26 Ekim 2011 Çarşamba

ALİAĞA BELEDİYESİ STRATEJİK PLANI YAYINLANDI

ALİAĞA BELEDİYESİ, KENTİN 2011-2015 YILLARINI KAPSAYAN YOL HARİTASINI BELİRLEDİ

 

ALİAĞA- İZMİR (26.10.2011) - Aliağa Belediyesi, Türkiye’nin en büyük Sanayi Ticaret kentlerinden Aliağa’nın büyüme projeksiyonu ve gelişim dinamiklerini belirlemek amacıyla Stratejik Plan hazırladı. Belediye tarafından hazırlanan ve Belediye Meclisi’nde onaylanan Stratejik Plan, Aliağa’nın 2011-2015 dönemi için yol haritası niteliğini taşıyor. Aliağa Belediyesi’nin ilk Stratejik planı niteliğindeki çalışma, kitap olarak basıldı. 280 Sayfalık Plan, Aliağa, İzmir ve Türkiye’deki çeşitli kurum ve kuruluşlar, milletvekilleri ve yatırımcı bakanlıklara gönderilecek.   

 

STK VE KURUMLARIN AKTİF KATILIMIYLA HAZIRLANDI

Aliağa’nın geleceğini biçimlendirecek projeleri bir plan disiplini içinde yürütmek amacıyla hazırlanan “Aliağa Belediyesi 2011-2015 dönemi Stratejik planı”, Sivil toplum örgütleri, Meslek Odaları, Muhtarlar, Kamu Kurum ve Kuruluşlarıyla, Özel Sektör kuruluşları ve yurttaşların aktif katılımıyla şekillendirildi.

 

ALİAĞA BELEDİYESİ’NİN YOL HARİTASI HAZIR

Plan ile Aliağa’nın sağlıklı gelişmesi için yol haritasının belirlendiğini ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, “Aliağa’da; Sosyal belediyecilik, Katılımcılık, Şeffaflık, Vatandaş memnuniyeti, Kaynak kullanımında verimlilik ve kalite, Çalışan memnuniyeti, fırsat eşitliği, Çevreye, kültürel ve tarihi dokuya saygılı olma ilkeleriyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hazırladığımız Stratejik Plan ile 2011-2015 yıllarını kapsayan hizmet döneminde daha iyi hizmet vermek, proje ve yatırımlarımızı belirlemek için ayrıntılı bir yol haritası hazırladık.” Dedi.

 

GEÇMİŞİN TECRÜBELERİ, BUGÜNÜN VERİLERİ

Çağdaş yönetim ve yönetişim anlayışı açısından stratejik planın çok önemli olduğunu belirten Başkan Oğuz, planın, kentteki tüm kurum ve kuruluşlar ile vatandaşların katılımıyla ortaya çıktığını vurguladı. Başkan Oğuz, “2011-2015 Stratejik Planımız, geçmişin tecrübeleri ve bugünün verileri doğrultusunda hazırlanmış bir gelecek öngörüsüdür. Planda; kentleşmeden nüfus artışına kadar ilçemizi, önümüzdeki 5 yılda hangi gelişmelerin beklediğini, buna karşı nasıl bir hazırlıklı olabileceğimizi saptamaya çalıştık. Kentimizin gelişmedeki avantaj ve dezavantajları, tehdit ve fırsatlarını çok yönlü bir değerlendirmeye tabi tuttuk. Ortaya kentin geleceğine yön verebilecek bir çalışma çıktı” dedi.  

 

11 MAHALLEDE ANKETLER YAPILDI

Aliağa Belediyesi tarafından, Stratejik planın hazırlanma sürecinde Aliağa’nın 11 Mahallesinde vatandaşların kente yönelik düşünceleri, belediye hizmetlerinden kaynaklanan memnuniyet düzeylerini, beklentilerinin tespitine yönelik anketler yapıldı. Belediye çalışanlarının kurumsal işleyiş ve yönetimle ilgili düşünceleri alındı. STK’lar ve kurumların katılımıyla SWOT Analiz toplantıları yapıldı. Çalışmalarda kentin güçlü, zayıf yönleri tespit edildi. Kitap olarak basımı tamamlanan Plan, çeşitli kurum ve kuruluşlara da gönderilecek.