkları ile yollara düşen temizlik neferleri, Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde mevcut olan pratik süpürgeli yol temizleme araçları ile gece gündüz çalışıyor.

Yeni bir Süpürgeli araç geliyor
Aliağa belediyesi ekipleri, İki taraftan çift yönlü süpürme özelliğine sahip vakumlu yol süpürme makineleri ile kent merkezinde modern bir temizlik çalışması gerçekleştiriliyor. Aliağa Belediyesi, 1 ay sonra temizlik filosuna yeni bir süpürgeli yol temizleme aracı daha katacak. Alımı gerçekleştirilen araç, donanımlarının hazırlanmasının ardından hizmete başlayacak

Başkan Oğuz: “Ekiplerimizin çalışması ve vatandaşlarımızın duyarlılığı sayesinde temiz bir kentte yaşıyoruz”
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, “Temiz ve sağlıklı bir ortamda yaşamak istiyorsak, kentin bu temiz dokusunu korumalıyız. Belediyemize ait 2 adet süpürgeli aracımız var. Ama yetmediğini düşünüyoruz. Yeni bir araç daha aldık. Mekanik süpürgeli araçlarla kaldırımların temizliği aksatılmadan gerçekleştiriliyor. Sıcak yaz günlerinin gelmesi ile bir takım önlemler alıp, çöp konteynerlerini toplum sağlığını olumsuz etkilememesi için bakıma almıştık. Temizlik işleri ekiplerimiz haftanın 7 günü 24 saat yoğun bir şekilde çalışıyor. Ekiplerimizin çalışması ve vatandaşlarımızın duyarlılığı sayesinde temiz bir kentte yaşıyoruz” dedi.


 

17 Haziran 2013 Pazartesi

YENİ MAHALLE DÜĞÜN SALONU HIZLA TAMAMLANIYOR

ALİAĞA BELEDİYESİ’NİN YENİ MAHALLE DÜĞÜN SALONU İNŞAATININ YÜZDE 25’İ TAMAMLANDI

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI ÖMER TURGUT OĞUZ: PROJELERİMİZİ HIZLA TAMAMLIYORUZ

ALİAĞA- İZMİR (17.06.2013)-
Aliağa Belediyesi tarafından kentin en büyük yaşam alanı olan Yeni Mahalle’de temeli 17 Nisan’da atılan Düğün Salonu inşaatı hızla sürüyor.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılımıyla temeli atılan Yeni Mahalle Düğün Salonu binası hızla yükselmeye başlarken, Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, projenin yüzde 25’inin tamamlandığını belirtti.
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Düğün Salonu inşaatı çalışmalarını yerinde inceledi. Temelinin atılmasının ardından hızlı devam eden projede temel, kolon ve kirişlerin betonlarının dökülmesinin ardından betonarme yapı tamamlandı. Kaba inşaatı süren yapıda ikinci aşama işleri sürüyor. Halen Çelik çatı makasları yerlerine yerleştirilerek montajı yapılan inşaat her gün bir adım daha yükseliyor. Çatı çelik iskeletinin reglaj çalışmaları tamamlanarak çatı kaplamasına geçildi.

BAŞKAN OĞUZ: PROJELERİMİZİ HIZLA TAMAMLIYORUZ

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, nüfusu 70 binlere ulaşan Aliağa’da sosyal yaşama dönük yatırımların hızla gerçekleştirildiğini ifade ederek, “Merkez’de Çok amaçlı Sosyal kompleksimiz artık tamamlanma aşamasına geldi. Aliağa’nın gurur duyacağı bir yatırım ortaya çıktı. Bu tesis tamamlandığında yaz aylarındaki düğün yoğunluğu tüm yıla yayılarak sıkıntılar ortadan kalkacak” dedi.
Başkan Oğuz projenin dörtte birinin tamamlandığını kaydederek, “Projenin yaklaşık yüzde 25’ini bitirdik. Kısa sürede tamamlayarak hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Düğün Salonumuz Yeni Mahalleye bambaşka bir canlılık getirecek. Aliağa’mıza, Yeni Mahallemize hayırlı olsun” dedi.

2 BİN METREKARELİK BİR ALANDA 1000 KİŞİYE HİZMET VERECEK
Yeni Mahalle Düğün Salonu, 2 bin metrekarelik kapalı alanda bin kişiye hizmet verecek. Bin kişilik düğün salonu, Nikah Salonu, Fotoğraf Stüdyosu, Gelin Odası, Sanatçı orkestra hazırlık odası ve Kafeteryaya sahip olacak tesiste Belediye’nin bazı hizmet birimleri de faaliyet gösterecek. Tesis, peyzaj alanları, çocuk oyun alanları ve yeşillendirilmiş açık alanlarıyla bölge renk katacak. 2 bin m2 kapalı, 7 bin m2 açık olmak üzere 9 bin m2’lik alan üzerine kurulacak olan tesis Aliağalıların düğün salonu ihtiyacını karşılayarak Aliağa’nın yeni eğlence mekanı olacak. Aliağa Belediyesi’nin prestijli mekanlarından biri olacak projenin 3 ay sonra tamamlanması planlanıyor

14 Haziran 2013 Cuma

İZSU, ALİAĞA'NIN İÇME SUYU HARİTASINI ÇIKARACAK

İZSU, ALİAĞA’NIN İÇME SUYU HARİTASINI ÇIKARACAK

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İZSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, ARALARINDA ALİAĞA’NIN DA OLDUĞU 10 İLÇEDE  GERÇEKLEŞTİRECEĞİ YENİ İÇME SUYU YATIRIMLARI İÇİN “İÇME SUYU MASTER PLANI” HAZIRLIYOR.  PROJE 1.2 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK.

ALİAĞA- İZMİR (14.06.2013)- İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, aralarında Aliağa’nın da olduğu 10 ilçede  gerçekleştireceği yeni içme suyu yatırımları için “İçme Suyu Master Planı” hazırlıyor.  Proje 1.2 milyon liraya mal olacak.
 
2004 yılında çıkan 5216 Sayılı Belediye Yasası ile sınırları genişleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuruluşundan bu yana yatırım yüzü görmeyen pek çok ilçe,  belde ve köyü yeni içme suyu şebekesine kavuşturdu. 
Kanallar yenilenirken, en büyük problemlerden biri olan evsel atık su arıtma tesisleri kurularak çevre kirliliğine son verildi. Şimdi sıra, bu bölgelerde yaşanabilecek muhtemel su sıkıntısına karşı yeni yol haritası oluşturmaya geldi.

Aralarında inşaat, makine, çevre, meteoroloji, harita, jeoloji ve elektronik mühendislerinin bulunduğu bir grupla çalışmaya başlayan İZSU Genel Müdürlüğü, “İzmir İçme Suyu Projesi Master Plan Raporu”nu hazırlamak üzere düğmeye bastı. 

10 İLÇENİN İÇME SUYU MASTER PLANI HAZIRLANIYOR
Bu çalışma kapsamında, Aliağa, Kemalpaşa, Menemen, Urla, Bayındır, Foça, Menderes, Seferihisar, Selçuk ve Torbalı’daki  mevcut yer altı ve yüzeysel su kaynakları tespit edilerek potansiyellerinin belirleneceğini kaydeden İZSU yetkilileri, sonraki yıllarda oluşabilecek su ihtiyacının tespitini yaparak kurulması gereken yeni tesislerin ekonomik ve teknik koşullarını da masaya yatıracak. 

Bu yeni çalışmada, aynı zamanda master plan çerçevesinde İzmir merkezinden çevre yerleşimlere su aktarım olanakları incelenirken, yeni baraj yatırımı yapılabilecek yerler de tespit edilecek. Master plan tamamlandıktan sonra uygulama projeleri hazırlanarak yatırımlara başlanacak.  Proje, 1 milyon 200 bin liraya mal olacak.

İZSU’DAN ALİAĞA’YA 25 MİLYON LİRALIK YATIRIM
o İZSU Genel Müdürlüğü’nün 2007 ile 2012 yılları arasında Aliağa’da gerçekleştirdiği yatırım tutarı 25 milyon 582 bin liraya ulaştı. 
o Bu yatırımlardan bazıları şöyle:
o 3 milyon liralık yatırımla 58 kilometre uzunluğunda kanal şebekesi yenilendi. 
o Hacıömerli Köyü’ne yeni şebeke döşendi. 
o 7 milyon 154 bin liralık yatırımla ilçenin en önemli alt yapı sorunu çözülerek arıtma tesisi kuruldu. 
o 6 adet yeni su kuyusu açıldı, mevcut kuyulara motopomp ve elektrik temin edildi. 
o Bozköy, Yukarı Şehit Kemal Köyü, Samurlu köyüne arsenik arıtım ünitesi kuruldu. 
o Helvacı’ya 1 milyon 340 bin liralık yatırımla yeni şebeke döşendi. 
o 1 milyon 942 bin liralık yatırımla dere yatakları düzenlendi. 
o Çıtak, Güzelhisar, Çakmaklı ve Karakuzu köylerine 610 bin liralık yatırımla 27 kilometre uzunluğunda yeni şebeke döşeniyor.
o Aliağa Çaltılıdere Köyü ile Foçaköy evlerinin bulunduğu bölgenin şebekesi yenilendi



13 Haziran 2013 Perşembe

SİTELER MAHALLESİ'NDE ALTYAPI TAMAMLANDI

ALİAĞA’DA CADDELER MODERN BİR GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR

BAŞKAN OĞUZ: “SİTELER MAHALLESİ KENDİ İÇİNDE MİNİ BİR ŞEHİR OLACAK”

YAKIN GELECEKTE 15 BİN KİŞİNİN YAŞAYACAĞI ÖNGÖRÜLEN, ALİAĞA’NIN EN HIZLI KONUTLAŞAN YERİ SİTELER MAHALLESİ’NDE ALİAĞA BELEDİYESİ VE BÜYÜKŞEHİR TÜM ALTYAPI İŞLERİNİ BİTİRDİ. BAŞKAN OĞUZ; “BEN BİR SÖZ VERMİŞTİM, SÖZÜMÜ TUTTUM. ÇALIŞMALARA SIFIRDAN BAŞLADIK, ÇOK HIZLI VE İYİ GİTTİK”

ALİAĞA- İZMİR (13.06.2013)- Aliağa Belediyesi, son yıllarda çok hızlı konutlaşmanın yaşandığı Siteler Mahallesi’nde altyapı çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı. Yakın bir gelecekte 15 bin kişinin yaşayacağı öngörülen Siteler Mahallesi’nde sürdürülen hummalı çalışmalarla mahalle sakinleri altyapı sorunu olmayan, modern bir yaşam alanına kavuştu. 

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Siteler Mahallesi’nde yürütülen yol yapım faaliyetlerini yerinde inceledi. Başkan Oğuz, çalışmaların kısa sürede tamamlanacağı müjdesini vererek, çalışmalar sırasında sabır gösterip, destek veren mahalle sakinlerine teşekkür etti.

ALİAĞA VE BÜYÜKŞEHİR İŞBİRLİĞİNDE HİZMET
Mahallede, Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde sürdürülen çalışmalarla Siteler Mahallesi’nin altyapı sorunu kalmadı. Yap-boz olmaması için çalışmalar tüm kurumlar tarafından eşgüdümlü yapıldı. Öncelikle Aliağa Belediyesi planda bulunan ama henüz açılmamış yolları açtı. Ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU ekipleri tarafından mahallenin tamamında yeni su şebekesi döşendi. Şebeke’nin bina bağlantısını sağlayan braşman işleri tamamlandı. Bu çalışmaların ardından Aliağa Belediyesi ekipleri yolların asfalt altı çalışmalarını yaptı. Belediye ekipleri iki aşamada yola altyapı malzemesi sererek İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin asfalt dökebileceği duruma hazırlamış oldu. Son olarak İzmir Büyükşehir ekipleri tarafından mahalledeki cadde ve sokaklar asfaltlandı. Çalışmalarla 140 bin m2’lik asfaltlama yapıldı.

MAHALLE YEŞİL BİR GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR
Yol, kaldırım, bordür, su gibi altyapı çalışmaları tamamlanan mahallenin yeşil bir görümüne kavuşması için harekete geçen Aliağa Belediyesi, yol ve refüj ağaçlandırma çalışmalarının projesini hazırladı. Kısa süre içinde bu çalışmalar da tamamlanacak.

YOLLARIN YÜZDE 70’İ TAMAMLANDI
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Siteler Mahallesi’nde sürdürülen altyapı çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını ifade ederek, “Siteler Mahallesi’ndeki yol yapım çalışmalarının yüzde 70’i tamamlandı. Çalışmalar bir hafta içinde bitecek. Siteler Mahallesi, modern altyapısıyla örnek bir yaşam merkezi oldu. Aliağa’mıza ve mahallemize hayırlı olsun” dedi.

BAŞKAN OĞUZ: SÖZ VERMİŞTİM, SÖZÜMÜ TUTTUM
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Asfaltlama çalışması yapan ekipleri ziyaret ederek hem yapılan işler hakkında bilgi aldı hem de çalışanlar ve mahalle sakinleriyle sohbet etti.
Siteler Mahallesi’nin, Aliağa’nın oturulabilecek en güzel yerlerinden biri olduğunu ifade eden Oğuz, “Burası gelecekte kendi içinde modern bir kent olacak. 15 bin civarında nüfusun burada oturacağını bekliyoruz. Ben bir söz vermiştim. Burada çalışmalara sıfırdan başladık, çok hızlı ve iyi gittik.” Dedi.

BAŞKAN OĞUZ’DAN AZİZ BAŞKAN’A TEŞEKKÜR
Başkan Oğuz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na da desteği için teşekkür ederek, “Burada 140 bin metrekarelik asfaltlama çalışması yaptık. Altyapı bitti, su şebekesi bağlandı. Siteler Mahallesi sakinlerimizin hiçbir altyapı sıkıntısı kalmadı. Bu Mahalle Aliağa’nın en düzenli, modern yaşam alanı oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, Aziz Kocaoğlu’na imkanlarını bize seferber ettiği için teşekkür ediyorum. Çalışmaları 1 ay içerisinde tamamlayarak, buradaki sakinlerimize tertemiz teslim edeceğiz” dedi.


MAHALLEDE HANGİ ÇALIŞMALAR YAPILDI?

1- Aliağa Belediyesi, Yeni konutlaşan mahallede planda olan ancak açılmamış yolları ilk kez açtı.

2- Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir işbirliğinde başlatılan içme suyu hattı döşeme çalışmaları tamamlandı.

3- İZSU, şebeke ile konutlar arasındaki bağlantıyı sağlayacak branşman hattının tamamını döşedi.

4- Aliağa Belediyesi ekipleri içme suyu hatlarının döşenmesinin ardından yolların asfalt altı temel çalışmalarını tamamladı.

5- İlk olarak Belediyeye ait iş makineleriyle yol temel malzemesi olan 0,70’lik PMT malzemeyi yola döken ekipler, ikinci aşamada 0,25’lik ince PMT malzemeyi sererek yolları İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin asfalt dökebileceği duruma hazırlamış oldu.

6- Aliağa Belediyesi ekipleri ile uyumlu bir çalışma yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri asfalt altı çalışmaları tamamlanan Siteler Mahallesi’nde toplam 20 bin 572 ton ilk kat asfaltlama işlemi (binder),  4 bin 270 ton da son kat asfaltlama (aşınma) işlemi gerçekleştirdi. 

7- Aliağa Belediyesi tarafından yol ağaçlandırması ve refüj ağaçlandırması için proje çizildi.

11 Haziran 2013 Salı

AMATÖR RESSAMLAR FIRÇALARINI KONUŞTURDU

- AMATÖR RESSAMLAR FIRÇALARINI KONUŞTURDU

- ALİAĞA BELEDİYESİ KONSERVATUARI “YAĞLI BOYA RESİM SERGİSİ”NE YOĞUN İLGİ

- AMATÖR RESSAMLAR RENKLERİN DÜNYASINI TABLOLARINDA ANLATTI

ALİAĞA- İZMİR (11.06.2013)- Aliağa Belediyesi Konservatuarı bünyesinde Açıkhava Tiyatrosu atölyelerinde sürdürülen “Yağlı Boya Resim Kursu” sona erdi. Resim Kursu’na katılan farklı yaş gurubundan resim aşığı kursiyerler 2012- 2013 eğitim yılı boyunca yaptıkları resimleri Açıkhava Tiyatrosu Bahçesi’nde düzenlenen sergide görücüye çıkardı. 

RESİM AŞIĞI AMATÖR RESSAMLARDAN 194 ADET TABLO…
Resim Öğretmeni Hüseyin Erdağ eğitmenliğinde 6 aylık bir çalışma sonucu ortaya çıkan birbirinden özel resimler ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı. Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu Bahçesi’nde düzenlenen açılışta 40 adet karakalem çalışması olmak üzere, yağlı boya ve sulu boyadan oluşan 194 birbirinden renkli eser ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. 

MÜZİKLE İLE RESİM İÇ İÇE
Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tolga Akşit ve Ege Üniversitesi Yardımcı Doçent Maruf Alaskan da sergi sonrası ziyaretçilere müzik dinletisi sundu. Aliağa Belediyesi Konservatuarı’nda eğitim alarak müzik alanındaki yeteneklerini kanıtlayan minik kursiyerlerden Gizem Meriç ve Asım Kılkışlar dinleyicilerin ilgi odağı oldu. Klarnet ve Ud Dinletisi ile baş başa kalan konuklar müzikle resmin bütünleştiği sergide sanata dair özel bir akşam yaşadı.

KENDİ DÜNYALARINI FIRÇA İLE ŞEKİLLENDİRDİLER
Aliağa Belediyesi Konservatuarı atölyelerinde 7 aylık titiz çalışma sonrası ortaya çıkan birbirinden renkli resimlerin yer aldığı sergi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Genç ve yaşlı 40’ı aşkın kursiyerin katıldığı resim kursunda değişik malzemeler kullanarak farklı dokular oluşturan amatör ressamlar farklı sanat akımlarını ve kendi iç dünyalarını yansıttıkları resimleriyle profesyonel ressamlara taş çıkardı.
Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu Bahçesi’ndeki sergiye Aliağa Kaymakam’ı İbrahim Keklik ve eşi Zeynep Keklik, Aliağa Belediye Başkan Yardımcıları Münir Nurettin Bayrav ve Uğur Eren, Sosyal Kültürel ve İdari İşler Müdürü Sami Toydemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.