31 Mayıs 2012 Perşembe

ALİAĞASPOR’UN GÜREŞÇİLERİ MİNDERDE FIRTINA GİBİ

ALİAĞA, TÜRK GÜREŞİNE GENÇ ŞAMPİYONLAR KAZANDIRIYOR

HER BRANŞTA FIRTINA GİBİ ESEN ALİAĞASPOR, GÜREŞTE DE BAŞARIYA KOŞUYOR

ALİAĞA/İZMİR(31.05.2012) Aliağaspor'un güreşçileri fırtına gibi esiyor.  2009 yılının son aylarında kurulan ve Aliağaspor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren Aliağaspor Güreş Takımı katıldığı turnuvalara damgasını vurmaya devam ediyor. Hafta sonu Buca Spor Salonu'nda mindere çıkan Aliağaspor'un serbest güreşçileri; 3 birincilik, 1 ikincilik ve 3 üçüncülükle döndü.

Turnuvada 15-16-17 yaş grubunda mücadele eden Aliağaspor Yıldız Güreş Takımı'ndan 47 kg kiloda Murat Görgüç, 50 kiloda Cem Eruyar, 76 kiloda Doğancan Sagut İzmir 1.si olurken, 69 kiloda Onurhan Ayhan 2., 63 kiloda Hüseyin Erbaş ve Ercan Ayaz ile 100 kiloda Ferhat Ogün Soydar İzmir 3.sü oldu.      

11 GÜREŞÇİ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI GRUP ELEMELERİNDE MÜCADELE EDECEK
Mayıs ayına İzmir İl Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir başka turnuvada da 14-15 yaş grubu Serbest Güreş İl müsabakasında Aliağaspor Kulübü Güreş Takımı'ndan 11. Sporcu ilk 5 arasında yer alarak Türkiye Şampiyonası grup elemelerinde mücadele etmeye hak kazandı.  32 kiloda Egemen Efeler 2., 47 kiloda Arda Sak 3., 47 kiloda Mehmet Alperen Körlü 3., 47 kiloda Murat Görgüç 5., 53 kiloda Berat Bozoğlu 2., 53 kiloda Cem Eruyar 3., 53 kiloda Şahin Güzel 5., 59 kiloda Rafican Bilgiç 3., 66 kiloda Onurhan Ayhan 2., 66 kiloda Nadir Onat 5. ve 73 kiloda Semih Gülpınar 5. oldu ve  Türkiye Şampiyonası grup elemelerinde mücadele etmeye hak kazandı.

ANTRENÖR EMİN KINABAŞ; "HEDEF MİLLİ FORMA"
Aliağaspor Güreş Takımı Antrenörü Emin Kınabaş takım olarak kısa zamanda önemli başarılar  kazandıklarını belirterek "Katıldığımız tüm turnuvalardan derece alarak dönüyoruz.  Hedefimiz Aliağasporlu güreşçilerime milli forma giydirmek. Kısa zaman zarfında önemli mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum. Bu kadar kısa bir zaman zarfında önemli başarılar kazanan güreşçilerimize milli forma giydirebilmek en büyük idealimiz." Dedi.
 
KULÜP BAŞKAN UĞUR EREN; "GENÇLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ"
Aliağaspor Kulübü Başkanı Uğur Eren, kulübün faaliyet gösterdiği her branşta önemli başarılar kazandığını belirterek "Bu sezon Aliağaspor bünyesi altında mücadele eden tüm takımlarımız önemli başarılar kazanarak ilçemizin gururu oldular. Tüm branşlarda özellikle çocukların, gençlerin spora kazandırılması bizim için çok önemli. Aliağa Türk sporuna genç yetenekler kazandıran en önemli kentlerden biri haline geldi. Bugüne kadar kazanılan tüm başarılarda sporcularımız kadar, ailelerinin ve antrenörlerimizin büyük emeği var. Belediye Başkanımız Sayın Turgut Oğuz'un destekleri asla unutulamaz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

TÜRKÜLERE DOYACAĞIZ

ALİAĞA BELEDİYESİ TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU CUMARTESİ AKŞAMI TÜRKÜSEVERLERLE BULUŞUYOR..
 
ALİAĞA/İZMİR(31.05.2012)- Aliağa'da 7'den 70'e toplumun tüm kesimlerine yönelik kültürel ve sanatsal etkinlikler gerçekleştiren, eğitimler veren Aliağa Belediyesi, konservatuar bünyesinde oluşturulan korolarla Aliağalıları müzikle buluşturuyor. Aliağa Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, 2 Haziran Cumartesi akşamı, türküseverlerle buluşacak. Açıkhava tiyatrosunda gerçekleşecek konser, saat 20.30'da başlayacak.

TÜRKÜSEVERLER, BU KONSER KAÇMAZ
Aliağa Belediyesi, Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında hafta sonu Türk Halk Müziği Korosu sahne alacak. Geçtiğimiz hafta sonu sahne alan Türk Sanat Müziği konseri ile Açıkhava Tiyatrosunu dolduran bini aşkın sanatseverleri şarkıya doyuran Aliağa Belediyesi, bu kez Türk Halk Müziği Korosu konseri ile türkü ziyafeti çekecek. İki bölümden oluşacak yaz konserinde koro çeşitli yörelerden derlenen çok sayıda klasikleşmiş eseri seslendirerek türkü dolu gece yaşatacak.

BAŞKAN OĞUZ; KOROLARIMIZ ALİAĞA'DA BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ 
Uzun yıllardır çalışmalarını sürdüren ve TSM ve THM korolarının kentin kültür ve sanat aktivitesinde önemli bir yer tuttuğunu belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz,  "Konservatuar bünyesinde çalışmalarını sürdüren korolarımız adeta birer başarı öyküsü. Her yaştan yetenekli yurttaşımız eğitimlere katılarak bu korolarda yer alabiliyor. Halk Müziği koromuzun yurttaşlarımıza türkü dolu bir geçe yaşatacağını düşünüyor ve çok keyifli konser olacağına inanıyorum.  Cumartesi akşamı gerçekleşecek konserimize tüm yurttaşlarımızı bekliyorum"  dedi.

Türk Halk Müziği Korosu 2 Haziran Cumartesi akşamı Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu'nda türkü severlerin karşısına çıkacak. Saat 20.30'da başlayacak.

ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN ÇALIŞANLARINA ETİK SEMİNERİ

ALİAĞA BELEDİYESİ PERSONELİ ETİK SEMİNERİNDE

ALİAĞA- İZMİR (31.05.2012)-  Aliağa Belediyesi, kentte hizmet kalitesini arttırmak ve vatandaş- kurum ilişkilerini geliştirmek amacıyla personeline etik semineri verdi. 25-31 Mayıs tarihlerinde kutlanan Etik Haftası kapsamında Aliağa Belediyesi Etik Komisyonu tarafından düzenlenen seminer Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, YeniŞakran Belediye Başkanı İbrahim Etem Yorulmaz, Aliağa Belediyesi Başkan Yardımcıları; Uğur Eren, Münir Nurettin Bayrav, Türkan Güngelen, Aliağa Belediyesi Etik Komisyonu Başkanı Memiş Çelik ve komisyon üyelerinin yanı sıra tüm belediye çalışanlarının katıldığı seminer gün boyu sürdü.

BELEDİYE ÇALIŞANLARI ETİK SEMİNERİ ALDI
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Eğitmeni Avukat Mehmet Gültekin ile Halkla İlişkiler ve İnsan Kaynakları Uzmanı Birgül Karagöz tarafından verilen eğitim 3 ayrı oturumda gerçekleşti. İlk olarak Memur, işçi ve sözleşmeli memurlara verilen seminerin ikici oturumu belediye başkanı, başkan yardımcıları, müdür ve birim amirlerine son olarak da hizmet alım personeline verildi.  

Eğitmenler Mehmet Gültekin ve Birgül Karagöz katılımcılara "Etkili İletişimde Etik Kavramı ve Güncel Uygulamaları" başlığı altında iletişimde dikkat edilmesi gereken konular, iletişimde söz, ses tonu ve beden dilinin etkisi farklı birçok konuda zaman zaman teorik zaman zaman uygulamalı eğitimler verdi.        

BAŞKAN OĞUZ; "SEMİNER FAYDALI OLDU"
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Belediye hizmetlerinin vatandaşa sunulmasında kurum personelinin önemine işaret ederek; "Belediye hizmetlerinin etkin şekilde sunulması için personelimizin eğitimine de büyük önem veriyoruz. Bu seminerimiz kurumda etik kültürünü yerleştirerek, personelimizin görevlerini karar alıp uygularken,  kaynakları kullanırken buna göre uygulama yapmalarına yardımcı olacak. Seminerin çok faydalı olduğunu düşünüyorum" dedi. 

28 Mayıs 2012 Pazartesi

KAYMAKAM’DAN ALİAĞA BELEDİYESİ’NE CAMİİ TEŞEKKÜRÜ

KAYMAKAM'DAN ALİAĞA BELEDİYESİ'NE CAMİİ TEŞEKKÜRÜ

ALİAĞA-İZMİR(28.05.2012)- İzmir'in Aliağa ilçesinde fiziki yetersizliği nedeniyle yıkılan ve yaklaşık bir yıl önce inşaatına başlanan Kurtuluş Camii yeniden hizmete açıldı. Camii açılışı Aliağa Protokolü, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşları buluşturdu. 

Yaklaşık 900 bin liraya mal olan Cami açılışına Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Belediye Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav,  Siyasi Partilerin başkan ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri, Aliağa Müftüsü Osman Canbolat, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Camii İmamı İsmail Eroğlu, Camii Yaptırma Derneği Başkanı Süleyman Mutlu ve dernek üyeleri ile muhtarlar ve yurttaşlar katıldı.    

KAYMAKAM KEKLİK'TEN ALİAĞA BELEDİYESİ'NE CAMİİ TEŞEKKÜRÜ 
Açılış öncesi Kur-an'ı kerim okurken cami İmamı İsmail Eroğlu, Aliağa Müftüsü Osman Canbolat, Camii Yaptırma Derneği Başkanı Süleyman Mutlu ve Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik birer konuşma yaptı. 
Camiinin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Keklik; "Çok güzel bir camii oldu. Hem Çakmaklı'da hem de Yalı Mahallesi'nde devam eden cami inşaatları nedeniyle zorlanılabileceğini düşünmüştüm ama öyle olmadı. Bize hiç yük olmadı. Hocamıza, Cami yaptırma derneği yöneticilerine, Aliağa Belediyesi'ne ve destek olan tüm kişi ve kurumlara çok teşekkür ediyorum. Caminin yapılışında hayır yapanların hayırları kabul olsun. Böyle güzel bir camiyi ilçemize kazandırdılar. Bunların manevi değeri tartışılmaz. İnşallah hayırlara vesile olsun." dedi.   

ARSA ALİAĞA BELEDİYESİ'NDEN
1952-54 yıllarında yapılan ve adını bulunduğu mahalleden alan Camii'nin tüm maliyeti Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin topladığı bağışlarla karşılandı. 5 katlı olarak yapılan camiinin arsası  2010 yılında Aliağa Belediyesi tarafından meclis kararıyla maksimum verilebilecek süre olan 25 yıllığına Diyanet İşleri Başkanlığına devredildi. Camii'nin yeniden inşası ve tefrişatı için 900 Bin lira harcandı.

ALİAĞA'DA YÜZLERCE UÇURTMA İLE GÖKYÜZÜ RENGÂRENK OLDU

ÇALTILIDERE'DE UÇURTMA ŞENLİĞİ ÇOŞKUSU

ALİAĞA- İZMİR (28.05.2012)-  Aliağa'nın Çaltılıdere köyünde düzenlenen Geleneksel 4. Uçurtma ve Piknik Şenliği'nde yüzlerce Aliağa'lı yurttaş bir araya geldi. Ege Çevre Derneği, Çaltılıdere Köyü Muhtarlığı, Aliağa Petro Kimya İlköğretim Okulu ve Mehmet Saka İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen şenliğe Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Başkan Yardımcısı Uğur Eren, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce vatandaş katıldı.

GÖKYÜZÜNDE RENK CÜMBÜŞÜ
Etkinlikte Çaltılıdere köyü muhtarlığı tarafından misafirlere etli nohut, pilav, salata, ayran ve lokma dağıtıldı. Yoğun katılımın olduğu uçurtma ve piknik şenliğinde uçurtma yarışmaları da gerçekleştirildi. Aliağa ve çevre ilçelerden gelen doğaseverler gün boyu farklı renk ve boyuttaki uçurtmalarla gökyüzünü renklendirdi. 

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Uçurtma yarışması sonunda birinci olan Namık Kemal İlköğretim Okulu plaketini Kaymakam İbrahim Keklik'ten, ikinci olan Mehmet Saka İlköğretim Okulu plaketini Çaltılıdere Muhtarı Selahattin Yıldız'dan, üçüncü olan Yeni Şakran İlköğretim Okulu ise plaketini Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren'den aldı.

BAŞKAN OĞUZ "YURTTAŞLARIMIZLA KEYİFLİ BİR PAZAR GÜNÜ GEÇİRDİK"
Uçurtma ve piknik şenliğinin her sene büyük bir coşku ve kalabalıkla gerçekleştiğini belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz "Yurttaşlarımızla birlikte güzel bir pazar günü geçirmek için bir araya geldik. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi. 
Etkinliğe her geçen yıl katılımın arttığını belirten Çaltılıdere Muhtarı Selahattin Yıldız "Vatandaşlarımızı köyümüzde ağırlamaktan son derece mutluyuz. Her geçen yıl etkinliğe olan katılımın artması bizleri mutlu ediyor." derken Ege Çevre Derneği Başkanı Yüksel Ayyıldız ise "Vatandaşlarımızı doğa ve çevre temalı etkinliğimizde her sene ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Çocuklarımıza çevre ve doğayı sevdirmek için düzenlenen etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

27 Mayıs 2012 Pazar

ALİAĞA’NIN AMATÖR SESLERİ UNUTULMAZ KONSER VERDİ

ALİAĞA BELEDİYESİ TSM KOROSU BÜYÜLEDİ

ALİAĞA BELEDİYESİ TSM KOROSU YAZ KONSERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

(27.05.2012- Aliağa İzmir)-  Aliağa'da toplumun tüm kesimlerine yönelik kültür ve sanat etkinlikleri düzenleyerek Aliağa'yı "Kültür Sanat kenti"ne dönüştüren Aliağa Belediyesinin düzenlediği Türk Musikisi konseri büyük ilgi gördü. 

Aliağa Belediyesi Türk Sanat Müziği (TSM) Korosu'nun geleneksel yaz konseri Aliağa Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleşti. Yaklaşık 2 saat süren konserde Şef Turgay Kızıltuğ'un yönetiminde sahne alan Aliağa Belediyesi Türk Sanat Müziği (TSM) Korosu birbirinden güzel eserler seslendirerek müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. TRT saz sanatçıları eşliğinde gerçekleşen konserde iki bölümde birbirinden güzel eserler seslendiren koro yurttaşlardan büyük ilgi gördü.

BİNLERCE YURTTAŞ ŞARKILARA EŞLİK ETTİ
Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosunu dolduran binlerce yurttaş hep bir ağızdan koroya eşlik ederken koroda yer alan Aliağa'nın amatör sesleri ise başarılı performanslarıyla dinleyenlerden tam not aldı. Yaz konserini binlerce Aliağa'lı yurttaşla birlikte Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Bağlar, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri de ilgiyle izledi.

KAYMAKAM İBRAHİM KEKLİK'TEN EŞİNE DOĞUM GÜNÜ SÜPRİZİ
İzleyiciler Konserin sonunda amatör sanatçıları dakikalarca ayakta alkışladı. Koroya teşekkür çiçeğini ise Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik verdi. Şef Turgay Kızıltuğ'a teşekkür çiçeğini sunan Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik koronun çok keyifli bir konser verdiğini belirterek "Muhteşem bir gece yaşadık. Binlerce Aliağa'lı vatandaşımız ile beraber bizlerde konseri büyük bir keyifle izledik. Bizlere bu keyfi yaşatan tüm koroya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün eşimin doğum günü, buradan eşimin doğum gününü kutluyorum. Yeni konserleri büyük bir heyecan ile bekliyorum." dedi.

HABER GÖRSELLERİ İÇİN LİNKLERE TIKLAYINIZ


Yaz konserini binlerce Aliağa'lı yurttaşla birlikte Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Bağlar, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri de ilgiyle izledi.

İzleyiciler Konserin sonunda amatör sanatçıları dakikalarca ayakta alkışladı. Koroya teşekkür çiçeğini Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik verdi. 

TRT saz sanatçıları eşliğinde gerçekleşen konserde iki bölümde birbirinden güzel eserler seslendiren koro yurttaşlardan büyük ilgi gördü.






26 Mayıs 2012 Cumartesi

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI TURGUT OĞUZ’UN EN MUTLU GÜNÜ

BAŞKAN TURGUT OĞUZ, KURUCUSU OLDUĞU ALP OĞUZ ANADOLU LİSESİ'NİN MEZUNİYET TÖRENİNDE DUYGU DOLU ANLAR YAŞADI. 

ALP OĞUZ'DA MEZUNİYET COŞKUSU

ALİAĞA- İZMİR (26.05.2012)- İzmir'in en başarılı okulları arasında yer alan Aliağa Alp Oğuz Anadolu Lisesi 11. Dönem mezunlarını verdi. Okulun kurucusu olan Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, 120 öğrencinin uğurlandığı mezuniyet töreninde gururu ve mutluluğu yaşadı. 
Öğrencilerin sevgi seli ile karşılaşan Başkan Oğuz, "Bu eğitim yuvamız, Türkiye Cumhuriyeti yaşadığı sürece eğitim ve öğretim için başarılı bir yuva olacak. Bu okuldan mezun olan her öğrenci benim evladım. Mezun olan tüm gençlerime yaşam boyu başarı ve mutluluk diliyorum" dedi.

ALP OĞUZ ANADOLU LİSESİ 11. DÖNEM MEZUNLARINI UĞURLADI
Aliağa Alp Oğuz Anadolu Lisesi 11. dönem mezunlarını verdi. Aliağa Belediye Açıkhava Tiyatrosunda yapılan kep törenine katılan okulun kurucusu Belediye Başkanı Turgut Oğuz ve eşi Emine Oğuz, bu dönem 120 mezun veren okulun kep töreninde öğrencilerin aileleri ile birlikte mezuniyet coşkusu yaşadı.

OKUL MÜDÜRÜ ODABAŞ; BAŞARILI OLMALI VE BİLGİ BİRİKİMİNİZİ BU ÜLKE İÇİN KULLANMALISINIZ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından öğrencilerin tek tek sahneye davet edilmesiyle başlayan kep töreninde konuşan Okul Müdürü Handan Odabaş, "Yepyeni, başarılı bir hayata bugün buradan mezun olarak başlıyorsunuz. Bu ülkenin, Cumhuriyetimizin, halkımızın sizlere ihtiyacı var. Başarılı olmalı ve bilgi birikiminizi bu ülke için kullanmalısınız. Bundan sonraki yaşamınızda sizlere başarılar diliyorum." Dedi.

BAŞKAN OĞUZ "HEPİNİZLE GURUR DUYUYORUM"
Okulun kurucusu olan Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz da gecede mezun öğrencilere duygusal bir konuşma yaptı. Başkan Oğuz, "Gördüğüm bu tablo karşısında her mezuniyet döneminde duygulanıyorum ve mutlu oluyorum. Bu okuldan mezun olan her öğrenci benim evladım. Mezun olan tüm gençlerime yaşam boyu başarı ve mutluluk diliyorum. Hepinizle gurur duyuyorum. Eğitim hayatında gösterdiğiniz başarıların devamını dilerim." dedi.

OKUL BİRİNCİSİ KUBİLAY ÇOLAK
Öğrencilere okul idarecileri ve öğretmenleri tarafından mezuniyet belgeleri verilirken okulu üçüncü olarak bitiren Aybüke Özdemir'e plaketini Okul Müdürü Handan Odabaş, ikinci bitiren Nur Keskin'in plaketini Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı verdi. Okul birincisi Kubilay Çolak plaketini Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un elinden aldı.

24 Mayıs 2012 Perşembe

ALİAĞA KÖRFEZİ BU PROJEYLE KURTULUYOR

ALİAĞA BELEDİYESİ VE İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN BÜYÜK ÇEVRE PROJESİ, KÖRFEZİ KORUYACAK

Aliağa/İzmir (24 Mayıs 2012)- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yaklaşık 2 yıl önce devreye alınan 100 bin kişilik Aliağa İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ile başlayan büyük çevre hareketinde sona gelindi. Arıtmaya bağlantısı bulunmayan bin 800 dolayında bina ve konutun atık su sistemi, arıtmaya bağlanma işlemi devam ederken, denize akan evsel atık hatları da bay pas edilerek arıtmaya bağlandı. Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) tarafından yapılan çalışma ile ilçenin kuruluşundan bugüne farklı noktalardan denize akan evsel atık hatları arıtmaya bağlandı. Parsel baca bağlantıların sona ermesiyle de Aliağa Körfezi'ne evsel atık dökülmesi tamamen sonra erecek. 

BAŞKAN OĞUZ; KÖRFEZ, ATIKLARDAN TAMAMEN KURTULACAK 
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; "Aliağa'nın çağdaş ve çevreci ve temiz bir kent olması için bu proje çok önemli. İzmir Büyükşehir Belediyesi 2010 yılında ilçemizin arıtmasını yaparak önemli bir hizmeti gerçekleştirdi. Kent genelindeki Parsel baca bağlantılarının sona ermesiyle körfezimiz tamamen evsel atıktan kurtulmuş olacak. Aliağa Belediyesi ve Büyükşehir olarak bölgemizin yaşanabilir ve temiz bir bölge olması için koordineli çalışmalarımız sürecek. Yenilenen sahil bandımızın yanında tertemiz körfezimizle kentimizin çehresi değişecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Aziz Kocaoğlu ve İZSU yetkililerimize teşekkür ediyorum" dedi. 

ALİAĞA BELEDİYESİ TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU’NDAN YAZA MERHABA KONSERİ

ALİAĞA BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ KONSERLERLE SÜRÜYOR.

ALİAĞA BELEDİYESİ TSM KOROSU 23 MAYIS CUMARTESİ AKŞAMI SAHNE ALACAK.

ALİAĞA/İZMİR- (24.05.2012)- Aliağa Belediyesi, Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında Belediye Türk Sanat Müziği Korosu Yaz'a Merhaba konserinde sahne alacak. Aliağa Belediyesi'nin kent sosyal ve kültürel yaşamına katkı sunmak amacıyla oluşturduğu ve Aliağa'da yaşayan amatör sesleri bir araya getiren Koro, her yıl iki konserle müzikseverlerle buluşuyor.  

Yılın ilk konserinde Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde Yeşilçam'ın unutulmaz şarkılarıyla sanatseverlere muhteşem bir konser veren Aliağa Belediyesi TSM Korosu 26 Mayıs Cumartesi akşamı Saat 20.30'da bu kez Yaz'a Merhaba Konserinde sahne alacak.
 
BAŞKAN OĞUZ; KONSERE TÜM HALKIMIZI BEKLİYORUZ
Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde saat 20.30'da sahne alacak dev konserin sunuculuğunu Göksenin Çakmak yapacak. 2 bölümden oluşacak konserde 25 eser seslendirilecek. 20 şarkıyı solistler 5 şarkıyı ise koro seslendirecek.   

Tüm yurttaşları konsere davet eden Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; "Kentimizde adeta bir kültür sanat yuvasına dönüşen konservatuarımızda her yıl yüzlerce yurttaşımız eğitim alıp etkinliklere katılıyor. Bu sosyal kültürel faaliyetlerimizden biri de TSM koromuz. Konservatuarımız bünyesinde faaliyet gösteren TSM Koromuzun her konserini halkımız beğeniyle izliyor ve dinliyor. Yaz konserimizin de çok keyifli geçeceğini düşünüyor ve tüm yurttaşlarımızı konserimize bekliyoruz" dedi. 

20 Mayıs 2012 Pazar

ALİAĞA’DA 19 MAYIS COŞKUSU.. KENT TARİHİNİN EN KATILIMLI KUTLAMALARI BU YIL YAPILDI

ALİAĞA, 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI'NI ZAKKUM İLE KUTLADI.

ALİAĞA BELEDİYESİ'NİN DÜZENLEDİĞİ KONSERDE ROCK GRUBU HAYRANLARINA UNUTULMAZ BİR KONSER SUNDU.

ALİAĞA- İZMİR (20.05.2012)- Aliağa Belediyesi, 19 Mayıs'ı kent tarihinin en coşkulu etkinlikleriyle kutladı. Sabah Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayıp, Alp Oğuz Anadolu Lisesi'nde Resmi törenin düzenlenmesiyle başlayan etkinliklere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Akşam düzenlenen Fener alayı da binlerce kişinin katılımıyla görsel bir şölene dönüştü. Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren'in de katıldığı Fener alayı kentte 19 Mayıs coşkusunu zirveye taşıdı. Aliağa Belediyesi'nin gençlere sürpriz olarak hazırladığı Gençlik Konseri ise binlerce Aliağalıyı Cumhuriyet Meydanı'nda buluşturdu. 

BELEDİYEDEN GENÇLERE "ZAKKUM" SÜRPRİZİ
Aliağa Belediyesi'nin düzenlediği konserde Cumhuriyet Meydanı'nda hayranların karşısına çıkan Zakkum grubu unutulmaz bir konser sundu.  Konser öncesi Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan; Atatürk, İstiklal ve Hükümet caddesi üzerinde devam eden Fener Alayı yürüyüşü sonrası sahne alan grup gençleri şarkılarıyla coşturdu.

UĞUR EREN'DEN GENÇLERE  "CUMHURİYETE VE DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKIN"
Özellikle Anason şarkısıyla ünlenen ve gençlerin gönlünü fetheden rock grubu Aliağa'da Anason şarkısıyla gençleri kendinden geçirdi. Havai fişek gösterisiyle görsel şölenin yaşandığı gecede yaklaşık 2 saat sahnede kalan grup hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Gruba teşekkür ederek gecenin anısına çiçek sunan Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren; "Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz adına hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Büyük önder Atatürk'ün dediği gibi, "Ümidimiz siz gençlersiniz. Bu Cumhuriyet sizlere emanet edildi. Cumhuriyete ve değerlerine sahip çıkın. Hepinizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum ve sizler adına çiçeğimizi grubumuza sunuyorum." dedi.  

ALİAĞA 8 HAZİRAN'A DEK 19 MAYIS'I YAŞAYACAK
Aliağa Belediyesi, gençlerin ve yurttaşların 19 Mayıs'ı ve Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı daha iyi anlayabilmesi için Çanakkale Savaşlarının 3 boyutlu gösterimini Çanakkale Çadırı vasıtasıyla sağlayacak. Açıkhava Tiyatrosu yanında kurulan Çanakkale Çadırında 8 Haziran'a dek gösterim yapılacak. Çadırda Çanakkale destanı, dünyada ilk kez Dark Ride sistemiyle 3 boyutlu Zaman Tüneli şeklinde ziyaretçilere yaşatılacak. 200 m2'lik alana kurulan Çadır'da bir adet 3 boyutlu sinema (3 boyutlu Çanakkale Destanını anlatan filmin izlendiği) ve labirent zinciri içinde 3 boyutlu görseller, maketler, özel efekt hologram sistemleri ve canlı animatörler bulunuyor.    

17 Mayıs 2012 Perşembe

ALİAĞA BELEDİYESİ, SİTELER MAHALLESİ’NİN YOL VE KALDIRIM SORUNUNU ÇÖZÜYOR

ALİAĞA'DA KENT YENİLENİYOR, YAŞAM KALİTESİ ARTIYOR

ALİAĞA BELEDİYESİ SİTELER MAHALLESİNDE 43 SOKAK, 7 CADDEDE YOL VE KALDIRIM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI. ÇALIŞMALAR TAMAMLANDIĞINDA BÖLGEDE ALTYAPI SORUNU KALMAYACAK

ALİAĞA/İZMİR(17.05.2012)- Aliağa Belediyesi'nin Yalı Mahallesi ile başladığı ve kentin muhtelif yerlerinde altyapı, yol, kaldırım, park çalışmaları Siteler Mahallesi ile sürüyor. Yapılaşmanın yoğun olarak devam ettiği ve hızlı bir şekilde nüfusun arttığı Siteler Mahallesi'nde toplam 43 sokak ile 7 cadde kaldırım ile tanıştıracak.  

KENTİN HIZLA GELİŞEN BÖLGESİ
Yoğun yapılaşma nedeniyle bölgedeki yurttaşların yaşam standardını yükseltmek için acil ve kalıcı hizmetler üreten Aliağa Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Kasalı Kamyon Garajı karşısında bulunan bataklık alana 2 Bin 824 ve 2 Bin 777 metrekare olmak üzere 2 parselden oluşan toplam 5 Bin 601 metrekarelik park inşaa etmiş ayrıca 428, 436, 437, 438, 439 ve 9 Eylül Caddesi'nin yolları da asfaltlanmıştı.

Kaldırım çalışmasının yanı sıra bölgedeki cadde ve yolları imar planı ölçüsündeki şekle getiren Aliağa Belediyesi'nin yol kaldırım çalışması sona erdiğinde mahallenin altyapı eksikliği büyük oranda bitmiş olacak. 

BAŞKAN OĞUZ; "ÇALIŞMALARIMIZLA YAŞAM KALİTESİ YÜKSELİYOR"
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, "3 yıl önce söz verdiğimiz tüm çalışmaları bir bir tamamlıyoruz. Kentimizin hızlı konutlaşmanın bulunduğu Siteler mahallesinin de altyapı ihtiyaçlarını hızla karşılayıp yaşam kalitesini yükseltiyoruz. Çalışmalarımıza destek veren ve yardımcı olan tüm mahalle sakinlerine teşekkür ediyorum" dedi. 

YOL VE  KALDIRIMI YAPILACAK CADDE VE SOKAKLAR
Aliağa Belediyesi'nin Yol ve kaldırım yapacağı cadde ve sokaklar: Şehit Binbaşı Yavuz Başayar, Dokuz Eylül, Huzur, Onur, Barış Manço, Özlem ve Emek Caddesi'nin yansı sıra; 432, 433, 429, 434, 435, 432, 428, 445/1, 444, 445, 446, 448, 452, 439, 441, 440, 443, 452, 454, 455, 447, 441, 469, 470, 470/1, 467, 468, 466, 465, 474, 477, 480, 479, 493, 499, 500, 492, 495, 497, 498, 496 ve 494 sokak. 

16 Mayıs 2012 Çarşamba

5 BİN M2 ALANDA ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPILDI

ALİAĞA BELEDİYESİ, ÇEVREYE YAYILAN NAYLON POŞETLERİ TOPLADI

ALİAĞA BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ'NE BAĞLI EKİPLER ÇÖP DEPOLAMA ALANI YAKININDA BULUNAN KENT KABRİSTANI ÇEVRESİNDE 5000 M2'LİK ALANDA ÇEVREYE VE DOĞAYA ZARAR VEREN NAYLON POŞETLERİ TOPLADI.

ALİAĞA- İZMİR (16.05.2012)- Aliağa Belediyesi, yaz mevsimi öncesi kentte yaşam alanlarının temiz tutulması için tüm ekiplerini harekete geçirdi. Kentin dört bir yanında cadde ve sokaklar ile parklar düzenli olarak temizlenirken, çöp depolama alanından, çevredeki boş alanlara dağılan naylon poşetler belediye ekipleri tarafından temizlendi. 

NAYLON POŞETLER TOPLANDI
Aliağa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler çöp depolama alanı yakınında bulunan kent kabristanı çevresinde 5000 m2'lik alanda çevreye ve doğaya zarar veren naylon poşetleri topladılar.

5 BİN M2 ALAN TEMİZLENDİ
Belediye Yetkilileri, Kabristan bölgesi çevresinin çöp depolama alanına yakın olduğunu ve şiddetli rüzgâr nedeniyle özellikle naylon poşetlerin çevreye yayıldığını belirttiler. Çevrede oluşan naylon poşet kirliliğinin önüne geçmek için harekete geçen Aliağa Belediyesi 15 kişilik ekiple üç gün boyunca temizlik çalışması yaptı. 5 bin m2'lik alanda yapılan çalışmalar sonucunda bölgede dağılmış naylon poşetlerin tamamı toplatıldı.

BAŞKAN OĞUZ; "NAYLON POŞETLER CİDDİ SORUN"
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, yaklaşan yaz mevsimi nedeniyle kentin genelinde temizlik ve çevre bakımı çalışmalarının yapıldığını belirterek, "Aliağa'da 3 yılda 120 bin m2'lik park ve çevre düzenlemesi gerçekleştirerek kente nefes aldırdık. Kentte çevrenin temiz tutulmasına önem veriyoruz. Naylon poşetler, doğada yok olmadığı için ciddi bir çevre sorunu yaratıyor. Bu sorunu çözmek için çevre temizliği çalışmaları yapıyoruz. Son olarak 5 bin m2'lik bir alanı temizledik. İhtiyaç oldukça bu çalışmayı tekrarlayacağız." Dedi.