31 Aralık 2011 Cumartesi

165 KİLOMETRELİK ALİAĞA KENT İÇİ İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR.

-DEV ALTYAPI PROJESİNDE ÖNEMLİ ADIM

ALİAĞA’NIN GÜZELHİSAR, ÇAKMAKLI, ÇITAK VE KARAKUZU KÖYLERİNİN İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLEME İHALESİ YAPILDI, ALİAĞA KENT İÇİ İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLEME İHALESİ 20 OCAK’TA YAPILACAK.

165 KİLOMETRELİK ALİAĞA KENT İÇİ İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR.

FOTOĞRAFLI

ALİAĞA BELEDİYESİ
ALİAĞA/İZMİR(31.12.2011)- İzmir ve Türkiye’nin en önemli Sanayi ticaret kentlerinden Aliağa’da altyapı sorunları Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde üretilen projelerle çözülüyor. Helvacı ile başlayan Aliağa kent geneli içme suyu hattı yenileme çalışmalarında sıra kent merkezine geldi. İçme suyu şebekesi yenileme çalışmalarına yaklaşık 5 ay önce Helvacı’dan başlayan İZSU Aliağa’nın kent içi içme suyu şebekesi yenileme ihalesini 20 Ocak tarihinde yapacak. Ayrıca İZSU Aliağa’nın Güzelhisar, Çakmaklı, Çıtak ve Karakuzu Köylerinin içme suyu şebekesi yenileme ihalesini tamamladı. Proje ile 4 köyün içme suyu şebekesi baştan aşağı yenilenecek. 

30–35 YILLIK HATLARI YENİLECEK
Nüfus artışı, kuraklık ve küresel ısınma gibi sebepler nedeniyle dünyanın gelecekte su konusunda daha büyük sıkıntılar çekeceğini öngören İZSU, yurttaşların su sorunu yaşamaması için işi sıkı tutuyor.   Hatların yenilenmesi ve değiştirilmesiyle su kayıpların da büyük oranda önüne geçmeyi hedefleyen İSZU 165 kilometrelik Aliağa kent içi içme suyu şebekesi yenileme ihalesini 20 Ocak tarihinde gerçekleştirecek. Etap etap Aliağa’nın tüm içme suyu şebekesini yenileyecek İZSU, kentin kurulmasından bugüne kadar tamiratlar dışında kapsalı bir çalışmasının yapılmadığı 30–35 yıllık hatları yenileyerek kentin yıllardır beklediği en önemli sorunlardan birini de daha çözüme kavuşturmuş olacak.

BAŞKAN OĞUZ; BÜYÜKŞEHİR İLE BİRLİKTE YATIRIMLARI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Türkiye’nin Sanayi ve ticaret yükünü taşıyan Aliağa’nın hızla büyüdüğünü, buna bağlı olarak da altyapı ihtiyaçlarının her geçen gün arttığını ifade ederek, “Aliağa belediyesi ve İzmir Büyükşehir belediyesi olarak Aliağa’nın dört bir yanında altyapı projelerimizi hayata geçiriyoruz. 2011’de Dere ıslahlarını ve Sanayi Sitemizin yollarını yapmıştık. Şimdi Köylerimizin ve Aliağa kentinin içme suyu şebekesi de İZSU tarafından yenilenecek. Bizlere her fırsatta destek olan ve kentimize hizmet üreten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve İZSU ya teşekkür ediyorum” dedi.

KALİTELİ VE SAĞLIKLI SU İÇİN BİRÇOK ÇALIŞMA
Gerek ihtiyaca cevap verememesi gerekse ömrünü tamamlaması nedeniyle sık sık kesintilere ve arızalara neden olan içme suyu şebekesinin yenilemesine başlayacak İZSU ekipleri Aliağa’nın Güzelhisar,  Çakmaklı, Çıtak ve Karakuzu köylerinin yanı sıra  aynı proje kapsamında Foça’nın Kozbeyli, Menemen’in Süleymanlı ve Urla’nın  Barbaros köyü içme suyu hatlarını da yenileyecek. Çalışma kapsamında; 4 Bin 951 metre 75’lik, 9 Bin 687 metre 100’lük, 9 Bin 418 metre 160’lık 624 metre 225’lik HDPE boru, 3 Bin 2 metre 100’lük düktil font, 3 Bin 326 metre 150’lik düktil font, 62 metre 300’lük düktil font, 161 metre 150’lik çelik boru kullanılacak. İZSU ayrıca yurttaşların uzun yıllar herhangi bir sorunla karşılamaması ve suyun kaynağından musluğa kadar sorunsuz bir şekilde ulaşması için hatları yenilemenin yanında ilgili proje kapsamında; 2 adet terfi odası, 7 adet içme suyu odası onarımı, 3 adet kuyu ekipman onarımı, 1 adet kolektör odası yapımı, 1 adet terfi merkezi onarımı, 3adet pompa tamiri ve montajı gerçekleşecek.    

30 Aralık 2011 Cuma

AliağaSpor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Eren'in yeni yıl kutlama mesajı

ALİAĞAMIZA TÜM BRANŞLARDA BAŞARILAR YAŞATTIĞIMIZ BİR YILI GERİDE BIRAKIRKEN, YENİ YILDA SEVDİKLERİNİZLE BİRLİKTE SAĞLIKLI, MUTLU VE BAŞARILARLA DOLU BİR YENİ YIL DİLİYORUM. SAYGI VE SEVGİLERİMLE...

UĞUR EREN
AliağaSpor Kulübü 
Yönetim Kurulu Başkanı

YENİ YILINIZI KUTLARIZ

Yeni Yılınızı kutlar; 2012'nin sizlere Sağlık, Başarı ve mutluluklar yaşatmasını; 
Ülkemize birlik ve beraberlik içinde aydınlık günler getirmesini dilerim. 
Saygı ve Sevgilerimle,

Turgut OĞUZ
Aliağa Belediye Başkanı 

29 Aralık 2011 Perşembe

TÜPRAŞ İZMİR (ALİAĞA) RAFİNERİSİ, ELEMAN ALACAK

TÜPRAŞ İZMİR (ALİAĞA) RAFİNERİSİ, İSTİHDAM GARANTİLİ İŞGÜCÜ YETİŞTİRME KURSUYLA YENİ ELEMANLAR ALACAK. İŞKUR İŞBİRLİĞİYLE GERÇEKLEŞECEK BAŞVURULAR 2 OCAK 2012 TARİHİNE KADAR tupras.com.tr DEN YAPILACAK

TÜPRAŞ İzmir (Aliağa) Rafinerisi, istihdam garantili işgücü yetiştirme kursuyla yeni elemanlar alacak. İşkur işbirliğiyle gerçekleşecek başvurular 2 ocak 2012 tarihine kadar  https://basvuru.tupras.com.tr/maviyaka/ adresinden yapılacak.

TÜPRAŞ’ın internet sitesinde yayınlanan duyuruya göre;
Meslek Yüksek Okulları, Endüstri Meslek Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi, Teknik Lise, Anadolu Teknik Lise ve Çok Programlı Liselerin;
Elektrik, Elektrik-Elektronik, Elektronik, Elektronik Haberleşme, Endüstriyel Haberleşme, Endüstriyel Elektronik, Endüstriyel Mekanik, Endüstriyel Otomasyon, Deniz ve Liman İşletme, Gemi İnşaatı, Gemi Makineleri, Hidrolik ve Pnömatik, İş Sağlığı ve Güvenliği, İtfayecilik ve Yangın Güvenliği, Kimya, Makine, Makine Yağları ve Yağlama Teknolojisi, Çevre Kirlenmesi ve Kontrolü, Çevre Koruma, Mekatronik, Metal İşleri, Metal Teknolojisi, Metalürji, Metalürji Malzeme, Motor, Petrokimya, Petrol Sondajı ve Üretimi, Rafineri ve Petrokimya, Telekomünikasyon, Termik Santral Makineleri, Termik Santrallerde Enerji Üretimi, Tesviye, Torna Tesviye bölümlerinden mezun olanlar başvurabilecek.
TÜPRAŞ’ın İşkur işbirliğiyle düzenleyeceği İşgücü yetiştirme kursuna başvurmak isteyen “Üretim Operatörü” adaylarında şu koşullar aranıyor:

Tüm Adaylarda Aranan Koşullar;
1. 3'lü vardiya düzeninde çalışabilecek,
2. 1982 ve sonrası doğumlu,
3. Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış,
4. Ağır ve tehlikeli işlerde çalışmaya engel sağlık sorunu bulunmayan,
5. Kapalı mekan, dar alan ve yükseklik fobileri olmayan,
6. Kurs sonrasında sürekli olarak Aliağa'da ikamet edebilecek,
7. Tercihen MS Office programlarını kullanabilen,
8. Tercihen İngilizce bilen,
9. İşkur'a kayıtlı,

Başvuruların 2 Ocak 2012 Pazartesi günü saat 17:00'a kadar Tüpraş web sitesi https://basvuru.tupras.com.tr/maviyaka/  başvuru alanından yapılması gereklidir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular dikkate alınmayacak.
Sınava başvuran adaylar TÜPRAŞ tarafından SMS ve e-posta yoluyla bilgilendirilecek. Sınav ve görüşme süreci sonrasında uygun bulunan adaylar İşkur işbirliği ile düzenlenecek İstihdam Garantili İşgücü Yetiştirme Kursu'na katılacak. Kurs ile ilgili detayları, İşkur (www.iskur.gov.tr) ve Tüpraş web sitelerinde bulabilirsiniz.


TÜPRAŞ'IN DUYURUSUNU GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN: http://www.tupras.com.tr/file.debug.php?lFileID=2330

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN  https://basvuru.tupras.com.tr/maviyaka/


28 Aralık 2011 Çarşamba

ALİAĞA'DA ÖĞRENCİLER ATATÜRK İÇİN KOŞTU

ALİAĞA BELEDİYESİ’NİN DESTEĞİYLE DÜZENLENEN “ATATÜRK YOL KOŞUSU”NDA 138 ÖĞRENCİ TER DÖKTÜ

ÖĞRENCİLER ATATÜRK İÇİN KOŞTU 

ALİAĞA/İZMİR(28.12.2011)- Aliağa Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen “Atatürk Yol Koşusu”nda 138 öğrenci ter döktü. Atatürk'ün 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelişinin anısına düzenlenen 'Atatürk Yol Koşusu'na 18 ilköğretim ve 8 liseden toplam 138 öğrenci katıldı. Minik Kızlar, Minik Erkekler, Yıldız Kızlar, Yıldız Erkekler, Genç Kızlar ve Genç Erkekler olmak üzere toplam 6 kategoride yapılan yarışlarda öğrenciler kendilerine madalya okullarına kupa kazandırabilmek için birbirleriyle mücadele etti.    

Minik kızların kupa ve madalyaları Belediye Başkanı Turgut Oğuz’dan 
Sahil bandı üzerinde başlayan; 2 bin, 3 bin ve 5 bin metrelik koşular Aliağa Belediyesi önünde tamamlandı. Soğuk havaya rağmen öğrencilerin ve öğretmenlerin yanı sıra yarışmalara veliler de ilgi gösterdi. Dereceye giren öğrenci ve okullara madalya ve kupaları Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törende verildi. Minik kızlarda ilk üç dereceye giren;  Mihriban Sucu,  Esranur Yücetaş ve Fatma Seyhan’a madalyalarını ayrıca yine minik kızlarda  takım olarak ilk üç sırada yer alan Mehmet Saka İÖO, Aliağa İÖO ve Çamlık İÖO öğrencilerine kupalarını Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz verdi. 

Başkan Oğuz’un yanı sıra dereceye giren öğrenci ve okullara kupa ve madalyaları İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Sayın, Şube Müdürü Sadettin Çınar; İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kemal Atik, Ticaret Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Salih Arıkoğlu ve Mehmet Saka İÖO Müdürü Turgay Ceylan verdi. 

Minik kızlarda dereceye giren okullar
1. Mehmet Saka İÖO
2. Aliağa İÖO
3. Çamlık İÖO 

Minik kızlarda ferdi dereceler
1. Mihriban Sucu (Mehmet Saka İÖO)
2. Esranur Yücetaş (Toki İÖO)
3. Fatma Seyhan (Mehmet Saka İÖO)

Minik erkeklerde dereceye giren okullar
1. Petro Kimya İÖO
2. Mehmet Saka İÖO
3. Helvacı İÖO

Minik erkeklerde ferdi dereceler
1. Muhammet (Hasbi Şengol İÖO)
2. Ferhat Özkaya (Petro Kimya İÖO)
3. Mustafa Erikçi (Mehmet Saka İÖO)

Yıldız kızlarda dereceye giren okullar
1. Şehit Sebahattin Karakaplan İÖO
2. Fatih İÖO
3. Toki İÖO 

Yıldız kızlarda ferdi dereceler
1. Nesibe Uluç (Çamlık İÖO)
2. Beyza Çekili (Petrokimya İÖO)
3. Naime Baydar (Şehit Sebahattin Karakaplan İÖO)

Yıldız erkeklerde dereceye giren okullar 
1. Yeni Şakran İÖO
2. Toki İÖO
3. Aliağa İÖO

Yıldız erkeklerde ferdi dereceye girenler 
1. Murat Arduhu (Aliağa İÖO)
2. Recep Tunta (Hasbi Şengol İÖO)
3. Abdulkadir Yıldız (Yeni Şakran İÖO)

Genç kızlar kategorisinde dereceye giren okullar
1. Ticaret Anadolu ve Meslek Lisesi
2. Alp Oğuz Anadolu Lisesi
3. Mustafa Çolakoğlu Lisesi 

Genç kızlarda ferdi dereceye girenler
1. İrem Altındaş (Ticaret Anadolu Meslek Lisesi) 
2. Sinem Ermiş (Alp Oğuz Anadolu Lisesi)
3. Selma Gölbeş (Ticaret Anadolu Meslek Lisesi)

Genç erkekler kategorisinde dereceye giren okullar
1. Alp Oğuz Anadolu Lisesi
2. Ticaret Anadolu ve Meslek Lisesi
3. Aliağa Lisesi dereceleri paylaştı.

Genç erkeklerde ferdi dereceye girenler
1. Berkay Fatih Bayır (Alp Oğuz Anadolu Lisesi)
2. Volkan Karslı (Alp Oğuz Anadolu Lisesi)
3. Olgu Deniz (Aliağa Lisesi)

27 Aralık 2011 Salı

ALİAĞA'DA MİMARİ PROJELERDE 1 OCAK'TA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

-ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN YENİ YILDA ÖNEMLİ KARAR: 
KENTTE YENİ YAPILACAK TÜM BİNALARDA STANDARDA UYGUN ENGELLİ RAMPASI OLACAK

-ALİAĞA’DA MİMARİ PROJELERDE 1 OCAK’TA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

- ALİAĞA BELEDİYESİ, YENİ MİMARİ PROJELERDE ENGELLİ RAMPASINI ZORUNLU KILDI

ALİAĞA- İZMİR (27.12.2011)- Aliağa Belediyesi, kentte engelli yurttaşların fiziki yaşam şartlarını kolaylaştıracak önemli bir adım atarak kentte yeni yapılacak tüm binalarda engellilere göre mimari düzenleme olması şartını getirdi.

1 OCAKTAN İTİBAREN BAŞLAYACAK
Aliağa Belediyesi, Engelli Yurttaşlara, yaşanabilir fiziki bir yapı oluşturabilmek amacıyla 1 Ocak 2012’den itibaren yapılacak tüm mimari projelerde standarda uygun engelli rampası zorunluluğu getirdi. Mimarlar, 1 Ocak 2012’den itibaren hazırlayacakları projelerde engellilerin kullanımı amacıyla standarda uygun rampa yapacak. Yeni düzenleme kentteki Mimarlara ve Mimarlar Odası’na bildirildi. 

YAŞAM KALİTESİ YÜKSEK KENT
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, yaşam kalitesi yüksek bir kent oluşturmak için 1 Ocak 2012’den itibaren yeni yapılacak binalarda çeşitli önlemler alındığını belirterek, “Aliağamızda engelli yurttaşlarımıza yönelik olarak belediye hizmet noktalarında ve kamuya açık yerlerde rampalı girişleri daha önce yapmıştık. Şimdi aldığımız kararla yeni yapılacak tüm yapılarda standarda uygun engelli rampası olacak.”dedi.

ENGELLİ RAMPASIZ YENİ BİNA YAPILMAYACAK
Bugüne kadar engellilerin kentin her noktasını rahat kullanabilmesi adına önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz “Yaptığımız çalışmalar ile engelsiz bir kent oluşturma adına önemli adımlar attık. Ortak kullanım alanı olan birçok yerde engelli rampaları yaptık. Engelsiz Yaşam Park Cafe ile Türkiye’de örnek olacak bir projeyi hayata geçirdik. Şimdi 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren inşa edilecek tüm binalarda engelli rampası yapılma zorunluluğu getiriyoruz. Konuyla ilgili üyelerini bilgilendirmesi amacıyla Mimarlar Odası’na kararlarımızı bildirdik. Bundan sonrada engelli bireylerin yaşamına kolaylık sağlayacak ve engelsiz kent yaratacak çalışmalara devam edeceğiz.” dedi.

24 Aralık 2011 Cumartesi

ALİAĞALI SPORSEVERLERE HAFTA SONU İKİ GÜZEL MAÇ; İSTEYENE FUTBOL, İSTEYENE BASKETBOL ŞÖLENİ.

ALİAĞALI SPORSEVERLERE HAFTA SONU İKİ GÜZEL MAÇ; İSTEYENE FUTBOL, İSTEYENE BASKETBOL ŞÖLENİ.

 

BEKO BASKETBOL LİGİ’NDE ALİAĞA PETKİM ERDEMİR’İ, FUTBOLDA LİDER ALİAĞASPOR ÇANDARLI BELEDİYESPOR’U KONUK EDECEK. 

 

25 ARALIK PAZAR GÜNÜ 2 DEV MAÇ; SAAT 13.00’DA ALİAĞASPOR-ÇANDARLI BELEDİYESPOR, SAAT 16.00’DA ALİAĞA PETKİM-ERDEMİR.

 

ALİAĞA/İZMİR(22.12.2011)Bu sezon oldukça başarılı bir sezon geçiren Aliağaspor’un basketbol ve futbol takımları hafta sonu çok kritik maçalara çıkacak. Beko Basketbol Ligi’nde mücadele eden Aliağa Petkim, Erdemir’i, futbol 1. Amatör Lig 1. Grupta yer alan lider Aliağaspor da Çandarlı Belediyespor’u konuk edecek. Her iki karşılaşmada 25 Aralık Pazar günü oynanacak. Yeşil-beyazlı futbolcuların karşılaması Saat 13.00’da, basketbolcuların mücadelesi ise Saat 16.00’da, başlayacak. Aliağaspor Kulübü Basın Sözcüsü Turgay Ceylan; “Hem basketbol hem de futbol takımlarımız çok önemli maçlara çıkacak, keyifli bir Pazar günü geçirmek isteyen tüm sporseverleri tribünlerimize bekliyoruz ” diyerek taraftarları karşılaşmalara davet etti.       

 

25 Aralık Pazar Saat 16.00 Aliağa Petkim-Erdemir

Geçtiğimiz hafta sonu Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni dize getirerek 5. deplasman maçında 4. galibiyetini alarak taraftarlarının yüzünü bir kez daha güldüren Aliağa Petkim Basketbol takımı Erdemir karşılaşmasına hazır. Hafta boyunca tam kadro olarak hazırlıklarını sürdüren yeşil-beyazlı ekip Erdemir karşılamasından galip gelerek yükselişini sürdürmek istiyor. Aynı zamanda 11. haftanın kapanış karşılaması olacak mücadele öncesi Erdemir ligde 15 puanla 10. sırada yer alırken, Aliağa Petkim 16 puanla 6. sırada yer alıyor. 25 Aralık Pazar günü Enka Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşmanın başlama saati 16.00.       

 

25 Aralık Pazar Saat 13.00 Aliağaspor-Çandarlı Belediyespor

Futbolda 1. Amatör Lig 1. Grupta yer alan lider Aliağaspor ise averajla takipçisi durumda bulunan Çandarlı Belediyespor’u konuk edecek. Eksik ve cezalı oyuncunun bulunmadığı Aliağaspor’da hedef ligde tek mağlubiyet aldığı rakibini puansız göndermek. Yeşil-beyazlı futbolcular karşılaşmadan galip gelmesi durumunda matematiksel olarak olmasa bile çok büyük oranda ligi ilk iki arasında bitirmeyi garantileyerek Süper Amatör Lig’e yükselmek için play-of maçları oynamaya hak kazanacak. Aliağa Belediyesi Şehir Stadı’nda oynanacak, 24 puanlı iki rakibin mücadelesi Saat 13.00’da başlayacak. Maç saatinde havanın parçalı bulutlu, sıcaklığın 12 derece civarında olması bekleniyor.     

 

Turgay Ceylan ;”Hem basketbolda hem de futbolda kazanacağız”

“Futbolda ve basketbolda sezon sonu hedeflerimize ulaşmak istiyorsak her iki karşılamayı da kazanmamız gerekir” diyen Kulüp Basın Sözcüsü Turgay Ceylan hem basketbol hem de futbolseverleri tribünlere davet etti. Ceylan : “Basketbol takımımız sezon başı koyduğumuz hedef doğrultusunda ilerliyor. İlk haftayı saymazsak ilk 10 haftalık dönemde başarılı olduğumuzu söyleyebilirim. Bu hafta da zor bir rakip ile puan mücadelesi yapacağız. Çıkışımızı devam ettirmek için mutlaka kazanmamız gerekiyor. Erdemir kadro ve ligdeki konumu itibariyle en önemli rakiplerimizden birisi. O nedenle evimizde oynayacağımız bu önemli karşılaşmada rakibimizi yenmek istiyoruz. Sezon sonu play-of oynamak istiyorsak mutlaka galip gelmek zorundayız. Güç dengelerimizin eşit sayılabileceği bir rakibimizi yenebilmemiz için de en önemli avantajlarımız olan saha ve seyirci desteğini kullanmak istiyoruz. O nedenle her maç olduğu gibi bu karşılamada da taraftarlarımıza çok ihtiyacımız olacak. Taraftarlarımızı mutlaka bekliyoruz, onlara çok güzel bir galibiyet armağan edeceğimize inanıyorum.” dedi.  

 

“Keyifli bir Pazar geçirmek isteyen sporseverleri tribünlerimize bekliyoruz”

Futbol takımlarının da önemli bir mücadeleye çıkacağını belirten Ceylan; “Futbol takımımız da bu sezon bir maç dışında tüm maçlarını kazanarak çok iyi bir grafik ortaya koydu. Futbol takımımızdan bu sezon şampiyonluk bekliyoruz, seneye takımımızı Süper Amatör Lig’de görmek istiyoruz. Şu ana kadar her şey yolunda gitti. Pazar günü karşılaşacağımız rakibimiz de grubun en güçlü takımlarından Çandarlı Belediyesi. Tek mağlubiyet aldığımız ve aynı zamanda en yakın takipçimiz olan Çandarlı’dan hem rövanşı almak, hem de büyük oranda ligi bitirmek istiyoruz. O nedenle sezonun en önemli maçı diyebileceğimiz bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılmak zorundayız. Taraftarlarımızı da sezonun en önemli karşılaşmasında mutlaka yanımızda görmek istiyoruz. Karşılamadan galibiyetle ayrılmamız durumunda büyük oranda play-ofları garantileyeceğiz. Keyifli bir Pazar günü geçirmek isteyen sporseverleri önce futbol ardından da basketbol maçımıza davet ediyorum.” dedi. Ceylan ayrıca play-of karşılamalarında üç rakibini de yenerek Türkiye şampiyonasına gitmeye hak kazanan U–15 futbol takımını tebrik ederek başarılarının devamını diledi.                    

 

Helvacıspor’un rakibi Bergama GB

Futbolda Aliağaspor ile birlikte 1. Grupta mücadele eden 3. sırada yer alan Helvacıspor da aynı gün aynı Bergama Gençler Birliği ile karşılaşacak. Ligde Çandarlı Belediyespor’a tek mağlubiyeti tattıran ve 15 puanı bulunan mavi beyazlılar Bergamalı rakibi ile Helvacı da karşı karşıya gelecek, mücadele Saat 13.00’da başlayacak.

22 Aralık 2011 Perşembe

ALİAĞASPOR TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA İZMİR'İ TEMSİL EDECEK

PLAY-OFF KARŞILAŞMALARINDA 3 RAKİBİNİDE DİZE GETİREN ALİAĞASPOR TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA GİDİYOR

ALİAĞASPOR:3 KONAK BELEDİYE:0

(21.12.2011-Aliağa) U–15 liginde grubunda ilk ikiye kalarak play-off oynamaya hak kazanarak büyük bir başarı yakalayan Aliağaspor U15 futbol takımı Demirköprü ve Çiğli Belediye engelini aştıktan sonra finalde karşılaştığı rakibi Konak Belediye’yi 3-0 yenerek Türkiye Şampiyonasında İzmir’i temsil etmeye hak kazandı. Bornova Yusuf Tırpancı sahasında oyununun ikinci yarısında Berkay Sarı (2) ve Berkay Bayır (1) ayağından kazandığı gollerle rakibini saf dışı bırakan Aliağaspor Türkiye Şampiyonasında İzmir’i temsil etmeye hak kazanan 5 takımdan biri oldu. Aliağaspor’un ard arda bulduğu goller sonrasında oyun disiplininden kopan rakipte 3 oyuncu kırmızı kart ile oyun dışında kaldı. 70 dakikalık mücadele sonunda rakibini yenen genç oyuncular sahayı bayram yerine çevirdiler.

STAD: Bornova Yusuf Tırpancı

HAKEMLER: Berkan Karakaş, Fehim Mısırlıoğlu, Yiğit Öz

ALİAĞASPOR: Emre, Bahadır, Serkan, Ramazan, Servet, Kazım, Burak (Dk. 36 Ersin), Ayberk, Berkay Sarı, Berkay Bayır (Dk. 68 Alican)

KONAK BELEDİYE: Murat, Volkan, Emre, Mehmet, Kadir, Mahsun, Baran (Dk. 41 Cem), Basrican (Dk. 63 Baver), Canberk (Dk. 50 Mustafa), Yusuf, Hasan

GOLLER: Dk. 56 ve Dk. 61 Berkay Sarı, Dk. 64 Berkay Bayır (Aliağaspor)

SARI KART: Servet (Aliağaspor), Mahsun, Hasan, Yusuf, Volkan, Mustafa (Konak Belediye)

KIRMIZI KART: Dk. 65 Hasan, Dk. 69 Yusuf, Dk. 70+2 Mustafa (Konak Belediye)

MAÇTAN DAKİKALAR:

Dk. 23: Aliağaspor atağında ceza sahası önünde Ayberk’in düşürülmesi ile kazanılan serbest vuruşta Mert’in vuruşunu Konak Belediye kalecisi Murat güçlükle çeldi.

Dk. 27: Ani gelişen Konak Belediye atağında sol kanattan aldığı topla hızlı bir şekilde ceza sahasına kadar giren Hasan’ın mükemmel şutunu Aliağaspor kalecisi Emre aynı güzellikte çıkararak rakibine gol izni vermedi.

Dk. 56: Aliağaspor atağında ceza sahası önüne kadar rakiplerini bir bir çalımlayarak gelen Ayberk’in derinlemesine pasında topla buluşan Berkay Sarı’nın plase vuruşunda top kalecinin uzanamayacağı köşeden ağlarla buluştu. 1-0

Dk. 61: Aliağaspor kalecisi Emre’nin kullandığı uzun degajda Konak Belediye defasından seken topu takip eden Berkay Sarı bir anda kaleci Murat ile karşı karşıya kaldı. Berkay Sarı ayak içi ile akıl dolu bir vuruş yaparak topu ağlarla buluşturdu kendisinin ve takımının ikinci gölünü attı. 2-0

Dk. 64: Ard arda gelen Aliağaspor golleri ile oyun disiplininden kopan Konak Belediye defansının yaptığı hatada topu kapan Berkay Bayır öne çıkan Konak Belediye kalecisi Murat’ın üstünden aşırarak topu ağlarla buluşturdu ve maçın skorunu ilan etti. 3-0

Murat Topal “Oyuncularımla gurur duyuyorum”
Oyuncularının sahada büyük bir özveri ile mücadele ettiğini belirten Aliağaspor U15 futbol takımı antrenörü Murat Topal “Futbolcularımla ne kadar övünsem azdır. Bize çok büyük mutluluk yaşattılar. Play-off’ta Demirköprü, Çiğli Belediye ve Konak Belediye’yi eleyerek Türkiye şampiyonasına katılma hakkı elde ettik. Türkiye Şampiyonasında U15 kategorisinde İzmir’i temsil edecek 5 takımdan birisi olduk. Tüm oyuncularım ile gurur duyuyorum.” dedi.

Uğur Eren “Yürekten Kutluyorum”
Kulüp yöneticisi Yüksel Ayılldız ile birlikte final maçını seyreden Aliağaspor Kulübü Başkanı Uğur Eren oyuncuları ve antrenörleri kutlarken  “Şehrimizde futbolun gelişmesi için elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz. Bugün alınan sonuç ve kazanılan başarı futbolda doğru yolda ilerlediğimizi göstermektedir. Genç oyuncularımızı Türk futboluna kazandırmaktan dolayı gururluyuz. Takımımızın başarısında emeği geçen antrenörlerimiz ve sporcu ailelerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

21 Aralık 2011 Çarşamba

ALİAĞASPOR U19 FUTBOL TAKIMI SEZONA GALİBİYETLE BAŞLADI

ALİAĞASPOR:2 BERGAMA BELEDİYESPOR:0

 

Aliağaspor U19 futbol takımı sezona galibiyetle başladı. Aliağa Belediyesi Şehir Stadında sezonun ilk lig maçını oynayan Aliağaspor U19 futbol takımı konuk ettiği rakibi Bergama Belediyespor’u her iki devrede Muhammed ve Hakan’ın ayağından bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti. Lige 3 puanla başlayarak moral bulan yeşil-beyazlılar Selçuk ile bir penaltı atışından yararlanamadı.

 

STAD: Aliağa Belediyesi Şehir Stadı

 

HAKEMLER:Merzin Özgür (7), Arif Oktay (6), Doğukan Sürer (6)

 

ALİAĞASPOR: Mert (7), Ömer (7), Birol (7) (Dk. 57 Selçuk 5), Kürşat (7), Özgün (8), Okan (7) (Dk. 87 Emrah3), Hakan (8) (Dk. 78 Dursun (3), Can (7), Muhammed (8), Niyazi (8), Sabri (7)

 

BERGAMA BELEDİYESPOR: Aykut (4), Muhammet (4) (Dk. 59 İlkay Karakurt 3) , Zeki (4), Yusufcan (4), Mehmet (5), İlkay Kaya (4), Yasin (5), Şahin (4) (Dk. 70 Volkan ?), Mert (5), Mertcan (4) (Dk. 63 Samed 3), Soner (4)

 

GOLLER:Dk. 2 Muhammed, Dk. Dk. 56 Hakan (Aliağaspor)

 

SARI KART:Hakan, Mert, Niyazi (Aliağaspor), İlkay Kaya, Volkan (Bergama Belediyespor)

 

KIRMIZI KART:Dk. 74 Volkan (Bergama Belediyespor)

 

MAÇTAN DAKİKALAR:

 

Dk2: Aliağaspor karşılaşmaya golle başladı. Sağ kanatta Hakan’ın yaptığı ortada Muhammed’in şutu defans oyuncuları ve kalecinin bakışları arasında ağlarla buluştu. 1-0

 

Dk17: Ani gelişen Aliağaspor atağında sol kanattan Sabri’nin kale sahası içine yaptığı ortada kaleciyi geçen topu önünde bulan Can’ın vuruşunda top az farkla auta çıktı.

 

Dk28: Sağ kanattan çalımlarla aut çizgisine inen Hakan’ın ortasında Sabri’nin kafa vuruşunu Bergama Belediyespor kalecisi Aykut direk dibinden güçlükle kornere çeldi.

 

Dk 37: Bergama Belediyespor atağında Şahin’in ceza sahası içine gönderdiği derinleme pasta topla buluşan Mert’in vuruşunu Aliağaspor kalecisi Mert mükemmel şekilde çıkararak rakibin beraberlik golüne engel oldu.

 

Dk56: Bergama Belediyespor ceza sahası içinde oluşan karambolde Hakan’ın sert şutu oyuncuların bakışları arasında ağlarla buluştu. Aliağaspor bu golle 2-0 öne geçti.

 

Dk65: Sol kanattan çalımlarla ceza sahası içine giren Selçuk, Bergama Belediyespor defansı tarafından yere düşürüldü. Hakemin tereddütsüzce verdiği penaltıyı kullanan Selçuk’un vuruşu auta çıktı.

 

Maç sonu; Şenol Köse

Sezonun ilk maçlarının her zaman zor geçtiğini belirten Aliağaspor U19 futbol takımı antrenörü Şenol Köse “Sezonun ilk maçından galibiyetle ayrıldığımız için mutluyuz. Yoğun yağan yağmurlar sonrasında ağırlaşan sahada futbol oynamak her zaman zordur. Kötü saha şartlarına rağmen sahada üstün mücadele eden tüm oyuncularımı kutluyorum. Fair-play çerçevesinde mücadele ederek başarılı bir sezon geçirmek için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

ALİAĞA BELEDİYESİ CEP SİNEMASI'NDA FİLM ŞÖLENİ

ALİAĞA, FİLMLERE DOYACAK

 

ALİAĞA BELEDİYESİ’NİN KÜLTÜR-SANAT FAALİYETLERİ KAPSAMINDA HİZMET VEREN CEP SİNEMASI’NDA 4 YENİ FİLM SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR. VİZYONDAKİ FİLMLERİN GÖSTERİMİNE BÜYÜK İLGİ GÖSTEREN ALİAĞALILAR, 14.30, 17.30 VE 20.30 SEANSLARINDA GÖSTERİLEN FİLMLERİ KAÇIRMIYOR.

 

Aliağa Belediyesi’nin kültür-sanat faaliyetleri kapsamında gerçekleştirdiği vizyondaki film gösterimleri sinema tutkunlarına görsel şölen yaşatıyor. Aliağa Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Cep Sineması’nda aralık ayının son haftası ve Ocak ayında 4 yeni film sinemaseverlerle buluşuyor.

 

“ENTELKÖY EFEKÖY’E KARŞI”

23–29 Aralık tarihlerinde Türk yapımı “Ay Büyürken Uyumam”, 30 Aralık–5 Ocak tarihlerinde “Alacakaranlık Efsanesi Şafak Vakti”, 6–12 Ocak tarihlerinde Türk yapımı “Dedemin İnsanları” ve 13–19 Ocak tarihlerinde Türk yapımı “Entelköy Efeköy’e Karşı” filmleri gösterime girecek.  Aliağa Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Cep Sinemasında gösterilecek filmlerin hafta içi ve hafta sonu gösterim saatleri;14.30, 17.30 ve 20.30.

 

ALİAĞA HALKI, 2011’DE 50 FİLM İZLEDİ

Aliağa Belediyesi Cep Sineması’nda 2011 yılı boyunca 50 film sinemaseverlerle buluştu. 2011’de Harry Potter, Eyvah Eyvah 2, Karayip Korsanları, Bir Zamanlar Anadolu’da, Anadolu Kartalları’nın da olduğu 50 film Aliağa’da sinema şöleni yaşattı. Aliağa Belediyesi, çocuk filmlerinde ve belgesel gösterimlerinde okullar için özel seanslarla öğrencilerin toplu olarak gösterimleri izlemesini sağlıyor.



20 Aralık 2011 Salı

BİLGİLENDİRME

Merhaba Alfa Tivi ,

Bilgi için lütfen linki tıklayınız

ALİAĞA EMNİYET MÜDÜRÜ AYHAN SAYGILI, “ CİNAYET ALACAK VERECEK MESELESİ YÜZÜNDEN İŞLENDİ.”  http://www.gunaydinaliaga.com/news_detail.php?id=7791

YENİVİZYON GAZETESİ'NİN 20 12 2011 TARİHLİ SAYISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
http://www.yenivizyon.net/gazette.php?dateYear=2011&dateMonth=12&dateDay=20

BAKIRÇAY'I BİZDEN SORUN
http://www.bakircay.com/

BÖLGEMİZDE YAŞANAN SPOR ETKİNLİKLERİNİ İZLEMEK İÇİN LİNKE TILAYINIZ
 http://www.alfativi.net/video-kategori-sayfalari/spor-videolari.html

Bölgemizde yaşanan son gelişmelerin video haberlerini izlemek için  http://www.alfativi.net


Alfa Press/ Şenol GÖK

Bu E-Gazete aboneliğinden ayrılmak istiyorsanız lütfen takip eden linki tıklayınız: unsubscribe link

19 Aralık 2011 Pazartesi

ALİAĞASPOR U-15 TAKIMI PLAY OFF FİNALİNDE KONAK BELEDİYESPOR İLE KARŞILAŞACAK


ALİAĞASPOR U19 FUTBOL TAKIMI SEZONA GALİBİYETLE BAŞLADI

ALİAĞASPOR U19 FUTBOL TAKIMI SEZONA GALİBİYETLE BAŞLADI

 

ALİAĞASPOR:2 BERGAMA BELEDİYESPOR:0

 

Aliağa/İzmir(19.12.2011) Aliağaspor U19 futbol takımı sezona galibiyetle başladı. Aliağa Belediyesi Şehir Stadında sezonun ilk lig maçını oynayan Aliağaspor U19 futbol takımı konuk ettiği rakibi Bergama Belediyespor’u her iki devrede Muhammed ve Hakan’ın ayağından bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti. Lige 3 puanla başlayarak moral bulan yeşil-beyazlılar Selçuk ile bir penaltı atışından yararlanamadı.

 

STAD: Aliağa Belediyesi Şehir Stadı

 

HAKEMLER:Merzin Özgür (7), Arif Oktay (6), Doğukan Sürer (6)

 

ALİAĞASPOR: Mert (7), Ömer (7), Birol (7) (Dk. 57 Selçuk 5), Kürşat (7), Özgün (8), Okan (7) (Dk. 87 Emrah3), Hakan (8) (Dk. 78 Dursun (3), Can (7), Muhammed (8), Niyazi (8), Sabri (7)

 

BERGAMA BELEDİYESPOR: Aykut (4), Muhammet (4) (Dk. 59 İlkay Karakurt 3) , Zeki (4), Yusufcan (4), Mehmet (5), İlkay Kaya (4), Yasin (5), Şahin (4) (Dk. 70 Volkan ?), Mert (5), Mertcan (4) (Dk. 63 Samed 3), Soner (4)

 

GOLLER:Dk. 2 Muhammed, Dk. Dk. 56 Hakan (Aliağaspor)

 

SARI KART:Hakan, Mert, Niyazi (Aliağaspor), İlkay Kaya, Volkan (Bergama Belediyespor)

 

KIRMIZI KART:Dk. 74 Volkan (Bergama Belediyespor)

 

MAÇTAN DAKİKALAR:

 

Dk2: Aliağaspor karşılaşmaya golle başladı. Sağ kanatta Hakan’ın yaptığı ortada Muhammed’in şutu defans oyuncuları ve kalecinin bakışları arasında ağlarla buluştu. 1-0

 

Dk17: Ani gelişen Aliağaspor atağında sol kanattan Sabri’nin kale sahası içine yaptığı ortada kaleciyi geçen topu önünde bulan Can’ın vuruşunda top az farkla auta çıktı.

 

Dk28: Sağ kanattan çalımlarla aut çizgisine inen Hakan’ın ortasında Sabri’nin kafa vuruşunu Bergama Belediyespor kalecisi Aykut direk dibinden güçlükle kornere çeldi.

 

Dk 37: Bergama Belediyespor atağında Şahin’in ceza sahası içine gönderdiği derinleme pasta topla buluşan Mert’in vuruşunu Aliağaspor kalecisi Mert mükemmel şekilde çıkararak rakibin beraberlik golüne engel oldu.

 

Dk56: Bergama Belediyespor ceza sahası içinde oluşan karambolde Hakan’ın sert şutu oyuncuların bakışları arasında ağlarla buluştu. Aliağaspor bu golle 2-0 öne geçti.

 

Dk65: Sol kanattan çalımlarla ceza sahası içine giren Selçuk, Bergama Belediyespor defansı tarafından yere düşürüldü. Hakemin tereddütsüzce verdiği penaltıyı kullanan Selçuk’un vuruşu auta çıktı.

 

Maç sonu; Şenol Köse

Sezonun ilk maçlarının her zaman zor geçtiğini belirten Aliağaspor U19 futbol takımı antrenörü Şenol Köse “Sezonun ilk maçından galibiyetle ayrıldığımız için mutluyuz. Yoğun yağan yağmurlar sonrasında ağırlaşan sahada futbol oynamak her zaman zordur. Kötü saha şartlarına rağmen sahada üstün mücadele eden tüm oyuncularımı kutluyorum. Fair-play çerçevesinde mücadele ederek başarılı bir sezon geçirmek için elimizden geleni yapacağız.” dedi.




17 Aralık 2011 Cumartesi

BİLGİLENDİRME

Merhaba Alfa Tivi ,

Bilgi için lütfen linki tıklayınız

ALİAĞA PETKİM'DEN DEV GALİBİYET  http://www.aliagasport.com/news_detail.php?id=5811

YENİVİZYON GAZETESİ'NİN 19 12 2011 TARİHLİ SAYISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
http://www.yenivizyon.net/gazette.php?dateYear=2011&dateMonth=12&dateDay=19

BAKIRÇAY'I BİZDEN SORUN
http://www.bakircay.com/

BÖLGEMİZDE YAŞANAN SPOR ETKİNLİKLERİNİ İZLEMEK İÇİN LİNKE TILAYINIZ
 http://www.alfativi.net/video-kategori-sayfalari/spor-videolari.html

Bölgemizde yaşanan son gelişmelerin video haberlerini izlemek için  http://www.alfativi.net


Alfa Press/ Şenol GÖK

Bu E-Gazete aboneliğinden ayrılmak istiyorsanız lütfen takip eden linki tıklayınız: unsubscribe link

ALİAĞA BELEDİYESİ İLÇEDEKİ TÜM OKULLARA 'SPOR SETİ' HEDİYE EDİYOR

ALİAĞA BELEDİYESİ OKULLARI DESTEKLİYOR, ÖĞRENCİLER SPORU DAHA ÇOK SEVİYOR

OKULLARIN SPOR SETLERİ BELEDİYEDEN..

ALİAĞA/İZMİR(17.12.2011)- Aliağa’da eğitim kalitesinin artması, öğrencilerin spora yönlendirilmesi amacıyla okullara her fırsatta destek olan Aliağa Belediyesi, kentteki 33 okula “Spor Seti” dağıtıyor. Aliağa Belediyesi bu projesiyle ilçedeki 13 bin öğrenciyi sevindirecek.

İLÇEDEKİ TÜM OKULLARA SPOR SETİ DAĞITILIYOR
Futbol, basketbol, voleybol ve hentbol topu ile tenis ve masa tenisi topu ve raketlerinden oluşan Spor Seti Aliağa Belediyesi Özel Kalem Müdürü Özkan Kaçar tarafından Cumhuriyet ve Şehit Sebahattin Karakaplan İlköğretim Okulu yöneticilerine teslim edildi. Okul yöneticileri ve öğrenciler Aliağa Belediyesi’ne teşekkür etti.

Aliağa Belediyesi’nin Çamlık ve Fatih İlköğretim okulları ile başlayan Spor Seti dağıtımı Cumhuriyet ve Şehit Sebahattin Karakaplan İlköğretim Okulları ile devam etti. Spor Setlerinin okullara dağıtımı kısa süre içinde tamamlanacak.

BAŞKAN OĞUZ; ÖĞRENCİLERİMİZİ SPORA YAKINLAŞTIRIYORUZ
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, kendine güvenen, sağlıklı yarınlar için eğitimde sporun büyük önem taşıdığını belirterek, eğitimde çıtanın yükselmesi ve spor yapma olanaklarının artması için Aliağa Belediyesi’nin tüm imkânlarını kullandığını kaydetti. Başkan Oğuz, “İlçemizdeki 33 okulumuza da spor seti dağıtarak öğrencilerimizi spora yakınlaştırıyoruz. Projemizle, Okullarda yıpranan ve eskiyen spor malzemeleri yenileniyor, öğrenciler daha büyük bir heyecan ve hevesle spor yapma imkânı buluyor. İnanıyoruz ki, okullarımızdaki spor eğitimleriyle futboldan, basketbola, voleyboldan hentbol ve tenise kadar birçok sportif alanda başarılı olacak gençlerimiz yetişecek” dedi. 

OKULLARDAN ALİAĞA BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR
Okullara dağıtımına başlanan Spor Seti’ni Okul Aile Birliği Başkanı Arzu Kaya ile birlikte teslim alan Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Bakır; “Aliağa Belediyesi’ne ne kadar teşekkür etsek azdır. Her anlamda yardım ve desteklerini görüyoruz. Okulum ve öğrencilerim adına Aliağa Belediyesi’ne çok teşekkür ederim.”dedi.  

Şehit Sebahattin Karakaplan İlköğretim Okulu Müdürü Gürhan Kazık da; “Aliağa Belediyesi de ihtiyacımız olan her konuda destek oldu ve olmaya da devam ediyor. Yine okulumuzun bir ihtiyacını karşıladı. Başkanımız Sayın Turgut Oğuz’a ve Aliağa Belediyesi’ne çok teşekkür ederim.”dedi.         

DAĞITIM BİR HAFTADA TAMAMLANACAK
Aliağa Belediyesi’nin okullara ve öğrencilere yönelik birçok konuda yardımcı olarak kentteki eğitim öğretimin kalitesinin artmasını amaçladıklarını belirten Aliağa Belediyesi Özel Kalem Müdürü Özkan Kaçar; “Belediye Başkanımız Sayın Turgut Oğuz’un kentteki eğitim öğretimin gelişimine katkıda bulunmak, okulların ve öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik verdiği talimatlar doğrultusunda okullarımıza ve öğrencilerimize belediyemizin imkanları dahilinde yardımcı olmaya devam ediyoruz. Bir hafta içerisinde ilçe merkezi ve köylerde bulunan tüm ilköğretim ve liselere ihtiyaçları oranında dağıtım yapacağız.” dedi.