9 Ekim 2011 Pazar

Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu Basın Toplantısı Yapıldı

Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu Basın Toplantısı Yapıldı

Aliağa’nın 9-10-11 Ekim’de ev sahipliği yapacağı Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu’nun basın toplantısı Aliağa Belediye Binası Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu’nun basın toplantısı düzenlendi. İzmir’in Aliağa ilçesinin 9-10-11 Ekim tarihlerinde ev sahipliği yapacağı ve Beko Basketbol Ligi takımlarından Aliağa Petkim, Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka ve Türk Telekom’un mücadele edeceği grubun basın toplantısı Aliağa Belediye Binası Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantının başında C Grubu hakkında veren Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Geliştirme Koordinatörü Yusuf Erboy, “Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu maçları için Aliağa’ya hoş geldiniz. Öncelikle Aliağa Petkim’in neden kendi evinde oynayacağı ile ilgili merakı gidermek istiyorum. Bildiğiniz gibi bu sezona kadar Türkiye kupalarında böyle bir sistem yoktu ve kura çekimlerini, takımların gruplara ev sahipliği yapamayacakları şekilde düzenliyorduk. Fakat sezon öncesindeki Lig Kurulu’nda bu konuyu kulüplerimizin onayına sunduk ve sonuç olarak takımların Spor Toto Türkiye Kupası maçlarını kendi evlerinde oynama şansına sahip olmaları kararlaştırıldı. Aliağa Petkim ve Pınar Karşıyaka da de kurayla bu fırsatı yakaladı. Böylece İzmir’in iki güzide kulübü ile Anadolu Efes ve Türk Telekom takımları C Grubu’nda mücadele edecekler” şeklinde konuştu.

Toplantının açılış konuşmasını ise Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz yaptı. Tüm katılımcılara hoş geldiniz diyen Başkan Oğuz, “İlk önce Spor Toto Türkiye Kupası’nın bir ayağını Aliağa’ya verdikleri için Federasyonumuza çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bazı etkinlikleri bize aktarmalarını ayrıca rica ediyorum. Aliağa halkı basketbolu çok seviyor ve takımımızı bütün içtenliğiyle destekliyor. Biz de ligde kalıcı olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Sözü fazla uzatmadan Spor Toto Türkiye Kupas’ında mücadele edecek bütün takımlarımıza başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Aliağa Petkim Spor Kulübü Başkanı Uğur Eren de C Grubu maçlarının Aliağa’da oynanacak olmasından duydukları mutluluğu dile getirirken, “Belediye Başkanımızın da ifade ettiği gibi Spor Toto Türkiye Kupası maçları ilçemiz için son derece önemli. Sonsuz katkılarından ötürü kendisine ve desteği için ana sponsorumuz Petkim’e teşekkür ediyoruz. Çok keyifli üç gün geçireceğiz. Hem takımların, hem de taraftarların bu mutluluğu paylaşacaklarına inanıyorum. Federasyona da teşekkürü bir borç biliyorum. Tüm takımlara başarılar” diye konuştu.

Aliağa Petkim Spor Kulübü Yönetimin Kurulu Üyesi Arkun Ünsal ise, “Burada spor branşları içinde sponsorluğun ne kadar önemli olduğunu ve etkili kullanıldığını görüyorsunuz. Aliağa, federasyonun da katkısıyla Spor Toto Türkiye Kupası’nın C Grubu’na ev sahipliği yapacak. Umuyoruz ki bundan sonra başka organizasyonlar da burada düzenlenecek. Herkese teşekkür ederim” dedi.

Ünsal’ın ardından söz alan Aliağa Genel Menajeri Birtan Saka, Spor Toto Türkiye Kupası’nın en zorlu grubunda yer aldıklarını vurgularken, “Her ne kadar tecrübe ve bütçe olarak bizden yüksekte olan Anadolu Efes ve Türk Telekom’un yanı sıra lige damgasını vurmuş Karşıyaka ile karşılaşacak olsak da kulübümüz adına çok iyi bir turnuva olacak. Bütün takımlara başarılar diyorum ama kendimize biraz daha fazlasını diliyorum. Maçlar çok çekişmeli geçecek. Türkiye Kupası farklı bir konsepttir. Burada her türlü sürprizin olacağını düşünerek, ilk ikiye girmek için mücadelemizi vereceğiz. Karşılaşmaların dostça geçmesini temenni ediyorum” diye konuştu. Saka, İzmir’in bir diğer temsilcisi Pınar Karşıyaka ile aynı grupta yer almaları konusunda, “Aramızda sportmence bir rekabet var. Unutulmamalı ki Ege bölgesinde ve İzmir’de basketbolun bütün çıkışları Karşıyaka kaynaklıdır. Zaten basketbolda her zaman dostça ve dürüstçe rekabetler olur. Bu sefer de hiçbir sorun yaşanacağı kanaatinde değilim. Kardeş kardeş oynarız” ifadelerini kullandı.

Aliağa Petkim oyuncusu Ersin Görkem de C Grubu’ndaki tüm takımların güçlü olduğunu belirterek, “Bizim bir-iki sakatımız var. Barış (Güney) büyük ihtimalle oynamayacak, benim durumum da yarın belli olacak. Hazırlık döneminde katıldığımız turnuvalarda eksiklerimizi gördük ama önemli olan bundan sorası. Kendi evimizdeki maçları iyi oynayıp seyircimizin önünde kazanmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Anadolu Efes Yardımcı Antrenörü Ekrem Memnun, Lacivert-Beyazlıların Spor Toto Türkiye Kupası’na iddialı hazırlandıklarının altını çizerek, “Spor Toto Türkiye Kupası’nı kazanmayı hedefliyoruz. Bunun da ilk ayağı C Grubu… Ciddi rakiplerimiz var. Türkiye kupalarında bütün maçlar sürprize açık oluyor. Dolayısıyla karşılaşmaların çok dikkatli ve ciddi oynanması gerekiyor. Biz de buna göre hazırlandık. Bütün takımlara başarılar diliyoruz” dedi.

Pınar Karşıyaka Genel Menajer Nihat Mala da Aliağa’da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını anlatırken, “Buraya her gelişimizde misafirperverlikle karşılandık. Hiçbir takımın salonuna almadığı kadar çok sayıda rakip takım taraftarını Aliağa kabul etti. Kazandığımızda alkışlayarak gönderdiler. Örnek ev sahiplikleri için tekrar teşekkür ediyoruz. Gerçekten zorlu bir gruptayız. Herkes yoluna güçlenerek devam etti. Açıkçası tam olarak hazır değiliz ve bizim için zor geçecek. Ama ben de bir sürpriz olabileceğini düşünüyorum. Umarım ilk ikiye girmeyi başarırız. Herkese başarılar” açıklamasını yaptı.

C Grubu’nun diğer takımı Türk Telekom adına konuşan Başantrenör Timuçin Meriç ise Aliağa’da kendilerine gösterilen misafirperverlik ve iyi niyet için teşekkür ederek, “Buraya çok zorlu bir hazırlık döneminden sonra geldik. Sekiz-dokuz yeni oyuncumuzla iyi bir süreç geçirdik. Elimizden geldiğince iyi mücadele edip grupta ilk ikiye girmeyi hedefliyoruz. Katılan tüm takımlara başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Meriç, Pınar Karşıyaka ile FIBA EuroChallenge’da da aynı grupta yer aldıklarının hatırlatılması üzerine, “Bu sezon kuralarımız hep zorlu gruplara düştü. EuroChallenge’da G Grubu’na Eurocup’tan Pınar Karşıyaka - Le Mans eşleşmesinin mağlubu gelecekti. Belki de Eurocup elemelrinin en kuvvetli iki takımından biri bizim grubumuzda. Aynı şekilde EuroChallange elemelerinden de en güçlü ekiplerden biri gelecek. Kısacası Avrupa’da zorlu bir gruba düştük ve dolayısıyla bu sezon Pınar Karşıyaka ile en az 5 resmi maçta karşılaşacağız. İki Türk takımı olarak bir üst tura çıkıp yolumuza devam edeceğimizi umuyorum” yorumunda bulundu.

Başkent temsilcisinin tecrübeli oyuncusu Bekir Yarangüme de Spor Toto Türkiye Kupası’nın en zor grubunda yer aldıklarını savunarak, “Hedeflerimizden biri Spor Toto Türkiye Kupası’nda başarılı olabilmek ve bunun için de elemeleri geçmek zorundayız. Sezonun ilk resmi maçlarını oynayacağız. Sporcu arkadaşlarıma sakatlıksız başarılı bir yıl diliyorum” dedi.

TBF Ligler Geliştirme Koordinatörü Yusuf Erboy, toplantının sonunda Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’a ve Aliağa Petkim Spor Kulübü Başkanı Uğur Erden’e organizasyona sağladıkları katkılar ve verdikleri desteklerden ötürü TBF adına birer teşekkür plaketi sundu. Toplantı yapılan toplu fotoğraf çekimiyle noktalandı.