26 Ocak 2012 Perşembe

ALİAĞA BELEDİYESİ, SAĞLIK EVİ VE ÖĞRETMEN EVİ ONARIMLARI YAPIYOR

ALİAĞA BELEDİYESİ, SAĞLIK EVİ VE ÖĞRETMEN EVİ ONARIMLARI YAPIYOR

ALİAĞA/İZMİR (26.01.2012)- Aliağa Belediyesi, Güzelhisar Köyü'ndeki Sağlık evi ile Yukarı Şehit Kemal Mahallesi'nde bulunan Öğretmen Evi'nin onarımına başladı. Yıllardır bakımsız duran yapılar, onarımın ardından yurttaşların hizmetine açılacak.

ALİAĞA BELEDİYESİ'NDEN HİZMET
Aliağa Belediyesi, ilçenin Güzelhisar Köyü'nde bulunan, Sağlık Evi olarak kullanılan,  Yukarı Şehitkemal Mahallesi'nde öğretmen evi olarak kullanılan iki binayı onarmak için çalışmalara başladı. Uzun yıllardır kullanılmayan binaları yeniden kullanılabilir hale getirmek için harekete geçen Aliağa Belediyesi'nin çalışmaları sonucunda iki eski bina yeniden hayat bulacak.   

GÜZELHİSAR SAĞLIK EVİ
Güzelhisar Köyü'nde bulunan ve bakımsızlıktan dökülen, aile hekimlerince haftanın belirli günleri kullanılan binanın onarımı başladı. Onarım tamamlandığında, Sağlık evi'nde köyde yaşayanlara yönelik sağlık hizmetleri geliştirilerek sunulabilecek. Sağlık Evi'nde, sağlık taramaları başta olmak üzere toplum sağlığı ile ilgili eğitimler de verilebilecek.  

YUKARI ŞEHİTKEMAL'E ÖĞRETMEN EVİ
Aliağa Belediyesi, Yukarı Şehit Kemal İlköğretim Okulu bitişinde bulunan, geçmiş yıllarda öğretmen lojmanı olarak kullanılan ve uzun yıllardır kullanılamadığı için harabeyi andıran binayı onanarak okulun kullanıma sunacak. Binada, Onarım ve düzenleme çalışmaları sürüyor. Ege Üniversitesi BMYO Aliağa Yerleşkesi'nde bir grup öğrencinin de sosyal sorumluluk dersi kapsamında yardımcı olduğu proje dâhilinde bina onarılarak 2 odalı şekle getirildi.  Bir odası satranç kulübü olarak hizmet vermeye başlayan binanın diğer odası da bilgisayar sınıfı ve kütüphane olarak hizmet verecek. 

BAŞKAN OĞUZ; "YILLARDIR YAPILMAYANI YAPIYORUZ"
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, sadece kent merkezi değil, Aliağa'nın tüm noktalarında hizmet seferberliği sürdürdüklerini ifade ederek, "Yıllardır, yapılmayan, göz ardı edilmiş bir çok hizmeti hızla yapıyoruz. Güzelhisar Sağlık Evi önemli bir işleve sahip. Şimdi çalışmalarımızla daha iyi hizmet verecek. Yukarı Şehit Kemal Mahallesindeki öğretmen evi de yeniden kullanıma sunulacak. Sağlık ve Eğitim alanında önemli iki eksikliği tamamlamış olacağız" dedi.