28 Ekim 2011 Cuma

MİNİKLERDEN ALİAĞA'DA BÜYÜK CUMHURİYET COŞKUSU

CUMHURİYETİN YARINLARI ÇOCUKLAR, CUMHURİYETİN 88. YILINI KUTLADI

MİNİKLERDEN ALİAĞA’DA BÜYÜK CUMHURİYET COŞKUSU

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANU TURGUT OĞUZ, “CUMHURİYETİMİZİ ÇAĞDAŞ YARINLARA ÇOCUKLARIMIZ VE GENÇLERİMİZ TAŞIYACAK”

ALİAĞA/İZMİR (28.10.2011)- Aliağa Belediyesi Çocuk Evi’nde eğitim öğretim gören öğrenciler Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı. Cumhuriyet Bayramı için sınıfları süsleyen minikler öğretmenlerinin eşliğinde bayram için hazırladıkları gösteri, şiiri ve şarkıları büyük bir coşku içinde sahnelediler.   
Sınıflarını Türk bayraklarıyla süsleyen heyecanları ve mutlukları gözlerinden okunan minikler Cumhuriyet konulu şiirler ve şarkıları seslendirirken,  kutlamanın finalini 10. yıl Marşıyla yaptılar. Miniklerin Cumhuriyet coşkusuna ortak olan Belediye Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav, Aliağa Belediyesi Sosyal Kültürel İşler Müdürü  Sami Toydemir ve Belediye Özel Kalem Müdürü Özkan Kaçar öğrencilerin performanslarını bol bol alkışladı.

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI TURGUT OĞUZ: “CUMHURİYET; ÇAĞDAŞLIK, EŞİTLİK VE ÖZGÜRLÜKTÜR”
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, bir mesaj yayınlayarak Cumhuriyet’in kuruluşunun 88. Yılını kutladı. 

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü yarınlara çocukların ve gençlerin taşıyacağını belirten Başkan Oğuz, “Büyük Önder Mustafa Kemal ‘Bütün ümidim gençliktedir” diyor. Çocuklarımız, Gençlerimiz; iyi eğitimle, çok çalışarak Çağdaş, laik Cumhuriyetimizin yarınlarına sahip çıkacaktır. Şehitlerimizi toprağa verdiğimiz, felaketlerle yüzlerce insanımızı yitirdiğimiz bu acı günleri biran önce geride bırakarak birlik beraberlik içinde, mutlu ve sağlıklı günleri hep birlikte yaşayacağız” dedi.

Cumhuriyet’in, büyük bir aydınlama hareketi olduğunu belirten Başkan Oğuz, Cumhuriyet; çağdaşlık, eşitlik ve özgürlüktür; Büyük bir Düşünce ve Aydınlanma devrimidir. Büyük bir kararlılık ve inançla kurulmuş olan Cumhuriyetimizin, 88. yılını heyecanla kutluyoruz. Bu coşkulu günümüzde başta; tarihi değiştiren, Çağdaş Cumhuriyet projesinin mimarı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah ve mücadele arkadaşlarını şükranla anıyor; Cumhuriyetin ilelebet yaşaması ve bayrağımızın dalgalanması için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle yad ediyorum” dedi.