28 Temmuz 2012 Cumartesi

Efsanevi Basketbolcu Birtan SAKA Kimdir?

Birtan SAKA
Aliağa Petkim Basketbol Takımı Genel Menajeri

Birtan Saka, 1963 Aliağa Doğumludur. Basketbola 1977 yılında Karşıyaka Yıldız takımında başladı. Yıldız ve Genç takımlarda oynadı. 1979-80 sezonunda, daha 17 yaşındayken Profesyonel olarak Karşıyaka A takımı kadrosuna girdi. 

Karşıyaka'da yıldız ve genç takımlarda çok sayıda başarıya imza attı. KSK'de 1.Lig, Cumhurbaşkanlığı kupalarını aldı. 2.Lig ve 3.Lig şampiyonlukları yaşadı. 1986-1987 sezonunda Pınar Karşıyaka forması ile tarihinin en büyük başarısını elde ederek play off finalinde Galatasaray'ı yenerek Türkiye Ligi şampiyonluğunu ve Beşiktaş'ı yenerek Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanan kadroda yer aldı. 

Pınar Karşıyaka, 1986/1987 sezonunda kurduğu kadrodaki Birtan Saka, Nihat Mala, Cihangir Başaran, Suat Olca gibi genç Türk oyuncular ve iki ABD'li Wiley ve Davis gibi oyuncularla Türk Basketboluna iz bırakan efsanevi kadrosuyla halen hatırlanmaktadır. Birtan Saka, Profesyonel Basketbol yaşamında Milli takımlarda forma giydi. Faal Basketbol oyuncusu yaşamını 1993 yılında Vestel'de tamamladı. 

Birtan Saka hakkında Ekşi Sözlük'te yer alan şu ifadeler dikkat çekicidir; 
"karşıyaka'nın efsanevi şampiyon kadrosunun bir tanecik Birtan'ı. Güzel insan ağır işçi... Birtan Saka yıllar yılı Türkiye birinci liginde oynamış asla skorer olmayan, ancak iyi savunmacı ve doğru adamı doğru anda topla buluşturabilen iyi bir playmaker'dı. Gerçek bir playmaker'dı. O dönemin Karşıyaka'daki Suat Olca, Cihangir ve Murat gibi Türk oyuncuları daha sonraki yıllarda İzmir dışında asla başarılı olamadılarsa, sebebi kendilerine doğru anda doğru pası verebilecek Birtan Saka gibi bir Guard bulamadıklarındandır."  

Birtan Saka, Aliağa'da Basketbol Sporunu tanıtan, sevdiren ve kurumsallaştıran bir isim olarak tanınmaktadır. Birtan Saka'nın girişimleriyle 2003 yılında Aliağa'da Kapalı Spor Salonunun kurulmasıyla birlikte Aliağa Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde büyük hedefleri olan bir Basketbol takımı kurma çalışmaları başlatıldı. 

Birtan Saka'nın çabalarıyla, 50 bin TL gibi sembolik bir bütçeyle kuruldu. "Aliağa Basketbol" takımı, 2003 yılında ilk kez Bölgesel ligde yer aldı. Başarılı bir sezon geçiren takım, daha ilk yılında TBL2'ye çıktı. Türkiye 2. Basketbol Ligi'nde (TBL2) 2 yıl oynayan takım, 2007-2008 sezonu sonunda büyük bir başarıya imza atarak BEKO Basketbol Ligine yükseldi.

Birtan Saka, kuruluşundan bu yana Basketbol takımında Genel Menajerlik görevini sürdürmektedir. 

12 Temmuz 2012 Perşembe

550 ESNAFTAN ALİAĞA BELEDİYESİ’NE ANLAMLI TEŞEKKÜR

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ'NİN 11 YILLIK ÇİLESİNİ BİTİREN ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI TURGUT OĞUZ'A BÖLGEDEKİ 3 KOOPERATİFİN BAŞKANI TEŞEKKÜR ETTİ

ALİAĞA/İZMİR (12.07.2012)- Aliağa Küçük Sanayi Sitesinin 11 yıllık altyapı çilesine, yol ve altyapı yatırımlarıyla son veren Aliağa Belediyesi'ne 550 esnaftan teşekkür geldi.  11 yıldır Kışın çamurla, yazın toz toprakla boğuşan ve olumsuz koşullar nedeniyle iş kaybına uğrayan 550 esnafın imdadına yetişen Aliağa Belediyesi ve Büyükşehir site altyapısını ve yolları yaparak örnek bir proje gerçekleştirdi.
Küçük sanayi bölgesinin altyapısının tamamlanması nedeniyle bölgedeki 3 kooperatif başkanı, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'a teşekkür etti.   

3 BAŞKANDAN BAŞKAN OĞUZ'A TEŞEKKÜR
İlk kazmanın vurulduğu gün Belediye Başkanı Turgut Oğuz ile birlikte esnafın sevincine ortak olan;  Aliağa Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Halil Benli, Bakırçay Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Hakan Tüzüner ve Yeni Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Yılmaz Koç tamamlanan altyapı çalışmaları nedeniyle Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'a plaket sunarak teşekkür etti.    

 "BAŞKANIMIZ VE BELEDİYE SAYESİNDE İNSANCA YAŞAM KOŞULLARINA KAVUŞTUK"
3 kooperatifte yaklaşık 500 küçük esnafın, diğer işletmelerle birlikte bölgede 550 civarında işyeri bulunduğunu ve yaklaşık 2 Bin kişinin çalıştığını belirten Yeni Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Yılmaz Koç; "Başkanımız sayesinde insanca yaşam koşullarına kavuştuk çok teşekkür ederiz" dedi. 
11 yıl önce şehir içinden birçok vaatle bugünkü yere taşındıklarını belirten Koç; "Yıllardır özellikle yollarımız konusunda çok büyük sıkıntılar çektik. Belediye Bakanımız Turgut Oğuz göreve gelirken söz verdi ve bu sözünü yerine getirdi. Şu anki durumdan oldukça mutluyuz. Gelen müşteriler memnun, biz memnunuz. Bu mutluluğumuzu ve memnuniyetimizi başkanımızı ziyaret ederek dile getirdik ve plaket sunduk." dedi.      

TEKNE YÜZDÜRÜLEN GÖLETLERDEN PIRIL PIRIL YOLLARA
Altyapı eksikliği nedeniyle esnafların sesini duyurmak için birçok yola başvurduğu, su birikintilerinde temsili balık avladığı ve tekne yüzdürdüğü bölgenin sorununu çözmek için Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz 2009 yerel seçimleri öncesi söz vermişti. 
Bazı kesimlerce "yapılamaz" denilen sanayi sitesinin altyapı sorunu konusunda söz veren Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, projenin tamamlanmasıyla sözünü yerine getirmiş oldu. 
Aliağa Belediyesi'nin girişimleri ve çabası sonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüğü çalışmalar kapsamında; sitedeki yağmur sularının 286 ızgara ve 120 baca ile tahliyesini sağlamak için 6 Bin metre yağmursuyu kanal şebekesi döşendi. Yolların önce tesviyesi yapıldı. Ana caddeler asfalt, sokaklar beton yapıldı. 40 bin m2 asfalt 33 bin m2lik beton döküldü.  

BAŞKAN OĞUZ; ALİAĞAMIZIN ÖNEMLİ BİR SORUNUNU ÇÖZDÜK"
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, kentin önemli bir altyapı sorununu çözdüklerini ifade ederek, "Sanayi Sitesinin altyapısı yıllardır esnafımızı ve siteden yararlanan tüm vatandaşlarımızın önemli bir sorunuydu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'nun desteği ve ilgisiyle Belediyemizin imkanlarını birleştirerek kısa sürede yol ve altyapı çalışmalarını tamamladık. Aziz Başkan'a ve çalışmaları hızla sonuçlandıran ekiplerimize teşekkür ediyorum" dedi. 

TÜRK FUTBOLUNA YENİ YILDIZLAR ALİAĞA’DAN YETİŞECEK

ALİAĞASPOR FUTBOL OKULU ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

ALİAĞA'DA 114 FUTBOLCU ADAYI TOP BAŞI YAPTI. KULÜP BAŞKANI UĞUR EREN, "GEÇMİŞTE TÜRK FUTBOLUNA ÇOK DEĞERLİ OYUNCULAR KAZANDIRDIK. ŞİMDİ YENİ YILDIZLARI ORTAYA ÇIKARACAĞIZ"

ALİAĞA- İZMİR (12.07.2012)- Türk Futboluna çok sayıda sporcu yetiştiren Aliağa, şimdi yeni yıldızlar arıyor. Basketboldan futbola kadar çok sayıda branşta faaliyet gösteren AliağaSpor Kulübü futbol okulu kapılarını yeni yıldız adaylarına açtı. Yaz dönemi çalışmalarına start veren Aliağaspor Futbol okulunda 114 futbolcu adayı ter dökecek. 
Aliağaspor futbol Okulu'nun yeni sezonu ilk gününde aileler minik sporcuları yalnız bırakmadı. Aliağa Belediyesi spor tesislerinde sporcu ve aileleri ile bir araya gelen teknik heyet, ailelere çalışma programları hakkında bilgi verdi. Tanışma ve bilgilendirme etkinliğinde minik sporcuların heyecanı, ailelerin ise mutluluğu gözlerinden okundu. 
114 futbolcu adayı ile start verilen çalışmalar Pazartesi ve Çarşamba günleri Aliağaspor tesislerinde yapılacak. 7 futbol eğitmeni nezaretinde eğitim alacak olan futbolcu adayları geleceğin yıldız oyuncuları olabilmek için ter dökecek.

ALİAĞASPOR BAŞKANI UĞUR EREN "SPOR KENTİ ALİAĞA'DAN YENİ YILDIZLAR YETİŞECEK"
Aliağanın sanayi kenti kimliğinin dışında spor kenti olarak anılmaya başlamasının son derece önemli olduğunu belirten Aliağaspor Kulübü Başkanı Uğur Eren "Geçmişte Türk futboluna çok değerli oyuncular kazandırdık. Şimdi yeni yıldızları ortaya çıkarmak istiyoruz" dedi. 
Başkan Eren, "Faaliyet gösterdiğimiz branşlarda kazandığımız başarılar alt yapılarımıza ve spor okullarımıza olan ilgiyi de arttırdı. Aileler çocuklarını gönül rahatlığı ile Aliağaspor çatısı altında spor eğitimi almaya gönderebiliyor. Konusunda başarılı ve bilgili spor eğitmenlerimiz eşliğinde eğitim alan minik sporcu adaylarımızı gelecekte yeşil-beyazlı forma altında görmek istiyoruz. Sportif alanda kazandığımız başarılar kentimizi sanayi kimliğinin yanında spor kenti kimliğini de kazanmasına sebep olmuştur." dedi.

11 Temmuz 2012 Çarşamba

ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN HELVACI’YA BÜYÜK YATIRIM

ALİAĞA BELEDİYESİ HELVACI'YA 10 DÖNÜMLÜK MESİRE ALANI OLUŞTURUYOR

ALİAĞA BELEDİYESİ HELVACI'YI DEĞİŞTİRİYOR.

ALİAĞA/İZMİR(11.07.2012)- 2009 yılına kadar Aliağa'nın 2 beldesinden biri olan ancak kamuoyunda "Pergel Yasa" olarak bilinen 5216 sayılı "Büyükşehir Belediyesi Yasası" sonrası belediye tüzel kişiliği sona erip Aliağa Belediyesi'ne bağlanan Helvacı'da yeni altyapı yatırımlarına start veriliyor. 

ALİAĞA BELEDİYESİ HELVACI'YA 10 DÖNÜMLÜK MESİRE ALANI OLUŞTURUYOR
Hem büyükşehir sınırları içine dahil olması hem de Aliağa'nın Mahallesi olması nedeniyle hem İzmir Büyükşehir Belediyesi hem de Aliağa Belediyesi'nce birçok yatırım yapılan Helvacı'ya Aliağa Belediyesi yaklaşık 10 Bin Metrekarelik mesire alanı oluşturuluyor. Hatundere Caddesi yanında yer alan yarışı ağaçlandırılmış bölgenin bir kısmını piknik alanı, bir kısmı park olacak. Mesire alanında; piknik masaları, yürüyüş yolları, açık alan spor aletleri, çocuk oyun alanları yer alacak. Önümüzdeki günlerde başlayacak alan 3 ay sonra yurttaşların kullanıma hazır hale gelecek.    

HELVACI, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK CADDESİ YENİLENİYOR
Aliağa Belediyesi Helvacı'nın ana arterlerinden olan Mustafa Kemal Atatürk Caddesi'nin kaldırımlarını da yeniliyor. Yoldan yüksek oluşu nedeniyle kullanışsız olmasının yanı sıra deforme olan kaldırımların yenileme işi başladı. Mustafa Kemal Atatürk caddesine Bin 200 metrekare beton kaldırım yapılacak Bin 200 metre bordür yapılacak ve cadde yenilenecek.       

İÇME SUYU ŞEBEKESİ DEĞİŞTİ, DERELER ISLAH EDİLECEK
1 Milyon 340 Bin Liraya 28 kilometrelik içime suyu hattı tamamen yenilenen Helvacı'nın dereleri de ıslah edilecek. Aliağa Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) ortak çalışması ile proje hazırlandı. Proje kapsamında 2 bin 4 metrelik yeni dere açılırken, 3 bin 250 metrelik dere ıslah edilecek.

BAŞKAN OĞUZ; HELVACI'YA YATIRIMLARIMIZ SÜRÜYOR
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, son 3 yılda Aliağa'nın her noktasına hizmet götürdüklerini ifade ederek, "Aliağa'da 3 yıl önce başlattığımız yatırım hamlemiz, önümüzdeki günlerde Çok amaçlı Sosyal Kompleks ile sürecek. Neredeyse Tüm mahalle, cadde ve sokaklarda ekiplerimiz çalışıyor. Bu kapsamda Helvacı'da cadde ve sokakları yeniden düzenliyoruz. Bozulan kaldırımları yenileyip vatandaşlarımızın rahat kullanımına sunacağız. 10 bin m2'lik mesire alanının çalışmalarına başladık. 3 ay sonra Helvacı'nın yeni bir yaşam alanı ortaya çıkacak." dedi. 
 

ALİAĞA BELEDİYESİ, SATRANÇ ANTRENÖRLERİ YETİŞTİRİYOR

ALİAĞA BELEDİYESİ SATRANÇ KULÜBÜ, SATRANÇ ÖĞRETİCİLER YETİŞTİRİYOR

ALİAĞA/İZMİR(10.07.2012)- Son dönemlerde elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü, satranç öğreticiler yetiştiriyor.  Kent geneli ve yakın il ve ilçelerden gelen 30 katılımcı Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü'nde alacağı 30 saatlik eğitimin ardından sınava tabi tutulacak. 4 gün sürecek eğitim FİDA (Dünya Satranç Federasyonu) Antrenörü Barış Akyıldız tarafından veriliyor. Eğitimin ardından sınavda başarılı olanlar Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü(GSİM)  onaylı 1. Kademe Yardımcı Antrenör Belgesi sahibi olacak. 
Antrenörlük eğitimine katılanların büyük bölümünü öğretmenler oluşturuyor. Kursu başarıyla tamamlayarak 1. Kademe Yardımcı Antrenör Belgesi sahibi olanlar okullarından çocuklara satranç sporunu tanıtıp sevdirecek. 

"KENT VE KULÜP OLARAK SATRANÇTA İYİ BİR NOKTAYIZ" 
Yapılan organizasyonun Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü'nün son dönemlerde elde ettiği başarılarla doğru orantılı olduğunu belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, "Belediye olarak biz ve Spor kulübümüz çocuklarımızın, gençlerimizin satranç sporunu öğrenip, sevmesi için yoğun çaba harcıyoruz. Son dönemde ulusal bir çok organizasyonda başarılar elde ettik. Aileler, çocuklarının santranç öğrenmesi için kurslarımıza büyük ilgi gösteriyor. Bununla birlikte Türkiye Satranç Federasyonunun antrenör kursunun Aliağa'da yapılması da satranç kulübümüzün kentimizin tanıtımına sağladığı katkıyı gösteriyor. Santranç sporunun sevilmesinde ve yaygınlaşmasında emeği olan tüm çalışanlarımıza, öğrencilere ver ailelerine teşekkür ediyorum" Dedi.

10 Temmuz 2012 Salı

ALİAĞA’YA TEKVANDODA YAN BAKILMIYOR!

ALİAĞASPOR'UN YILDIZ TEKVANDOCULARI MADALYALARI SİLDİ SÜPÜRDÜ

ALİAĞA'YA TEKVANDODAN MADALYALAR GELDİ

ALİAĞA/İZMİR(10.07.2012)- İzmir'in Aliağa ilçesinde futboldan basketbola, güreşten tekvandoya kadar bir çok branşta çocuklara ve gençlere spor yapma olanağı sağlayan AliağaSpor kulübü, çalışmaların sonucunu turnuvalarda kazanılan başarılarla alıyor

TURNUVADAN 9 MADALYA İLE DÖNDÜLER
Türkiye Tekvando Federasyonu İzmir Tekvando İl Temsilciliği tarafından düzenlenen turnuvaya 12 sporcu ile katılan Aliağaspor Yıldız Tekvando Takımı 9 madalya ile döndü. Buca'da Akıncılar Spor Salonu'nda yapılan müsabakalarda Yıldızlar Bölge Şampiyonası'nda boy gösteren Aliağaspor'un yıldız tekvandocuları madalyaları sildi süpürdü. Yeşil beyazlı sporcular turnuvadan; dört birincilik, üç ikincilik, iki üçüncülükle döndü.   

12 SPORCUDAN 9'U MADALYA İLE DÖNDÜ
Dört birincilik, üç ikincilik, iki üçüncülük elde eden Aliağaspor Yıldız Tekvando Takımı'nda 37 kiloda mindere çıkan Naime Baydar, 41 kiloda mindere çıkan Huriye Berrak Balcı, 44 kiloda mindere çıkan Seda Özkan ve 47 kiloda mindere çıkan Beyza Baykın rakiplerini bir bir devirerek kilolarında şampiyon oldu.   37 kiloda Beyza Nur Çekili, 41 kiloda Taner Ataş, 47 kiloda Şeyda Nur Kaya 2. olurken, 37 kiloda Talha Kuş 61 kiloda Murat İşler 3. oldu. 
Antrenör Tahsin Keçeci, disiplinli çalışma sonucu başarıların geldiğini belirterek, "Kulüp yönetimimiz ve Belediye Başkanımız Sayın Turgut Oğuz'un destekleriyle istikrarlı bir çalışma ortamı bulduk. Takımımıza destek veren Başkanımıza ve kulüp yönetimimize teşekkür ederim" dedi. 

ALİAĞASPOR KULÜBÜ BAŞKANI UĞUR EREN, "BAŞARILARIMIZ SÜRECEK"
Aliağaspor'un basketboldan futbola kadar takım ve ferdi spor branşlarında başarıyla faaliyet gösterdiğini belirten Aliağasapor kulübü Başkanı Uğur Eren, "Kulüp imkanlarımızı kentimizdeki gençlerimize, çocuklarımıza spor yapabilmeleri için açtık. Belediyemizin destekleriyle Aliağa'da sporla iç içe bir kuşak yetiştiriyoruz. Bizleri her zaman destekleyen Belediye başkanımız sayın Turgut Oğuz'a, Sporcularımıza, ailelerine ve antrenörlerimize teşekkür ediyorum" dedi. 

9 Temmuz 2012 Pazartesi

PİTA ŞENLİĞİ, ÇAKMAKLIYI COŞTURDU

BOŞNAKLAR, 6. KEZ PİTA EĞLENCESİ İÇİN ÇAKMAKLI KÖYÜ'NDE BULUŞTU.

ALİAĞA/İZMİR(09.07.2012)- Boşnaklar, Aliağa'nın Çakmaklı Köyü'nde 6. Pita Şenliği'nde buluştu. Aliağa Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneğince bu yıl altıncı Pita Gecesi Şenliği gerçekleştirildi. Pita Gecesi'nde konuklara Pita (geleneksel Boşnak böreği) ikram edildi.

Aliağa Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği'nce Köy meydanında yapılan eğlencede misafirlere Pita (geleneksel Boşnak böreği) ve ayran ikram edildi. Şenliğe eşi Emine Oğuz ile katılan Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz Boşnak asıllı vatandaşlarımızın büyük ilgisiyle karşılaştı.

BAŞKAN OĞUZ'A KAKANJ TEŞEKKÜRÜ
6 yıldır Pita Şenliği düzenlediklerini belirten Aliağa Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Barış; "Bugün burada 6. Kez buluşuyoruz. Amacımız tüm Türkiye'deki hatta tüm dünyadaki Boşnaklarla bir araya gelmek ve Boşnak kültürünü yaşatmak. Bizler Boşnağız, ama Türk'üz. Ne mutlu Türk'üm diyene" dedi. Dernek olarak çeşitli çalışmalar yaptıklarını, bunlardan en önemlisinin de Aliağa Belediyesi ile Bosna Hersek'in Kakanj kentinin kardeş kent olmasına katkı olduğunu belirtti. Barış, "Boşnak kültürünü yaşatmaya devam edeceğiz. Aliağa Belediye Başkanımız Sayın Turgut Oğuz'a Bosna Kakanj Belediyesi ile kardeşlik ilişkileri başlattığı ve her zaman bizlerin yanında olduğu için çok teşekkür ediyoruz. Bizlerle bu günü paylaşan herkese ayrıca börekleri yapan kadınlarımıza çok teşekkür ederiz." Dedi.

ARİF ŞENTÜRK'TEN UNUTULMAZ TÜRKÜLER
Rumeli ve balkanların yöresel oyunları ile şenlenen gecede Rumeli Türküsü denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan Arif Şentürk birbirinden güzel türkülerle konukları eğlendirdi. Gecenin ilerleyen saatlerine dek süren 6. Pita Şenliği'ne Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Belediye meclis üyeleri Sivil Toplum Örgütleri ve meslek Kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

HABER GÖRSELLERİ İÇİN LİNKLERE TIKLAYINIZ

Pita Gecesi'nde konuklara Pita (geleneksel Boşnak böreği) ikram edildi.

Boşnaklar, 6. Kez pita eğlencesi için çakmaklı köyü'nde buluştu.

Şenliğe eşi Emine Oğuz ile katılan Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz Boşnak asıllı vatandaşlarımızın büyük ilgisiyle karşılaştı.

Rumeli Türküsü denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan Arif Şentürk birbirinden güzel türkülerle konukları eğlendirdi. 

Rumeli Türküsü denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan Arif Şentürk birbirinden güzel türkülerle konukları eğlendirdi. 




--
ALİAĞA BELEDİYESİ
Kültür Mahallesi İstiklal Cad. No: 66 Aliağa / İzmir
Tel: 0232 6161980 dahili (318)  Faks: 0232 616 3719 E Mail: aliagabld@gmail.com

Aliağa'dan etkinlik duyuru ve haberlerin mail adresinize gelmesini istemiyorsanız lütfen aliagabld@gmail.com adresine "Mail istemiyorum" konulu bir e posta gönderiniz. Mailiniz hemen listemizden çıkarılacaktır. 

Listemize yeni eklenmesini istediğiniz e mail adreslerini de "Listeye ekleyin" konusu yazarak aliagabld@gmail.com adresine gönderiniz

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un fotoğrafları

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un fotoğrafları

6 Temmuz 2012 Cuma

ALİAĞA PETKİM’DE EUROCHALLENGE SEVİNCİ

FIBA EUROCHALLENGE'DA ALİAĞA PETKİM'İN RAKİBİ FİNLANDİYA TAKIMI JOENSUUN KATAJA OLDU. KULÜP BAŞKANI UĞUR EREN, "RAKİBİMİZİ YENEREK ÜST TURA ÇIKACAĞIZ"

ALİAĞA- İZMİR (06.07.2012)- Basketbolda Pınar Karşıyaka'nın EuroChallenge'da gruplardaki, Aliağa Petkim ve TOFAŞ'ın ise ön eleme turundaki rakipleri belli oldu. Almanya'nın Freising yapılan kura töreninde, doğrudan katılan 28 takım ile eleme turundan gelecek 4 takım, 4'erli 8 gruba ayrıldı. Bu yıl tarihinde ilk kez Avrupa Kupası maçları oynayacak olan Aliağa Petkim Finlandiya'dan Joensuun Kataja ile eşleşti.

Aliağa Petkim'in rakibini eleyecek güçte olduğunu açıklayan Aliağa Spor Kulübü Başkanı Uğur Eren, "İlk kez bir Avrupa Kupası maçına çıkacak olmamıza rağmen, rakibimizi eleyecek güç, inanç ve vizyona sahibiz. Bu güne kadar taraftarımızla büyük başarılara imza attık. Şimdi bu başarılarımızı FIBA Eurochallenge'da sürdürmek istiyoruz" dedi. 

Aliağa Spor Kulübü Başkanı Uğur Eren, kura çekiminin ardından yaptığı açıklamada Finlandiya takımı Joensuun Kataja ile biri burada  diğeri Finlandiya'da olmak üzere 2 maç yapacaklarını ve bu maçlar sonucunda bir üst tura çıkacak takımın belli olacağını belirterek  "Takımımızın Finlandiya takımını yenerek bir üst turda B grubunda mücadele edeceğine inanıyorum. Bu grupta Rusya, Romanya ve Güney Kıbrıs Rum kesimi var. Otoritelere göre Finlandiya karşısında takımımız daha iyi görünüyor. İlk Maçın nerede oynanacağı henüz belli değil. B grubunda maçlar 25 eylülde başlayacak. Takımımıza başarılar diliyor ve taraftarlarımızdan her zamanki coşkulu desteklerini bekliyoruz" dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AZİZ KOCAOĞLU; “SANTRALIN YERİ DOĞRU”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AZİZ KOCAOĞLU; "SANTRALIN YERİ DOĞRU" 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AZİZ KOCAOĞLU "TERMİK SANTRAL KONUSUNDA DİREKT OLARAK ALİAĞA BELEDİYESİ HIRPALANDI. ANCAK ESAS KARARDA BİZ VARIZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa'da kurulması düşünülen termik santralin yerinin doğru olduğunu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği kararın doğru olduğunu açıkladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Milliyet Ege Bölge Temsilcisi Hamdi Türkmen, Yayın Koordinatörü Dilek Gappi, Yazı İşleri Müdürleri İbrahim Akbulut, Muhittin Akbel ve köşe yazarımız Kemal Önderoğlu'nun sorularını yanıtladı.

Röportajda İzmir'in siyasetten yatırımlara, kentin gelişimine kadar bir çok konuda görüşlerini açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa'da kurulmakta olan Termik Santrallerle ilgili görüşlerini açıkladı. Termik Santralin Arazisinden raporuna kadar her şeyinin yasalara uygun olduğunu söyleyen Kocaoğlu, "Termik Santral konusunda direkt olarak Aliağa Belediyesi hırpalandı. Ancak esas kararda biz varız." Dedi. 

Milliyet Ege'de yayınlanan Röportajın Termik Santralle ilgili bölümü şöyle:

SANTRALİN YERİ DOĞRU

Soru: Siz ona (termik santrale) karşı çıkmadınız.
Aziz Kocaoğlu; Neden karşı çıkayım. Arazisinden raporuna kadar her şey yasaya uygun. O santrali "Kontrol edemeyiz" diyorlar. Böyle bir yaklaşımla iş yapılabilir mi. Önce Aliağa Belediye Başkanı'na müracaat ettiler, daha sonra bana geldi. Ben de değerlendirmem lazım dedim.

Değerlendirdik ve ruhsat verilmesi gerektiğine karar verdik. Ağır sanayi bölgesinde termik santral yapmak yanlış değil ki. Buna rağmen biz orada çok eleştirildik. Direkt olarak Aliağa Belediyesi hırpalandı ancak esas kararda biz varız. Verdiğimiz kararın doğru olduğuna da inanıyoruz. Kentin kalkınması için yaptık.  


DEPREM RİSKİ OLAN BÖLGEDEYİZ. BELEDİYE OLARAK KENTSEL DÖNÜŞÜME HAZIRIZ

BAKANLIK TARAFINDAN RİSKLİ ALAN VE RİSKLİ YAPI TESPİTİ KONUSUNDA YETKİLENDİRİLEN ALİAĞA BELEDİYESİ, KENTSEL DÖNÜŞÜME ÖNEM VERİYOR

ALİAĞA- İZMİR (06.07.2012)- Deprem riski altında bulunan ve sık sık deprem gerçeğiyle karşı karşıya kalan Türkiye'de riskli yapıların tespiti ile yapı stoğunun yenilenmesini amaçlayan Kentsel Dönüşüm yasasının çıkmasının ardından çalışmalar başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul, İzmir, Bursa, Sakarya ve Kocaeli illerindeki toplam 63 büyükşehir ilçe belediyesine afet riski altındaki alan ve yapıların tespiti konusunda yetki verildi.
Bakanlık 28 Haziran 2012 tarih ve 246 sayılı oluru ile 6306 sayılı yasanın 2. Maddesi uyarınca  "Riskli alan ve riskli yapı tespiti" konusunda İstanbul'da 14, İzmir'de 21, Bursa'da 7, Sakarya'da 10 ve Kocaeli'nde 11 İlçe Belediyesine yetki verildi.

Bakanlık, iller inde en fazla İzmir'de belediye yetkilendirdi. 21 İlçe Belediyesinin yetkilendirildiği İzmir'de, yetki verilen belediyelerden biri de Aliağa Belediyesi oldu. Ege'nin tümü gibi 1. Derece deprem riski altında bulunan Aliağa'da, Belediye'nin yetki almasıyla birlikte kentsel dönüşüm çalışmaları başlatıldı. 

BAŞKAN OĞUZ; YAPI STOĞUNUN YENİLENMESİ GEREKİYOR
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz görevde bulunduğu 3 yılda kentteki yapı stoğunun yenilenmesi için yasadan önce de kentte önemli çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "Kentsel dönüşüm, çağdaş ve modern kentlerin ortaya çıkması için önemsediğimiz bir çalışma. Ancak özellikle 1. Derece deprem riskinde bulunan bölgelerde yapı stoğunun yenilenmesi ve kaliteli hale getirilmesi büyük önem taşıyor. Aliağa da, İzmir ve Türkiye'nin büyük bölümü gibi 1. Derece deprem kuşağında bulunuyor." Dedi.  

BAKANLIK YETKİLENDİRDİ
Başkan Oğuz, "Aliağa Belediyesi olarak, Kentsel Dönüşümle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 28 Haziran 2012 tarih ve 246 sayılı oluru ile 6306 sayılı yasanın 2. Maddesi uyarınca  "Riskli alan ve riskli yapı tespiti" konusunda yetkilendirildik." Diye konuştu.  

"BELEDİYE OLARAK KENTSEL DÖNÜŞÜME HAZIRIZ"
"1996 yılından eski yapılar riski yapı olarak kabul ediliyor. Aliağa'nın mevcut yapı stoğunun büyük bölümü 1996'dan eski yapılmış." Diye konuşan Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, "Aliağa merkezde 6755 bina, 30 bin 114 bağımsız bina (daire) bulunuyor. Aliağa Belediyesi olarak kentimizin planlı, güvenli, çağdaş bir kente dönüşmesi için zaten 3 yıldır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dönemimizde, son yıllarda yapı stoğu hızla yenilenmeye başladı. Önümüzdeki aylarda TOKİ ile 300 konutluk bir projeye başlayacağız. Önümüzdeki günlerde bu konuda yönetmelik çıktığında süreç daha iyi yürütülebilecek. Biz Belediye olarak kentsel dönüşüme hazırız"

KONUTLAŞMANIN HIZLA SÜRDÜĞÜ SİTELER MAHALLESİ GELECEĞE BUGÜNDEN HAZIRLANIYOR

ALİAĞA BELEDİYESİ, ÇALIŞMALARIYLA ALİAĞA'NIN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRİYOR

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI TURGUT OĞUZ; "YAZIN TOZ, KIŞIN ÇAMURA SON VERDİK. ÇALIŞMALARIMIZI DESTEKLEYEN ALİAĞA HALKIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM"

ALİAĞA- İZMİR (06.07.2012)- İzmir'in Aliağa ilçesinde son yıllarda yeni konutların hızla inşa edildiği Siteler Mahallesinde Aliağa Belediyesi tarafından altyapı çalışmaları yapılıyor. Son 3 yılda Aliağa'nın tüm mahallelerinin yol, kaldırım sorunlarını çözen Aliağa Belediyesi, hızla yükselen konutlarla yerleşimin başladığı Siteler Mahallesinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. 

Mahalle sınırları genişleyen Siteler Mahallesi'nde çalışmalarını hızlandıran Aliağa Belediyesi yeni yollar açıp, caddeyi genişletiyor. Yol ve kaldırımların yapıldığı bölgede 43 sokak ve 7 cadde düzenlenerek mahalle çağdaş bir görünüme kavuşacak. 

KUZEYDEN GÜNEYE TÜM ALİAĞA YENİLENİYOR
Aliağa Belediyesi; Yalı Mahallesi ile başlayan Kültür, Kurtuluş ve Yeni Mahalle ile devam eden kaldırım, cadde ve sokak düzenleme çalışmalarına Siteler Mahallesinde  devam diyor. Planlarda olan, ancak fiili olarak bulunmayan caddeleri açarak düzenleyen Aliağa Belediyesi, mevcut kullanılan caddeleri de genişleterek imar planındaki konuma getiriyor. Yol, dolgu ve kaldırım çalışmasını bir arada yürüten Aliağa Belediyesi kentin kuzeyinden start verdiği çalışmaları bir bir tamamlayarak tüm mahallerdeki benzer eksiklikleri giderdi. Aliağa Belediyesi kentin güneyinde bulunan Siteler Mahallesinde ise 43 sokak ile 7 caddeyi düzenleyerek mahallenin altyapı eksikliğini büyük oranda giderecek.   

8 AYDA YEPYENİ BİR MAHALLE OLACAK
Belediye Siteler Mahallesi'nde toplam 15 Bin 614 metrekare parke ve kaldırım yapacak. 19 bin 312 metre büyük bordür, 6 bin 819 metre çim bordürü döşemesi yapacak.  Açılacak ve genişletilecek cadde ve yollar için 4 bin 144 metreküp stabilize dolgu malzemesi kullanacak. Yaklaşık 8 ayda bitirilmesi planlanan çalışmalarla mahalle geleceğe bugünden hazırlanacak

BAŞKAN OĞUZ; YAZIN TOZ, KIŞIN ÇAMURA SON VERDİK"
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, yapılan çalışmalarla Aliağa'nın altyapı eksikliklerinin hızla tamamlandığını belirterek, "Görevde bulunduğumuz 3 yılda tüm mahallelerimizin altyapı ihtiyaçlarını karşıladık. Yıllardır hizmet gitmemiş olan Sanayi Sitesinin yol beklentisini çözdük. Dere ıslahlarıyla su baskınları riskini ortadan kaldırdık. Son yıllarda hızla konutlaşmanın yaşandığı Siteler mahallesinde hızla yeni yaşam alanları oluştu. Biz de bu bölgede yaşayacak semt sakinlerine toz ve çamurdan uzak, altyapısı tamamlanmış, çağdaş bir mahalle sunabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalar tamamlandığında bu bölge örnek bir yaşam alanı olacak" dedi. 

DÜZENLENECEK MAHALLE VE SOKAKLAR
Aliağa Belediyesi'nin Siteler Mahallesi'nde düzenleyeceği cadde ve sokaklar şu şekilde;  İstasyon,  Şehit Binbaşı Yavuz Başayar, Dokuz Eylül, Huzur, Onur, Barış Manço, Özlem ve Emek Caddesi'nin yansı sıra; 432, 433, 429, 434, 435, 432, 428, 445/1, 444, 445, 446, 448, 452, 439, 441, 440, 443, 452, 454, 455, 447, 441, 469, 470, 470/1, 467, 468, 466, 465, 474, 477, 480, 479, 493, 499, 500, 492, 495, 497, 498, 496 ve 494 sokak.

5 Temmuz 2012 Perşembe

ALİAĞA BELEDİYESİ, DÜNYA GENÇLERİNİ GENÇLİK KAMPINDA BULUŞTURDU

ALİAĞA BELEDİYESİ, DÜNYA GENÇLERİNİ "GÖNÜLLÜ GENÇLİK KAMPI"NDA AĞIRLIYOR. 9 ÜLKEDEN 20 GENÇ, 15 GÜN BOYUNCA ALİAĞA'DA HEM ÇALIŞACAK HEM DE YENİ DOSTLUKLAR EDİNECEK"

ALİAĞA- İZMİR (05.07.2012)- Aliağa Belediyesi, dünya gençlerini "Gönüllü Gençlik kampı"nda ağırlıyor. 9 ülkeden 20 genç, 15 gün boyunca Aliağa'da hem çalışacak hem de yeni dostluklar edinecek. 

GENÇLİK KAMPI, TOPLUMLARI YAKINLAŞTIRACAK
Aliağa Belediyesi'nin Alliance Of Europan Voluntary Service Organisations iletişim ağı ve bu ağın üyesi Gençlik Servisleri Merkezi işbirliğinde üç yıldan bu yana Aliağa'da gerçekleşen gönüllü gençlik kampı bu yıl da toplumlararası yakınlaşmaya katkı sağlayacak.

DÜNYA GENÇLERİ 15 GÜN ALİAĞA'DA
Dünya'nın çeşitli ülkelerinden gelen öğrenciler Uluslararası Gönüllü Gençlik Kampı için Aliağa'da buluştu. 15 gün boyunca kentte kalacak öğrenciler Aliağa Belediyesi tarafından yapılacak sosyal projelerde görev alacak. Öğrenciler çevre düzenlemelerinde çalışacak ve çevre gezilerine katılacak. 

1500 KAMP ARASINDA ÖRNEK PROJE SEÇİLDİ
Aliağa Belediyesi'nin üç yıldır düzenlediği gönüllü gençlik kampı, Alliance Of Europan Voluntary Service Organisations iletişim ağına üye 90 kuruluş tarafından düzenlenen 1500 kamp arasında 2012 yaz dönemi kapsamında örnek proje seçildi.

ALİAĞA BELEDİYESİ 3 YILDIR EV SAHİBİ
3 yıldır her yaz sezonunda düzenlenen gençlik kampının bu seneki konukları Yunanistan, Gürcistan, Sırbistan, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Güney Kore, İspanya ve Fransa oldu. Aliağa'da Belediye öğrenci Misafirhanesine yerleşen gençler ilk olarak projenin Aliağa ayağının gerçekleşmesini sağlayan Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'u makamında ziyaret etti. 

BAŞKAN OĞUZ "KENTİMİZİ VE ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TANITACAĞIZ"
3 yıldır gönüllü gençlik kampının her yaz sezonunda düzenli olarak yapıldığını belirten Başkan Oğuz "9 ülkeden gelen 20 genci 15 gün boyunca kentimizde konuk edeceğiz. Gençler belediyemiz ile ortak çevre düzenlemelerine katılacak. Gençlik kampımız, 1500 kamp arasında örnek kamp olarak belirlendi. 9 farklı ülkeden gelen gençler kamp sayesinde birbirleri ile kaynaşırken Türk misafirperverliği ve dostluğunu da en üst düzeyde yaşayacağına eminim. 15 günlük kamp programı sonrasında gençlerin ülkelerine kentimizi ve ülkemizi en iyi şekilde tanımış olarak dönmeleri için elimizden geleni yapacağız." dedi.
Öğrenciler ziyaretin ardından belediyenin park bahçe birimlerinde çeşitli çevre düzenleme çalışmalarına aktif olarak katıldı.