31 Ocak 2012 Salı

CADDELERİ VE SOKAKLARI TEMİZ BİR ALİAĞA

ALİAĞA BELEDİYESİ'NİN 80 KİŞİLİK TEMİZLİK ORDUSU, KENTİ 7 GÜN 24 SAAT TEMİZ TUTUYOR

HER ŞEY CADDELERİ VE SOKAKLARI TERTEMİZ BİR ALİAĞA İÇİN 

ALİAĞA/İZMİR(00.01.2012)- Aliağa Belediyesi, 80 kişilik temizlik işleri ekibiyle, kentin 7 gün 24 saat temiz tutulmasını sağlıyor. "Caddeleri ve sokakları temiz bir Aliağa" ilkesiyle çalışmalarına yön veren Aliağa Belediyesi'nin, 3 yıldır sürdürdüğü temizlik çalışmaları vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı. Kenti 9 bölgeye ayırarak ve 80 kişilik ekibiyle titiz bir çalışma yürüten Aliağa Belediyesi, rutin çöp toplamanın yanında görüntü kirliliği oluşturduğu ve trafiğin aksamaması için çöp konteynırının bulunmadığı ana arterlerde ring seferi modeliyle çöplerin birikmeden toplanması sağlıyor.
Son adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre merkezde 56 bin, belde ve köylerle birlikte toplam 68 bin 400 nüfusa sahip Aliağa'da 2 bin 672 adet çöp konteyneri bulunuyor. Kentte, 2011 verilerine göre günlük 62 Bin 591 kg çöp üretiliyor.

CADDELERİ VE SOKAKLARI TERTEMİZ BİR ALİAĞA
Kent merkezi, mahalleler, köyler ve fabrikalar bölgesinde 2 Bin 672 konteynırın dolmasını beklemeden toplayan Aliağa Belediyesi, ana arterlere zamansız atılan çöpleri de anında toplayarak görüntü kirliliği, koku oluşması ve sokak hayvanlarının çöpü dağıtması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara engel oluyor. 

Gün boyu ihtiyaç duyulan tüm bölgelerde 2 yol süpürme aracıyla hizmet veren Aliağa Belediyesi caddelerin ve sokakların sürekli temiz kalması sağlıyor. Sabah 05 ile gece 02 saatleri arasında kesintisiz hizmet vererek kentin temiz kalmasını sağlayan Aliağa Belediyesi ekipleri, toplum sağlığı açısından büyük önem taşıyan çöp konteynırlarını periyodik olarak dezenfekte edip, boyayarak oluşabilecek sağlık sorununun önüne geçiyor.

EKİPLERİMİZ ÖZVERİLİ ÇALIŞIYOR
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, "Aliağa, her geçen gün büyüyen, adeta 24 saati yaşayan bir kent. Böyle bir yerde çöp ve temizlik hizmetlerinin aksamadan, düzenli sürmesi büyük önem taşıyor. Temizlik ekiplerimiz, 7 gün boyunca özverili çalışıyor. 'Caddeleri ve sokakları tertemiz bir Aliağa' hedefimiz doğrultusunda kentin dört bir yanına hizmet veriyoruz. Çöplerin zamanında toplanması vatandaşlarımızı memnun ediyor. Bu kentte 68 bin kişi birlikte yaşıyoruz. Dolayısıyla daha az kirleterek, kenti koruyarak, sahip çıkarak, Aliağa'yı daha yaşanabilir bir kente dönüştürmek hepimizin sorumluluğu ve görevi" dedi. 

 
ALİAĞA BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN 2011 YILI İSTATİSTİKLERİ 
80 kişilik ekibiyle çöp toplama hizmetini gerçekleştiren Aliağa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü köyler ve sanayi bölgesi dahil olmak ilçeyi 9 bölgeye ayırarak hizmetlerini yürütüyor. İlçe genelinde toplam 2 bin 672 adet çöp konteyneri bulunuyor. Kentte, mevsimsel olarak değişmekle birlikte Aliağa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün 2011 yılı istatistiklerine göre günlük yaklaşık 62 Bin 591 kilogram çöp üretiliyor.  Türkiye genelinde kişi başı ortalama 1 kg çöp üretilirken Aliağa'da da 2011 yılı verilerine göre kişi başı geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 0.97 Kg çöp üretimi gerçekleşti.   

ALİAĞA BELEDİYESİ'NDEN MUAMMER AKSOY'U ANMA MESAJI

ALİAĞA BELEDİYESİ, YAYINLADIĞI BİR BİLDİRİ İLE, 31 OCAK 1990 TARİHİNDE SUİKAST SONUCU KATLEDİLEN PROF. DR MUAMMER AKSOY’U 22. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANDI.

ALİAĞA- İZMİR (31.01.2012)- Aliağa Belediyesi, yayınladığı bir bildiri ile, 31 Ocak 1990 tarihinde suikast sonucu katledilen Prof. Dr Muammer Aksoy’u 22. Ölüm yıldönümünde andı.

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, geçmişte Türkiye’nin aydınlarının failleri halen bulunmayan suikastlarda yaşamını yitirdiğini ifade ederek, “Abdi İpekçilerden, Uğur Mumculara, Bahriye Üçoklardan Muammer Aksoy’lara kadar sayısız Aydınımızı yitirdik. Yaşamları boyunca Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda, Çağdaş, bağımsız, laik bir Cumhuriyet ideali için yılmadan çalışan aydınlarımızı saygı ve özlemle anıyoruz” dedi.

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Prof. Dr. Muammer Aksoy’un 22 yıl önce 31 Ocak 1990’da katledildiğini anımsatarak, “Çağdaş bir Türkiye özlemi için bilimde, hukukta, politikada unutulmayacak hizmetler vermiş Muammer Aksoy’u kaybetmenin acısını halen taşıyoruz. Muammer Aksoy gibi aydınların yürekli mücadelelerini geleceğe taşımak için genç kuşaklara büyük sorumluluklar düşüyor. Muammer Aksoy Başta olmak üzere geçmişte yitirdiğimiz tüm aydınlarımızı, saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.” Dedi.

30 Ocak 2012 Pazartesi

BİLGİLENDİRME

Merhaba Alfa Tivi ,

Bilgi için lütfen linki tıklayınız

YENİ VİZYON GAZETESİ 27 01 2012 TARİHLİ SAYISINI OKUMAK İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ
http://www.yenivizyon.net/gazette.php?dateYear=2012&dateMonth=01&dateDay=31


GÜNAYDIN EGE GAZETESİ'NİN SON SAYISINI OKUMAK İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ
http://www.gunaydinaliaga.com/gazette.php?dateYear=2012&dateMonth=01&dateDay=31


EGE HAKİMİYET GAZETESİ'NİN SON SAYISINI OKUMAK İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ
http://www.egehakimiyet.com/gazette.php?dateYear=2012&dateMonth=01&dateDay=30










Alfa Press/ Şenol GÖK

Bu E-Gazete aboneliğinden ayrılmak istiyorsanız lütfen takip eden linki tıklayınız: unsubscribe link

CAMİİ RESTORASYONU TAMAMLANIYOR

ALİAĞA BELEDİYESİ TARAFINDAN CAMİİ RESTORASYONUNDA TUVALETLERİN YERİ İLE İLGİLİ YAPILAN DEĞİŞİKLİK, VATANDAŞLAR TARAFINDAN MEMNUNİYETLE KARŞILANDI

VATANDAŞ İSTEDİ, ALİAĞA BELEDİYESİ GİRİŞİMDE BULUNDU, SİT KURULU ONAY VERDİ. ALİAĞA MERKEZ CAMİİ RESTORASYONU’NDAKİ TUVALETLERİN YERİ SORUNUNA ÇÖZÜM BULUNDU.

ALİAĞA- İZMİR (30.01.2012)-  Aliağa kent merkezi’nde yer alan ve ilçenin en eski yapısı olarak bilinen Merkez Camii restorasyonunda sona gelindi. 1. Derece kültür varlığı olduğu için titizlikle yürütülen çalışmaların Şubat ayı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. 

Aliağa Belediyesi, 1 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nun izni ve denetiminde restorasyon çalışmaları devam eden Merkez Camii projesinde, vatandaşların isteği üzerine revizyon yaptırdı.  Vatandaşların sesine kulak veren Belediye, Camideki tuvaletlerin yeri doğu yönünden kuzey batı yönüne alan revize proje çizdi. Çizilen proje SİT kurulunun onayına sunuldu. Vatandaşların da çok istediği değişiklik, Aliağa Belediyesi’nin ısrarlı girişimleri sonucu SİT kurulu tarafından kabul edildi. Projede yapılan değişikliğin ardından camii tuvaletlerinin yapımına başlandı. Restorasyon çalışmaları, şubat ayı sonunda tamamlanarak, Camii ibadete açılacak. 

CAMİİ RESTORASYONUNDA SONA GELİNDİ
Mülkiyeti Aliağa Belediyesi’nde olan Cami’de restorasyon çalışmaları, korunması gereken kültür varlığı olarak tescillenmesi nedeniyle Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu'nun gözetiminde gerçekleşiyor. Bu güne kadar geçen sürede camiinin çatısı yenilendi, kapı ve pencereleri ile iş ve dış duvarların yanı sıra bahçe duvarına kadar her köşesi elden geçirildi, minaresi onarıldı ve çevre düzenlenmesinde sona gelindi. Vatandaşların projede değişiklik önerisi üzerine Aliağa Belediyesi SİT Kurulu’na revize proje gönderdi, proje onaylandı. Camii tuvaletlerinin yeri doğu yönünden kuzeybatı yönüne alındı.  

Bu süreçte Aliağa Belediyesi tarafından kurulan Çadır mescitte ibadetini gerçekleştiren ve yıllardır restorasyonu bekleyen cami cemaati Mart ayı başından itibaren yenilenen camide ibadet edebilecek.

BAŞKAN OĞUZ; “KISA SÜRE İÇİNDE İBADETE AÇACAĞIZ” 
Restorasyonun sona gelmesinden mutlu olduklarını belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; “Çalışmaların büyük kısmı sona erdi. Uzun yıllardır yaşanan sıkıntıyı çözmek için yoğun çaba harcadık. Yapının zamanında 1. Derece kültür varlığı olarak tescillenmesi nedeniyle aslına uygun restorasyon dışında bir seçeneğimiz olmadı. Vatandaşlarımızın camideki tuvaletlerin yeri ile ilgili önerileri üzerine revize proje hazırlayarak SİT kurulunun onayına sunduk. Önerimiz kabul edildi. Camiiyi kısa süre içinde ibadete açacağız. Camii’nin restorasyon süreci boyunca vatandaşlarımız, Belediyemiz tarafından kurulan Çadır Mescitte ibadetlerini yaptı.” Dedi. 

79 YIL ARADAN SONRA RESTORASYON YAPILIYOR 
1993 yılında İzmir 1. No’lu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından korunması gereken taşınmaz kültür varlığı olarak tescillendiği için uzun yıllardır tadilatı yapılamayan, bu nedenle oldukça yıpranan Cami, Aliağa Belediyesi’nin uzun uğraşları sonucu 79 yıl aradan sonra ilk kez ciddi anlamda yenileme görmüş olacak. Yapımı tam olarak bilinmeyen, 1928 yılından bu yana ise Camii olarak kullanılan yapının en son tadilatı 1932 yılında dönemin İzmir Valisi Kazım Dirik tarafından yaptırılmış. Yaklaşık 6 ay önce başlayan restorasyon çalışmalarının şubat ayı sonunda tamamlanarak ibadete açılması hedefleniyor.

29 Ocak 2012 Pazar

BELEDİYE VE İZSU'DAN SORUNLARA ANINDA MÜDAHALE

ALİAĞA BELEDİYESİ VE İZSU, KENTTE SU HİZMETİNİN EKSİKSİZ SUNULMASI VE ARIZALARIN  HIZLA GİDERİLMESİ İÇİN ELELE ÇALIŞIYOR. 

ALİAĞA/İZMİR(29.01.2012)- İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde yaşayan yurttaşların içme suyu ve atık su hizmetlerini yürüten İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU), Aliağa’da yürüttüğü bir çok çalışmanın yanında su dağıtım şebekesindeki arızaları gidermek için kesintisiz 24 saat hizmet veriyor. Aliağa Belediyesi de arızanın ardından bozulan yol kaldırımları hızla onarıp çevreyi düzenleyerek yolun ve sokağın eski haline gelmesini sağlıyor.    

UYUMLU ÇALIŞMA ANINDA ÇÖZÜM
Sokak şebekesi ile bina arasında kalan branşman arızaları, sayaç yanı patlağı ve su borusu patlaklarına arızanın büyüklüğüne bağlı olarak büyük, küçük ve orta olmak üzere personel ve araç kapasitesi değişen ekiplerle anında müdahale ediliyor.  Aliağa Belediyesi de su patlaklarına müdahale edilen bölgelerde bozulan yolları asfalt, satıh kaplama veya parke taşı döşeyerek eski haline getirerek yurttaşların mağdur olmamasını engelliyor. 

ALİAĞA BELEDİYESİ, SU VE KANALİZASYON HİZMETLERİNİ 2007 YILINDA DEVRETTİ.
5216 Sayılı yasa gereğince Aliağa’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde kalmasıyla birçok hizmetin yanı sıra 2007 yılında su ve kanalizasyon hizmetlerinin de Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğini ve ilgili hizmetlerin İZSU tarafından yürütüldüğünü hatırlatan Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; “İZSU kentimizde 100 bin kişilik İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi hizmete açarak kentimiz ve körfezimiz açısında son derece önemli bir yatırım gerçekleştirdi. Körfezi evsel atıklardan kurtardı. Birlikte Değirmendere’yi ıslah ederek sel baskını riskini ortadan kaldırdık. Bunun yanı sıra köylerde ve kent içinde dere temizliği, dere ıslahı gibi çok önemli hizmetler veriyor. Ayrıca kent genelinde hatlarımızın çok eski olması nedeniyle sık arızalar, patlaklar meydana geliyor. İZSU ile ortaklaşa ve koordineli bir şekilde çalışarak tamir ve bakım yapılan yerlerin hemen düzenlemesini sağlıyoruz.” dedi. Başkan Oğuz Aliağa kent içi içme suyu inşaatı ihalesinin yapıldığını ve önümüzdeki süreçte su hatlarının tamamının yenileceğini müjdeledi.  

HELVACI'DA KADINLAR SPORU SEVDİ

ALİAĞA BELEDİYESİ’NİN HELVACI’DA BAŞLATTIĞI SPOR EĞİTİMLERİNE KADINLAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ. 

HELVACI’LI KADINLARDAN ALİAĞA BELEDİYESİNE SPOR TEŞEKKÜRÜ

Aliağa-İzmir(29.01.2012)- Aliağa Belediyesi’nin, kentin çeşitli noktalarında kadınların bilinçli spor yapması için gerçekleştirdiği eğitim programları kadınlardan büyük ilgi görüyor. Aliağa’nın Helvacı beldesindeki Spor eğitim programlarına katılan kadınlar düzenledikleri etkinlikle, pasta, börek ve kek, sarma ve içeceklerden oluşan mini kokteyl ile Aliağa Belediye başkanı Turgut Oğuz’a teşekkür etti. Başkan Oğuz, “Bu projemizle Helvacı’da yaşayan kadınlarımızın bilinçli spor yapmalarına öncülük yaptık. Beklediğimizden çok ilgi gördük. Gösterilen ilgiden çok memnunum” dedi. 
 
HELVACILI KADINLARIN SPOR GÜNÜ; PAZARTESİ, ÇARŞAMBA VE CUMA
Aliağa Belediyesi tarafından kentte Aliağa Belediyesi ENKA Kapalı Spor Salonu ve Helvacı Beldesi’nde Kapalı Spor Salonunda kadınlara yönelik bilinçli Spor eğitim programları düzenleniyor. Helvacı’da Eğitimler; Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 10.30–11.30 ve 12.00–13.00 saatleri arasında veriliyor. Programda, Aerobik, Pilates, aletli aletsiz kondisyon çalışması yapılıyor. Hafta içi 3 gün 2 kez uygulamalı olarak aletli aletsiz uygulamalı spor eğitimine Helvacılı kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. 

Aliağa Belediyesi’nin, Spor öğretmenleri gözetiminde başlattığı Spor eğitimlerinin, Helvacı’da başlattığı eğitimlerin büyük bir eksikliği giderdiğini belirten kadınlar, düzenledikleri mini kokteyl ile Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’a teşekkür etti. 

BAŞKAN OĞUZ; KENTİN HER NOKTASINA HİZMET GÖTÜRÜYORUZ
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Aliağa’da hizmetleri sosyal belediyecilik anlayışıyla kentin dört bir yanında götürdüklerini ifade ederek, “Aliağa kent merkezi’nde ne yapıyorsak, Helvacı’ya ve diğer mahallelerimize de aynı hizmetleri götürüyoruz. Sağlıklı yaşam için sporun önemine inanıyorum. Helvacı’da yaşayan hanımların bilinçli spor yapmaları için öğretmen eşliğinde ücretsiz spor programları başlattık. Bu spor etkinliğine Hanımlarımız büyük bir ilgi gösterdi. Eğitimler büyük bir başarıyla sürüyor. Bugün, bu projenin başarıya ulaştığını görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Düzenledikleri etkinlik için de çok teşekkür ediyorum” dedi.

ETKİNLİĞE KATILDILAR
Helvacı’da Düzenlenen etkinliğe Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ile birlikte Belediye Başkan Yardımcıları Uğur Eren ve Münir Nurettin Bayrav, Özel Kalem Müdürü Özkan Kaçar, Halkla İlişkiler Sorumlusu Yücel Laçinel, Belediye Şirket Müdürü Uğur Kaçar spor eğitmenleri ve spor eğitimi gören kadınlar katıldı. Ayrıca Bosna Hersek Fahri Konsolosu ve Karşıyaka eski Belediye Başkanı Ahmet Kemal Baysak da düzenlenen etkinliğe katılarak spor eğitiminin verilmesine imkân sağlayan Başkan Oğuz’a teşekkür etti, Helvacı’lı kadınları tebrik etti. 

28 Ocak 2012 Cumartesi

Belediye ve İZSU’dan Sorunlara anında müdahale

Aliağa Belediyesi ve İZSU, kentte su hizmetinin eksiksiz sunulması ve arızaların  hızla giderilmesi için elele çalışıyor. 

Aliağa/İzmir(28.01.2012)- İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde yaşayan yurttaşların içme suyu ve atık su hizmetlerini yürüten İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) kent genelinde yürüttüğü bir çok çalışmanın yanında su dağıtım şebekesindeki arızaları gidermek için kesintisiz 24 saat hizmet veriyor. Aliağa Belediyesi de arızanın ardından bozulan yol kaldırımları hızla onarıp çevreyi düzenleyerek yolun ve sokağın eski haline gelmesini sağlıyor.    

UYUMLU ÇALIŞMA  İLE ANINDA ÇÖZÜM
Sokak şebekesi ile bina arasında kalan branşman arızaları, sayaç yanı patlağı ve su borusu patlaklarına arızanın büyüklüğüne bağlı olarak büyük, küçük ve orta olmak üzere personel ve araç kapasitesi değişen ekiplerle anında müdahale ediliyor.  Aliağa Belediyesi de su patlaklarına müdahale edilen bölgelerde bozulan yolları asfalt, satıh kaplama veya parke taşı döşeyerek eski haline getirerek yurttaşların mağdur olmamasını engelliyor.  


ALİAĞA BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON HİZMETLERİNİ 2007 YILINDA DEVRETTİ.
5216 Sayılı yasa gereğince Aliağa'nın İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde kalmasıyla birçok hizmetin yanı sıra 2007 yılında su ve kanalizasyon hizmetlerinin de Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiğini ve ilgili hizmetlerin İZSU tarafından yürütüldüğünü hatırlatan Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; "İZSU kentimizde 100 bin kişilik İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi hizmete açarak kentimiz ve körfezimiz açısında son derece önemli bir yatırım gerçekleştirdi. Körfezi evsel atıklardan kurtardı. Birlikte Değirmendere'yi ıslah ederek sel baskını riskini ortadan kaldırdık. Bunun yanı sıra köylerde ve kent içinde dere temizliği, dere ıslahı gibi çok önemli hizmetler veriyor. Ayrıca kent genelinde hatlarımızın çok eski olması nedeniyle sık arızalar, patlaklar meydana geliyor. İZSU ile ortaklaşa ve koordineli bir şekilde çalışarak tamir ve bakım yapılan yerlerin hemen düzenlemesini sağlıyoruz." dedi. Başkan Oğuz Aliağa kent içi içme suyu inşaatı ihalesinin yapıldığını ve önümüzdeki süreçte su hatlarının tamamının yenileceğini müjdeledi.        

ALO İZSU; 185 
İZSU'nun yanı sıra İZSU çağrı merkezi de abonelere ve İzmirli yurttaşlara 24 saat kesintisiz hizmet veriyor. Tüm istek ve şikâyetler kayıt altına alınıp takip edilirken,  şikâyetler anında ilgililere iletilerek çözülmesi sağlanıyor.    Yurttaşlar İZSU'nun Alo 185 çağrı merkezini arayarak; Su ve kanal arızası,  yağmur suyu kanalları,  dere temizliği ve bakımı hakkında, istek ve şikâyetlerini bildirebiliyorlar. Ayrıca aynı hat üzerinden; Kesinti bilgileri, abone no ile borç öğrenme, yeni abonelik bilgileri, su ve atık su tarifelerini de öğrenebiliyorlar. 

İZSU'DAN "CEP" HİZMETİ
İZSU, hem planlı su kesintilerini hem de borçtan dolayı oluşabilecek kesintileri cep telefonlarını dileyen abonelerine mesajla bildirme hizmeti de veriyor. Bu hizmetten yararlanmak isteyen aboneler tüm GSM operatörlerine 3599'a TC Kimlik Numarası yazıp bir boşluk bırakıp abone numarasını yazıp mesaj atabilir veya www.izsu.gov.tr/sms adresinden kayıt yaptırabilirler.

27 Ocak 2012 Cuma

İZMİR SPOR MEDYASI ALİAĞA’DA BULUŞTU

İZMİR'DE GÖREV YAPAN SPOR YAZARLARI VE SPOR MUHABİRLERİ, ALİAĞASPOR'UN EV SAHİPLİĞİNDE ALİAĞA'DA BULUŞTU

ALİAĞA- İZMİR (27.01.2012)- İzmir'deki medya kuruluşlarında görev yapan Spor yazarları ve Spor muhabirleri, Aliağa Spor'un ev sahipliğinde Aliağa'da düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi. 
 
ALİAĞASPOR EV SAHİPLİĞİ YAPTI
2011-2012 sezonunda tüm branşlarda büyük başarılara imza atan Aliağaspor Kulübü yöneticileri, İzmir'in spor medyası ile bir araya geldi. Aliağa Can Balık Restoranda düzenlenen yemeğe Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Aliağaspor Kulübü Başkanı Uğur Eren, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, TSYD İzmir Şube Başkanı Mehmet Ali Okumuş, Basketbol Adamları Derneği Genel Başkanı Avni Erboy ve İzmir'deki yayın kuruluşlarında görev yapan 40 spor yazarı ve spor muhabiri katıldı. 

ALİAĞASPOR KULÜBÜ BAŞKANI UĞUR EREN, "ALİAĞA'YA DAHA FAZLA YER VERMENİZİ RİCA EDİYORUM"
Gecede bir konuşma yapan Aliağaspor Kulübü Başkanı Uğur Eren spora büyük önem verdiklerini belirterek "Başarılı bir sezon geçirdiğimiz ve plaf offda mücadele edeceğimiz futbol takımımızı süper amatör lige çıkaracağız. Aliağa PETKİM takımı olarak Basketbolda daha rahat, huzurlu ve başarılı bir sezon geçirmekteyiz. Burada en büyük emek belediye başkanımız Sayın Turgut Oğuz'da. Onun destekleriyle, onun bize verdiği güçle ayakta duruyoruz. Ana sponsorumuz Petkim'e  çok teşekkür ediyorum. Tüm sanayi kuruluşları da ellerinden geldiğince kulübümüze her türlü desteği vermekte onlara da teşekkürü bir borç biliyorum. Bir ilçe takımı olarak siz basın mensuplarından ricam spor faaliyetlerimize ve ilçemize daha fazla yer ayrılmasını sizlerden istiyorum. Burada olduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum." dedi.

DUAYEN GAZETECİ GÜRKAN ERTAÇ; "KIVANÇ DUYUYORUZ"
Aliağa Petkim basketbol takımının başarılarını bir basketbol sever olarak saygıyla izlediğini ve başarılarının devamını dileyen duayen yazar Gürkan Ertaç ise "Bugün Aliağa Petkim takımı tehlike yaşamıyorsa ve devler arasında play-off'u düşlüyorsa bu gerçekten sizler kadar bizim de kıvanç duyduğumuz bir olaydır. O bakımdan bizleri böylesi güzide bir gecede ağırladığınız için çok teşekkür ederim." dedi.

BAŞKAN ATİLLA SERTEL: SPORDAKİ BAŞARILAR BİZİ ONURLANDIRIYOR"
Dostlarla birlikte Aliağa'da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel "Aliağa bizim onur kaynağı bir ilçemiz. Maalesef İzmir'de futbol olarak çok iyi temsil edilemiyoruz. Özellikle büyük kuruluşlar sponsorluklarıyla ve duruşlarıyla bizleri temsil etsinler, İzmir'i temsil etsinler. Spordaki başarılar gerçekten bizleri onurlandırıyor." dedi.

TSYD İZMİR ŞUBE BAŞKANI MEHMET ALİ OKUMUŞ; "ALİAĞA, PETKİM'LE BİR AİLE OLMUŞ" 
Aliağa'nın Aliağa Petkim ile bir aile olduğunu görmekten keyif aldığını belirten TSYD İzmir Şube Başkanı Mehmet Ali Okumuş "Burada Aliağa ve Aliağa Petkim'le bir aile olmuş, bu çok güzel. Keşke İzmir'de meslek kuruluşlarıyla böyle olsak diye düşünüyorum, ama bir türlü olamadık. Spor yazarı arkadaşlarla birlikte bu aile içinde olmak bizi çok mutlu etti." dedi.

ADAMLARI DERNEĞİ GENEL BAŞKANI AVNİ ERBOY "ALİAĞA PETKİM'İ AVRUPA KUPALARINDA GÖRMEK İSTİYORUZ"
Aliağa'nın Petkim'le bütünleşmesinin başarıyı da yanında getirdiğini belirten Basketbol Adamları Derneği genel Başkanı Avni Erboy "Aliağaspor Kulübü Başkanı Uğur Eren bizleri bir araya getirdi. Ben gazeteci olarak, spor yazarı olarak, kulüp başkanı olarak ve Türkiye Basketbol Adamları Derneği Genel Başkanı olarak kendisine şükranlarımı sunuyorum. Aliağa'nın Petkim'le bütünleşmesi başarıyı kendiliğinden getirdi. Biz daha büyük başarılar bekliyoruz. İnşallah en kısa zamanda Aliağa Petkim'i Avrupa Kupalarında görmek istiyoruz." dedi.

Gecede ayrıca TSYD İzmir Şubesi'nin hazırladığı plaketi spora verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanı Turgut Oğuz'a eski TSYD İzmir Şube Başkanı Gürkan Ertaç verirken, Basketbol Adamları Derneği Başkanı Avni Erboy'da Aliağaspor Kulübü Başkanı Uğur Eren'e plaket takdim etti.

ALİAĞA'NIN NÜFUSU 68 BİNİ GEÇTİ

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SANAYİ TİCARET KENTLERİNDEN ALİAĞA'NIN NÜFUSU 68 BİNİ AŞTI. TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU'NUN AÇIKLADIĞI GÜNCEL VERİLERE GÖRE ALİAĞA'NIN TOPLAM NÜFUSU 68.432 OLDU. 

ALİAĞA'NIN NÜFUSU 70 BİNE YAKLAŞTI

ALİAĞA- İZMİR (27.01.2012)- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre kentlerin 2011 nüfus verilerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre Türkiye'nin en büyük sanayi ticaret kentlerinden Aliağa'nın toplam nüfusunun 68 bin 432 olduğu belirlendi.  

ALİAĞA'NIN NÜFUSU 68 BİNİ AŞTI
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 26 Ocak 2011 tarihli verilerine göre; Aliağa'nın 2010 sonunda 65 bin 753 olan nüfusu, 2 bin 679 kişi artarak 2011 sonunda  68 bin 432'ye çıktı.

NÜFUSUN 56 BİN'İ KENT MERKEZİNDE YAŞIYOR
Aliağa'nın 2011 sonu nüfus istatistiklerine göre nüfusun 56 bin 440'ı kent merkezinde, 11 bin 992'si belde ve köylerde yaşıyor. Toplam nüfus içinde erkekler 34 bin 725 ile yüzde 50,74'ü, kadınlar 33 bin 707 kişi ile yüzde 49,26'lık oranı kapsıyor. 

BAŞKAN OĞUZ; BELEDİYELERİN YETKİLERİ VE OLANAKLARI ARTTIRILMALI
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Aliağa nüfusunun her yıl bir önceki yıla göre artış gösterdiğini kaydederek, "Aliağa gerek demografik olarak gerekse de kentsel hacim olarak gelişiyor, büyüyor. Geçen yıl 65 bin olan nüfusumuz, bu yıl 68 bini aştı. Her yıl artan bir nüfusumuz var. Hemşehrilerimizi; mutlu, çağdaş ve sorunsuz bir kentte yaşatabilmek için Aliağa Belediyesi olarak hizmetlerimizi eksiksiz sunmaya çalışıyoruz. Hızlı büyüme çeşitli altyapı ihtiyaçlarını, yeni yatırımlarını, çevrenin korunmasını, istihdam kapasitesinin arttırılmasını, eğitim, sağlık, sosyal gibi hizmetlerin geliştirilmesini zorunlu kılıyor. Aliağa gibi Stratejik önemde olan, sanayi ve ticaret yoğunluğu yüksek bölgelerde yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, yetkilerinin arttırılması, olanaklarının geliştirilmesi,  merkezi bütçeden aldıkları payın arttırılması gerekiyor. Aliağa Belediyesi olarak kentimizin 2018 vizyonuna uygun şekilde sağlıklı, planlı ve kontrol edilebilir şekilde gelişmesi için Aliağa Belediyesi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. 

26 Ocak 2012 Perşembe

BİLGİLENDİRME

Merhaba Alfa Tivi ,

Bilgi için lütfen linki tıklayınız

YENİ VİZYON GAZETESİ 27 01 2012 TARİHLİ SAYISINI OKUMAK İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ
http://www.yenivizyon.net/gazette.php?dateYear=2012&dateMonth=01&dateDay=27












Alfa Press/ Şenol GÖK

Bu E-Gazete aboneliğinden ayrılmak istiyorsanız lütfen takip eden linki tıklayınız: unsubscribe link

ALİAĞA BELEDİYESİ, SAĞLIK EVİ VE ÖĞRETMEN EVİ ONARIMLARI YAPIYOR

ALİAĞA BELEDİYESİ, SAĞLIK EVİ VE ÖĞRETMEN EVİ ONARIMLARI YAPIYOR

ALİAĞA/İZMİR (26.01.2012)- Aliağa Belediyesi, Güzelhisar Köyü'ndeki Sağlık evi ile Yukarı Şehit Kemal Mahallesi'nde bulunan Öğretmen Evi'nin onarımına başladı. Yıllardır bakımsız duran yapılar, onarımın ardından yurttaşların hizmetine açılacak.

ALİAĞA BELEDİYESİ'NDEN HİZMET
Aliağa Belediyesi, ilçenin Güzelhisar Köyü'nde bulunan, Sağlık Evi olarak kullanılan,  Yukarı Şehitkemal Mahallesi'nde öğretmen evi olarak kullanılan iki binayı onarmak için çalışmalara başladı. Uzun yıllardır kullanılmayan binaları yeniden kullanılabilir hale getirmek için harekete geçen Aliağa Belediyesi'nin çalışmaları sonucunda iki eski bina yeniden hayat bulacak.   

GÜZELHİSAR SAĞLIK EVİ
Güzelhisar Köyü'nde bulunan ve bakımsızlıktan dökülen, aile hekimlerince haftanın belirli günleri kullanılan binanın onarımı başladı. Onarım tamamlandığında, Sağlık evi'nde köyde yaşayanlara yönelik sağlık hizmetleri geliştirilerek sunulabilecek. Sağlık Evi'nde, sağlık taramaları başta olmak üzere toplum sağlığı ile ilgili eğitimler de verilebilecek.  

YUKARI ŞEHİTKEMAL'E ÖĞRETMEN EVİ
Aliağa Belediyesi, Yukarı Şehit Kemal İlköğretim Okulu bitişinde bulunan, geçmiş yıllarda öğretmen lojmanı olarak kullanılan ve uzun yıllardır kullanılamadığı için harabeyi andıran binayı onanarak okulun kullanıma sunacak. Binada, Onarım ve düzenleme çalışmaları sürüyor. Ege Üniversitesi BMYO Aliağa Yerleşkesi'nde bir grup öğrencinin de sosyal sorumluluk dersi kapsamında yardımcı olduğu proje dâhilinde bina onarılarak 2 odalı şekle getirildi.  Bir odası satranç kulübü olarak hizmet vermeye başlayan binanın diğer odası da bilgisayar sınıfı ve kütüphane olarak hizmet verecek. 

BAŞKAN OĞUZ; "YILLARDIR YAPILMAYANI YAPIYORUZ"
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, sadece kent merkezi değil, Aliağa'nın tüm noktalarında hizmet seferberliği sürdürdüklerini ifade ederek, "Yıllardır, yapılmayan, göz ardı edilmiş bir çok hizmeti hızla yapıyoruz. Güzelhisar Sağlık Evi önemli bir işleve sahip. Şimdi çalışmalarımızla daha iyi hizmet verecek. Yukarı Şehit Kemal Mahallesindeki öğretmen evi de yeniden kullanıma sunulacak. Sağlık ve Eğitim alanında önemli iki eksikliği tamamlamış olacağız" dedi. 

FUTBOLDA ALİAĞASPOR’UN PLAY OFF RAKİPLERİ BELLİ OLDU.

SÜPER AMATÖR LİG İÇİN PLAY-OFF MÜCADELESİ YAPACAK ALİAĞASPOR'UN İLK RAKİBİ BAYINDIRSPOR. KARŞILAŞMA 3 ŞUBAT CUMA GÜNÜ SAAT 12.00'DA BORNOVA YUSUF TIRPANCI STADI'NDA OYNANACAK

ALİAĞA- İZMİR (26.01.2012)- Futbolda 1. Amatör Lig 1. Grupta sezonu şampiyon olarak tamamlayan Aliağaspor'un Süper Amatör Lig'e çıkabilmesi için play-off'ta karşılaşacağı rakipleri belli oldu. Konak Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde yapılan play-off kura çekimi sonrası Aliağaspor önce Bayındırspor ile, galip gelmesi durumunda ise Urla Gençlik- Torbalı Çaybaşı karşılaşmasının galibi ile karşı karşıya gelecek. Yeşil beyazlılar her iki karşılaşmadan da galip gelmesi durumunda gelecek sezon Süper Amatör Lig'de yer alacak.  

İlk maç 3 Şubat Cuma Saat 12.00'da Yusuf Tırpancı Stadı'nda  
9 Grupta ligi 1. ve 2. sırada tamamlayan 18 takımdan öncelikle 2. sırada yer alan 8 takımdan eleme usulü karşı karşıya gelerek 2'sinin yarış dışı kalarak toplam 16 takımın mücadele devam edeceği play-off karşılaşmaları sonrası 4 takım Süper Amatör Lig'e yükselecek. 16 takımın eleme usulüyle mücadele edeceği play-off maçlarında Aliağaspor'un Süper Amatör Lig'e yükselebilmesi için oynayacağı iki karşılaşmayı da kazanması gerekiyor. Aliağaspor İlk karşılaşmasını 3 Şubat Cuma günü oynayacak.  9. Grubu şampiyon olarak tamamlayan Bayındırspor ile Yusuf Tırpancı Stadı'nda karşı karşıya gelecek yeşil beyazlılar karşılaşmadan galip gelmesi durumunda 10 Şubat Cuma günü Urla Gençlik- Torbalı Çaybaşı karşılaşmasının galibi ile karşı karşıya gelecek.

Alper Peker 2 final maçımız var
Maçları ayrı ayrı düşünmek ve değerlendirmek gerektiğini belirten Aliağaspor Teknik Direktörü Alper Peker; "Play-off maçları lig maçlarına benzemez. Her iki maçı da ayrı ayrı düşünmemiz gerekir. Çünkü telafisi olmayan maçlar oynayacağız. Çok dikkatli olmalıyız. İlk maçımızı 9 grubun en iyi takımlarından birine karşı oynayacağız. Çok iyi bir ekipler, ancak asıl önemli olan bizim oyunumuz. Oturmuş bir kadromuz, belli bir oyun felsefemiz var. Oyuncularıma güveniyorum. İstediklerimizi sahaya yansıtabilirsek gelecek sezon Süper Amatör Lig'de yer alabiliriz. Sezon boyunca desteğini esirgemeyen hem Belediye Başkanımız Turgut Oğuz'a hem kulüp başkanımız Uğur Eren'e ayrıca tüm yönetim kurulu üyelerimize ve desteğini esirgenmeyen herkese teşekkür ederim." dedi. 

Başkan Eren'den takıma tam destek
Takımı şampiyon yapan oyuncu ve teknik kadronun aynı başarıyı play-off karşılaşmalarında da göstereceğine inandığını belirten Aliağaspor Kulübü Başkanı Uğur Eren; "Futbolda kentimizi ve takımımızı hak ettiği noktaya getirmek için verdiğimiz sözün gereğini mutlaka yapacağız. Sezon boyunca takımımızın herhangi bir sıkıntı yaşamaması ve başarılı bir performans ortaya koyabilmesi için kulüp olarak elimizden gelenin en iyisini yaptık. takımımız da bizi yanıltmadı, güvenimizi boşa çıkarmadı. İlk etabı başarıyla geçtiler. Onları bu başarılarından dolayı bir kez daha yürekten kutluyorum. Aynı şekilde play-off maçlarında da oyuncularımızın yüreğini ortay koyarak, en iyi mücadeleyi göstererek hem kentimize hem de kulübümüze yakışır bir mücadele sergileyerek bir üst lige çıkacağımızı umuyorum. Takımımıza ve teknik kadromuza şimdiden başarılar diliyorum." dedi.      

Aliağaspor'un karnesi
İzmir 1. Amatör Lig 1. Grupta yer alan Aliağaspor lige 6-0'lık Dikili Belediyespor galibiyetiyle fırtına gibi başladı. Son haftada evinde Kınık Belediyespor'u 5-0 yenerek şampiyonluk kupasına ulaşan yeşil-beyazlılar 14 maçta; 12 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet aldı ve 37 puan topladı. 14 maçta 54 gol atan yeşil beyazlı ekip kalesinde sadece 8 gol görerek başarılı bir performans ortaya koydu.    

BİLGİLENDİRME

Merhaba Alfa Tivi ,

Bilgi için lütfen linki tıklayınız

YENİ VİZYON GAZETESİ 25 01 2012 TARİHLİ SAYISINI OKUMAK İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ
http://www.yenivizyon.net/gazette.php?dateYear=2012&dateMonth=01&dateDay=25


GÜNAYDIN EGE GAZETESİ'NİN SON   SAYISINI OKUMAK İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ
http://www.gunaydinaliaga.com/gazette.php?dateYear=2012&dateMonth=01&dateDay=24


YENİ VİZYON GAZETESİ 26 01 2012 TARİHLİ SAYISINI OKUMAK İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ
http://www.yenivizyon.net/gazette.php?dateYear=2012&dateMonth=01&dateDay=26










Alfa Press/ Şenol GÖK

Bu E-Gazete aboneliğinden ayrılmak istiyorsanız lütfen takip eden linki tıklayınız: unsubscribe link