31 Aralık 2011 Cumartesi

165 KİLOMETRELİK ALİAĞA KENT İÇİ İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR.

-DEV ALTYAPI PROJESİNDE ÖNEMLİ ADIM

ALİAĞA’NIN GÜZELHİSAR, ÇAKMAKLI, ÇITAK VE KARAKUZU KÖYLERİNİN İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLEME İHALESİ YAPILDI, ALİAĞA KENT İÇİ İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLEME İHALESİ 20 OCAK’TA YAPILACAK.

165 KİLOMETRELİK ALİAĞA KENT İÇİ İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR.

FOTOĞRAFLI

ALİAĞA BELEDİYESİ
ALİAĞA/İZMİR(31.12.2011)- İzmir ve Türkiye’nin en önemli Sanayi ticaret kentlerinden Aliağa’da altyapı sorunları Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde üretilen projelerle çözülüyor. Helvacı ile başlayan Aliağa kent geneli içme suyu hattı yenileme çalışmalarında sıra kent merkezine geldi. İçme suyu şebekesi yenileme çalışmalarına yaklaşık 5 ay önce Helvacı’dan başlayan İZSU Aliağa’nın kent içi içme suyu şebekesi yenileme ihalesini 20 Ocak tarihinde yapacak. Ayrıca İZSU Aliağa’nın Güzelhisar, Çakmaklı, Çıtak ve Karakuzu Köylerinin içme suyu şebekesi yenileme ihalesini tamamladı. Proje ile 4 köyün içme suyu şebekesi baştan aşağı yenilenecek. 

30–35 YILLIK HATLARI YENİLECEK
Nüfus artışı, kuraklık ve küresel ısınma gibi sebepler nedeniyle dünyanın gelecekte su konusunda daha büyük sıkıntılar çekeceğini öngören İZSU, yurttaşların su sorunu yaşamaması için işi sıkı tutuyor.   Hatların yenilenmesi ve değiştirilmesiyle su kayıpların da büyük oranda önüne geçmeyi hedefleyen İSZU 165 kilometrelik Aliağa kent içi içme suyu şebekesi yenileme ihalesini 20 Ocak tarihinde gerçekleştirecek. Etap etap Aliağa’nın tüm içme suyu şebekesini yenileyecek İZSU, kentin kurulmasından bugüne kadar tamiratlar dışında kapsalı bir çalışmasının yapılmadığı 30–35 yıllık hatları yenileyerek kentin yıllardır beklediği en önemli sorunlardan birini de daha çözüme kavuşturmuş olacak.

BAŞKAN OĞUZ; BÜYÜKŞEHİR İLE BİRLİKTE YATIRIMLARI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Türkiye’nin Sanayi ve ticaret yükünü taşıyan Aliağa’nın hızla büyüdüğünü, buna bağlı olarak da altyapı ihtiyaçlarının her geçen gün arttığını ifade ederek, “Aliağa belediyesi ve İzmir Büyükşehir belediyesi olarak Aliağa’nın dört bir yanında altyapı projelerimizi hayata geçiriyoruz. 2011’de Dere ıslahlarını ve Sanayi Sitemizin yollarını yapmıştık. Şimdi Köylerimizin ve Aliağa kentinin içme suyu şebekesi de İZSU tarafından yenilenecek. Bizlere her fırsatta destek olan ve kentimize hizmet üreten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve İZSU ya teşekkür ediyorum” dedi.

KALİTELİ VE SAĞLIKLI SU İÇİN BİRÇOK ÇALIŞMA
Gerek ihtiyaca cevap verememesi gerekse ömrünü tamamlaması nedeniyle sık sık kesintilere ve arızalara neden olan içme suyu şebekesinin yenilemesine başlayacak İZSU ekipleri Aliağa’nın Güzelhisar,  Çakmaklı, Çıtak ve Karakuzu köylerinin yanı sıra  aynı proje kapsamında Foça’nın Kozbeyli, Menemen’in Süleymanlı ve Urla’nın  Barbaros köyü içme suyu hatlarını da yenileyecek. Çalışma kapsamında; 4 Bin 951 metre 75’lik, 9 Bin 687 metre 100’lük, 9 Bin 418 metre 160’lık 624 metre 225’lik HDPE boru, 3 Bin 2 metre 100’lük düktil font, 3 Bin 326 metre 150’lik düktil font, 62 metre 300’lük düktil font, 161 metre 150’lik çelik boru kullanılacak. İZSU ayrıca yurttaşların uzun yıllar herhangi bir sorunla karşılamaması ve suyun kaynağından musluğa kadar sorunsuz bir şekilde ulaşması için hatları yenilemenin yanında ilgili proje kapsamında; 2 adet terfi odası, 7 adet içme suyu odası onarımı, 3 adet kuyu ekipman onarımı, 1 adet kolektör odası yapımı, 1 adet terfi merkezi onarımı, 3adet pompa tamiri ve montajı gerçekleşecek.