6 Temmuz 2012 Cuma

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AZİZ KOCAOĞLU; “SANTRALIN YERİ DOĞRU”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AZİZ KOCAOĞLU; "SANTRALIN YERİ DOĞRU" 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AZİZ KOCAOĞLU "TERMİK SANTRAL KONUSUNDA DİREKT OLARAK ALİAĞA BELEDİYESİ HIRPALANDI. ANCAK ESAS KARARDA BİZ VARIZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa'da kurulması düşünülen termik santralin yerinin doğru olduğunu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği kararın doğru olduğunu açıkladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Milliyet Ege Bölge Temsilcisi Hamdi Türkmen, Yayın Koordinatörü Dilek Gappi, Yazı İşleri Müdürleri İbrahim Akbulut, Muhittin Akbel ve köşe yazarımız Kemal Önderoğlu'nun sorularını yanıtladı.

Röportajda İzmir'in siyasetten yatırımlara, kentin gelişimine kadar bir çok konuda görüşlerini açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa'da kurulmakta olan Termik Santrallerle ilgili görüşlerini açıkladı. Termik Santralin Arazisinden raporuna kadar her şeyinin yasalara uygun olduğunu söyleyen Kocaoğlu, "Termik Santral konusunda direkt olarak Aliağa Belediyesi hırpalandı. Ancak esas kararda biz varız." Dedi. 

Milliyet Ege'de yayınlanan Röportajın Termik Santralle ilgili bölümü şöyle:

SANTRALİN YERİ DOĞRU

Soru: Siz ona (termik santrale) karşı çıkmadınız.
Aziz Kocaoğlu; Neden karşı çıkayım. Arazisinden raporuna kadar her şey yasaya uygun. O santrali "Kontrol edemeyiz" diyorlar. Böyle bir yaklaşımla iş yapılabilir mi. Önce Aliağa Belediye Başkanı'na müracaat ettiler, daha sonra bana geldi. Ben de değerlendirmem lazım dedim.

Değerlendirdik ve ruhsat verilmesi gerektiğine karar verdik. Ağır sanayi bölgesinde termik santral yapmak yanlış değil ki. Buna rağmen biz orada çok eleştirildik. Direkt olarak Aliağa Belediyesi hırpalandı ancak esas kararda biz varız. Verdiğimiz kararın doğru olduğuna da inanıyoruz. Kentin kalkınması için yaptık.