29 Mart 2012 Perşembe

DENİZ TİCARET ODASI İZMİR ŞUBESİNDEN ALİAĞA BELEDİYESİNE ZİYARET

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI TURGUT OĞUZ; "DENİZCİLİK SEKTÖRÜ, ALİAĞA'NIN GELİŞİMİNDE BELİRLEYİCİ"

ALİAĞA- İZMİR (29.03.2012)- Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'u ziyaret etti. Deniz Ticaret Odası Başkanı Geza Dologh, Meclis Başkanı L.Özden Çokdeğer ve Oda yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, Aliağa'da yapılacak olan Denizcilik sektör toplantısı öncesi ziyaret ettikleri Aliağa Belediyesi'nde başkan Turgut Oğuz ile Aliağa'nın denizcilik, liman ve ulaşım sektörlerini değerlendirdi.

Deniz Ticaret Odası Başkanı Dologh ziyarette, Aliağa'nın denizcilikte öneminin giderek arttığını ancak sektörün sağlıklı gelişimi için ulaşım ve geri hizmet alanlarının iyi planlanması gerektiğini dile getirdi.  Dologh, "Aliağa'nın son yıllarda denizcilik ve bağlı sektörlerdeki yeni yatırımları ve hızlı büyümesi bölgenin ve sektörün gelişimine önemli katkı sağlıyor. Sektörümüzün sorunlarını tespit ederek bunlara kurumlarla işbirliği içinde çözümler bulmak istiyoruz." Dedi.

Yapımına başlanan Kuzey Ege Çandarlı Limanının Doğu Akdeniz ve Karadeniz için çok önemli olduğunu kaydeden Dologh, "Kuzey Ege Limanı, doğu Akdeniz'deki en önemli aktarma limanı olacak. Ortadoğu ve Rusya, Kafkasya ve Asya'daki devletlere kadar büyük bir bölge için ticarette Türkiye'ye avantaj ve strateijk üstünlük sağlayacak" dedi. 

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz da Aliağa'ya 2011'de 5 bine yakın geminin geldiğini ifade ederek, "Aliağa'nın gelişiminde deniz ticareti belirleyici rol oynuyor. Aliağa'nın özellikle deniz ticaretine bağlı hızlı gelişimi bölgemizde çağlıklı bir çevrede altyapı ve yerleşim ihtiyaçlarını da beraberinde getiriyor. Aliağa gibi sanayi ve ticaretin yoğun olduğu bölgelerde yerel yönetimler güçlendirilmeli ve kararlar yerelde alınabilmeli." Dedi. 

Ziyaretin sonunda Deniz Ticaret Odası Başkanı Geza Dologh, Başkan Oğuz'a "Türkiye'de Kabotaj" adlı kitabı hediye etti.

BELEDİYE’NİN ENGELSİZ KENT HİZMETLERİNE TEŞEKKÜR

"ALİAĞA'DA ENGELLİ YURTTAŞLARA YÖNELİK HİZMETLER TÜRKİYE'YE ÖRNEK"

ALİAĞA- İZMİR (29.03.2012)- Aliağa Belediyesi'nin, kenti engelli yurttaşlar için "engelsiz" hale getirmek için yapılan çalışmalara Engelliler Rehabilitasyon Derneği'nden teşekkür geldi.  Son olarak geçtiğimiz haftalarda Belediye Hizmet binasının üst katlarına engellilerin kolay ulaşımını sağlayan Başkan Oğuz'u ziyaret eden Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı Emin Uray, Aliağa'da engellilere sunulan hizmetlerin Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi. 

ENGELLİ YURTTAŞLAR RAHAT BİR NEFES ALDI
Yasa gereği Temmuz ayına kadar kentleri engelli yurttaşlar için "engelsiz" duruma getirmek zorunda olan Belediyeler, son yıllarda engellilere yönelik bir çok hizmeti başlatıyor. Yasal sürenin bitimini beklemeyen Aliağa Belediyesi yolların, kaldırımların ortak kullanım alanlarına girişleri engelliler için uygun hale getirdi. Geçtiğimiz yıl Türkiye'de bir ilk olarak "Engelsiz Cafe Park"ı hizmete açan Aliağa Belediyesi, son olarak Belediye hizmet binasına asansör sistemi kurarak engelli yurttaşlara rahat bir nefes aldırdı. 

EMİN URAY "HAYATA GEÇİRİLEN PROJELER BİZLERİ YAŞAMA BAĞLADI"
Yönetim kurulu ile beraber Belediye Başkanı Turgut Oğuz'u makamında ziyaret eden Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı Emin Uray belediyenin hizmetlerinden Aliağa'da yaşayan engelli bireylerin son derece mutlu olduğunu belirterek "Belediye Başkanımız Sayın Turgut Oğuz 20 yılı geçkin süredir engelli bireylere gösterdiği ilgi ve hassasiyeti herkes çok iyi bilir. Belediye Başkanı olduktan sonra da Aliağa'ya yaşayan yaklaşık 6 bine yakın engellinin yaşamını kolaylaştıracak projeleri hayata geçirdi. Kent içinde yapılan engelli rampaları ile tekerlekli sandalye ile yaşama tutunan arkadaşlarımız rahat etti. İhtiyaç sahiplerine dağıtılan tekerlekli sandalyeler ile eve kapanan birçok arkadaşımız evinden çıkarak yaşama bağlandı. Sahil bandında yapılan 'engelsiz yaşam cafe park' ile hem engelli arkadaşlarımızla bir araya rahatça gelebiliyoruz. Hem de engelli dostlarımız burada iş sahibi oldu. İzmir'in her yerinden düzenli olarak cafemize gelen engelli dostlarımız ile kaynaşarak yaşama sıkı sıkı bağlandık. Şimdi de belediyenin girişinin engelliler için yeniden dizayn edilmesi ve hizmet binasına yapılan asansör ile kimseye muhtaç olmadan kendi işlerimiz için belediyeye rahatça gelebiliyoruz. Engelli yaşamına sağlanan bu kolaylıklardan dolayı bizler Belediye Başkanımız Turgut Oğuz'a çok teşekkür ediyoruz." dedi.

BAŞKAN OĞUZ "ENGELSİZ KENT ALİAĞA"
Engelli bireylerin hayatını kolaylaştırma adına çok önemli işlere imza attıklarını belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz "Sosyal belediyecilik anlayışımız ile beraber herkesin mutlu olduğu bir kent oluşturma adına birçok projemizi tamamladık. Engelli yurttaşlarımızın yaşamaktan keyif aldığı ve yaşama tutunduğu bir kent haline dönüştüğümüze inanıyorum." dedi.

MİNİKLERDEN ALİAĞA BELEDİYESİ NADİR NADİ KÜTÜPHANESİNE ZİYARET

KÜTÜPHANE HAFTASINDA, KÜTÜPHANELERE İLGİ ARTIYOR…

ALİAĞALI ÖĞRENCİLER KÜTÜPHANEYE KOŞTU

ALİAĞA- İZMİR (29.03.2012)- Kurulduğu 1991 yılından bu yana Aliağa'nın kültür yuvası özelliğini koruyan Aliağa belediyesi Nadir Nadi Kütüphanesi, Kütüphane haftası nedeniyle öğrencilerle dolup taşıyor. 

Dünyanın bir çok ülkesinde uygulanan Dewey On "kitap konu sınıflama" sistemi ile kitapseverlerle hizmet veren Nadir Nadi Kütüphanesinin son konukları Aliağa Şehit Kemal Köyü Yeni Mahalle İlköğretim Okulunun 4-A sınıfı öğrencileri, öğretmen ve velilerdi. 

ÖĞRENCİLER, AİLELERİYLE BİRLİKTE KÜTÜPHANEDE
Bin 472 üyesi olan ve 13 bin kitabın bulunduğu ve güncel yayınlarla sürekli gelişen Aliağa Belediyesi Nadir Nadi kütüphanesinde öğrencilerin en çok ilgisini çocuk kitapları çekti. Öğretmen Suna Özdeşir ile birlikte kütüphanedeki kitapları ilgiyle inceleyen ve seçtiklerini okumaya başlayan öğrencilere aileleri de eşlik etti. Minik ziyaretçilere kütüphaneyi tanıtan Nadir Nadi Kütüphanesi sorumlusu Hilal Yaşar, öğrencilerin bilgiye ulaşması ve kaynak taraması konusunda da bilgiler verdi. 

BAŞKAN OĞUZ; ÇAĞDAŞLIĞIN YOLU OKUMAKTAN GEÇİYOR
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Belediye Nadir Nadi Kütüphanesi'nin her yaştan okuyucuya hitap edecek zenginlikte kitaba sahip olduğunu ifade ederek,  "Dünyayı ve ülkesini tanıyan, araştıran, özgüveni yüksek, Atatürkçü, çağdaş değerlere bağlı, kendini iyi yetiştirmiş bir gelecek istiyorsak, bunun yolu çok okumaktan geçiyor. Çocuklarımıza Kitap sevgisinin kazandırılması için kütüphanemiz hizmet veriyor. Başta öğrencilerimiz olmak üzere kitap sevgisi olan herkesi kütüphanemize bekliyorum" dedi. 

28 Mart 2012 Çarşamba

İZMİR’İN KENT KONSEYLERİ ALİAĞA’DA BULUŞTU

PROF AKYARLI "ENERJİ BAKANLIĞI, YENİ BİR ENERJİ POLİTİKASI BELİRLEMELİ"

İZMİR KENT KONSEYLERİ BU AY ALİAĞA'DA TOPLANDI. TOPLANTIDA, TERMİK SANTRALDEN, İZMİR'İN DEPREM TEHLİKESİNE KADAR BİR ÇOK SORUN MASAYA YATIRILDI

ALİAĞA/İZMİR(28.03.2012)- İzmir kent Konseyleri Birliği üyeleri aylık olağan toplantıları kapsamında Aliağa'da bir araya geldi. Aliağa Kent Konseyi'nin en sahipliğinde yapılan ve 17. Kez bir araya gelen İzmir Kent Konseyleri gerçekleştirdikleri toplantı öncesi Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'u makamında ziyaret etti

KENT KONSEYLERİ BAŞKAN OĞUZ'U ZİYARET ETTİ
Aliağa, Balçova, Bayraklı, Bornova, Buca, Foça, Menemen, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Konak, Seferihisar ve Urla Kent Konseyi temsilcilerinden oluşan heyetin ziyaretinde Başkan Oğuz, Aliağa Belediyesi'nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Oğuz, Aliağa Belediyesi'nin özellikle çocuklar, yaşlıklar, kadınlar ve engelliler gibi dezavantajlı gruplara yönelik hizmetlerini anlattı. Kent Konseyi başkanları Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'a Kent Konseylerine verdiği destek nedeniyle teşekkür ederek plaket verdi.

PROF AKYARLI "ENERJİ BAKANLIĞI, YENİ BİR ENERJİ POLİTİKASI BELİRLEMELİ"
Kent Konseyleri heyeti, Aliağa Sanayi bölgesine de giderek incelemelerde bulundu. Sanayi bölgesinin ardından İzmir kent Konseyleri Birliği'nin aylık olağan toplantısına geçildi. Toplantıda termik santraller masaya yatırıldı. Toplantıda üyelere sunum yapan Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı olaya tek bir boyuttan bakmak yerine ülkenin enerji politikasını göz önünde bulundurarak değerlendirme yapılması gerektiğini söyledi.
Akyarlı "Öncelikle eylem planımız; Enerji  Bakanlığı'ndan enerji güvenliğini temel alan yeni bir ulusal enerji politikası belirlemesini ve ithal kömüre dayalı termik santrallerin önünü kapatmasını, ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ÇED süreçlerinde alıcı ortam özelliklerinin bilimsel verilerin ışığında ele alınmasını istemeliyiz" dedi. 

İZMİR DEPREME HAZIR MI?
Toplantıda, Prof. Dr Atilla Uluğ tarafından "İzmir olabilecek bir depreme ne kadar hazır" konulu bir sunum yapıldı. Prof. Dr. Uluğ, "İzmir'de uzun süredir büyük bir deprem olmuyor. Büyük bir depreme hazırlıklı olmalıyız. İzmir'in zemini zaten zayıf, çok büyük bir deprem olmasa bile tehlike büyük. Bunun için hızla planlı yaşam alanları ve sağlam konutlar yapılmalı" dedi. 

BAŞKAN YARDIMCISI UĞUR EREN, "SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZÜYORUZ"
Kent Konseyleri Birliği'nin toplantısına katılan Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, Kent Konseyi başkanlarını Aliağa'da ağırlamaktan çok mutlu olduklarını dile getirdi.  
Eren; "Aliağa, 1960'larda ağır sanayi bölgesi olarak ilan edilerek kaderi çizilmiş olmasına rağmen, biz sağlıklı ve planlı bir kente dönüştürmek için çalışıyoruz. Kişibaşına düşen yeşil alan miktarıyla Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Elbette sanayinin olduğu bölgelerde sorunlar hep olur. Sorunlarımız var ve biz bunları STK'larla, Üniversitelerimizle, yerel kurumlarımızla, çevreci örgütlerimizle birlikte çözüyoruz" dedi. 

"ALİAĞA, SANAYİYE RAĞMEN DÜZENLİ BİR SAHİL BANDININ YANINDA, TEMİZ PLAJLARI İLE ÖRNEK BİR KENT"  
Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren "Aliağa, sanayiye rağmen düzenli bir sahil bandının yanında, temiz plajları ile örnek bir kenttir.  Ayrıca hızlı tren seferlerinin başlamasıyla İzmir'in en ücra noktalarından kentimiz ziyaretçi akınına uğruyor. Dere ıslah çalışmaları, sanayi sitenin altyapısı, engellilere yönelik yaptığımız çalışmalar, cep sinemasını hizmete sunarak, merkez cami restorasyonunu gerçekleştirerek kentimizin önemli sorunlarını çözdük. Sosyal Market gibi önemli sosyal projeleri hayata geçirdik. Çok yakında Gençlik Merkezi ve Düğün Salonu'na inşaatına başlayacağız." dedi.

ALİAĞA PETKİM BASKETBOL TAKIMI ANTRENMANINI ZİYARET
Toplantının ardından Kent Konseyleri temsilcileri, BEKO Basketbol Liginde mücadele eden Aliağa Petkim Basketbol Takımı antrenmanını ziyaret etti. Aliağaspor Kulübü Başkanı Uğur Eren ligin son haftasında oynayacakları Aliağa Petkim Galatasaray Cafe Crown maçına Kent Konseyi temsilcilerini davet etti.    

YAKUP ÖZTÜRK; ALİAĞA TOPLANTISI VERİMLİYDİ"
Aliağa Kent Konseyi Başkanı ve İzmir Kent Konseyleri Birliği Dönem Sözcüsü Yakup Öztürk toplantının birlik ve beraberlik içinde, verimli geçtiğini ifade etti. Öztürk, "Kent konseyi başkan ve temsilcileri Aliağa'nın sorunlarını yerinde gördüler. Sanayi Bölgesinin ortaya çıkardığı sorunlara, çözüm odaklı yapıcı öneriler ortaya koydular. Aliağa Kent Konseyi ev sahipliğimizde gerçekleştirdiğimiz toplantımız çok verimli geçti. Hem olağan toplantımızı gerçekleştirdik hem de başkanlarımıza kentimizi tanıttık." dedi.                    


27 Mart 2012 Salı

KARDEŞ BELEDİYE BÜŞÜRÜM’DEN ALİAĞA’YA ZİYARET

ALİAĞA BELEDİYESİ LE KARDEŞ BELEDİYE OLAN TOKAT'IN REŞADİYE İLÇESİ BÜŞÜRÜM BELEDİYESİ HEYETİ ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI TURGUT OĞUZ'U ZİYARET ETTİ.

Aliağa Belediyesi le kardeş belediye olan Tokat'ın Reşadiye ilçesi Büşürüm Belediyesi heyeti Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'u ziyaret etti. 
Tokat'ın Reşadiye İlçesi Büşürüm Belediye Meclisi, Aliağa Belediyesi'ni "Kardeş Belediye" olarak belirleyerek bu kararını Aliağa Belediyesi'ne bildirdi. İki belediye arasındaki görüşmelerin ardından Aliağa Belediye Meclisi de Şubat toplantısında Büşürüm'ü Kardeş belediye olarak kabul etti.

Belediye Meclislerinin kararının ardından Büşürüm Belediye Başkanı Bahtiyar Alkan ve beraberindeki heyet Aliağa Belediyesi'ni ziyaret etti. Kardeş Belediye ilişkilerinin kentleri birbirine yakınlaştırdığını dile getiren Başkan Alkan, "Aliağa ile Kardeş Belediye olma talebimize olumlu yanıt verdiğiniz için size ve Aliağa belediye meclisine hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum." dedi.

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz da, ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Biz kardeş şehir ve kardeş belediye ilişkilerine büyük önem veriyoruz. Büşürüm Belediyesi heyetini Aliağa'da görmekten büyük mutluluk duydum" dedi.
 
Büşürüm Belediye Başkanı Bahtiyar Alkan Aliağa Belediyesi ziyaretinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen Belediyesi, Çiğli  Belediyelerini ziyaret ederek bir dizi temaslarda bulundu.

ALİAĞA'DA 4 KÖYÜN İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR

ALİAĞA KÖYLERİNİN EN BÜYÜK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE ALİAĞA BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİYLE ALİAĞA'NIN 4 KÖYÜNÜN İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR

Aliağa'nın Güzelhisar, Çakmaklı, Çıtak ve Karakuzu köylerinin içme suyu şebekesi, Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yenileniyor.
Büyükşehir Belediyesi'ne dahil olduktan sonra; dere ıslahlarından ova yollarının yapımına, Arsenik, Demir ve Mangan Arıtma Tesislerinden çocuk oyun parklarına kadar büyükşehir belediyesinden bir çok hizmet alan köylere İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları devam ediyor. Yer teslimi yapılan Aliağa'nın 4 köyünün içme suyu şebekesi Aliağa Belediyesi ve İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi'nce (İZSU) yenilenecek.   

11.436 METRE ŞEBEKE HATTI,  6.442 METRE TERFİ HATTI
2011 yılında 350 kilometre uzunluğundaki içme suyu şebekesini yenileyen, 194.5 milyon liralık yatırım yapan İZSU, Aliağa'nın Güzelhisar, Çakmaklı, Çıtak ve Karakuzu köylerinin en önemli sorunlarından olan içme suyu şebekesi sorununu da çözüme kavuşturmuş olacak. 
Yapılacak çalışmalar kapsamında 4 köyde toplam 11.436 metre şebeke hattı,  6.442 metre terfi hattı yenilenecek ve köylerin su istasyonu depolarının bakım ve onarımı yapılacak. Ayrıca her köye 2'şer adet yangın vanası konulacak. 

"HELVACI TAMAM, KÖYLERE BAŞLANDI, SIRADA KENT MERKEZİ VAR"
Helvacı mahallesi ile başlayan şebeke yenileme çalışmalarının köylerle devam ettiğini belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; "Büyükşehir Belediyesi ile beraber yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında önce Helvacı'nın içme suyu hattının yenilenmesini sağladık.  Geçtiğimiz aylarda Aliağa kent içi içme suyu şebekesi inşaat ihalesini de yapıldı. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından belirlenecek takvimle Aliağa Kent Merkezi'nin içme suyu şebekesi yenileme çalışmaları başlayacak. 4 köyümüzün şebeke yenile işlemi ise başladı. Şebekenin eski olması nedeniyle yurttaşlarımızın yaşadığı sıkıntı tamamen ortadan kalkmış olacak."dedi. 

26 Mart 2012 Pazartesi

ALİAĞA BELEDİYESİ, KADINLARA HİZMET ÜRETİYOR

ALİAĞA BELEDİYESİ, KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI EĞİTİM VERİYOR

AVRUPA'DA KADINLARA YÖNELİK HİZMETLERİ İNCELEYEN ALİAĞA BELEDİYESİ HEYETİ, DENEYİMLERİNİ ALİAĞA'DA KADINLARLA PAYLAŞTI

Toplumdaki engelliler, kadınlar, yaşlılar gibi dezavantajlı gruplara yönelik çeşitli projelerle sosyal ve ekonomik çözümler üreten Aliağa Belediyesi, şiddet mağduru kadınlara yönelik Avrupa'daki deneyimleri, Aliağalı kadınlarla paylaştı. 

VİYANA'DA İNCELEMELERDE BULUNDULAR
Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci faaliyet alanı çerçevesinde, İzmir İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü koordinatörlüğünde hazırlanan 'Aile İçi Şiddet Mağdurlarına Daha İyi Hizmet Verebilmek İçin Yenilikçi Yaklaşımlar' projesi, kapsamında Viyana'da kapasite geliştirme eğitimi ve mesleki çalışma ziyaretleri gerçekleştirildi.

AVRUPA İZLENİMLERİ KADINLARLA PAYLAŞILDI
Geçtiğimiz ay "Aile İçi Şiddet Mağdurlarına Daha İyi Hizmet Verebilmek İçin Yenilikçi Yaklaşımlar" projesini yerinde incelemek amacıyla İzmir İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Belediye temsilcilerinden oluşan bir heyet ile Avusturya'nın Başkenti Viyana'da incelemelerde bulunan Aliağa Belediyesi heyeti, deneyimlerini kadınlarla paylaştı.

Aliağa Belediye meclis salonunda düzenlenen "Aile içi şiddete karşı eğitim" programına katılan Aliağa Belediyesi Sosyal ve Kültürel ve İdari İşler Müdürü Sami Toydemir ve psikolog Gamze Şener, Viyana'da Kadınlar, Engelliler ve toplumun diğer dezavantajlı grupları konusunda Viyana'da yapılan çalışmaları ve gözlemlerini sunum eşliğinde  kadınlara anlattı.

TOYDEMİR "TÜRKİYEDEKİ ÖNCÜ BELEDİYELERDENİZ"
Aliağa Belediyesi Sosyal ve Kültürel ve İdari İşler Müdürü Sami Toydemir "Aile içi şiddete maruz kalmış kadınlarımızın korunması, sorunlarının çözülmesi amacıyla etkin çalışmalar yürütüyoruz. Bu konuda Türkiye genelindeki öncü belediyelerden biriyiz. Çalışmalarımızı, İzmir İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz ile koordineli şekilde başarıyla sürdürüyoruz." Dedi
Toydemir, "Viyana'da aldığımız eğitimleri ve deneyimleri çeşitli platformlardaki eğitim ve bilgilendirme toplantılarında paylaşıyoruz. Her birey için önem taşıyan bu eğitim ve bilgilendirme programlarına tüm yurttaşlarımızın katılımını bekliyoruz." dedi.

PROJENİN TANIMI
Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Hareketlilik Programı çerçevesinde, Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde hazırlanan "Aile İçi Şiddet Mağdurlarına Daha İyi Hizmet Verebilmek İçin Yenilikçi Yaklaşımlar" (AŞİMAY) projesi T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayat boyu Öğrenme Programı Leonardo Da Vinci Programı kapsamında alınan hibeyle gerçekleşti.

Projenin yurtdışı ortağı WAVE(Women Against Violence in Europe -Şiddete Karşı Kadınlar-Avrupa Ağı) olup, yerel ortakları ise İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Buca Belediyesi, Kadın Haklarını Koruma Derneği ve İzmir Kadın Dayanışma Derneği oldu. Bu kurumlardan temsilciler Avusturya'nın başkenti Viyana'da eğitim aldı.

ALBET OYUNCULARINA “AZİZ OYUNLAR”DA BÜYÜK ALKIŞ

12 TİYATRO GRUBUNUN KATILIMIYLA ÇEŞME VE DİKİLİ'DE SAHNELENEN "AZİZ OYUNLAR" ADLI ORTAK PROJEDE ROL ALAN ALİAĞA BELEDİYE TİYATROSU OYUNCULARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

12 TİYATRO GRUBU, AZİZ NESİN OYUNLARINDA BULUŞTU

 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri kapsamında, Türkiye Tiyatrolar Birliği üyesi 12 Tiyatro Grubu Çeşme ve Dikili'de sahne alarak Aziz Nesin'in oyunlarını oynadı. "Aziz oyunlar" projesi kapsamında diğer tiyatro grupları ile birlikte tiyatroseverlere oyun sahneleyen Aliağa Belediye Tiyatrosu (ALBET) oyuncuları, Çeşme ve Dikili'de yurttaşlardan tam not aldı.

Genel Sanat Yönetmenliğini Turgay Tanülkü'nün Üstlendiği, Dramaturjisini Haluk Işık'ın yaptığı "Aziz Oyunlar" Egenin 12 amatör tiyatro topluluğu tarafından Cumartesi günü Çeşme'de, Pazar günü ise Dikili'de sahnelendi.  

Proje kapsamında her bir tiyatro topluluğu tarafından Aziz Nesin'in öyküleri, 15'er dakikalık oyun olarak oynandı. Aliağa Belediye Tiyatrosu "Sapına Kadar", Dikili BT "Du Bakali N'olcek", İzmir Kent Konseyi Farklı Bir Ses Kadın Tiyatrosu "Merhaba/Selam", İzmir Sanat Kulesi "Mebus Paltosu", İzmir Yenikapı Tiyatrosu "Bir varmış bir yokmuş", Menemen Belediye Tiyatrosu "Nöbetçi", Narlıdere Umut Tiyatrosu "Erkeklik Yüzünden", Tiyatro Çeşme "Garba Açılan Pencere", Toprak Sahne Tiyatrosu "Sus Konuşma", Urla Belediye Kent Tiyatrosu "Verem Mi olmak lazım" oyunlarını sahneledi. 

Aziz Oyunlar projesinde yer alan Aliağa Belediye Tiyatrosu (ALBET) oyuncuları büyük ilgili gördü. ALBET Genel Sanat Yönetmeni Demet Saka, ALBET'in projede yer almasının önemine işaret ederek, "Aliağa'da adeta bir kültür sanat okulu biri faaliyet gösteren Konservatuarımız bünyesinde ALBET tiyatroyu gençlere ve çocuklara sevdiriyor. Bu proje, Aziz nesin öykülerine hayat verdiği ve 12 tiyatronun bir araya gelerek dayanışma içinde bir çalışmaya imza atıldığı için çok anlamlı. ALBET olarak projede yer aldığımız için çok mutluyuz" dedi. 

24 Mart 2012 Cumartesi

ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN OĞUZ’A BÜYÜK İLGİ

ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN OĞUZ'A BÜYÜK İLGİ

ÇALTILIDERE'DE BULUNAN ALİAĞA EĞİTİM UYGULAMA OKULU VE İŞ EĞİTİM MERKEZİ'Nİ ZİYARET EDEN ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI TURGUT OĞUZ'A ÖĞRENCİLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ.

Aliağa'nın Çaltılıdere köyünde bulunan ve zihinsel engelli öğrencilere eğitim veren Aliağa eğitim uygulama okulu ve iş eğitim merkezi'nde bulunan 25 öğrenciye Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'dan ziyaret sürprizi. Okulu ziyaretinde öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Başkan Oğuz, İdareci ve öğretmenlerden eğitimlerle ilgili bilgi aldı. 

Okul dergisi için röportaj yaptılar
Ziyarette Öğrenciler, Okul dergisi için Belediye Başkanı Turgut Oğuz ile röportaj da yaptı.  Başkan oğuz'a Belediyenin yaptığı çalışmalar, planlanan projeler ve Aliağa'nın genel durumu ile ilgili sorular yönelten öğrenciler, Başkan Oğuz'dan aldıkları cevaplarla dolu dolu bir röportaj yapmanın keyfini yaşadı.

Eğitime her zaman destek oluyorum
Öğrenciler Başkan Oğuz'dan röportajda, okullara ve engellilere yönelik yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirme istedi. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, "Ben okullara, eğitime ve engelli yurttaşlarıma karşı belediye başkanı olmadan önce de aynı ilgiyi gösterip destekliyordum. Okullar benim özel ilgi alanım, bunun belediye başkanlığı yapmamla ilgisi yok. Engellilerimiz de de dahil eğitime hiçbir zaman desteğimi eksik etmeyeceğim. Engelli rehabilitasyon merkezimizi en iyi koşullarda engellilere sunuyoruz. Engelsiz park cafe için Aliağa'nın en güzel yerlerinden birini tahsis edip hizmete açtık. ÖMSS için engellilerin İzmir'e gidiş gelişini sağladık. Belediye Binamızı engellilerin rahat ulaşımına uygun hale getirdik. Engelli bireylerin eğitim gördüğü kurumlara hizmet veriyoruz." Dedi.
Öğrencilerin eğitim ve atölye çalışmalarına da katılan ve yapılan işleri ilgi ile izleyen Başkan Oğuz, öğrencilerle fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. 


HELVACI’LI MİNİKLER ŞAMPİYONLUĞA ABONE OLDU

HALK OYUNLARI EKİBİ İZMİR BİRİNCİSİ OLDU

ALİAĞA- İZMİR (24.03.2012)- Aliağa Belediyesi Helvacı Gençlik ve Spor Kulübü Minikler Halk Oyunları ekibi, büyük bir başarıya imza atarak üçüncü kez il şampiyonu oldu. 
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) ve Karabağlar Belediyesi'nin işbirliğiyle düzenlenen, İzmir İl Birinciliği Halk Oyunları Yarışması'na, Zeybek oyunuyla katılan Helvacılı minikler şampiyonluğa ulaştı. Bu sonuçla  üçüncü kez şampiyon olan ekip, ulaşılması güç bir başarı kazandı

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen ve 12 Mart tarihinde Karabağlar İhsan Alyanak Spor Salonu'nda gerçekleşen yarışmada geleneksel dalda yarışan Helvacılı minikler Zeybek oyunu ile şampiyonluğa ulaşırken Aliağa ve helvacı'ya büyük bir gurur yaşattılar.

HELVACI'LI MİNİKLER ARD ARDA 3. KEZ ŞAMPİYON
28 Nisan'da Aydın, Denizli, Muğla, Balıkesir ve Muğla il birincilerinin katılacağı ege bölge finalinde İzmir'i temsil edecek olan Helvacı Gençlik Spor Kulübü Halk Oyunları Eğitmeni Serkan Kılıçoğlu; "Son üç yılın şampiyonu bir ekibe sahibiz. Ege bölge finallerinde İzmir'i en iyi şekilde temsil edeceğiz. Amacımız Türkiye Şampiyonasında Ege bölgesini temsil etmek. Tüm öğrencilerimi gösterdikleri üstün başarılarından dolayı kutluyorum." dedi.


23 Mart 2012 Cuma

ALİAĞASPOR U15 ESKİŞEHİRDE FİNALE ÇIKTI

ALİAĞASPOR U15 İZMİR'İ ESKİŞEHİR FİNALLERİNDE DE BAŞARIYLA TEMSİL EDİYOR.

ALİAĞASPOR U15 FUTBOL TAKIMI GRUBUNDA FİNAL OYNAYACAK

ALİAĞASPOR:2 – SAKARYA AKADEMİ:1

Aliağaspor U15 futbol takımı, İzmir'i temsil ettiği  Türkiye Şampiyonası Eskişehir Finalleri A grubu ilk maçında Sakarya Akademi'yi 2-1 mağlup ederek grubunda final oynamaya hak kazandı.

Türkiye Şampiyonası Eskişehir Finallerinde ilk maçına çıkan Aliağaspor U15 futbol takımı Sakarya Akademi karşısında ilk yarısını 1-0 mağlup kapattığı mücadelenin ikinci yarısında ortaya koyduğu mükemmel futbolu Berkay Sarı ve Ramazan'ın golleriyle karşılaşmadan 2-1'lik skorla galip ayrıldı. Bu sonuçla grubunda finale yükselen yeşil-beyazlılar 24 Mart Cumartesi günü saat 15.00'te İstanbul Esenler ile grup final maçı oynamaya hak kazandı.

MURAT TOPAL "OYUNCULARIMLA GURUR DUYUYORUM"
Final gruplarının her zaman çok zorlu ve çok çekişmeli geçtiğini belirten Aliağaspor U15 futbol takımı antrenörü Murat Topal "İlk yarı istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadığımız Sakarya Akademi karşısında ikinci yarıda gerçek futbolumuzu sahaya yansıttık. Karşılaşmadan galip ayrıldığımız için mutluyum. Final grupları her zaman çok zorlu ve çekişmeli geçer. Grup finallerine yükselen oyuncularımla gurur duyuyorum." dedi.

UĞUR EREN "OYUNCULARIMIZI VE TEKNİK EKİBİMİZİ KUTLUYORUM"
Alt yapıya verdikleri önemin meyvelerini toplamaya başladıklarını belirten Aliağaspor Kulübü Başkanı Uğur Eren "Alt yapımıza büyük önem veriyoruz. Oyuncularımızda yakaladıkları başarılar ile ne kadar doğru yolda ilerlediğimizi kanıtlıyorlar. Tüm oyuncu ve teknik ekibimizi kutluyorum. Takımımızın final maçından da galibiyet ile ayrılacağına inanıyorum." dedi.

22 Mart 2012 Perşembe

ALİAĞASPOR U 15 FUTBOL TAKIMI ESKİŞEHİR’DE

ALİAĞASPOR U 15 FUTBOL TAKIMI ESKİŞEHİR'DE

KURA ÇEKİLDİ, ALİAĞASPOR U-15'İN TURNUVA RAKİPLERİ "SAKARYA AKADEMİ" VE "İSTANBUL ESENLER" OLDU

ALİAĞA- İZMİR (22.03.2012)- Futbolda 15 yaş altı U15 takımlarının mücadele edeceği Türkiye Şampiyonası Eskişehir Finallerine katılacak olan Aliağaspor U15 takımının rakipleri belli oldu. 
Türkiye Şampiyonası Eskişehir finallerinde mücadele edecek olan Aliağaspor U 15 futbol takımı kentten ayrıldı. Aliağaspor Kulübü Yöneticileri ve sporcu ailelerinin katıldığı uğurlama töreninde genç futbolcular başarı sözü verdi. 

RAKİPLERİ BELİRLENDİ
İzmir grubunda karşılaştığı tüm rakiplerini eleyerek Türkiye Şampiyonası Eskişehir finallerine gitmeye hak kazanan Aliağaspor U 15 futbol takımı, Eskişehir'de çektiği kura sonrasında A grubunda Sakarya Akademi ve İstanbul Esenler ile mücadele edecek.

UĞUR EREN "TAKIMIMIZ ESKİŞEHİR'DEN BAŞARIYLA DÖNECEKTİR"
Genç futbolcuların İzmir'den sonra Eskişehir'den de başarıyla döneceklerine inandığını belirten Aliağaspor Kulübü Başkanı Uğur Eren "Genç futbolcularımız Eskişehir'de İzmir'i temsil edecekler. Bu noktaya gelmek dahi çok önemli bir başarıdır. Futbol takımımıza tüm maçlarında başarılar diliyorum." dedi.

ALİAĞA BELEDİYESİ SATRANÇ TAKIMI BAŞARIYA DOYMUYOR

SATRANÇ TAKIMINDAN BÜYÜK BAŞARI

ALİAĞA BELEDİYESİ SATRANÇ TAKIMI BAŞARIYA DOYMUYOR

ALİAĞA- İZMİR (22.03.2012)- Türkiye Satranç Federasyonu'nun düzenlediği Yıldızlar Ligi Türkiye Şampiyonası'nda dereceye giren Aliağa Belediyesi Satranç Takımı, 20-24 Nisan tarihlerinde Gaziantep'te düzenlenecek Türkiye Şampiyonasına en üst dereceyle gitme hakkı kazandı.

EGE LİGİNİ BAŞARIYLA TAMAMLADILAR
Ege Bölgesi genelinde 20 takımın yarıştığı Yıldızlar Ligi Türkiye Şampiyonası'nda Aliağa Belediyesi Satranç takımından efeler takımı 1., Zeybekler takımı ise 2. olarak Gaziantep'te düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonasına en üst derece ile gitmeye hak kazandı. 

GAZİANTEPTE TEMSİL EDECEKLER
Bu başarı ile, 20-24 Nisan tarihlerinde Gaziantep'te yapılacak Türkiye Şampiyonasında Aliağa Belediyesi "Efeler" takımını; Batu Ersöz, Barış Güven, Serkan Soysal, Ozan Cingöz, Umut Emirler, Onur Ötleş, "Zeybekler" Takımını ise; Deniz Demir, Kadir Göker, Kadir Demiral, Ufuk Özkan ve Güzin Utku temsil etmeye hak kazandı.

BAŞKAN TURGUT OĞUZ "SPORA BÜYÜK DESTEK VERİYORUZ"
Aliağa'da sporun her dalına önemli destekler verdiklerini belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz "Aliağa Belediyesi olarak insan odaklı hizmet anlayışıyla çalışıyoruz. Çocukların, gençlerin eğitimi, spora yönlendirilmesi bizim için çok önemli. Satranç hem bir zeka ve strateji oyunu hem bir spor dalı. Kendini geliştiren, okuyan, araştıran, sorgulayan, spor yapan bir kuşak yetiştirmek için Belediyemizin bir çok alanda faaliyetleri sürüyor. Satranç takımımızın başarısıyla gurur duyduk. Türkiye genelinde düzenlenen şampiyonalarda Aliağamızı temsil eden takımların bulunması gerçekten onur verici. Satranç kulübümüzde eğitim gören öğrencilerimizi de başarılarından dolayı kutluyorum." dedi.

21 Mart 2012 Çarşamba

SANAYİ SİTESİ ESNAFININ DERDİ SONA ERDİ

ALİAĞA BELEDİYESİ, SANAYİ SİTESİ ESNAFININ YILLARDIR ÇÖZÜM BEKLEYEN ALTYAPI SORUNLARINI ÇÖZDÜ. ÇALIŞMALARIN 1 AYDA TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR.

ALİAĞA BELEDİYESİ'NİN ALTYAPI SEFERBERLİĞİ, SANAYİ SİTESİ ESNAFININ VE MÜŞTERİLERİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ. BAŞKAN OĞUZ "SÖZ VERDİK VE SORUNU ÇÖZDÜK" DEDİ.

ALİAĞA BELEDİYESİ VE BÜYÜKŞEHİR İŞBİRLİĞİNDE ALİAĞA SANAYİ SİTESİNİN ALTYAPI SORUNLARI KÖKTEN ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU

Aliağa'da yaklaşık 550 esnafın faaliyet gösterdiği Sanayi Sitesinin yol ve altyapı sorunları 1 yıldır süren çalışmalarla ortadan kaldırıldı. Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yapılan çalışmalar 85 bin m2 yol, 6 km yağmur suyu hattı ve trapez kanal çalışması yapıldı. Sanayi sitesinde süren çalışmalar, hava koşullarının uygun olması halinde 1 ayda tamamlanacak.

BELEDİYE ESNAFA KULAK VERDİ, SORUNLAR ÇÖZÜLDÜ
550 esnafın faaliyet gösterdiği Aliağa Küçük Sanayi Sitesi'nin yazın toz, kışın da çamurla olan mücadelesi, Aliağa Belediyesi ve Büyükşehir'in altyapı ve yol çalışmalarıyla tarihe karıştı. Geçtiğimiz Nisan ayında başlayan çalışmalarda önce yağmur suyu altyapı sistemleri yapıldı. Tefsiye çalışmalarının ardından Eylül ayında yolların yapımına başlandı. Çalışmalarda sona gelen ekipler ana caddelere 40 bin m2 asfalt döktü. Ara sokaklardaki 33 bin m2lik yol da Aliağa Belediyesi ekipleri tarafından beton yapıldı. Çalışmalarda sona yaklaşılırken, kalan 12-13 bin m2'lik yolun yapımı 1 ayda tamamlanacak.  

SANAYİ SİTESİNDE 85 BİN M2 YOL YENİLENDİ
Altyapı ve yol çalışmaları Aliağa Sanayi Sitesi esnafını memnun etti. Toz ve çamur nedeniyle yıllardır büyük çile çektiklerini ifade eden esnaf, çalışmalar nedeniyle Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'a teşekkür etti. 

BAŞKAN OĞUZ "SÖZ VERDİK VE SORUNU ÇÖZDÜK"
Aliağa Küçük Sanayi Sitesi'nin 11 yıllık sorununun çözümünde Büyükşehir ve Aliağa Belediyesi ekiplerinin gece-gündüz özverili bir şekilde çalıştığını belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz "Yağmur suyu hattı döşenmesi ile başlayan çalışmalar, trapez kanal, asfaltlama ve betonlama çalışmaları ile devam etti. Şuan birkaç sokağın beton yol yapım çalışması kaldı. Onlar da en hızlı şekilde yapılmaya devam ediliyor. Büyükşehir Belediyesi'nin bu sorunun çözümünde çok büyük katkıları oldu. Başta Sayın Aziz Kocaoğlu olmak üzere gece-gündüz demeden özverili şekilde çalışarak Aliağa Küçük Sanayi Sitesi esnafının sorunlarına çözüm kavuşturan tüm ekiplerimize çok teşekkür ediyorum." dedi.

BEMBİRSEN: “SÖZLEŞMELİLERE KADRODA SONA GELİNDİ”

BEM-BİR-SEN GENEL TEŞKİLATLANMA SEKRETERİ MEDENİ SEVİNÇ: "YEREL YÖNETİMLERDE ÇALIŞAN PERSONELİN KADROYA GEÇİRİLMESİNDE SONA GELİNDİ"

BAŞBAKANDAN MÜJDE BEKLEYEN BELEDİYE SÖZLEŞMELİLERİNE BEMBİRSEN'DEN DESTEK: YEREL YÖNETİMLERDE ÇALIŞAN SÖZLEŞMELİLERİN BEKLEMEYE TAHAMMÜLÜ KALMADI"

ALİAĞA- İZMİR (21.03.2012)- Belediye ve İl Özel İdarelerinde çalışan yaklaşık 17 bin sözleşmelinin geçen 4 haziran'dan bu yana süren kadro beklentisinde sona gelindiği bildirildi. Belediye Ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEMBİRSEN) Genel Teşkilatlanma Sekreteri Medeni Sevinç yaptığı açıklamada, "Bakanlar Kurulu'nun alacağı kararı beklemekteyiz. Ancak yerelde çalışan sözleşmeli personelin kendilerine yapılan bu haksızlık karşısında beklemeye de tahammülleri kalmadı" dedi.

SÖZLEŞMELİLER MERAKLA BEKLİYOR
Başbakan Erdoğan'ın 12 Haziran seçimlerinden önce kadroya alınacağı yönünde verdiği müjde ile sevinen belediye ve il özel idarelerindeki sözleşmeli personeller yaklaşık 10 aydır heyecanla kadro bekliyor. Aylardır kadro bekleyen Belediye sözleşmelileri, geçtiğimiz haftalarda Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in "Çalışmayı tamamladık. İlk Bakanlar Kurulunda Başbakanımıza sunacağım" açıklamasıyla heyecanlandı. Ancak son iki haftada yapılan Bakanlar Kurulu toplantılarında konu gündeme gelmeyince 17 bin sözleşmeli personel büyük bir şok yaşadı. 

SÖZLEŞMELİLERE KADRODA SONA GELİNDİ 
Yerel yönetimlerde çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmeleri konusunda gelinen son noktayı değerlendiren  BEM-BİR-SEN Genel Teşkilatlanma Sekreteri Medeni  Sevinç, konunun Bakanlar Kurulu'nda bekletildiğini, bu duruma da kadro dışı kalan diğer sözleşmelilerin taleplerinin neden olduğunu söyledi.

EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI BİR UYGULAMA
BEMBİRSEN Genel Teşkilatlanma Sekreteri Medeni Sevinç, Sözleşmeli Personelin Kadroya Geçirilmesinde Sona Gelindiğini söyleyerek, "Yerel yönetimlerde çalışan sözleşmeli personelin kadro dışı bırakılmış olması eşitlik ilkesine aykırı bir uygulamadır. Bunu hükümet yetkilileri de kabul etmişlerdir." Dedi  

BAKANLAR KURULU'NUN GÜNDEMİNDE
Sevinç sözlerine şöyle devam etti: "Geçen yıl 4 Haziran'da yayınlanan KHK'de Yerel yönetimlerde çalışan sözleşmeli personel  4/b kapsamında oldukları halde kadro dışı bırakılmıştır.  12 Haziran'dan sonra verilen onca sözden sonra yerel yönetimlerde çalışan sözleşmeli personelin durumuna ilişkin bir düzenleme nihayet Bakanlar Kurulu'nun gündemine gelmiştir.  Ancak burada şöyle bir durum gelişmiştir. Bir de hiç kadro hakkı tanınmamış olan sözleşmeli personel bulunmaktadır. Bu personel de haklı olarak kadro talebinde içerisindedir. Bakanlar Kurulu üyeleri,  bu tür sözleşmeli personelin durumuna da açıklık kazandırmak için bir çalışma içerisindedir. Böyle bir çalışma yerel yönetimlerde çalışan sözleşmeli personelin kadro hakkının gecikmesine neden oldu" dedi.

"BAŞBAKANIMIZ VE BAKANLAR KURULUMUZDAN BU SORUNA BİRAN ÖNCE ÇÖZÜM BULMASINI BEKLİYORUZ"
Yaklaşık 10 aydan bu yana Kadro bekleyen yaklaşık 17 bin yerel Yönetim sözleşmelisinin sıkıntılarını ve beklentilerini dile getiren Medeni Sevinç; "Şu an  Bakanlar Kurulu'nun alacağı kararı beklemekteyiz. Ancak yerelde çalışan sözleşmeli personelin kendilerine yapılan bu haksızlık karşısında beklemeye de tahammülleri kalmamıştır. Sayın Başbakanımız ve Bakanlar Kurulumuzdan bu soruna biran önce çözüm bulmasını bekliyoruz" dedi.

20 Mart 2012 Salı

ALİAĞASPOR’UN GELECEĞİ EMİN ELLERDE

U-15 TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA İZMİR'İ TEMSİL EDECEK OLAN ALİAĞASPOR U-15 FUTBOL TAKIMI 23 MARTTA ESKİŞEHİRDE BAŞLAYACAK TURNUVA İÇİN HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRÜYOR

İZMİR'İ TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA TEMSİL EDECEK ALİAĞASPOR U-15 TAKIMI, ŞAMPİYONANIN ESKİŞEHİR GRUBUNU KAYIPSIZ GEÇMEYİ HEDEFLİYOR

ALİAĞA- İZMİR (20.03.2012)- Aliağa, futbolda başarılı genç yetenekleriyle Türk futboluna yeni yıldızlar kazandırıyor. Aliağaspor'un U-15 ve U-16 futbol takımlarında oynayan genç oyuncular gelecek adına ümit veriyor.  Aliağaspor U15 ve U16 takımları bu sezon İzmir'in gururu oldu. U15 futbol takımı İzmir finallerini kayıpsız geçerek Türkiye Şampiyonasında İzmir'i temsil etmeye hak kazanırken U16 futbol takımı ise Türkiye Şampiyonasına katılabilmek için İzmir finallerine gitmeye hak kazandı.

U15 FUTBOL TAKIMI ESKİŞEHİR'E GİDİYOR
Grubunda ilk ikiye kalarak Türkiye şampiyonasına katılmak için play-off oynamaya hak kazanan ve sonrasında Demirköprü,  Çiğli Belediye ve finalde Konak Belediye'yi yenen Aliağaspor U15 futbol takımı Eskişehir'de Türkiye Şampiyonasında İzmir'i temsil edecek. 23 Mart'ta başlayacak şampiyona öncesinde son hazırlıklarına kendi tesislerinde devam eden takımın amacı Eskişehir grubunu kayıpsız atlatarak Türkiye Şampiyonasında son 18 takım arasına kalmak.

U16 FUTBOL TAKIMI İZMİR PLAY-OFF GRUBUNDA ŞAMPİYONA VİZESİ ARAYACAK
U16 ligi 1. grubunda ilk ikiye kalarak İzmir play-off grubuna yükselen U-16 takımı da  Türkiye Şampiyonasına katılabilmek için mücadele edecek. 21 Mart'ta çekilecek kuralar sonucunda rakipleri belli olacak takımda amaç Türkiye Şampiyonasında İzmir'i temsil etmek.

ANTRENÖR MURAT TOPAL "ALİAĞA'YI EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ"
AliağaSpor U15 ve U16 futbol takımlarının antrenörü Murat Topal oyuncularına güvendiğini belirterek "U15 takımımız ile Eskişehir'de Türkiye Şampiyonasında ve U16 takımımız ile İzmir play-off finallerinde Aliağa'yı en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bu başarıyı yakalayan oyuncularıma ve başarının arkasındaki kahramanlar futbolcu aileleri, kulüp yönetimi ve Belediye Başkanımız Turgut Oğuz'a çok teşekkür ediyorum." dedi.

UĞUR EREN "İZMİR'İN GURURU OLDULAR"
Yakalanan büyük başarı ile futbol takımlarının İzmir'in gururu olduğunu belirten Aliağaspor Kulübü Başkanı Uğur Eren "Aliağaspor'un geleceğini oluşturacak alt yapıda yer alan takımlarımızın başarıları bizlere gurur veriyor. Sezon içerisindeki başarıları ile yaş kategorilerinde Türkiye'nin sayılı takımları arasında yer almaları gerçekten büyük bir başarı. U15 takımının Eskişehir'de, U16 takımının ise İzmir'deki gruplarda yeni başarılar kazanacağına inanıyorum. Tüm genç oyuncularımızı kutluyorum." dedi.