24 Mart 2012 Cumartesi

HELVACI’LI MİNİKLER ŞAMPİYONLUĞA ABONE OLDU

HALK OYUNLARI EKİBİ İZMİR BİRİNCİSİ OLDU

ALİAĞA- İZMİR (24.03.2012)- Aliağa Belediyesi Helvacı Gençlik ve Spor Kulübü Minikler Halk Oyunları ekibi, büyük bir başarıya imza atarak üçüncü kez il şampiyonu oldu. 
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) ve Karabağlar Belediyesi'nin işbirliğiyle düzenlenen, İzmir İl Birinciliği Halk Oyunları Yarışması'na, Zeybek oyunuyla katılan Helvacılı minikler şampiyonluğa ulaştı. Bu sonuçla  üçüncü kez şampiyon olan ekip, ulaşılması güç bir başarı kazandı

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen ve 12 Mart tarihinde Karabağlar İhsan Alyanak Spor Salonu'nda gerçekleşen yarışmada geleneksel dalda yarışan Helvacılı minikler Zeybek oyunu ile şampiyonluğa ulaşırken Aliağa ve helvacı'ya büyük bir gurur yaşattılar.

HELVACI'LI MİNİKLER ARD ARDA 3. KEZ ŞAMPİYON
28 Nisan'da Aydın, Denizli, Muğla, Balıkesir ve Muğla il birincilerinin katılacağı ege bölge finalinde İzmir'i temsil edecek olan Helvacı Gençlik Spor Kulübü Halk Oyunları Eğitmeni Serkan Kılıçoğlu; "Son üç yılın şampiyonu bir ekibe sahibiz. Ege bölge finallerinde İzmir'i en iyi şekilde temsil edeceğiz. Amacımız Türkiye Şampiyonasında Ege bölgesini temsil etmek. Tüm öğrencilerimi gösterdikleri üstün başarılarından dolayı kutluyorum." dedi.