15 Mayıs 2013 Çarşamba

GENÇ SPORCULAR 19 MAYIS RUHUYLA YARIŞTI

ALİAĞA’LI ÖĞRENCİLERİN TURNUVALARI NEFESLERİ KESTİ

ALİAĞA- İZMİR (15.05.2013)- Aliağa’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor  Bayramı kutlama programı kapsamında düzenlenen Genç Futbol ve genç Basketbol turnuvalarında öğrenciler İzleyenlere mücadele zevki yüksek maçlar izletti. 
Aliağa Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Aliağa Belediyesi işbirliğinde düzenlenen futbol ve basketbol turnuvalarında şampiyonlar kupalarını Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’un elinden aldı. 

BASKETBOLDA ŞAMPİYON METEM
Basketbol Genç Erkekler Turnuvasında 8 okul mücadele etti. 3 gündür süren turnuvada Finale Aliağa Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) ile Alp Oğuz Anadolu Lisesi yükseldi. Final Maçında rakibini mağlup eden METEM, Genç Erkekler Basketbol turnuvası şampiyonu oldu. Alp Oğuz Anadolu Lisesi Turnuvada ikinci olurken, Aliağa Anadolu Lisesi 3., 80. Yıl Lisesi 4. Oldu. 

FUTBOLDA DA KIYASIYA MÜCADELE
7 okulun mücadele ettiği Genç Erkekler Futbol Turnuvasında da şampiyon METEM oldu. 7 Okul takımının mücadele ettiği Turnuvada Aliağa Ticaret Lisesi ile METEM final maçı oynadı. Rakibini finalde yenmeyi başaran METEM, genç Erkekler Fıtbol Turnuvası şampiyonu oldu. Turnuvada Haydar Aliyev Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni yenen Aliağa İmam Hatip Lisesi ise 3. Oldu. 

YARINLAR İÇİN UMUT VE IŞIK VEREN BİR GENÇ KUŞAK
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Atatürk’ün ülkeyi gençlere emanet ettiğini belirterek, “iyi eğitim almış, spor yapan, sağlıklı bir gençliğe bu ülkenin her zamankinden çok ihtiyacı var. 19 Mayıs’ın ruhuna uygun, bu ülkenin yarınları için umut ve ışık veren bir genç kuşak olarak sizlerden çok şeyler bekliyoruz. Turnuvada mücadele eden tüm gençlerimizi ve öğretmenlerini kutluyorum. 19 Mayıs bayramımız kutlu olsun” dedi. 

DERECEYE GİREN TAKIMLAR KUPALARINI ALDI
Turnuvanın final ve 3.lük, 4.lük maçlarının ardından Aliağa Belediyesi Enka Spor Tesislerinde kupa töreni düzenlendi. Turnuvada şampiyon olan ve dereceye giren takımlara kupalarını Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Aliağa Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kemal Atik ve Turnuva düzenleme komitesi başkanı Özkan Kaçar verdi.