1 Haziran 2013 Cumartesi

TAKSİM OLAYLARI.... ALİAĞA BELEDİYESİ KONSERİ İPTAL ETTİ

ALİAĞA BELEDİYESİ KONSERİ İPTAL ETTİ

 

TAKSİMDE BAŞLAYAN VE ÜLKE GENELİNE YAYILAN TOPLUMSAL GELİŞMELER NEDENİYLE, ALİAĞA BELEDİYESİ BU AKŞAM DÜZENLENECEK OLAN TÜRK HALK MÜZİĞİ KONSERİNİ İPTAL ETTİ.

 

ALİAĞA- İZMİR (01.06.2013)- İstanbul Taksim’de Yayalaştırma projesi ve Gezi Parkı’nın kaldırılmak istenmesi üzerine 4 gün önce başlayan ve giderek yurdun geneline yayılan protesto eylemleri nedeniyle, Aliağa Belediyesi bu akşam yapılacak olan konseri iptal etti.

 

Aliağa Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Aliağa Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği Korosu “Yaz Konseri” ileri bir tarihe ertelendi. Belediye’den yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

 

“Taksim’de 4 gündür yaşanan olayları tüm Türkiye gibi Aliağa kamuoyu da kaygıyla izlemektedir. Çevreyi korumak için Demokratik tepkisini gösteren yurttaşlarımızın karşılaştığı olumsuz tutumu üzüntüyle karşılıyoruz. Olaylarda yaralanan yurttaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

1 Haziran 2013 Cumartesi akşamı düzenlenecek olan Aliağa Belediyesi Konservatuarı Türk Halk müziği Korosu konserimiz ülkece yaşadığımız bu endişe verici toplumsal gelişmeler nedeniyle bugün için iptal edilerek ileri bir tarihe ertelenmiştir. Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur”