27 Mart 2012 Salı

ALİAĞA'DA 4 KÖYÜN İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR

ALİAĞA KÖYLERİNİN EN BÜYÜK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE ALİAĞA BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİYLE ALİAĞA'NIN 4 KÖYÜNÜN İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR

Aliağa'nın Güzelhisar, Çakmaklı, Çıtak ve Karakuzu köylerinin içme suyu şebekesi, Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yenileniyor.
Büyükşehir Belediyesi'ne dahil olduktan sonra; dere ıslahlarından ova yollarının yapımına, Arsenik, Demir ve Mangan Arıtma Tesislerinden çocuk oyun parklarına kadar büyükşehir belediyesinden bir çok hizmet alan köylere İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları devam ediyor. Yer teslimi yapılan Aliağa'nın 4 köyünün içme suyu şebekesi Aliağa Belediyesi ve İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi'nce (İZSU) yenilenecek.   

11.436 METRE ŞEBEKE HATTI,  6.442 METRE TERFİ HATTI
2011 yılında 350 kilometre uzunluğundaki içme suyu şebekesini yenileyen, 194.5 milyon liralık yatırım yapan İZSU, Aliağa'nın Güzelhisar, Çakmaklı, Çıtak ve Karakuzu köylerinin en önemli sorunlarından olan içme suyu şebekesi sorununu da çözüme kavuşturmuş olacak. 
Yapılacak çalışmalar kapsamında 4 köyde toplam 11.436 metre şebeke hattı,  6.442 metre terfi hattı yenilenecek ve köylerin su istasyonu depolarının bakım ve onarımı yapılacak. Ayrıca her köye 2'şer adet yangın vanası konulacak. 

"HELVACI TAMAM, KÖYLERE BAŞLANDI, SIRADA KENT MERKEZİ VAR"
Helvacı mahallesi ile başlayan şebeke yenileme çalışmalarının köylerle devam ettiğini belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; "Büyükşehir Belediyesi ile beraber yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında önce Helvacı'nın içme suyu hattının yenilenmesini sağladık.  Geçtiğimiz aylarda Aliağa kent içi içme suyu şebekesi inşaat ihalesini de yapıldı. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından belirlenecek takvimle Aliağa Kent Merkezi'nin içme suyu şebekesi yenileme çalışmaları başlayacak. 4 köyümüzün şebeke yenile işlemi ise başladı. Şebekenin eski olması nedeniyle yurttaşlarımızın yaşadığı sıkıntı tamamen ortadan kalkmış olacak."dedi.