31 Mayıs 2013 Cuma

MİNİMİNİKLER LİGİNDE ALİAĞASPOR VE ÇANDARLI KAZANDI

MİNİMİNİKLER FUTBOL ŞÖLENİ’NDE HEYECAN SÜRÜYOR

MİNİMİNİKLER LİGİNDE ALİAĞASPOR VE ÇANDARLI KAZANDI

ALİAĞA- İZMİR (31.05.2013)- Türkiye Futbol Federasyonu tarafından resmi lig ilan edilen U11 mini minikler Futbol şenliğinin Aliağa’da oynanan ikinci hafta maçlarında AliağaSpor ve Çandarlı Spor kazandı.
2002 ve 2003 doğumlu minik futbolcuların forma giyebildiği lig’de oynanan AliağaSpor- Bergama Gençlerbirliği ve ÇandarlıSpor- HelvacıSpor karşılaşmalarında minik futbolcuların sahaya koyduğu performans büyüklerini aratmadı.
Aliağa Belediyesi TOKİ Spor tesislerinde oynanan maçlara ailelerin büyük ilgi gösterdi. Futbol şöleninde, sahada ter döken minikler, yetenekleriyle gelecek için umut verdi.

Aliağaspor: 3 Bergama Gençlerbirliği:1
Ligin ikinci haftasının ilk maçında AliağaSpor, Bergama Gençler Birliği ile karşılaştı. AliağaSpor, ilk yarıyı Uygar Yılmaz’ın golüyle 1-0 önde tamamladı. İkinci yarıda Uygar Yılmaz yine sahneye çıktı ve takımını 2-0 öne geçirdi. Bergama Gençlerbirliği, minik oyuncusu Batın Toker ile farkı bire indirdi. Skoru belirleyen golü Batuhan Kaleli kaydetti. Maçı 3 - 1 aliağa sporlu minikler kazandı

Çandarlı Spor:10 – Helvacıspor:0
Günün ikinci maçında ise Çandarlı Spor, HelvacıSpor’u 10-0 yendi. Bulduğu her fırsatı gole dönüştüren Çandarlı’lı minikler sahadan farklı skorla ayrıldı.

AliağaSpor U11 Takımı Antrenörü Murat Topal, U11 liginin oyuncuların futbola adaptasyonu açısından büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Ligde oynayan tüm oyuncuları tebrik ediyorum. Biz iyi bir takımız ve grupta iddialıyız” dedi.

 

30 Mayıs 2013 Perşembe

AMERİKAN FUTBOLU ŞAMPİYONLUK MAÇI ALİAĞA'DA!

TÜRKİYE KORUMALI FUTBOL (AMERİKAN FUTBOLU) 2.LİG FİNAL MAÇI 9 HAZİRAN PAZAR GÜNÜ ALİAĞA’DA OYNANACAK. KOÇ ÜNİVERSİTESİ- BOSTANLISPOR FİNAL MAÇINDA YENEN TAKIM 1. LİGE ÇIKACAK

ALİAĞA, AMERİKAN FUTBOLU FİNAL MAÇINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

ALİAĞA- İZMİR (30.05.2013)- İzmir’in Aliağa ilçesinde 9 Haziran’da Amerikan Futbolu 2. Lig Play Off final maçı heyecanı yaşanacak. Bostanlıspor ile Koç Üniversitesi, Türkiye Korumalı Futbol (Amerikan Futbolu) 2. Liginde şampiyonluk maçı için 9 Haziran Pazar saat 18.00’de Aliağa Belediyesi TOKİ Stadı'nda karşı karşıya gelecek
2 yıldır Türkiye Korumalı Futbol (Amerikan Futbolu) 2. Liginde başarıyla mücadele eden Bostanlıspor “play off”a kaldı. Bostanlıspor’un “play off”ta ki rakibi Koç Üniversitesi oldu. Aliağa’da oynanacak final maçını kazanan takım önümüzdeki yıl 1. Ligde mücadele edecek.

BOSTANLISPOR KULÜBÜ BAŞKANI AVNİ ERBOY: “ZOR BİR MAÇ OLACAK, ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”
Türkiye Korumalı Futbol (Amerikan Futbolu) 2. Liginde mücadele eden Bostanlıspor Kulübü Başkanı Avni Erboy, 2 yıldır Türkiye 2. Liginde başarıyla mücadele eden takımlarının play off'a kaldığını belirterek, "Play off'ta rakibimiz Koç Üniversitesi oldu. Başta Amerikalı olmak üzere pek çok yabancı oyuncuyu da kadrosunda  barındıran Koç Üniversitesi ile zor bir maç oynayacağız. Karşılaşmayı kazanan takım gelecek yıl 1. Lige çıkacak.” Dedi.

ALİAĞA BELEDİYESİ VE ALİAĞASPOR KULÜBÜNE TEŞEKKÜR
Erboy, Aliağa Belediyesi’ne ve Aliağa Spor Kulübüne tesislerini açtığı için teşekkür ederek, “Play off final maçını bize 2 yıldır stadı veren ve tüm gönüllerini açan Aliağa'da oynayacağız. Böyle bir olanak sağlayan Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz ve Aliağaspor Kulübü Başkanı Uğur Eren başta olmak üzere Aliağa'lılara teşekkür ediyoruz. Maçımıza başta tüm Bostanlı ve Karşıyakalılar olmak üzere tüm Aliağa’yı davet ediyor, desteklerini bekliyoruz" dedi.

UĞUR EREN: “ALİAĞA SPOR KENTİNE DÖNÜŞTÜ”
AliağaSpor Kulübü Başkanı Uğur Eren, Aliağa’nın bir çok spor dalının gerçekleştirildiği bir spor kentine dönüştüğünü ifade ederek, “Futboldan, satranca basketboldan güreşe kadar bir çok branşta spor imkanımız var. 2 yıldır Türkiye Korumalı Futbol maçlarına ev sahipliği yapıyoruz. 2. Lig play off final maçının Aliağa’da oynanacak olmasından çok mutluyuz. Finalde, İzmir’imizi başarıyla temsil eden Bostanlıspor’a başarılar diliyorum” dedi.  

1 HAZİRAN AKŞAMI ALİAĞA'DA TÜRKÜ DOLU GECE

ALİAĞA, TÜRKÜLERE DOYACAK… ALİAĞA BELEDİYESİ KONSERVATUARI TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU 1 HAZİRAN CUMARTESİ AKŞAMI YAZ KONSERİNDE SAHNE ALACAK

ALİAĞA’DA TÜRKÜ DOLU GECE

ANADOLUNUN BİN YILLIK FOLKLORİK BİRİKİMİNDEN ESİNTİLER… ALİAĞA BELEDİYESİ TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU “YAZ KONSERİ”NDE TÜRKÜSEVERLERLE BULUŞACAK

ALİAĞA- İZMİR (30.05.2013)- Aliağa Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği Korosu, 1 Haziran Cumartesi akşamı “Yaz Konseri”yle türkü severlere unutulmaz bir gece yaşatacak. Belediyenin kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği “Yaz konseri” ile türkü severlerin karşısına çıkacak olan koro birbirinden güzel ve seçkin eserleri Aliağalı türkü severler için seslendirecek.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Öğretim Görevlisi Şef Zeynel Demir’in yöneteceği koro 1 Haziran Cumartesi akşamı saat 20.30’da Zeytinli park Açıkhava Tiyatrosunda sahne alacak. İki bölümde gerçekleşecek ücretsiz konserde koro, birinci bölümde 18, ikinci bölümde 16 olmak üzere 34 türkü seslendirecek.

Başkan Oğuz’dan konsere davet
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, koronun gelenekselleşen konserlerine her zaman Aliağalıların büyük ilgi gösterdiğini ifade ederek, “Her konserimizde salonlarımız, Açıkhava tiyatromuz büyük bir ilgiyle doluyor. Büyük bir mutlulukla konserlerde halkımızla bir arada oluyoruz. Türk Halk Müziği koromuzun konserinde de yine büyük bir coşkuyu birlikte yaşayacağız. Tüm halkımızı güzel bir yaz akşamında konserimize bekliyorum” dedi.

ALİAĞA'DA GENÇ YETENEKLER MÜZİK ŞÖLENİ COŞKUSU

ALİAĞA’NIN GENÇ YETENEKLERİ SAHNEDE

ALİAĞA BELEDİYE KONSERVATUARININ GENÇ YETENEKLERİ UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI

BELEDİYE KONSERVATUARINDA MÜZİKLE TANIŞAN GENÇLER, HÜNERLERİNİ SAHNEDE GÖSTERDİ

ALİAĞA BELEDİYESİ KONSERVATUARI 4. GENÇ YETENEKLER MÜZİK ŞÖLENİ İSLEYİCİLERİ COŞTURDU

ALİAĞA- İZMİR (30.05.2013)-
İzmir’in Aliağa ilçesinde bir kültür sanat okulu gibi faaliyet gösteren Aliağa Belediyesi konservatuarı, 1 yıl boyunca eğitim alan gençlerini “Genç Yetenekler Müzik Şöleni” ile sahnede buluşturdu.
Aliağa Belediyesi Konservatuarının 2012-2013 yılı müzik ve enstrüman eğitimi düzenlenen Müzik Şöleni ile sona erdi. Kurs süresi boyunca müzik eğitimi alarak yeteneklerini keşfetme fırsatı bulan genç ve minik müzisyen adayları bu yeteneklerini Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen 4. Genç Yetenekler Müzik Şöleni’nde sergiledi.

GENÇ MÜZİSYENLERE SEYİRCİDEN TAM NOT

Kemandan piyanoya, bağlamadan gitara bir çok enstrüman ile yeteneklerini konuşturan gençler dinleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sunarken salonu dolduran konuklar performansları ayakta alkışladı. Gitar Eğitmeni Murat Kosacı ve Keman Eğitmeni Ufuk Algan eşliğinde sahne alan öğrenciler çaldıkları ve söyledikleri dünyaca ünlü besteci ve şarkıcıların eserleriyle dikkat çekti.
Genç Yetenekler Müzik Şöleni öğrencilere sertifikalarının verilmesiyle son buldu. Öğrenciler sertifikalarını Aliağa Belediye Meclis Üyesi Selma Orhan ve müzik eğitmenlerinin ellerinden aldılar.

YÜZLERCE ÖĞRENCİ KÜLTÜR VE SANATLA TANIŞIYOR

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Aliağa’da çocuklar ve gençler başta olmak üzere 7’den 70’e isteyen herkesin kültür sanat faaliyetlerine katılabildiği Belediye Konservatuarının her yıl ortalama 1500 kişiye eğitim verdiğini söyledi. Başkan Oğuz, “17 branşta verdiğimiz eğitimlerle özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz kültür sanat ile tanışıyor. Eğitimlerde yeteneklerini keşfediyor. Her yıl sonunda yaptığımız genç yetenekler şölenimizde çocuklarımızı, gençlerimizi gururla izliyoruz. Bu yılki kurslarımıza katılan tüm kursiyerlerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum” dedi.

29 Mayıs 2013 Çarşamba

ÇOCUKLAR TRAFİĞİ OKULUNDA ÖĞRENİYOR

EĞİTİMİN MİNİK NEFERLERİ  TRAFİK CANAVARINA KARŞI

MİNİKLER UYGULAMALI TRAFİK EĞİTİMİ İLE ARTIK DAHA BİLİNÇLİ

ALİAĞA BELEDİYESİ ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM OKULU TÜRKİYE’YE ÖRNEK.

ALİAĞA-İZMİR (29.05.2013)-
İzmir’in Aliağa ilçesinde Çocuklara küçük yaşlardan itibaren trafik eğitimi vererek bilinçlendirmeyi hedefleyen Aliağa Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Okulu eğitimleri ilginç görüntülere sahne oluyor. Okullardaki trafik derslerinde teorik olarak öğretilen konular, çocuk trafik eğitim okulunda uygulanıyor.

OKULLARDAN GELEN ÖĞRENCİLERE TRAFİK EĞİTİMİ
Aliağa Kaymakamlığı,  Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Aliağa Belediyesi ve Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte hazırlanan program doğrultusunda Aliağa Belediyesi’ne ait otobüsler ile okullarından alınan öğrenciler  “Aliağa Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Okulu ve Trafik Eğitim Parkı’na getiriliyor. Yaya, yolcu ve sürücü olarak yapılması gerekenleri yaşayarak öğrenen çocuklar hayatlarının ilk trafik cezasını da bu eğitimlerde alıyor. Trafik polisi olarak kullandığı araçla hata yapan sürücüye ceza kesen öğrenciler, yaya kaldırımından geçen yayalar ve toplu taşımada yapılması gerekenleri uygulayan öğrenciler trafik kurallarını yaşam boyu unutamayacak şekilde öğreniyor.

ÇOCUKLAR TRAFİĞİ OKULUNDA ÖĞRENİYOR
İlköğretim Okullarındaki anaokulu, 1- 4. Sınıf arası öğrencilerine yönelik “Trafikte 10 Bin Melek” projesi kapsamında süren eğitimlere katılan öğrenciler sıcak bir ortamda trafik kurallarını öğreniyor. Öğrenciler Trafik Polis Memuru İsmail Hakkı Ergün’ün özverili çalışmalarıyla uygulamalı eğitimlere katılıyor.  

ÖĞRENCİLER POLİS, SÜRÜCÜ, YAYA OLDU
Son olarak Namık Kemal ve Mehmet Saka İlkokulu öğrencileri 2012-2013 eğitim yılı içerisinde trafik dersinde alınan teorik eğitimleri uygulamaya geçirmek için Aliağa Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Okulu Eğitim Alanı’na geldi. Eğitimde, çocukların dikkatlerini yoğunlaştırmak için çizgi film gösterimi gerçekleştirildi. Öğrenciler toplu taşıma araçlarına nasıl binileceği, seyir halinde araç içerisinde oturma planı ve genel trafik kuralları gibi konuları uygulamalı olarak pekiştirme fırsatı buldu. Uygulama eğitiminde bazı öğrenciler sürücü, trafik polisi ve yaya oldu. Hatalı araç kullanan öğrencilere ceza yazılarak nerede hata yaptığı anlatıldı.

ÜCRETSİZ TRAFİK EĞİTİM HİZMETİ

Aliağa Belediyesi çocuk trafik eğitim okulunda eğitimler Eğitimler yaz sezonu boyunca devam edecek. Eğitimin sonunda çocuklara sertifika verilecek. Eğitim alanı yaz sezonu boyunca ücretsiz olarak hizmet verecek. Eğitim saatleri dışında da akülü araçlar aileleriyle gelen çocuklara ücretsiz olarak veriliyor.

BAŞKAN OĞUZ: TRAFİKTE KÜÇÜK YAŞTA EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, küçük yaşta kazanılan trafik bilincinin yaşam boyu unutulmayacağını söyleyerek, “Okulumuzda sürdürdüğümüz ücretsiz eğitimlerle bu güne kadar 20 binden fazla öğrencimiz eğitim aldı. Okullarımızla, Emniyet ile işbirliği halinde çok başarılı bir eğitim veriliyor. Bu yıl akülü araç sayımızı da arttırdık. Bu çalışmalarımızda özveriyle hizmet veren Polis trafik memuru arkadaşımız İsmail Hakkı Ergün’e ve destek veren kurumlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

28 Mayıs 2013 Salı

ALİAĞA PETKİM, HAKAN DEMİR İLE DEVAM EDECEK

-ALİAĞA PETKİM’DEN BAŞANTRENÖR HAKAN DEMİR’E TAM DESTEK

-BEKO BASKETBOL LİGİ EKİPLERİNDEN ALİAĞA PETKİM’DE BAŞANTRENÖR HAKAN DEMİR’E CAMİADAN TAM DESTEK..

ALİAĞA-İZMİR (28.05.2013)-
Şubat 2013’de Aliağa PETKİM Basketbol takımı baş antrenörlüğü görevine getirilen Hakan Demir, yeni sezonda da kulübünde devam edecek. Aliağa PETKİM Başkanı Uğur Eren, “Sezon ortasında baş antrenörlüğe gelen Hakan Demir hocamızla yeni sezonda da devam edeceğiz. Gerek kulüp yönetimi olarak bizler gerekse camiamız Hakan Demir hocamızdan son derece memnunuz. Gelecek sezonda önemli başarıları birlikte yaşacağız” dedi.

BEKO Basketbol Ligi’nin renkli takımlarından Aliağa PETKİM, 2013-2014 sezonunda da yoluna Hakan Demir ile devam edecek. Zor bir sezon geçiren Aliağa PETKİM’e lig ortasında gelen Demir, takımı düşme potasından uzak tutmayı başardı. Aliağa’da taraftarın ve camianın sevgisini kazanan Deneyimli hoca, yönetimin tam desteğinin ardından yeni sezonun planlarını yapmaya başladı.

Aliağa PETKİM Başkanı Uğur Eren, BEKO liginde yeni sezonda başarılı olacak bir takım oluşturmak için çalışmalara başladıklarını da ifade ederek, “BEKO ligine heyecan katan, seyircisiyle, kentiyle dinamik bir takımız. 2013-2014 sezonunda yine Play Off hedefiyle mücadele edeceğiz. Yeni sezonu şimdiden planlıyoruz. Hocamız Hakan Demir’in tecrübesine ve vizyonuna güveniyoruz. Hocamızla birlikte Aliağa’ya Beko liginde başarılar yaşatmak istiyoruz” dedi.

ALİAĞA BELEDİYESİ'NDEN TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

GÜNDE 65 BİN KG ÇÖP TOPLAYAN ALİAĞA BELEDİYESİ EKİPLERİ, YAZ ÖNCESİ ÖNLEMLERİNİ ARTTIRDI

ALİAĞA’DA 3500 ÇÖP KONTEYNERİ BAKIMA ALINDI.

ALİAĞA- İZMİR (28.05.2013)-
Aliağa Belediyesi, sıcak yaz günlerinin başlamasıyla birlikte kentin genelindeki çöp konteynerlerini dezenfekte edip, bakımını yaparak yeniliyor. İlçeyi 10 ayrı bölgeye ayırarak 80 kişilik ekibiyle hizmet veren Aliağa Belediyesi temizlik işleri ekibi rutin çöp toplamanın yanında kurduğu mobilize ekiplerle çöp konteynırlarını düzenli olarak kontrol ediyor, tamir ve bakımını yapıyor. Düzenli olarak konteynırları dezenfekte eden ekip kullanılmayacak kadar eskiyenleri de yenisiyle değiştiriyor.     

SICAK YAZ GÜNLERİ BAŞLADI, ÖNLEMLER ARTTI
Aliağa Belediyesi, cadde ve sokaklardaki çöp konteynerlerinin vatandaşları rahatsız etmemesi ve toplum sağlığını olumsuz etkilememesi için bakıma aldı. Konteynerler periyodik olarak bakıma alınıp dezenfekte edilip boyanıyor. Çalışmalar sonunda sahadan toplanan eski konteynerler bakım, onarım ve temizlikleri sonrasında gerekli görülen bölgelerde yeniden kullanılabilecek.

TEMİZ VE RAHAT BİR YAZ GEÇİRMEK İÇİN

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, “Temizlik işleri ekiplerimiz haftanın 7 günü 24 saat yoğun bir şekilde çalışıyor. Nüfusumuzun çok hızlı artmasına ve hizmet alanımızın genişlemesine rağmen Aliağa’da çöp toplamayla ilgili bir sıkıntımız yok. Tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

ÇÖP KONTEYNERLERİ ELDEN GEÇİRİLİYOR
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz yaz sezonuna girerken daha ferah ve sağlıklı bir ortam sunmaya çalıştıklarını belirterek “Konteynerlerin hijyeninin sağlanması, bakımlarının ve boyalarının yapılması da önemli. Bu çalışmalarımızı da periyodik olarak sürdürüyoruz. Yenileme çalışmaları kapsamında eski ve kullanılamaz durumda olan 700 çöp konteynırı takviyeli olarak Temizlik İşleri Atölyemizde tamir edip tekrar vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz.” Dedi.

YENİLENEN HER KONTEYNER İÇİN 300 TL TASARRUF
Başkan Oğuz, kamu kaynaklarının tasarruflu kullanılması gerektiğini dile getirerek, “Bakımını yapıp tekrar kullanıma sunduğumuz her konteyner için 300 TL tasarruf sağlıyoruz. Bu çalışmalar daha hızlı şekilde yapılması için bir boyama ünitesi oluşturduk. Temiz bir çevrede yaşamak hepimizin hakkı ve hepimize ayrı ayrı sorumluluk düşüyor. Kentimize sahip çıkmak, sokağımızı temiz tutmak hepimizin görevi. ‘En iyi temizlik hiç kirletmemektir’ prensibini benimseyerek kentimizi çok daha temiz tutabiliriz” dedi.

GÜNDE 65 BİN KG ÇÖP TOPLANIYOR
Her gün 3 Bin 500 çöp konteynırından yaklaşık 65 bin kg çöpü toplayarak kentin önemli bir hizmetini karşılayan Aliağa Belediyesi temizlik işleri ekipleri konteynır olmayan ana arterlere zamansız bırakılan çöpleri de ring seferi modeliyle toplayarak görüntü kirliliği, koku oluşması ve sokak hayvanlarının çöpü dağıtması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara engel oluyor. Aliağa genelinde günlük kişi başı ortalama 1 kg çöp üretiliyor.

27 Mayıs 2013 Pazartesi

MİNİ MİNİKLER'DEN FUTBOL ŞOV

-U11 FUTBOL LİGİ BAŞLADI. FUTBOLUN EN KÜÇÜK YILDIZLARI SAHADA HÜNERLERİNİ GÖSTERDİ

-GELECEĞİN YILDIZLARI ÇİMLERDE BOY GÖSTERMEYE BAŞLADI

-2012-2013 FUTBOL SEZONU İZMİR İLİ MİNİ MİNİKLER U-11 LİGİ BAŞLADI

-TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU TARAFINDAN RESMİ LİG İLAN EDİLEN U11 MİNİMİNİKLER FUTBOL ŞENLİĞİ ALİAĞA’DA YAPILACAK

ALİAĞA- İZMİR (27.05.2013)- Aliağa, futbolda resmi lig kabul edilen en küçük yaş kategorisi olan U11 takımlarının buluşmasına ev sahipliği yaptı. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından resmi lig ilan edilen U11 mini minikler Futbol şenliğinin ilk maçları oynandı. 2002 ve 2003 doğumlu minik futbolcuların forma giyebildiği lig, diğer altyapı kategorilerinde olduğu gibi yarışmacı bir yapıdan uzak, şenlik havasında gerçekleştiriliyor.

İlk hafta karşılaşmalarında Çandarlı Belediyespor- Foça Belediyespor’la karşılaşırken, Aliağa Belediyesi HelvacıSpor da Bergama Gençlerbirliği karşısına çıktı. Ailelerin büyük ilgi gösterdiği futbol şöleninde, sahada ter döken minikler, yetenekleriyle gelecek için umut verdi.

-50’ŞER DAKİKA TER DÖKTÜLER
İlk maçta Çandarlı Belediye Spor -  Foça Belediye Spor  ile 2-2 berabere kaldı. Maçta İlk yarı kaptan Furkan Ayman’ın golleriyle 2-1 Çandarlı Belediye Spor üstünlüğünde sona ererken, Foça’nın ilk yarıdaki tek golünü Ömer Sezer kaydetti.  Foça Belediye Spor, Nuri Koç’un gollüyle beraberliği yakaladı. Kıran Kırana Geçen mini miniklerin mücadelesinde maç 2-2 sona erdi.

-ALİAĞA BELEDİYE HELVACISPOR İLK MAÇINI KAYBETTİ
Grubun ilk gün oynanan ikinci maçında ise Aliağa Belediyesi Helvacı Spor ile Bergama Gençler Birliği karşılaştı. Aliağa Belediyesi Helvacı Spor oyuncuları birçok gol pozisyonuna girmesine rağmen gol kaydedemezken, Bergama Gençlerbirliği ise Başar Zeybek, Batı Toker, Cavit Uyar ve Özgür Yılmaz’ın golleriyle sahadan 4-0 galip ayrıldı. 

Grupta gelecek maçlar 30 Mayıs Perşembe ve 2 Haziran Pazar günü Aliağa’da oynanacak. Perşembe günü Aliağa Gençlik Spor Kulübü, Bergama Gençlerbirliği ile karşılaşırken, HelvacıSpor ise Çandarlı Belediye spor ile karşı karşıya gelecek.

İzmir İli Mini Minikler U11 Ligi, İzmir’in çeşitli yerlerinde 16 grupta 81 takımın katılımıyla yapılıyor. Grubun final maçları 9 Haziran’da oynanacak. Lig statüsüne göre; Grup maçları sonunda, gruplarında 1. sırayı alan 16 takım arasında elemeli maçlar yapılacak. Bu maçlar sonunda 1.,2.,3. ve 4. olan takımlara başarı kupaları verilecek.

 

25 Mayıs 2013 Cumartesi

YENİŞAKRAN'DA İPEK KOZASI İLE EL EMEĞİ BİRLEŞTİ

ALİAĞA TÜPRAŞ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ’NİN YENİŞAKRAN’DA AÇTIĞI KURSLARDA ORTAYA ÇIKAN EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLER YILSONU SERGİSİNDE GÖRÜCÜYE ÇIKTI

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI ÖMER TURGUT OĞUZ: HALKIN EĞİTİMİ DEMEK, GELECEK KUŞAĞIN EĞİTİMİ DEMEK. HERKES BU KURSLARA KATILMALI”.

ALİAĞA- İZMİR (25.05.2013)-
Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nin 2012-2013 eğitim dönemi boyunca açılan kurslarda ortaya çıkan el emeği göz nuru eserler Aliağa’nın çeşitli yerlerinde sergileniyor. Önceki gün Helvacı’da açılan sergiden sonra bu kez de yeni Şakran’da açılan kurslarda ev hanımları ve genç kızların el emeği ürettiği ürünler görücüye çıktı.

-8 Kursta 128 kursiyer eğitim aldı
Aliağa’nın Yeni şakran beldesinde, Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi merkezi tarafından açılan, Aliağa belediyesi ve Yeni şakran belediyesi tarafından desteklenen 8 kursa, 128 kursiyer katıldı. 
Yenişakran’ daki yılsonu sergisinin açılış kurdelesi Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Yenişakran Belediye Başkanı İbrahim Etem Yorulmaz, Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Dikbaş ve Kurs öğretmenleri tarafından kesildi.
Yılsonu sergisinde birbirinden güzel el ürünü işler arasında en büyük ilgiyi ise ipek böceği kozasından yararlanarak yapılan ürünler oldu. 

-Kaymakam İbrahim Keklik: Aliağa Halk Eğitim Müdürlüğü çok iyi çalışmış
Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Aliağa Halk Eğitim Müdürlüğü çok iyi çalışmış. Halk Eğitim Müdürümüz Hasan Dikbaş’a ve eserleriyle sergiye katkı veren herkese başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. El emeği göz nuru eserleri bizlerin beğenisine sunan kursiyerlerimizin de emeklerine sağlık. Hayırlı olsun” diye konuştu.

-Başkan Oğuz: Sizler isteyin her kursu açalım
Yeni Şakran Belediye Başkanı İbrahim Etem Yorulmaz, halk eğitimi faaliyetleriyle Yeni Şakran’da ev hanımları ve genç kızların hem el becerileriyle meslek edindiğini hem de aile bütçelerine katkı sağlayacak donanım kazandığını söyledi.  
Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nin eğitimlerine her zaman destek olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, “Sizler isteyin bizler her türlü desteği vererek her kursu sizle buluşturalım. Her vatandaşımızın katılabileceği en az bir halk eğitimi faaliyeti mutlaka vardır. Bu faaliyetlere katılma konusunda istekli olmalısınız. Halkın eğitimi demek, gelecek kuşakların eğitimi demektir. Gelecek eğitim döneminde herkesi kurslara bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından sergideki birbirinden güzel el emeği göz nuru eserler ziyaretçiler tarafından ilgiyle incelendi.