24 Ocak 2012 Salı

HELVACI İÇME SUYU HATTI TAMAMEN YENİLENDİ

ALİAĞA'NIN İÇME SUYU ŞEBEKE İHALESİ TAMAM

HELVACI'NIN İÇME SUYU HATTINI TAMAMEN YENİLEYEN İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ (İZSU) ALİAĞA KENT İÇİ İÇME SUYU ŞEBEKESİ İHALESİNİ DE GERÇEKLEŞTİRDİ.

ALİAĞA'YA 12,5 MİLYON LİRALIK DEV BİR YATIRIM DAHA 

ALİAĞA- İZMİR (24.01.2012)- Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uyumlu çalışması, kentte birçok altyapı yatırımının hızla gerçekleştirilmesini sağlıyor. İzmir Büyükşehir, Aliağa'nın kent merkezi dışındaki en büyük yerleşim yeri Helvacı'nın içme suyu hattını tamamen yeniledi. 

ALİAĞA BELEDİYESİ VE BÜYÜKŞEHİR ALTYAPI İÇİN SEFERBER OLDU
Son yıllarda sık sık meydana gelen sorunlarla vatandaşlara güçlükler yaşatan Helvacı'nın 34-40 yıllık içme suyu şebekesi tamamen yenilendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) ve Aliağa Belediyesi işbirliğinde tamamlanan çalışmalarla vatandaşlar rahat bir nefes aldı. 

ŞEBEKE DEĞİŞTİ, YOLLAR ASFALTLANIYOR
1 Milyon 340 Bin Liraya mal olan Helvacı'nın 28 kilometrelik hattını yenileyen İZSU ekiplerinin ardından İZBETON ekipleri çalışma sırasında bozulan yolların onarımına başladı.  Önümüzdeki süreçte başlayacak olan 165 Kilometrelik Aliağa kent içi içme suyu inşaatının maliyeti 12 Milyon 416 Bin 190 Lira olarak öngörüldü.   

HELVACI'DA ÇALIŞMALAR 7 AYDA TAMAMLANDI
Yaklaşık 7 ay önce başlayan ve iletim hattı 2,5 km, braşman hattı 7 km, toplam şebeke hattının uzunluğu ise 28 km'den oluşan hatların testleri tamamlandı. 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Yasası gereğince büyükşehir belediyesi sınırları içinde kaldığı için 2009 yerel seçimlerinden sonra belediyesi kapatılan ve Aliağa'nın Mahallesi olan Helvacı'nın en önemli sorunlarından biri çözüme kavuşmuş oldu.  

ALİAĞA İÇME SUYU ŞEBEKE İHALESİ YAPILDI
İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Aliağa kent içi içme suyu şebekesi inşaat ihalesini de gerçekleştirdi. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından belirlenecek takvimle Aliağa Kent Merkezi'nin içme suyu şebekesi yenileme çalışmaları başlayacak. 

BAŞKAN OĞUZ; HELVACI'NIN EN ÖNEMLİ SORUNU ÇÖZÜLDÜ
Aliağa'nın 35-40 yıllık altyapı problemlerine İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çözüm bulduklarını ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; "Helvacı'daki su hatları 35-40 yıllıktı. Bu kadar eski hatlardan sağlıklı iletim, sağlıklı su içmek mümkün değildi. 7 ayda şebeke yenilendi. Çalışmalar sırasında yurttaşlarımızın mağdur edilememesi için yoğun mesai harcadık. Helvacı'da içme suyu şebekesinden kaynaklanan bir sıkıntı uzun yıllar yaşanmayacaktır." dedi.