29 Mart 2012 Perşembe

BELEDİYE’NİN ENGELSİZ KENT HİZMETLERİNE TEŞEKKÜR

"ALİAĞA'DA ENGELLİ YURTTAŞLARA YÖNELİK HİZMETLER TÜRKİYE'YE ÖRNEK"

ALİAĞA- İZMİR (29.03.2012)- Aliağa Belediyesi'nin, kenti engelli yurttaşlar için "engelsiz" hale getirmek için yapılan çalışmalara Engelliler Rehabilitasyon Derneği'nden teşekkür geldi.  Son olarak geçtiğimiz haftalarda Belediye Hizmet binasının üst katlarına engellilerin kolay ulaşımını sağlayan Başkan Oğuz'u ziyaret eden Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı Emin Uray, Aliağa'da engellilere sunulan hizmetlerin Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi. 

ENGELLİ YURTTAŞLAR RAHAT BİR NEFES ALDI
Yasa gereği Temmuz ayına kadar kentleri engelli yurttaşlar için "engelsiz" duruma getirmek zorunda olan Belediyeler, son yıllarda engellilere yönelik bir çok hizmeti başlatıyor. Yasal sürenin bitimini beklemeyen Aliağa Belediyesi yolların, kaldırımların ortak kullanım alanlarına girişleri engelliler için uygun hale getirdi. Geçtiğimiz yıl Türkiye'de bir ilk olarak "Engelsiz Cafe Park"ı hizmete açan Aliağa Belediyesi, son olarak Belediye hizmet binasına asansör sistemi kurarak engelli yurttaşlara rahat bir nefes aldırdı. 

EMİN URAY "HAYATA GEÇİRİLEN PROJELER BİZLERİ YAŞAMA BAĞLADI"
Yönetim kurulu ile beraber Belediye Başkanı Turgut Oğuz'u makamında ziyaret eden Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı Emin Uray belediyenin hizmetlerinden Aliağa'da yaşayan engelli bireylerin son derece mutlu olduğunu belirterek "Belediye Başkanımız Sayın Turgut Oğuz 20 yılı geçkin süredir engelli bireylere gösterdiği ilgi ve hassasiyeti herkes çok iyi bilir. Belediye Başkanı olduktan sonra da Aliağa'ya yaşayan yaklaşık 6 bine yakın engellinin yaşamını kolaylaştıracak projeleri hayata geçirdi. Kent içinde yapılan engelli rampaları ile tekerlekli sandalye ile yaşama tutunan arkadaşlarımız rahat etti. İhtiyaç sahiplerine dağıtılan tekerlekli sandalyeler ile eve kapanan birçok arkadaşımız evinden çıkarak yaşama bağlandı. Sahil bandında yapılan 'engelsiz yaşam cafe park' ile hem engelli arkadaşlarımızla bir araya rahatça gelebiliyoruz. Hem de engelli dostlarımız burada iş sahibi oldu. İzmir'in her yerinden düzenli olarak cafemize gelen engelli dostlarımız ile kaynaşarak yaşama sıkı sıkı bağlandık. Şimdi de belediyenin girişinin engelliler için yeniden dizayn edilmesi ve hizmet binasına yapılan asansör ile kimseye muhtaç olmadan kendi işlerimiz için belediyeye rahatça gelebiliyoruz. Engelli yaşamına sağlanan bu kolaylıklardan dolayı bizler Belediye Başkanımız Turgut Oğuz'a çok teşekkür ediyoruz." dedi.

BAŞKAN OĞUZ "ENGELSİZ KENT ALİAĞA"
Engelli bireylerin hayatını kolaylaştırma adına çok önemli işlere imza attıklarını belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz "Sosyal belediyecilik anlayışımız ile beraber herkesin mutlu olduğu bir kent oluşturma adına birçok projemizi tamamladık. Engelli yurttaşlarımızın yaşamaktan keyif aldığı ve yaşama tutunduğu bir kent haline dönüştüğümüze inanıyorum." dedi.