30 Ekim 2011 Pazar

KÜLTÜR MAHALLESİ'NDEN BAŞKAN OĞUZ'A HİZMET TEŞEKKÜRÜ

MUHTARDAN ALİAĞA BELEDİYESİNE PANKARTLI HİZMET TEŞEKKÜRÜ

MAHALLELERE ALTYAPI HİZMETİ YAPAN BELEDİYEYE PANKARTLI TEŞEKKÜR

ALİAĞA’NIN KURULUŞUNDAN BU YANA VAR OLAN 3 MAHALLEDEN BİRİ OLAN KÜLTÜR MAHALLESİ İLK KEZ KALDIRIM KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYOR. 

ALİAĞA(30.10.2011)-Türkiye’nin en büyük Sanayi kentlerinden Aliağa’da, Aliağa Belediyesi kentin dört bir yanında yaptığı altyapı çalışmalarıyla yurttaşların ihtiyaçlarına çözüm üretirken, yurttaşların temsilcisi Muhtarlardan da teşekkür alıyor. Aliağa Belediyesi’nin altyapı hizmetlerinin ardından su baskını yaşamayan ve ilk kez kaldırıma kavuşan Kültür Mahallesi sakinleri rahat bir nefes aldı. Kültür Mahallesi Muhtarı Muharrem Şen, mahallesine astığı pankartlarla Aliağa Belediyesi’ne teşekkür etti. 

SU BASKINI RİSKİ BİTTİ, İLK KEZ KALDIRIM YAPILDI
Aliağa Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla mahallesindeki altyapı eksikliklerini büyük oranda bitirdiği belirten Kültür Mahallesi Muhtarı Muharrem Şen; “Geçtiğimiz yıllarda her yağmur sonrası Rasim Saka Caddesi, 205 sokak, Mimar Sinan Caddesi ile Çanakkale yolunun kesiştiği nokta ve Mehmet Saka İlköğretim Okulu bölgesinde su baskınları yaşanıyordu. Belediye, özellikle son bir yıldır yaptığı çalışmalarla yükseklerden gelen yağmur sularının sele dönüşmemesi için kanaletler ve ızgaralar yaparak önemli bir sorunu çözdü. Geçtiğimiz günlerde yoğun yağmura rağmen herhangi bir sıkıntı yaşamadık.  Büyük bir kısmı kent merkezinde olmasına karşın mahallemizin birçok noktası ilk defa kaldırma kavuştu. Cadde yenilendi. Birçok cadde ve sokağımızın yolları ve kaldırımları yeniden yapıldı ve yapılıyor.” dedi. 

“MAHALLEMİZE ‘KÜLTÜRKÖY’ ADINI TAKMIŞLARDI ŞİMDİ ‘KÜLTÜRKENT’ OLDU”
Muhtar Şen, Aliağa Belediyesi’nin Mahalleye hizmetlerinin mahalle sakinlerini memnun ettiğini söyledi. Vatandaşların Hizmetlerden memnuniyetini çeşitli noktalara astığı “Mahallemize yapılan hizmetlerden dolayı Aliağa Belediye Başkanı Sayın Turgut Oğuz’a teşekkür ederiz” pankartıyla dile getiren Muhtar Muharrem Şen, "Mahallemize ‘kültürköy’ adını takmışlardı, şimdi yapılan hizmetlerden sonra ‘kültürkent’ oldu. Mahallemize Beklentilerimizin üzerinde bir hizmet getirildi. Belediyeye ve başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

YOLLAR PARKE TAŞ OLUYOR, KALDIRIMLAR YAPILIYOR              
Aliağa Belediyesi Kültür Mahallesi’nin Çanakkale yolunun doğusunda kalan Mimar Sinan Caddesi ve Kubilay Caddesi arasında kalan bölgede kaldırım yol yapım çalışmalarına devam ediyor.  Çalışma kapsamında;  25 Bin metrekare parke,  6 Bin 500 metre bordür döşemesi yapacak Aliağa Belediyesi ekipleri;  205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 214/1, 216, 218, 219, 220, 222, 224, 226, 227/1, Çağdaş ve Yunus Nadi Sokak ile Mimar Sinan ve Kubilay Caddelerinin kaldırım sorununu çözmüş olacak.


28 Ekim 2011 Cuma

MİNİKLERDEN ALİAĞA'DA BÜYÜK CUMHURİYET COŞKUSU

CUMHURİYETİN YARINLARI ÇOCUKLAR, CUMHURİYETİN 88. YILINI KUTLADI

MİNİKLERDEN ALİAĞA’DA BÜYÜK CUMHURİYET COŞKUSU

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANU TURGUT OĞUZ, “CUMHURİYETİMİZİ ÇAĞDAŞ YARINLARA ÇOCUKLARIMIZ VE GENÇLERİMİZ TAŞIYACAK”

ALİAĞA/İZMİR (28.10.2011)- Aliağa Belediyesi Çocuk Evi’nde eğitim öğretim gören öğrenciler Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı. Cumhuriyet Bayramı için sınıfları süsleyen minikler öğretmenlerinin eşliğinde bayram için hazırladıkları gösteri, şiiri ve şarkıları büyük bir coşku içinde sahnelediler.   
Sınıflarını Türk bayraklarıyla süsleyen heyecanları ve mutlukları gözlerinden okunan minikler Cumhuriyet konulu şiirler ve şarkıları seslendirirken,  kutlamanın finalini 10. yıl Marşıyla yaptılar. Miniklerin Cumhuriyet coşkusuna ortak olan Belediye Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav, Aliağa Belediyesi Sosyal Kültürel İşler Müdürü  Sami Toydemir ve Belediye Özel Kalem Müdürü Özkan Kaçar öğrencilerin performanslarını bol bol alkışladı.

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI TURGUT OĞUZ: “CUMHURİYET; ÇAĞDAŞLIK, EŞİTLİK VE ÖZGÜRLÜKTÜR”
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, bir mesaj yayınlayarak Cumhuriyet’in kuruluşunun 88. Yılını kutladı. 

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü yarınlara çocukların ve gençlerin taşıyacağını belirten Başkan Oğuz, “Büyük Önder Mustafa Kemal ‘Bütün ümidim gençliktedir” diyor. Çocuklarımız, Gençlerimiz; iyi eğitimle, çok çalışarak Çağdaş, laik Cumhuriyetimizin yarınlarına sahip çıkacaktır. Şehitlerimizi toprağa verdiğimiz, felaketlerle yüzlerce insanımızı yitirdiğimiz bu acı günleri biran önce geride bırakarak birlik beraberlik içinde, mutlu ve sağlıklı günleri hep birlikte yaşayacağız” dedi.

Cumhuriyet’in, büyük bir aydınlama hareketi olduğunu belirten Başkan Oğuz, Cumhuriyet; çağdaşlık, eşitlik ve özgürlüktür; Büyük bir Düşünce ve Aydınlanma devrimidir. Büyük bir kararlılık ve inançla kurulmuş olan Cumhuriyetimizin, 88. yılını heyecanla kutluyoruz. Bu coşkulu günümüzde başta; tarihi değiştiren, Çağdaş Cumhuriyet projesinin mimarı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah ve mücadele arkadaşlarını şükranla anıyor; Cumhuriyetin ilelebet yaşaması ve bayrağımızın dalgalanması için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle yad ediyorum” dedi. 

27 Ekim 2011 Perşembe

26 Ekim 2011 Çarşamba

BAŞBAKAN'A, MAHALLİ İDARELERDE ÇALIŞAN SÖZLEŞMELİLERLE İLGİLİ SORU ÖNERGESİ VERİLDİ

Slayt gösterisini oynat Tüm fotoğrafları kaydet Bu fotoğrafların tümünü bir defada kaydetmek istiyor musunuz? Nasıl yapılacağını öğrenin
Çevrimiçi resimler 30 gün için kullanılabilir
 
 
 
 
MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ İZMİR MİLLETVEKİLİ  AHMET KENAN TANRIKULU MAHALLİ İDARELERDE ÇALIŞAN SÖZLEŞMELİ PERSONELE SEÇİM ÖNCESİ VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASINI İSTEDİ

BAŞBAKAN’A, MAHALLİ İDARELERDE ÇALIŞAN SÖZLEŞMELİLERLE İLGİLİ SORU ÖNERGESİ

-MHP İZMİR MİLLETVEKİLİ TANRIKULU; “BAŞBAKAN, SÖZLEŞMELİLERE VERDİĞİ SÖZÜ TUTMALIDIR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu; Başbakan Erdoğan’ın, 12 Haziran 2011 seçimleri öncesi Mahalli İdarelerde sözleşmeli olarak çalışanlara vermiş olduğu kadroya geçirme sözünü tutmasını istedi.

SÖZLEŞMELİLERİN MAĞDURİYETİ SÜRÜYOR
TBMM’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılı olarak cevaplandırması isteğiyle yazılı soru önergesi veren Tanrıkulu konu hakkında; “12 Haziran 2011 seçimleri öncesi öğretmen adaylarımıza 'Ağustos ayında 55 bin kadrolu öğretmen ataması yapacağız’ sözü verilmesine rağmen bu söz gerçekleştirilmemiş, binlerce öğretmen adayımız halen mağduriyet içerisindedir. Diğer yandan yine, 12 Haziran 2011 seçimleri öncesinde Başbakan tarafından ‘tüm sözleşmeli çalışanlar kadroya alınacaktır’ sözü verilmesine rağmen, özellikle mahalli idarelerde çalışan sözleşmeli çalışanlar, mağdur bir şekilde bu verilen söze istinaden kadroya atanmayı beklemektedir.” Dedi.

SÖZLEŞMELİ ÇALIŞANLAR KENDİLERİNİ KANDIRILMIŞ HİSSEDİYOR
İzmir Milletvekili Tanrıkulu, “04 Haziran 2011 tarihinde çıkarılan 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kapsamına Belediye, Özel İdare ve Birliklerden oluşan Mahalli İdarelerde sözleşmeli olarak çalışan personel alınmamış ve bunun gerekçesi açıklanmamıştır. Oysa bu çalışanlarımız seçimler öncesi kadro sözü verilerek umutlandırılmış ve halen bu umutlu bekleyişleri sürmektedir. Gerek söz verildiği halde atanamayan öğretmen adaylarımız, gerekse mahalli idarelerde sözleşmeli olarak çalışan vatandaşlarımız kendilerini kandırılmış hissetmekte ve bunun sorumlusu olarak da hükümeti göstermektedirler.” Dedi.

3 KASIMDAN ÖNCE KHK İLE SORUN ÇÖZÜLMELİ
Mahalli İdarelerde çalışan sözleşmelilerin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini kaydeden Tanrıkulu, “Bu toplumsal mağduriyet, Hükümetin TBMM’den almış olduğu ve süresi 03 Kasım 2011 tarihinde sona erecek olan ‘Kanun Hükmünde Kararname çıkarma’ yetkisi ile gidermelidir.” Dedi.

TBMM’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’nın yazılı olarak cevaplandırması isteğiyle yazılı soru önergesi veren Tanrıkulu, önergede şu sorulara yer verdi;

1-) 04 Haziran 2011 tarihinde çıkarılan 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamına Belediye, Özel İdare ve Birliklerden oluşan Mahalli İdarelerde sözleşmeli olarak çalışan personel neden alınmamıştır?
2-) Kaç sözleşmeli personel bu Kararname kapsamı dışında tutulmuştur?
3-) Bu Kararname dışında kalan özellikle Mahalli İdarelerde çalışan sözleşmeli personel ne zaman kadroya geçirilecektir?
4-) Hükümetinizin TBMM’den almış olduğu ‘Kanun Hükmünde Kararname çıkarma’ yetkisinin süresi 03 Kasım 2011 tarihinde sona erecektir. TBMM’den alınan bu yetkinin süresi dolmadan bugüne kadar kadroya atanamayan sözleşmeli çalışanlarımıza kadro vermeyi düşünüyor musunuz?
5-) Özellikle seçim öncesi verilen bu tip sözlerin, seçim sonrası yerine getirilmemesini ne şekilde açıklıyorsunuz?   



BEMBİRSEN BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI ANKARA'DA YAPILDI

BEMBİRSEN BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI ANKARA’DA YAPILDI

BEMBİRSEN BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISINA, MAHALLİ İDARELERDEKİ SÖZLEŞMELİLERİN KADRO SORUNU DAMGASINI VURDU

BEMBİRSEN GENEL BAŞKANI MÜRSEL TURBAY; “SÖZLEŞMELİLERİN KADROYA ALINMASINDAKİ AYRIMCILIK, ANAYASAL SUÇ; HESABI VERİLECEK”

BEMBİRSEN GENEL BAŞKANI MÜRSEL TURBAY "SÖZLEŞMELİLERE VERİLEN SÖZLER TUTULMALI"

FOTOĞRAFLI

ANKARA (26.10.2011)- Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası’nın (BEM-BİR-SEN) 2011 yılı 2. Başkanlar kurulu toplantısı Ankara Emek Konukevi’nde yapıldı. Toplantıda sendikal sorunlar gündeme gelirken, Mahalli İdarelerde çalışan sözleşmelilerin kadro beklentisi gündeme damgasını vurdu. 

Türkiye geneli şube ve il başkanlarımızın katıldığı toplantıya Bem-Bir-Sen Eski Genel Başkanlarından AK Parti Şırnak Milletvekili  Emin Dindar, Memur-Sen Konfederasyonu adına Genel Sekreter Günay Kaya ve  Eğitim ve Dışilişkiler Sekreteri Ahmet Kaytan, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı  Mürsel Turbay, Genel Sekreter Levent Uslu, Genel Teşkilatlanma Sekreteri Medeni Sevinç, Genel İdari ve  Mali  Sekreter Gürkan Alper ile Genel Eğitim Sekreteri Recayi Karslı katıldı.

SÖZLEŞMELİLERE VERİLEN SÖZLER TUTULMALI
Başkanlar kurulu toplantısında konuşan BEMBİRSEN genel başkanı Mürsel Turbay, “yerel yönetimlerde çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusunda gerek başbakan, gerekse de bakanlar tarafından net sözler verilmiş, tüm sözleşmeliler kadroya alınacak denilmişti. Ancak 4 Haziranda yayınlanan kararname’de Mahalli İdarelerde çalışan sözleşmelilerimiz kapsam dışında tutuldu. Meclis açılınca sorun çözülecek denildi. TBMM’nin açılması vaadleriyle bugünleri bekledik. Bu konuda verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz” dedi.

KADROYA GEÇİRİLMEYEN SÖZLEŞMELİ PERSONELİN DURUMU
Bem-Bir-Sen Başkanlar Kurulu Toplantısı’nın bilgilendirme bölümünü Genel Başkan Mürsel Turbay yaptı. 
Mahalli İdarelerde çalışan sözleşmelilerin 4 Haziran’dan bu yana umutlu bir bekleyişte olduğunu ifade eden Turbay, “4 Haziran 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 632 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamuda çalışan sözleşmeli personel kadroya geçirildi. 4 Haziran Gününe kadar gerek Sayın Başbakan ile gerekse ilgili bakanlar, kurum ve kuruluşlarla yaptığımız görüşmelerde yerel yönetimlerde çalışan sözleşmeli personelin de ayrım yapılmadan kadroya geçirilmesi konusunda net sözler verildi. Hatta Sayın Başbakan seçim öncesi televizyonlarda yaptığı konuşmada, (Şu kurum bu kurum, şusu busu olmadan tüm sözleşmeli personel kadro alacaktır) açıklamasında bulunmuştu.” Dedi. 

DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞININ GÖRÜŞÜ VAR
Bem-Bir-Sen genel Başkanı Turbay,  Türkiye genelinde 16 bin 500 kişiyi doğrudan ilgilendiren sorunun halen çözüm beklediğini ifade ederek, “Hizmet kolumuzda çalışan personelin  4/b’li olduklarına ilişkin gerek  Devlet Personel Başkanlığı’nın, gerekse Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı’nın yazılı görüşleri  olmasına rağmen,  4/b karmaşası bir türlü son bulmadı. 2009 yılında 3 binin üzerinde sözleşmeli personel dilekçesini kadro talebiyle Başbakanlığa sunduğumuzu belgeleriyle ortaya koymamıza rağmen, “talep gelmedi” iddiaları devam ettirildi.” Dedi.

İSTİHDAMDA KPSS PUAN ŞARTI YOK
“2007 yılında yayınlanan bir yönetmelikle yerel yönetimlerde çalışan sözleşmeli personelin istihdamı için KPSS puan şartı aranmadığı ispat edilmesine rağmen bu bilgi kirliliği devam etti.” Diye konuşan Bem-Bir-Sen genel Başkanı Turbay, “Hem sendika olarak  hem de  konfederasyon olarak Başbakan  Erdoğan ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı  Hüseyin Tanrıverdi başta olmak üzere,  Çalışma ve  Sosyal Güvenlik Bakanı  Faruk Çelik, Maliye Bakanı  Mehmet Şimşek, Başbakan Yardımcısı  Bülent Arınç, İçişleri Bakanı  İdris Naim Şahin, kabinedeki  diğer bakanlar, AK Parti, CHP ve  MHP milletvekilleri, genel başkan yardımcıları,  Devlet Personel Başkanlığı ve daha pek çok kişi, kurum ve kuruluşlarla temaslarımız oldu. Onlarca televizyonda programa katıldık. Güvenpark’ta eylem yaptık. Soru önergeleri hazırlattırdık. TBMM’nin açılması vaadleriyle bugünleri bekledik.” Dedi.

AYRIMCILIK, ANAYASAL SUÇ; HESABI VERİLECEK
Sendikal Mücadelelerinin süreceğini ifade eden Bem-Bir-Sen genel Başkanı Turbay, “Sendika olarak bu konudaki mücadelemizi sürdüreceğiz. Anayasal olarak suç teşkil eden bu ayrım konusunda hem bireysel davalar açıldı, hem de Sendika olarak dava açtık. Bu ayrımcılığın hesabı mutlaka verilecek. İster siyaseten, ister yargı yoluyla hakkımızı tabir yerindeyse “söke söke” alacağız. Yerel yönetimlerde çalışan sözleşmeli personel, üyelerimiz bu konuda rahat olsunlar. Sendika olarak mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.” Dedi.

ALİAĞA BELEDİYESİ STRATEJİK PLANI YAYINLANDI

ALİAĞA BELEDİYESİ, KENTİN 2011-2015 YILLARINI KAPSAYAN YOL HARİTASINI BELİRLEDİ

 

ALİAĞA- İZMİR (26.10.2011) - Aliağa Belediyesi, Türkiye’nin en büyük Sanayi Ticaret kentlerinden Aliağa’nın büyüme projeksiyonu ve gelişim dinamiklerini belirlemek amacıyla Stratejik Plan hazırladı. Belediye tarafından hazırlanan ve Belediye Meclisi’nde onaylanan Stratejik Plan, Aliağa’nın 2011-2015 dönemi için yol haritası niteliğini taşıyor. Aliağa Belediyesi’nin ilk Stratejik planı niteliğindeki çalışma, kitap olarak basıldı. 280 Sayfalık Plan, Aliağa, İzmir ve Türkiye’deki çeşitli kurum ve kuruluşlar, milletvekilleri ve yatırımcı bakanlıklara gönderilecek.   

 

STK VE KURUMLARIN AKTİF KATILIMIYLA HAZIRLANDI

Aliağa’nın geleceğini biçimlendirecek projeleri bir plan disiplini içinde yürütmek amacıyla hazırlanan “Aliağa Belediyesi 2011-2015 dönemi Stratejik planı”, Sivil toplum örgütleri, Meslek Odaları, Muhtarlar, Kamu Kurum ve Kuruluşlarıyla, Özel Sektör kuruluşları ve yurttaşların aktif katılımıyla şekillendirildi.

 

ALİAĞA BELEDİYESİ’NİN YOL HARİTASI HAZIR

Plan ile Aliağa’nın sağlıklı gelişmesi için yol haritasının belirlendiğini ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, “Aliağa’da; Sosyal belediyecilik, Katılımcılık, Şeffaflık, Vatandaş memnuniyeti, Kaynak kullanımında verimlilik ve kalite, Çalışan memnuniyeti, fırsat eşitliği, Çevreye, kültürel ve tarihi dokuya saygılı olma ilkeleriyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hazırladığımız Stratejik Plan ile 2011-2015 yıllarını kapsayan hizmet döneminde daha iyi hizmet vermek, proje ve yatırımlarımızı belirlemek için ayrıntılı bir yol haritası hazırladık.” Dedi.

 

GEÇMİŞİN TECRÜBELERİ, BUGÜNÜN VERİLERİ

Çağdaş yönetim ve yönetişim anlayışı açısından stratejik planın çok önemli olduğunu belirten Başkan Oğuz, planın, kentteki tüm kurum ve kuruluşlar ile vatandaşların katılımıyla ortaya çıktığını vurguladı. Başkan Oğuz, “2011-2015 Stratejik Planımız, geçmişin tecrübeleri ve bugünün verileri doğrultusunda hazırlanmış bir gelecek öngörüsüdür. Planda; kentleşmeden nüfus artışına kadar ilçemizi, önümüzdeki 5 yılda hangi gelişmelerin beklediğini, buna karşı nasıl bir hazırlıklı olabileceğimizi saptamaya çalıştık. Kentimizin gelişmedeki avantaj ve dezavantajları, tehdit ve fırsatlarını çok yönlü bir değerlendirmeye tabi tuttuk. Ortaya kentin geleceğine yön verebilecek bir çalışma çıktı” dedi.  

 

11 MAHALLEDE ANKETLER YAPILDI

Aliağa Belediyesi tarafından, Stratejik planın hazırlanma sürecinde Aliağa’nın 11 Mahallesinde vatandaşların kente yönelik düşünceleri, belediye hizmetlerinden kaynaklanan memnuniyet düzeylerini, beklentilerinin tespitine yönelik anketler yapıldı. Belediye çalışanlarının kurumsal işleyiş ve yönetimle ilgili düşünceleri alındı. STK’lar ve kurumların katılımıyla SWOT Analiz toplantıları yapıldı. Çalışmalarda kentin güçlü, zayıf yönleri tespit edildi. Kitap olarak basımı tamamlanan Plan, çeşitli kurum ve kuruluşlara da gönderilecek.

25 Ekim 2011 Salı

BAŞBAKAN ERDOĞAN ALİAĞA'DA TEMEL ATTI

BAŞBAKAN ERDOĞAN ALİAĞA’DA TEMEL ATTI

 

İZMİR’in Aliağa İlçesinde Azeri Socar&Turcas’ın sahip olduğu Petkim’in bünyesinde kurulacak 5 milyar dolarlık Star Rafinerisi’nin temeli, Azerbaycan geleneklerine göre atıldı. Devlet büyüklerinin gelecek kuşaklar için yazdığı mektuplar temele konuldu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ’geleceğe yazılan mektubu’ imzaladı. Mektuplar bir sepete kondu ve halat yardımıyla sarkıtarak temelin dibine gömüldü. İki lider de törende dostluk ve dayanışma mesajları verdi. Aynı törende plastik sanayiye hammadde sağlayacak AYPE-T Fabrikası açılırken, Azerbaycan’ın Kurucusu Heydar Aliyev’in adını taşıyacak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin de temeli atıldı.

Rafinerinin temeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in de katıldığı törenle atıldı. Petkim Kampusu içine kurulan dev çadırda yapılan tören, şehitler anısına saygı duruşu ve her iki devletin milli marşlarının okunmasıyla başladı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Bakanları Zafer Çağlayan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in de katıldığı törende Petkim’i tanıtan kısa film gösterildi. 

BAKÜ’YE DEPREM TEŞEKKÜRÜ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan törende konuşmasına deprem yardımı nedeniyle teşekkür ederek başladı. Erdoğan şunları söyledi:

"Çok değerli kardeşim Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e ve beraberindeki heyete İzmir’imize Türkiye’mize hoşgeldiniz diyorum. Sayın Cumhurbaşkanı’nın şahsında tüm Azeri kardeşlerimize Van depremi nedeniyle daha ilk saatlerde kardeşlik ellerini uzattıkları için şahsım, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Van’daki deprem nedeniyle komşularımız başta olmak üzere bir çok ülke çok hızlı bir şekilde deprem bölgesine yardımlarını ulaştırdılar, hepsine teşekkür ediyoruz. Hepsine tek tek şükranlarımı iletiyorum. Ancak Van ilimize fiziken de çok yakın olan Bakü’nün yardım eli bu soğuk kış gününde içimizi bir ayrı ısıttı. Azeri kurtarma ekibi deprem bölgesinde hızla çalışmalara başlayarak 3 vatandaşımızı enkaz altından canlı olarak çıkardı. 3 ayrı uçakla Van’a ulaşan Azeri yardımları da depremzede vatandaşlarımıza dağıtıldı. Azerbaycan Kızılay kurumunun ’Siz tek değilsiniz’ sloganıyla yardım kampanyası başlattığını da öğrendim. Tekrar Sayın Cumbaşkanına, onun şahsında kardeş Azeri halkına çok ama çok teşekkür ediyorum. Allah Azerbaycan’ı da Türkiye’yi de böyle afetlerden korusun. Kardeşliğimizi ve dayanışmamızı daim etsin."

İNŞAATINDA 10 BİN  KİŞİ ÇALIŞACAK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, rafinerinin inşaatında 10 bin, tamamlandıktan sonra da bin kişinin çalışacağını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Sayın Cumhurbaşkanı bugün İzmir’de gerçekten büyük, gerçekten muhteşem bir yatırımın temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Socar&Turkas grubunun Petkim Yarımadası’nda inşa edeceği Star Rafinerisi 5 milyar dolarlık yatırımla Türkiye’de ve dünyada tek noktaya yapılan en büyük yatırım olma özelliğini taşıyor. İzmir için, Türkiye için adeta bir gurur abidesi olacak bu yatırım inşa aşamasında 10 bin kişiye, 2015 yılında devreye alındığında da bin kişiye daimi istihdam sağlayacak. İzmir’in çehresini değiştirecek. Türkiye’nin enerjisine enerji katacak. Bu yatırım bizim 2023 hedeflerimizi de destekler nitelikte bir gelişme olacak. Star Rafinerisi ile birlikte Petkim’in AYPE-T fabrikasını da hizmete açıyoruz. Öğrencilerimizin teori ile pratiği aynı anda yaşayacakları lisenin temelini de bugün atıyoruz."

İLİŞKİLERİMİZ DAHA DA PEKİŞECEK

Başbakan Erdoğan, konuşmasında Cumhurbaşkanı Aliyev’e yatırımlara verdiği destek nedeniyle teşekkür etti. Bu yıl Azerbaycan’ın 20’nci bağımsızlık yıldönümünü Türkiye’nin Azerbaycan’la birlikte coşkuyla kutladığını belirten Erdoğan, "Azerbaycan’ın kalkınması, ilerlemesi için bir kardeş olarak samimi mücadele verdik" dedi. İki ülke arasında büyük yatırımlar yapıldığını belirten Başbakan Erdoğan şöyle devam etti:

"Bakü -Tiflis Ceyhan Boru Hattı ile Azeri petrolu Ceyhan’dan dünyaya ihraç ediliyor. Azeri doğalgazını ülkemize getirdik. Demir ipekoylu olarak adlandırılan demiryolunda son aşamalara geldik. Bugün temelini attığımız rafineri ile iki ülke arasında bir başka ortak yatırımı ülkelerimizin hizmetine sunuyoruz. Öğleden sonraki işbirliği toplantısı ile ilişkilerimizi daha da pekiştirmiş olacağız."

İKİ DEVLET TEK MİLLET OLDUĞUMUZ KADAR TEK YÜREĞİZ

Başbakan Erdoğan iki ülkenin ortak sorunlarda kenetlendiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Değerli dostlarım, buradan şunu açık açık ifade etmek durumundayım. Azerbaycan da Türkiye de bölgede husumetlerin değil, dayanışmaların hakim olmasını arzuluyor ve bunun için mücadele veriyoruz. Kıbrıs, Karabağ, Kafkasya’nın huzura kavuşmasında, terör meselesinde Azerbaycan’la aynı yöne bakıyor, ortam hedef ve idealleri paylaşıyoruz. Karabağ’daki işgal benim Azeri kardeşlerimin yüreğini ne kadar dağlıyorsa, her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının yüreğini de o kadar dağlıyor. Terör saldırıları ile şehit olan her bir gencimizin acısı bizim yüreğimize ateş saldığı kadar Azeri kardeşlerimin yüreğine de aynı ateşi düşürüyor. İki devlet tek millet olduğumuz kadar aynı zamanda tek yüreğiz. İşte onun için Karabağ’da işgal sona erene kadar Azerbaycan’la omuz omuza mücadele vermeye devam edeceğiz."

TERÖR İNSANLIĞIN ORTAK VİCDANINI DA VURUYOR

Başbakan Erdoğan, terör konusunda Azerbaycan’ın desteğine de teşekkür etti. Terörün aynı zamanda insanlığın ortak vicdanını da vurduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Terör bu bölgede, barışın, kardeşliğin, huzur ve dayanışmasını da hedef alıyor. Bölgedeki ve dünyadaki her ülkeyi teröre karşı çok net tavır almaya insanlığın ortak sorunu terörle ortak mücadeleye davet ediyoruz. Teröre müsamaha gösteren her ülke göz yumduğu terörün bir gün gelip kendisini de hedef alacağını görmeli ve anlamalıdır" dedi.

EL ELE, OMUZ OMUZA, KALP KALBE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bölge güvenliği için de şunları söyledi,

"Azerbaycan’a ve Türkiye el ele veriyor kardeşlik içinde çok büyük ortak yatırımlar gerçekleştiriyor. 10 bin kişi burada inşaat aşamasında iş sahibi olacak. Rafineri açıldığında bin kişi evine ekmek götürecek. Aliyev kardeşimle aramızdaki bu dayanışmayı tüm örnek olarak göstereceğiz. El ele omuz omuza en önemlisi de kalp kalbe bu bölgede istikrar ve refahı tesis edeceğiz. Bu arada bildiğiniz gibi Azerbaycan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeliğine seçildi. Buradan kendilerini tebrik ediyorum kutluyorum hayırlı olsun. Kısa bir süre önce BM Güvenlik Konseyi’ne üyeydik. Şimdi kardeş Azerbaycan bu süreci inşallah iki yıl devam ettirecek. Birlikte çok başarılı çalışmalar yaptık, bu sonuca ulaşıldı. Kendilerini kutluyorum başarılarının artarak devamını diliyorum."

DÜNYA HARİTASINDA TÜRKİYE GİBİ BÜYÜK BİR GÜÇ VARDIR

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de iki ülke arasında dostluk ve kardeşliğe vurgu yaparak sözlerine deprem nedeniyle Türk halkına başsağlığı dilekleriyle başladı. Her zaman olduğu gibi bugün de de Azerbaycan’ın Türkiye’nin yanında olduğunu söyleyen Aliyev şöyle konuştu,

"Biz yahşi günlerde de daima birlikteyiz. Çünkü biz bir millete mensubuz. Bugün Azerbaycan kuruluşunun 20 yılını doldururken yanında Türkiye’yi görüyor. Türkiye’den başka ikinci bir ülke yoktur ki birbirine bu kadar bağlı ve yakın olsunlar. Biz tarihi adalete sahibiz. Geçmişimize ecdadlarımızın vasiyetlerine sahip çıkıyoruz. Türkiye ve Azerbaycan tüm meselelerde beraberiz. Bugünkü merasim temel koyma bizim birliğimizi gösterir. Birlikte biz çok işleri görmüştük ve göreceğiz. Gücümüz birliğimizdedir. Türkiye ve Azerbaycan aynı zamanda bizim birliğimiz ve emektaşlığımız tüm Türk dünyası için vacibdir. Türkiye ve Azerbaycan bütün Türk dünyasının birleşmesi için umarım çalışmalarımız netice verir. Temel koyma merasimi önemlidir. Ancak dost kardeş ülkeye bu kadar yatırımlar koyulabilir. Petkim’den burada gelecekte yaratılacak yeni müessese hem Türk hem Azerbaycan halkına hürmet gösterecek. Bugün yeni vahanın başlangıcındayız. Güçlü siyasi irade olduğu zaman ülkelerin arasında samimi münasebetler olursa tüm meseleler halledilir. Dünya çapında büyük şeyler icra ediyoruz. Azerbaycan’ın en çetin anlarında gardaş Türkiye bize destek verdi. 20 yıldan sonra Azerbaycan öz desteğini Türkiye’ye vermeye hazırdır. Bu bizim gardaşlık borcumuzdur. Türkiye bizim doğma vatanımızdır. Ve iki gün önce zelzele Türk halkını nasıl sarstıysa bizim halkımızı da öyle sarstı. Çalışıyoruz elimizi uzatmak için. Bizim yüreğimizden gelen bir duygudur elimizi uzatmak. Tüm hoş günlerde de birbirimizin yanındayız. Dünya haritasında Türkiye gibi büyük bir güç vardır. Bu bizi çok sevindiriyor. Bu bizim gücümüzü artırıyor. Ben Türkiye’yi yürekten sevinen biri olarak buna çok seviniyorum. Türkiye büyük şerefli yol geçmiştir. Dünya mirasında güç merkezine çevirmiştir."

MİLLETVEKİLLERİYLE UYDU BAĞLANTISI

Açılışlar uydu bağlantısı ile gerçekleştirildi. AYPE-T Fabrikası’nda Ak Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık’a bağlanıldı. Ak Parti İzmir Milletvekilli Aydın Şengül de Heydar Aliyev Okulu’nun temelinin atıldığı yerden uydu ile tören alanına bağlanarak okul hakkında bilgi verdi.

Star Rafineri’nin temeli ilginç bir törenle atıldı. Devlet büyüklerinin gelecek kuşaklar için yazdığı mektuplar temele kondu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan günün anlam ve önemini belirten cümlelerini anı defterine yazdı. Daha sonra her iki lider, bir Azerbaycan geleneğini yerine getirdi ve ’geleceğe yazılan mektubu’ imzaladılar. Mektuplar bir sepete kondu ve halat yardımıyla sarkıtarak temelin dibine gömüldü.

BAŞBAKAN’A SIKI KORUMA

Başbakan ve Cumhurbaşkanı Aliyev, teröre karşı korumanın yanında kimyasal etki ve radyasyona karşı da korundu. Adana Sivil Savunma Birliği’ne bağlı 13 kişilik ekip salonun içinde ve dışında sanayi gazı ve radyasyon ölçümü yaptı. Aynı zamanda Türkiye’de tek olar KBRN (Kimyasal biyolojik radyasyon ve nükleer saldırılara karşı hem sığınak hem de ölçüm yapan seyyar istasyon) Başbakan’ı taşıyan otobüse tören alanına gelene kadar eşlik etti. Törene yaklaşık bin kişi katıldı. Tören katılımcılarının adları bilgisayara girilerek tek tek kontrol edildi. Katılımcılar iki X-Ray cihazından geçti ayrıca elle arandı.

 

SOCAR & TURCAS EGE RAFİNERİSİ’NDEN (STAR) SATIR BAŞLARI

·         Yıllık 10 milyon ton petrol işleme kapasitesine sahip olacak STAR Rafinerisi, dünyanın en ileri rafineri teknolojisine ve çevre standartlarına sahip olacak.

·         Yaklaşık 5 milyar dolar yatırım bedeline sahip STAR Rafinerisi’nin inşa aşamasında, yan sanayi ile birlikte 10 bin kişiye istihdam sağlanacak. Rafineri devreye alındıktan sonra 1000 kişi kalıcı olarak istihdam edilecek.

·         Tek bir petrol türüne bağımlı kalmadan; Ural, Azeri, İran ve Kerkük petrollerini işleyebilecek esnek üretim proseslerine sahip olacak.

·         STAR Rafinerisi’nde üretilecek yıllık 1 milyon 660 bin ton Nafta, Petkim’in temel hammaddesi olarak kullanılacak. Nafta tedariğini bugün yüzde 80’in üzerinde ithalat ile karşılayan Petkim’in dışa bağımlılığı rafinerinin devreye girmesi ile birlikte sıfır noktasına inecek.   STAR Rafinerisi’nde Nafta’nın yanında; 5 milyon 950 bin ton ultra düşük kükürtlü motorin, 500 bin ton jet yakıtı, 500 bin ton Reformat, 630 bin ton petrokok, 240 bin ton otogaz, 415 bin ton karışık ksilen, 75 bin ton Olefinik LPG, 145 bin ton kükürt üretimi yapılacak.  

 

HEYDAR ALİYEV MESLEK LİSESİ’NDEN SATIR BAŞLARI

·         Aliağa ilçe merkezinde Çağdaş Azerbaycan’ın Kurucusu Heydar Aliyev’in adını taşıyacak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, 2012-2013 eğitim yılında hizmete girecek.

·         “İş İçinde Eğitim, Eğitim İçinde İş” prensibi ile eğitim verecek Heydar Aliyev Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, 22 dönüm araziye kurulacak. 24 derslik, 10 dairelik lojman ve spor salonu ile birlikte toplamda 720 öğrenciye eğitim imkânı sunacak.

·         Okuldan mezun olacak gençler Petkim’in, SOCAR & Turcas Grubu bünyesindeki diğer şirketlerin ve bölgedeki sanayi kuruluşlarının gereksinim duyduğu nitelikli ara işgücünü karşılamada çok önemli bir işlev yüklenecek.

 

AYPE-T FABRİKASI’NDAN SATIR BAŞLARI  

·         Dünyada yaygın olarak kullanılan plastik sanayinin en önemli hammaddelerinden biri olan Alçak Yoğunluk Polietilen (AYPE) ürünü, petrokimya sanayisinin ana itici motor gücü konumunda.

 

·         Dünya termoplastik üretiminin %60‘ını oluşturan AYPE üretiminin yapıldığı 160.000 ton/yıl kapasiteli AYPE-T Fabrikası’nda çeşitli sektörlerin ihtiyacına yönelik 11 farklı AYPE türü üretiliyor.

 

·         AYPE ürünü ağır hizmet torbaları, inşaat endüstri ve tarım uygulaması için filmler, muhtelif borular, telefon ve güç kabloları, yüksek frekans ve sinyal kabloları, deterjan şişeleri, büyük hacimli kaplar ve kimyasal taşıma kapları, genel maksatlı ambalaj ve ürün teşhir paketlemeleri için film, şişe ve kavanoz kapakları, küçük parça ve oyuncak imali vb. olmak üzere günlük yaşamın her aşamasında geniş bir kullanım yelpazesi ile yaşamı kolaylaştırıyor.

 

·         PETKİM geniş kullanım alanı olan AYPE ürününde Türkiye ihtiyacının neredeyse tamamını, Avrupa talebinin %8’ini, Dünya talebinin %2’sini karşılıyor. .

23 Ekim 2011 Pazar

Mahalli İdare Sözleşmelilerinin kadro beklentisi sürüyor


Mahalli İdare Sözleşmelilerinin kadro beklentisi sürüyor

Belediye ve Özel idarelerde sözleşmeli çalışanlar, bayram öncesi Başbakan Erdoğan’dan kadro sözünü yerine getirmesini bekliyor.

Türkiye Yerel Yönetimler Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk-Yerel Hizmet-Sen) Genel Sekreteri Bahri Kapusuzoğlu; “Sayın Başbakan sözleşmeli personellerimize seçimlerden önce verdiği kadro sözünü yerine getirmelidir”

Yerel Yönetim Çalışanları hükümetten Duyarlılık Bekliyor!

Hükümetin 4 Haziran’da çıkardığı 632 sayılı KHK dışında kalan ve kadroya alınmayan Belediye, Özel İdare ve Birliklerden oluşan Mahalli İdarelerdeki sözleşmeli personel bayram öncesi; Başbakan Erdoğan’dan gelecek müjdeli haberi bekliyor.


ANKARA- (24.10.2011)-  4 Haziran 2011’de yayınlanan Kanun hükmündeki kararname (KHK) ile kamuda çalışan sözleşmelilerin 200 bine yakını kadroya geçirilmesine rağmen, KHK kapsamı dışında bırakılan Belediye ve il Özel İdarelerinde 5393 Sayılı belediye kanununa tabi, özlük hakları bakımından ise yine aynı Kanun gereği 4b Sözleşmeli Statüsünde çalışan 16 bin 500 kişi yaklaşan bayram öncesi Hükümetten yeni bir kararname ile kadro bekliyor.

Hükümet, Seçim sonrası Çaykur Geçici işçilerini 399 sayılı daimi sözleşmeli pozisyonuna, Fahri imamları ise  657 sayılı Devlet memurluğunun 4/a maddesine göre kadrolu  yapmıştı. Bu günlerde Ebe ve hemşirelerin de devam eden KHK’e yetkisi ile 4/b li yapılacağı belirtiliyor. 4 Haziranda şartsız olarak kadrolu atanan 205 bin çalışanın çoğu ile aynı koşullarda istihdam edilen Mahalli İdareler Sözleşmelilerinin bekleyişi sürüyor 

YEREL YÖNETİMLERDE ÇALIŞAN SÖZLEŞMELİLER 4/B KAPSAMINDA
Mahalli İdarelerde çalışan yaklaşık 16 bin 500 sözleşmelinin 4 haziran’dan bu yana süren beklentisinde sona yaklaşıldı. Sözleşmeliler, yaklaşan bayram öncesinde hükümetten yeni bir KHK bekliyor.  
Türkiye Yerel Yönetimler Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk-Yerel Hizmet-Sen) Genel Sekreteri Bahri Kapusuzoğlu yaptığı açıklamada “Yerel Yönetimlerde Çalışan Sözleşmeli Personel 4/B Kapsamındadır. Sayın Başbakan sözleşmeli personellerimize seçimlerden önce verdiği kadro sözünü yerine getirmelidir” dedi.

BAŞBAKAN SÖZ VERDİ; BELEDİYE SÖZLEŞMELİLERİ KADRO BEKLİYOR
Türkiye Kamusen’e bağlı Türk-Yerel Hizmet-Sen’in Genel Sekreteri Bahri Kapusuzoğlu yaptığı açıklamada, “Sayın Başbakan 12 Haziran seçimleri öncesinde, bir sendikanın genel kurulunda kürsüden ‘Kamuda ne kadar sözleşmeli varsa kadroya alacağız’ demişti. Ancak; kabine üyeleri tarafından çelişkili ifadeler kullanılmış, hatta o günün Hükümet Sözcüsü Sayın Cemil Çiçek “Sözleşmeli Personelin Kadroya geçebilmesi için yasal düzenleme gerekli” demişti. 12 Haziran Genel Seçimleri öncesinde Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kamuda ne kadar sözleşmeli varsa kadroya alacağız" sözüyle umutlu bir bekleyişe giren Sözleşmeli Personeller Sayın Başbakan ve Sayın Bakanların “konunun yasal düzenleme gerektirdiğini, bunun da Türkiye Büyük Millet Meclisin açılmasıyla birlikte yapılacağını” açıklamaları üzerine yeni bir bekleyişe girmişken son anda 4 Haziran’da yayınlanan 632 Sayılı KHK'de Belediye ve İl Özel idaresinde çalışan Sözleşmeli Personeller, kapsam dışında bırakıldıklarını görünce büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.” Dedi.

FAHRİ İMAMLAR KADRO ALDI, BELEDİYE SÖZLEŞMELİLERİ UNUTULDU
Mahalli İdarelerde çalışan sözleşmeliler, yaklaşan bayram öncesi Ebe ve hemşirelere de kadro verileceği duyumları üzerine hükümetten sorunlarının çözümü için yardım istiyor
Türk-Yerel Hizmet-Sen Genel Sekreteri Bahri Kapusuzoğlu, “Meclis’in yeni dönem çalışmalarına başlamasına rağmen Belediye ve il Özel İdarelerinde 4b Sözleşmeli Statüsünde çalışanların kadroya alınmasıyla ilgili bir gelişme olmadı. Son 5 yıl içerisinde 12 ay görev yapmış olan Fahri İmamlar ise kadroya geçirildi. Bu durum, yasayı bekleyen yaklaşık 16 bin 500 kişiyi tedirgin etmeye devam etmektedir. Yaşananlar, ‘Yerel Yönetimlerdeki Sözleşmeli personeller gözden mi çıkartılmıştır?’ Sorusunu akla getirmektedir.” Dedi. 

YARGI KARARI İLE DEĞİL; YASAL DÜZENLEMEYLE ÇÖZÜLMELİ
“yetkililerden gelecek küçük bir açıklama bile Yerel Yönetim çalışanlarının yüreklerine su serpecektir.” Diye konuşan Türk-Yerel Hizmet-Sen Genel Sekreteri Bahri Kapusuzoğlu, “Türk Yerel Hizmet Sendikası Türkiye’nin değişik ilerinden olarak İdare Mahkemeler nezdinde Anayasa Mahkemesine taşınması talepli olarak yaklaşık yetmişbeş dava açmıştır. Bu süreç devam ederken gönlümüz bu aksaklığın yargı kararı ile değil yasal düzenleme ile olması şeklindedir. Belediye, İl Özel İdareleri ve Birliklerden oluşan Yerel Yönetimlerdeki sözleşmeli personelimiz bayram öncesi Sayın Başbakandan gelecek müjdeli haberi bekliyor. Dedi. 


22 Ekim 2011 Cumartesi

YENİVİZYON GAZETESİ

YENİVİZYON GAZETESİ
 

DAVET- Teröre Lanet Mitingi için saat 12.30'da İGC önünde buluşuyoruz

DAVET- Teröre Lanet Mitingi için saat 12.30'da İGC önünde buluşuyoruz

 
- Mitinge katılacak meslektaşlarımızın yarın (23 Ekim Pazar) saat 12.30'da İzmir Gazeteciler Cemiyeti (Alsancak 1. Kordon) önünde toplanması önemle rica olunur.
 
- Miting'e Türk Bayrağı ile katılınacaktır.
 


 
 

DAVET- Teröre Lanet Mitingi için saat 12.30'da İGC önünde buluşuyoruz

DAVET- Teröre Lanet Mitingi için saat 12.30'da İGC önünde buluşuyoruz

 
- Mitinge katılacak meslektaşlarımızın yarın (23 Ekim Pazar) saat 12.30'da İzmir Gazeteciler Cemiyeti (Alsancak 1. Kordon) önünde toplanması önemle rica olunur.
 
- Miting'e Türk Bayrağı ile katılınacaktır.
 


 
 

HELVACILI KADINLAR ARTIK BİLİNÇLİ SPOR YAPIYOR

ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN HELVACILI KADINLARA BİLİNÇLİ SPOR EĞİTİMİ

HELVACI ÇOK AMAÇLI SPOR SALONU KAPILARINI SPOR YAPMAK İSTEYEN KADINLARA AÇTI.

ALİAĞA/İZMİR (22.10.2011)- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yaklaşık 2,5 yıl önce hizmete açılan Helvacı Çok Amaçlı Spor Salonu, Aliağa belediyesi spor faaliyetleriyle kapılarını Helvacılı kadınlara açtı. Helvacılı kadınlar Aliağa Belediyesi tarafından ücretsiz olarak düzenlenen spor eğitimi programları sayesinde bilinçli spor yapma imkânına kavuştu. Beden Eğitimi Öğretmeni Gözde Demir tarafından hafta içi 3 gün 2 kez uygulamalı olarak aletli aletsiz uygulamalı spor eğitimine Helvacılı kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.  

HAFTANIN 3 GÜNÜ; AEROBİK, PLATES, JOGO, KONDİSYON
Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 10.30–11.30 ve 12.00–13.00 saatleri arasında spor eğitimi verdiklerini ve yaklaşık 80 kadının düzenli spor yapmaya geldiğini belirten Beden Eğitimi Öğretmeni Gözde Demir sağlıklı spor yapmak isteyen tüm kadınları beklediklerini belirtti. Demir; “Helvacı’da ilk defa böylesi bir eğitim veriliyor. Katılımcılara doğru ve bilinçli spor yapmayı öğretiyoruz. Her bireye uygun teknik ve metotları göstererek bilinçli spor yapmasını sağlıyoruz. Aerobik, Pilates, joga yapıyoruz. Ayrıca aletli aletsiz kondisyon çalışması yapıyoruz. Bilinçli spor yapmak isteyen tüm kadınlarımızı bekliyoruz.” dedi. Demir, müracaatların Helvacı Kapalı spor Salonu’na yapılabileceğini belirtti.        

BAŞKAN OĞUZ; “GÖSTERİLEN İLGİDEN ÇOK MEMNUNUZ”
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Aliağa’da çağdaş ve sosyal belediyecilik hizmetleriyle yurttaşlara sağlıklı ve modern bir kent sunduklarını ifade ederek, bu kapsamda spor etkinliklerine de önem verdiklerini dile getirdi. Başkan Oğuz, “Sağlıklı yaşam için sporun önemine inanıyorum. Helvacı’da yaşayan hanımların bilinçli spor yapmaları için öğretmen eşliğinde ücretsiz spor programları başlattık. Bu spor etkinliğine Hanımlarımız büyük bir ilgi gösterdi. Aliağa’nın her noktasında vatandaşlarımıza hizmetler sunuyoruz. Spor Eğitimleri, Büyükşehir Belediyemiz tarafından yaptırılan kapalı spor salonunda, Aliağa Belediyesi spor eğitmenleri tarafından veriliyor.” Dedi. 

Başkan Oğuz, “Bu projemizle Helvacı’da yaşayan kadınlarımızın bilinçli spor yapmalarına öncülük yaptık. Beklediğimizden çok ilgi gördük. Gösterilen ilgiden fazlasıyla memnunuz.”  dedi. Başkan Oğuz kent merkezinde de ENKA Spor Tesisleri’nde bulunan Aliağa Belediyesi Aerobik Salonu’nda kadınlara yönelik spor eğitiminin devam ettiğini sözlerine ekledi. 

HELVACI ÇOK AMAÇLI SPOR SALONU; “AKILLI SALON”
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir’in küçük yerleşim yerlerine yapılan 21 adet çok amaçlı spor salonundan biri de Helvacı’da bulunuyor. Teleskopik tribünlü salonlarda sportif aktiviteler, sosyal faaliyetler, kültür sanat aktiviteleri ve çeşitli törenler düzenlenebiliyor. "Akıllı salon" olarak tanımlanan prefabrik yapıdan oluşan salonda açılıp kapanabilen tribünler sayesinde sahne ve spor salonu iç içe bulunuyor. Prefabrik yapıdan oluşan salon, 1345 metrekarelik kapalı alana sahip. Spor salonunda açılıp kapanabilen 168 kişilik teleskopik tribün bulunuyor. Spor salonunun diğer bölümünde ise 170 metrekarelik sahne yer alıyor. Yapının diğer bölümünde ise duş odası, antrenör odası, bay ve bayan sporcu soyunma odaları, idari birim, bay-bayan tuvaletler, 60 metrekarelik hem antrenman hem beceri kursu için kullanılabilecek geniş bir salon, sahneye yakın olan bölümünde ise mutfak yer alıyor.

21 Ekim 2011 Cuma

TÜRK SANAYİSİ İÇİN TARİHİ GÜN 25 EKİM 2011

·         TÜRK SANAYİSİ İÇİN TARİHİ GÜN 25 EKİM 2011 OLACAK

·         STAR RAFİNERİSİ’NİN TEMEL ATMA TÖRENİNE BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE AZERBAYCAN CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANI İLHAM ALİYEV KATILACAK.

·         SOCAR & TURCAS GRUP ŞİRKETLERİ BAŞKANI (CEO)  VE PETKİM YÖNETİM KURULU ÜYESİ KENAN YAVUZ:  HEYECANLI VE GURULUYUZ, ÇÜNKÜ TÜRK SANAYİSİNİN GELECEĞİNİ İNŞA EDİYORUZ.

·         EBSO BAŞKANI ENDER YORGANCILAR:  BAKÜ’DEN İZMİR’E UZANAN KARDEŞLİK BİLİNCİMİZ PETKİM YARIMADASINDA İNŞA EDİLECEK BU MUHTEŞEM YATIRIM İLE YENİ BİR İVME KAZANACAK.

Türkiye’nin  “tek noktaya yapılacak en büyük özel sektör yatırımı” olmaya hazırlanan STAR Rafinerisi’nin temeli 25 Ekim Salı günü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in de katılacağı muhteşem bir törenle atılacak.

SOCAR & Turcas Grup Şirketleri Başkanı (CEO)  ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, temel atma töreni öncesinde Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile İzmir Hilton Oteli’nde ortak bir basın toplantısı düzenledi. Yapılacak yatırımın başta İzmir ekonomisi olmak üzere Türkiye’nin gurur abidesi olacağını belirten Yavuz, “STAR Rafinerimizin temelinin atılacağı 25 Ekim 2011, Türk sanayisi için tarihi bir gün olacak. Yıllardır hayalini kurup gerçekleştirmek için gece gündüz çalışmanın sonunda bu noktaya geldik. Çocuklarımıza bırakacağımız en önemli miras bu rafineri olacak. Bu törende ayrıca iki ülke arasındaki eğitim köprülerinin üçüncü olan, Aliağa’da inşa edilecek Heydar Aliyev Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin temelini atacak, AYPE-T Fabrikamızın da açılışını yapacağız” dedi.

 

// İNŞA AŞAMASINDA 10 BİN

KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

 

Petkim’i 2008 yılı mayıs ayında satın alan SOCAR & Turcas Grubu’nun, Petkim Yarımadası’nda Rafineri-Petrokimya-Enerji-Lojistik Entegrasyonunu gerçekleştirmek üzere çalışmalara başladığını anımsatan Kenan Yavuz, Grubun 2023 yılına ilişkin vizyonunu şöyle açıkladı:

“Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılına kadar Petkim yarımadasını hammadde güvenilirliği sağlayacak rafineriye sahip, 6 milyon ton petrokimyasal üretebilen, en az 1 milyon TEU kapasiteli konteyner terminali ve entegre liman ve lojistik alana sahip, yarımadanın enerji ihtiyacının fazlasını üretebilen, yerli-yabancı yatırımcıların yer aldığı kümelenme modelini hayata geçirmiş, Avrupa’nın en önemli üretim merkezlerinden biri haline dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bu vizyonumuz çerçevesinde yapacağımız yatırımların en büyüğü 5 milyar dolar yatırım bedeli ile STAR Rafinerisidir. 10 Milyon ton kapasiteli rafinerimiz ülkemizin tek noktaya yapılacak en büyük özel sektör yatırımı olup, son yıllarda gerçekleştirilen en büyük yerlileştirme projesidir. 2015 yılında devreye alınması planlanan STAR Rafinerisi, Grubumuzun Petkim Yarımadası üzerindeki “Value-Site” projesinin temel basamağı olup, istihdam yaratarak ve rekabet gücünü artırarak bölge ve ülke ekonomisine önemli derecede katkı sağlayacaktır. Rafineri, bölgemize çok önemli bir istihdam kaynağı da olacak. İnşa aşamasında yan sanayimiz ile birlikte yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlanacak. Rafineri devreye alındığında ise yaklaşık 1000 kişiye kalıcı istihdam sağlamayı hedefliyoruz”

 

// “BİR MİLLET İKİ DEVLET” ALGISI

EKONOMİK AKIL İLE DONANIYOR

Petkim’in özelleştirilmesinin, “Bir Millet İki Devlet” algısına dayanan Türk-Azeri kardeşliğini ekonomik akıl ile donatarak, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri daha da güçlendirdiğine dikkat çeken Kenan Yavuz, bu ortaklık ile hammadde kaynağı ile pazarı birleştiren muhteşem bir sinerjinin oluştuğunu sözlerine ekledi. Petkim Yarımadası’nda ham petrol ile başlayan ve nihai ürünle biten katma değer zincirini hayata geçirmeye kararlı olduklarına işaret eden Yavuz, “Zorlu rekabetin yarattığı tehditleri fırsata çevirme düşüncesinden hareketle, düşük maliyetli hammadde ve enerji avantajına sahip diğer ülke firmalarıyla da stratejik işbirliği kapsamında ortak üretim yapmayı ve böylece rekabet gücünü artırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.  Rafineri yatırımının dışında Enerji, Lojistik ve Petrokimya alanlarında da çok sayıda yürüyen projelerin olduğunu ilave eden Yavuz “Şu anda fiilen yürüttüğümüz projelerin yatırım tutarları 6 Milyar Dolara ulaştı. 2023 yılına kadar 10 Milyar Dolar yatırım yaparak Petkim Yarımadasının cirosunu 20 Milyar Dolar’a, ihracatımızı 5 Milyar Dolar’a çıkaracağız.  Bugünlere gelmemizde desteklerini esirgemeyen Sayın Başbakan’ımıza, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’e, Bakanlarımıza, EPDK Başkanı Sayın Hasan Köktaş’a, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’na, Aliağa, İzmir ve Ankara bürokrasisine şükranlarımızı sunarız.” dedi.

 

// BAŞKAN YORGANCILAR’DAN

“YERLİ ÜRETİM” VURGUSU

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar da, kümelenme mantığı ile maliyetlerin minimuma indirilebileceğini her platformda dile getirdiklerini belirterek, “Böylelikle yurtiçinde ihtiyaç duyulan ürünlerin üretimi ile yerli ürünlerin kullanımı yaygınlaştırılabilecek. Cari açık yerli üretimle düşürülebilir. Bu gerçeği Petkim kendi özelinde gösteriyor. Türkiye’nin en önemli şirketlerinin başında gelen Petkim’in yeni sahiplerinin, bölgemizde bugüne kadar yaptığı yatırımlara ilave olarak gerçekleştireceği 5 milyar dolarlık rafineri yatırımından büyük memnuniyet duymaktayız.” dedi.

Rafineride LPG ve Nafta üretiminin Petkim için; dizel ve jet yakıt üretiminin ise yurt içi piyasalar için hizmete sunulacak olmasını çok önemsediklerini kaydeden Yorgancılar, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Diğer bir önemsediğimiz nokta da, 5 yıllık süreçte 10 bin kişinin ve sonrasında da kadrolu yaklaşık 1.000 kişinin istihdam edilecek olmasıdır. Petkim bugün Türkiye’nin en başarılı özelleştirme örneklerinden biridir. Türk-Azeri dostluğunun sanayide güç birliğine dönüşmesinden son derece mutluluk duymaktayım. Yapılan her yatırımı geleceğe dair bir umut olarak görüyorum. 2023’e dair çok önemli hedefleri olan ülkemizin en önemli konularının başında gelen cari açığı azaltacak, yerlileştirmeye katkı sağlayacak, rekabet gücünü artıracak, taşıma ve lojistik maliyetleri indirecek, istihdamı artıracak bir yatırımın bugünümüze, yarınlarımıza katkılarını şimdiden öngörebiliyoruz. Bu anlamda bölgemizde benzeri örneklerin çoğalmasını EBSO Başkanı olarak gönülden diliyor; en üst kademesinden işçisine kadar Petkim’e emek verenlere teşekkürlerimizi sunuyorum.”

Basın toplantısına EBSO Başkanı Ender Yorgancılar’ın yanında, Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

 

 

 

SOCAR & TURCAS EGE RAFİNERİSİ’NDEN (STAR) SATIR BAŞLARI

 

·         Yıllık 10 milyon ton petrol işleme kapasitesine sahip olacak STAR Rafinerisi, dünyanın en ileri rafineri teknolojisine ve çevre standartlarına sahip olacak.

·         Yaklaşık 5 milyar dolar yatırım bedeline sahip STAR Rafinerisi’nin inşa aşamasında, yan sanayi ile birlikte 10 bin kişiye istihdam sağlanacak. Rafineri devreye alındıktan sonra 1000 kişi kalıcı olarak istihdam edilecek.

·         Tek bir petrol türüne bağımlı kalmadan; Ural, Azeri, İran ve Kerkük petrollerini işleyebilecek esnek üretim proseslerine sahip olacak.

·         STAR Rafinerisi’nde üretilecek yıllık 1 milyon 660 bin ton Nafta, Petkim’in temel hammaddesi olarak kullanılacak. Nafta tedariğini bugün yüzde 80’in üzerinde ithalat ile karşılayan Petkim’in dışa bağımlılığı rafinerinin devreye girmesi ile birlikte sıfır noktasına inecek.

·         STAR Rafinerisi’nde Nafta’nın yanında; 5 milyon 950 bin ton ultra düşük kükürtlü motorin, 500 bin ton jet yakıtı, 500 bin ton Reformat, 630 bin ton petrokok, 240 bin ton otogaz, 415 bin ton karışık ksilen, 75 bin ton Olefinik LPG, 145 bin ton kükürt üretimi yapılacak.

 

 

HEYDAR ALİYEV MESLEK LİSESİ’NDEN SATIR BAŞLARI

 

·         Aliağa ilçe merkezinde Çağdaş Azerbaycan’ın Kurucusu Heydar Aliyev’in adını taşıyacak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, 2012-2013 eğitim yılında hizmete girecek.

·         İş İçinde Eğitim, Eğitim İçinde İş” prensibi ile eğitim verecek Heydar Aliyev Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, 22 dönüm araziye kurulacak. 24 derslik, 10 dairelik lojman ve spor salonu ile birlikte toplamda 720 öğrenciye eğitim imkânı sunacak.

·         Okuldan mezun olacak gençler Petkim’in, SOCAR & Turcas Grubu bünyesindeki diğer şirketlerin ve bölgedeki sanayi kuruluşlarının gereksinim duyduğu nitelikli ara işgücünü karşılamada çok önemli bir işlev yüklenecek.

 

AYPE-T FABRİKASI’NDAN SATIR BAŞLARI   

 

·         Dünyada yaygın olarak kullanılan plastik sanayinin en önemli hammaddelerinden biri olan Alçak Yoğunluk Polietilen (AYPE) ürünü, petrokimya sanayisinin ana itici motor gücü konumunda.

·         Dünya termoplastik üretiminin %60‘ını oluşturan AYPE üretiminin yapıldığı 160.000 ton/yıl kapasiteli AYPE-T Fabrikası’nda çeşitli sektörlerin ihtiyacına yönelik 11 farklı AYPE türü üretiliyor.

·         AYPE ürünü ağır hizmet torbaları, inşaat endüstri ve tarım uygulaması için filmler, muhtelif borular, telefon ve güç kabloları, yüksek frekans ve sinyal kabloları, deterjan şişeleri, büyük hacimli kaplar ve kimyasal taşıma kapları, genel maksatlı ambalaj ve ürün teşhir paketlemeleri için film, şişe ve kavanoz kapakları, küçük parça ve oyuncak imali vb. olmak üzere günlük yaşamın her aşamasında geniş bir kullanım yelpazesi ile yaşamı kolaylaştırıyor.

·         PETKİM geniş kullanım alanı olan AYPE ürününde Türkiye ihtiyacının neredeyse tamamını, Avrupa talebinin %8’ini, Dünya talebinin %2’sini karşılıyor. .

 

İLETİŞİM:

Basın ve Halkla İlişkiler Birimi:

TEL: 0232 616 32 40 / Dahili: 2476 – 4573 – 2207

GSM: 0555 969 14 36 – 0555 969 14 43 – 0555 969 14 84

e-posta:  petkim.basin@petkim.com.tr

                    saksuyek@petkim.com.tr