4 Kasım 2011 Cuma

ALİAĞA KURBAN BAYRAMINA HAZIR

ALİAĞA BELEDİYESİ, BAYRAM HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

ALİAĞA BELEDİYESİ VE İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, VATANDAŞLARIN BAYRAMI HUZUR İÇİNDE VE SORUNSUZ GEÇİRMESİ İÇİN BAYRAM BOYUNCA KESİNTİSİZ HİZMET VERECEK.

Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların bayramı huzur içinde ve sorunsuz geçirmesi için bayram boyunca kesintisiz hizmet verecek. Vatandaşların rahat huzurlu bir bayram geçirmesi için hazırlıklarını tamamlayan Aliağa Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca yurttaşların belediye otobüslerinden ücretsiz yaralanabileceğini açıkladı. Bayram nedeniyle oluşturulan ve Saat 10.00–12.00–14.00–16.00 saatlerinde gerçekleştirilecek seferler Plajlar, Yeni Mahalle ve Kabristan güzergâhında olacak. Belediye atölyelerinden hareket edecek otobüsler İstiklal Caddesi’ni takip ederek Merkez Cami Durağı’nda belirtilen saatlerde seferlerini yapacak. Otobüs, deniz ve metro seferlerinde Kurban Bayramı için düzenlemeye giden Büyükşehir Belediyesi de Bayram’da toplu taşıma araçlarında yüzde 50 indirim uygulayacak. Yüzde 50 indirimden Aliağa- Menderes hattında sefer yapan İZBAN yolcuları da faydalanabilecek.

ZABITA DENETİMLERİ SIKLAŞTIRACAK
Bayram süresince görevde olacak Zabıta ekipleri de açık bulunan işyerlerini etkin bir şekilde denetleyecek. Aliağa Zabıtası kurban kesim noktalarını bayram boyunca denetleyecek. Kesimlerle ilgili Aliağa Belediyesi Veterinerliği de kesim noktalarında denetim yapacak. Belediye, usulsüz deri toplanmasını önlemek için Türk Hava Kurumu (THK) adına deri toplanmasına yardımcı olacak. Belirlenen yerlerin dışında kurban kesenler, kurbanlık hayvanlara işkence ve eziyet edenler ve derilerini THK’ya ulaştırmak isteyen yurttaşlar 24 saat boyunca konuyla ilgili zabıtanın 6162230 numaralı telefonuna istek ve şikâyette bulunabilecek.

KURBAN KESİM YERLERİ VE KESİM FİYATLARI
Aliağa’da kurban kesim yerleri; İzmir BŞB Aliağa Mezbahanesi, Belediye Tamir Bakım Atölyesi, Belediye Çarşamba Pazarı, Aliağa Belediyesi Helvacı Mezbahanesi, Viking Evleri Meydanı, Petkim İlköğretim Okulu Araç Yıkama Yeri, Petkim Siteler Lokal 3 arkası araç yıkama yeri şeklinde belirlenirken kurban satış yerinde kurban kesilmesine izin verilmeyecek. Ayrıca Aliağa Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun aldığı karar doğrultusunda küçükbaş kurbanlık kesim fiyatı 30 TL, büyükbaş kurbanlık kesim ücreti ise 125 TL olarak belirlendi. Dileyen yurttaşlar İzmir BŞB Aliağa Mezbahanesi’nde görevli kasaplara ilgili fiyatlardan kurbanlıklarını kestirebilecek.

KENTTE BAYRAMLAŞMA
Dini bayramlarda uygulanan yurttaşlarla kamu görevlilerinin bayramlaşma töreni ise 6 Kasım Pazar bayramın 1. günü Saat 14.00–14.30 saatleri arasında Aliağa Belediyesi Kültür Merkezi arkasında bulunan belediye fuaye salonunda gerçekleşecek. Ardından bayramlaşmak isteyen kamu görevlileri ve yurttaşlar sırasıyla; İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı, Cezaevi, Devlet Hastanesi, Şehit aileleri ve gaziler ve Çocuk evlerini ziyaret ederek burada bulunan yurttaşlarla bayramlaşacak. 

BÜYÜKŞEHİR TEDBİRLERİ VE BAYRAM DÜZENLEMELERİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı nedeniyle ulaşım, zabıta, mezarlıklar, su-kanal şikayetleri ve kesim alanlarının düzenlemesi gibi konularda tüm önlemlerini aldı. Bayram tatili süresince hizmet verecek olan Belediye birimleri, vatandaşların sıkıntı yaşamaması için 24 saat çalışacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi (HİM) ile Merkez 1 ekipleri, bayram süresince 24 saat İzmirlilere hizmet verecek. 445 66 55 numaralı telefonla HİM’e ulaşan İzmirliler, Merkez 1 için de 293 12 00 ve 293 13 14 numaralı telefonlara şikayet ve taleplerini iletebilecek. İZSU ekipleri bayram süresince yine 24 saat çalışacak. Vatandaşlar İZSU ile ilgili şikayet ve isteklerini, 445 66 55 ve 185 numaralı telefondan iletebilecekler.

BÜYÜKŞEHİR KAÇAK KESİM İHBAR HATTI
Kaçak kesimlerle ilgili vatandaşlar şikâyetlerini ve ihbarlarını Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na ait, Gündüz Ekipler Amirliği (293 12 58), Gece Ekipler Amirliği (293 11 21), Otogar Zabıta Amirliği (293 11 22) ve Zabıta Trafik Amirliği’ne (293 11 86) bildirebilecekler. Ayrıca yaşanacak olumsuzluklara karşı Büyükşehir Belediyesi Mezbaha Şube Müdürlüğü’nün 293 35 61, 293 35 64 numaralı telefonları aranabilecek.

BAŞKAN OĞUZ’DAN BAYRAM MESAJI
Bu arada Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında “Bayramlar, mutluluğumuzu büyüklerimizle, gençlerimizle, çocuklarımızla, eş, dost ve akrabalarımızla paylaştığımız çok özel günlerdir. Bayramı sevdiklerinizle birlikte geçirmenizi temenni ediyor; tüm halkımıza sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir bayram diliyorum” dedi.