16 Mayıs 2012 Çarşamba

5 BİN M2 ALANDA ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPILDI

ALİAĞA BELEDİYESİ, ÇEVREYE YAYILAN NAYLON POŞETLERİ TOPLADI

ALİAĞA BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ'NE BAĞLI EKİPLER ÇÖP DEPOLAMA ALANI YAKININDA BULUNAN KENT KABRİSTANI ÇEVRESİNDE 5000 M2'LİK ALANDA ÇEVREYE VE DOĞAYA ZARAR VEREN NAYLON POŞETLERİ TOPLADI.

ALİAĞA- İZMİR (16.05.2012)- Aliağa Belediyesi, yaz mevsimi öncesi kentte yaşam alanlarının temiz tutulması için tüm ekiplerini harekete geçirdi. Kentin dört bir yanında cadde ve sokaklar ile parklar düzenli olarak temizlenirken, çöp depolama alanından, çevredeki boş alanlara dağılan naylon poşetler belediye ekipleri tarafından temizlendi. 

NAYLON POŞETLER TOPLANDI
Aliağa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler çöp depolama alanı yakınında bulunan kent kabristanı çevresinde 5000 m2'lik alanda çevreye ve doğaya zarar veren naylon poşetleri topladılar.

5 BİN M2 ALAN TEMİZLENDİ
Belediye Yetkilileri, Kabristan bölgesi çevresinin çöp depolama alanına yakın olduğunu ve şiddetli rüzgâr nedeniyle özellikle naylon poşetlerin çevreye yayıldığını belirttiler. Çevrede oluşan naylon poşet kirliliğinin önüne geçmek için harekete geçen Aliağa Belediyesi 15 kişilik ekiple üç gün boyunca temizlik çalışması yaptı. 5 bin m2'lik alanda yapılan çalışmalar sonucunda bölgede dağılmış naylon poşetlerin tamamı toplatıldı.

BAŞKAN OĞUZ; "NAYLON POŞETLER CİDDİ SORUN"
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, yaklaşan yaz mevsimi nedeniyle kentin genelinde temizlik ve çevre bakımı çalışmalarının yapıldığını belirterek, "Aliağa'da 3 yılda 120 bin m2'lik park ve çevre düzenlemesi gerçekleştirerek kente nefes aldırdık. Kentte çevrenin temiz tutulmasına önem veriyoruz. Naylon poşetler, doğada yok olmadığı için ciddi bir çevre sorunu yaratıyor. Bu sorunu çözmek için çevre temizliği çalışmaları yapıyoruz. Son olarak 5 bin m2'lik bir alanı temizledik. İhtiyaç oldukça bu çalışmayı tekrarlayacağız." Dedi.