2 Kasım 2011 Çarşamba

ALİAĞA'DA GARNİZON KOMUTANLIĞI YAPAN VE AĞUSTOS AYINDA HAİN SALDIRI SONUCU HAKKÂRİ'DE ŞEHİT DİLEN BİNBAŞI YAVUZ BAŞAYAR'IN İSMİ ÖLÜMSÜZLEŞTİ.

 

ALİAĞA, ŞEHİT BİNBAŞI BAŞAYAR’I BAĞRINA BASTI

 

ALİAĞA BELEDİYE MECLİSİ, ŞEHİT BİNBAŞI YAVUZ BAŞAYAR’IN ADINI CADDEYE VERDİ.

 

ALİAĞA’DA DA GARNİZON KOMUTANLIĞI YAPAN VE AĞUSTOS AYINDA HAİN SALDIRI SONUCU HAKKÂRİ’DE ŞEHİT DİLEN BİNBAŞI YAVUZ BAŞAYAR’IN İSMİ ÖLÜMSÜZLEŞTİ.

 

Aliağa’dan şehidine büyük vefa. Aliağa Belediye Meclisi, 17 Ağustos’ta 8 askeriyle birlikte şehit olan Binbaşı Yavuz Başayar’ın adını kentin en önemli caddelerinden birine verdi. Aliağa Belediyesi’nin vefası, Şehit binbaşının eşi Meltem Başayar’ı duygulandırdı.

 

Aliağa Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Turgut Oğuz’un başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısının önemli gündem maddelerinden biri 2009 yılına dek ilçede Garnizon komutanlığı yapan, 17 Ağustos tarihinde bölücü terör örgütünün saldırısı sonucu Çukurca’dan Hakkâri’ye giderken şehit edilen Binbaşı Yavuz Başayar’ın (37) adının bir caddeye adının verilmesiydi. Geçtiğimiz aylarda yapılan meclis toplantısında imar komisyonuna görüşülen ilgili madde mecliste oybirliği ile kabul edilerek, Aliağa Siteler Mahallesi’nin en büyük arteri Zafer Caddesi’ne “Binbaşı Yavuz Başayar Caddesi” adı verilmesi kararlaştırıldı.

 

ALİAĞA, BİNBAŞI YAVUZ BAŞAYAR’I UNUTMADI

Kentte sevilen bir isim olan Yavuz Başayar şehit düşmeden 32 gün önce Hakkâri’ye tayin olmuştu. Saldırıya uğrayan ilk ekibe yardıma giden Binbaşı Başayar, olay yerine vardığında mayın tuzağına karşı emrindeki askerlere 'Araçtan inmeyin' talimatı vererek 50 askerin hayatını kurtarmış ancak yanındaki 8 askerle birlikte şehit düşmüştü. Cenaze töreni için ilçeden Ankara’ya araç kaldırılmış, ayrıca evli ve 2 çocuk babası Binbaşı Başayar için kentte gıyabında cenaze namazı kılınmıştı.

 

BAŞKAN OĞUZ’DAN MECLİSE TEŞEKKÜR

Meclis’te konuşurken oldukça duygulanan Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; “Tüm meclis üyesi arkadaşlarıma bu konuya hassasiyet gösterdikleri için teşekkür ediyorum. Şehit binbaşımızın ismini en uygun caddeye vermeyi uygun bulduk. Aliağa’nın en büyük caddelerinden birisine ismini vermekten gurur duyuyoruz. Şehit Binbaşımız, Aliağa’ya ve ülkemizi büyük hizmetler verdi. Aliağa halkımız Şehit binbaşımızı bağrında yaşatıyor. Bu ülke için toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de şükranla anıyorum” dedi..

 

BAYAN BAŞAYAR; “ALİAĞA’NIN VEFASINI ÖDEYEMEM”

Şehit Binbaşı Yavuz Başayar’ın çocukları ve eşi Meltem Başayar’ın da bulunduğu mecliste karar sonrası söz alan Bayan Başayar da; “Buraya gelirken caddeyi de gördüm. Şehidimizin adının yaşatılmasından dolayı söyleyecek söz bulamıyorum. Aliağa’nın vefasını hiçbir zaman hiçbir yerde ödeyemem, Belediye Başkanımız Turgut Oğuz ve tüm Meclis üyelerine, Aliağa halkına teşekkür ediyorum. ı” Dedi.

 

ÇOK BAŞARILI VE SEVİLEN BİR ASKERDİ

Mecliste CHP Grubu adına söz alan Haydar Karaman: “Uzun yıllar Aliağa’da çok başarılı çalışmalarda bulundu. Aliağa Belediye Meclisi Üyeleri olarak rahmetli Yavuz Başayar’ın isminin Aliağa’da büyük bir caddeye verilmesi çalışması başlattık ve sonuçlandırdık.” Derken AKP Grubundan Mustafa Özkurt: “Terörle mücadele içinde kendisini kaybettik. İnancımız gereği şehitlik mertebesine ulaşması bizim için bir tesellidir. Meclisimiz ve komisyonumuz Aliağa halkının beklentisini yerine getirmiştir.” Dedi.