20 Mayıs 2013 Pazartesi

ALİAĞA'DA TİYATRO SAHNESİ KAHKAHAYA HAZIR

ALİAĞA BELEDİYE TİYATROSU (ALBET) 2 PERDELİK MÜZİKLİ KOMEDİ OYUNU HİSSELİ HARİKALAR KUMPANYASI’NI 23 MAYIS AKŞAMI SAHNELEYECEK

ALİAĞA’DA TİYATRO SAHNESİ KAHKAHAYA HAZIR

ALİAĞA- İZMİR (20.05.2013)-
Aliağa Belediyesi’nin kültür sanat faaliyetleri arasında önemli bir yer tutan Tiyatro eğitimleri, genç amatör isimlerin tiyatroya gönül vermesini sağlıyor. Aliağa Belediye Tiyatrosu’nun (ALBET) 23 Mayıs Perşembe akşamı sahneleyeceği Hisseli Harikalar Kumpanyası müzikli komedi oyununda 25 Aliağalı amatör genç oyuncu sahne alacak.
Haldun Dormen’in klasikleşmiş oyunu Hisseli Harikalar Kumpanyası, 23 Mayıs Perşembe akşamı saat 20.00’de Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nde ALBET oyuncuları tarafından ücretsiz olarak sahnelenecek. Her oyunu Aliağalı tiyatroseverler tarafından büyük bir ilgi ile karşılanan ALBET, yeni oyununda izleyicileri kahkahaya boğacak

ALBET OYUNCULARI 6 AYDIR ÇALIŞIYOR
ALBET’te 18 ile 45 yaş arası her meslek grubundan tiyatro severlerin bir araya gelerek oluşturulan tiyatro ekibi, 6 aydır oyuna hazırlanıyor. Haftada 6 saat süren eğitimler, 3 haftadır her akşam yapılan çalışmalara dönüştü.
ALBET Genel Sanat Yönetmeni Demet Saka, tamamı amatör oyunculardan oluşan ekibin büyük bölümünün Hisseli Harikalar Kumpanyası ile ilk kez sahneye çıkacağını söyledi.

BAŞKAN OĞUZ’DAN DAVET VAR
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, tiyatroya gençliğinden bu yana gönül verdiğini ifade ederek, “Gençlik yıllarımda tiyatro sahnesinin tozunu çok yuttum. Bir çok oyunda rol aldım. Yıllar sonra Aliağa’da gençlerimizin tiyatroya gönül verdiğini görünce çok mutlu oluyorum. 23 Mayıs Perşembe akşamı Aliağamızın yetiştirdiği tiyatrocularımızın oyununu büyük bir keyifle izleyeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı bu keyifli oyunda bir arada olmak için davet ediyorum.” Dedi.