28 Mayıs 2013 Salı

ALİAĞA BELEDİYESİ'NDEN TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

GÜNDE 65 BİN KG ÇÖP TOPLAYAN ALİAĞA BELEDİYESİ EKİPLERİ, YAZ ÖNCESİ ÖNLEMLERİNİ ARTTIRDI

ALİAĞA’DA 3500 ÇÖP KONTEYNERİ BAKIMA ALINDI.

ALİAĞA- İZMİR (28.05.2013)-
Aliağa Belediyesi, sıcak yaz günlerinin başlamasıyla birlikte kentin genelindeki çöp konteynerlerini dezenfekte edip, bakımını yaparak yeniliyor. İlçeyi 10 ayrı bölgeye ayırarak 80 kişilik ekibiyle hizmet veren Aliağa Belediyesi temizlik işleri ekibi rutin çöp toplamanın yanında kurduğu mobilize ekiplerle çöp konteynırlarını düzenli olarak kontrol ediyor, tamir ve bakımını yapıyor. Düzenli olarak konteynırları dezenfekte eden ekip kullanılmayacak kadar eskiyenleri de yenisiyle değiştiriyor.     

SICAK YAZ GÜNLERİ BAŞLADI, ÖNLEMLER ARTTI
Aliağa Belediyesi, cadde ve sokaklardaki çöp konteynerlerinin vatandaşları rahatsız etmemesi ve toplum sağlığını olumsuz etkilememesi için bakıma aldı. Konteynerler periyodik olarak bakıma alınıp dezenfekte edilip boyanıyor. Çalışmalar sonunda sahadan toplanan eski konteynerler bakım, onarım ve temizlikleri sonrasında gerekli görülen bölgelerde yeniden kullanılabilecek.

TEMİZ VE RAHAT BİR YAZ GEÇİRMEK İÇİN

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, “Temizlik işleri ekiplerimiz haftanın 7 günü 24 saat yoğun bir şekilde çalışıyor. Nüfusumuzun çok hızlı artmasına ve hizmet alanımızın genişlemesine rağmen Aliağa’da çöp toplamayla ilgili bir sıkıntımız yok. Tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

ÇÖP KONTEYNERLERİ ELDEN GEÇİRİLİYOR
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz yaz sezonuna girerken daha ferah ve sağlıklı bir ortam sunmaya çalıştıklarını belirterek “Konteynerlerin hijyeninin sağlanması, bakımlarının ve boyalarının yapılması da önemli. Bu çalışmalarımızı da periyodik olarak sürdürüyoruz. Yenileme çalışmaları kapsamında eski ve kullanılamaz durumda olan 700 çöp konteynırı takviyeli olarak Temizlik İşleri Atölyemizde tamir edip tekrar vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz.” Dedi.

YENİLENEN HER KONTEYNER İÇİN 300 TL TASARRUF
Başkan Oğuz, kamu kaynaklarının tasarruflu kullanılması gerektiğini dile getirerek, “Bakımını yapıp tekrar kullanıma sunduğumuz her konteyner için 300 TL tasarruf sağlıyoruz. Bu çalışmalar daha hızlı şekilde yapılması için bir boyama ünitesi oluşturduk. Temiz bir çevrede yaşamak hepimizin hakkı ve hepimize ayrı ayrı sorumluluk düşüyor. Kentimize sahip çıkmak, sokağımızı temiz tutmak hepimizin görevi. ‘En iyi temizlik hiç kirletmemektir’ prensibini benimseyerek kentimizi çok daha temiz tutabiliriz” dedi.

GÜNDE 65 BİN KG ÇÖP TOPLANIYOR
Her gün 3 Bin 500 çöp konteynırından yaklaşık 65 bin kg çöpü toplayarak kentin önemli bir hizmetini karşılayan Aliağa Belediyesi temizlik işleri ekipleri konteynır olmayan ana arterlere zamansız bırakılan çöpleri de ring seferi modeliyle toplayarak görüntü kirliliği, koku oluşması ve sokak hayvanlarının çöpü dağıtması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara engel oluyor. Aliağa genelinde günlük kişi başı ortalama 1 kg çöp üretiliyor.