31 Mayıs 2012 Perşembe

TÜRKÜLERE DOYACAĞIZ

ALİAĞA BELEDİYESİ TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU CUMARTESİ AKŞAMI TÜRKÜSEVERLERLE BULUŞUYOR..
 
ALİAĞA/İZMİR(31.05.2012)- Aliağa'da 7'den 70'e toplumun tüm kesimlerine yönelik kültürel ve sanatsal etkinlikler gerçekleştiren, eğitimler veren Aliağa Belediyesi, konservatuar bünyesinde oluşturulan korolarla Aliağalıları müzikle buluşturuyor. Aliağa Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, 2 Haziran Cumartesi akşamı, türküseverlerle buluşacak. Açıkhava tiyatrosunda gerçekleşecek konser, saat 20.30'da başlayacak.

TÜRKÜSEVERLER, BU KONSER KAÇMAZ
Aliağa Belediyesi, Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında hafta sonu Türk Halk Müziği Korosu sahne alacak. Geçtiğimiz hafta sonu sahne alan Türk Sanat Müziği konseri ile Açıkhava Tiyatrosunu dolduran bini aşkın sanatseverleri şarkıya doyuran Aliağa Belediyesi, bu kez Türk Halk Müziği Korosu konseri ile türkü ziyafeti çekecek. İki bölümden oluşacak yaz konserinde koro çeşitli yörelerden derlenen çok sayıda klasikleşmiş eseri seslendirerek türkü dolu gece yaşatacak.

BAŞKAN OĞUZ; KOROLARIMIZ ALİAĞA'DA BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ 
Uzun yıllardır çalışmalarını sürdüren ve TSM ve THM korolarının kentin kültür ve sanat aktivitesinde önemli bir yer tuttuğunu belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz,  "Konservatuar bünyesinde çalışmalarını sürdüren korolarımız adeta birer başarı öyküsü. Her yaştan yetenekli yurttaşımız eğitimlere katılarak bu korolarda yer alabiliyor. Halk Müziği koromuzun yurttaşlarımıza türkü dolu bir geçe yaşatacağını düşünüyor ve çok keyifli konser olacağına inanıyorum.  Cumartesi akşamı gerçekleşecek konserimize tüm yurttaşlarımızı bekliyorum"  dedi.

Türk Halk Müziği Korosu 2 Haziran Cumartesi akşamı Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu'nda türkü severlerin karşısına çıkacak. Saat 20.30'da başlayacak.