28 Şubat 2015 Cumartesi

ALİAĞA JEOTERMAL ENERJİSİNE KAVUŞUYOR

ALİAĞA JEOTERMAL ENERJİSİNE KAVUŞUYOR

 

ALTERNATİF ENERJİ JEOTERMAL ALİAĞA’YI SERACI YAPACAK

 

ALİAĞA’DA JEOTERMAL YATIRIMLAR YÜZLERİ GÜLDÜRÜYOR

 

GÖRÜNTÜLÜ / FOTOĞRAFLI   http://we.tl/Zrwvt0X7tW

 

İZMİR-ALİAĞA (28.02.2015) - İzmir’in Aliağa ilçesi Samurlu Mahallesinde MTA jeotermal kuyuları atıl durumdan kurtuluyor.1997-1998 yıllarında Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından Aliağa’nın Samurlu Mahallesinde tespit edilen Jeotermal kaynağı, 18 yıl aradan sonra faaliyete geçmek için gün sayıyor.

 

4 ayrı jeotermal kuyusunu kiralayan ve burada gerçekleşen arama ve test deneme çalışmaları sonucunda  ortalama 90 derecelik 120lt/sn debisinde sıcak suya ulaşan ‘Migi’ adlı Jeotermal enerji firması, ölçüm ve test çalışmalarının ardından bölgede elektrik enerjisi üretimine ve seracılık işletmesine hazırlanıyor.

 

UÇAR, “ALİAĞA'YA JEOTERMAL YATIRIMLARINI KAZANDIRDIK “

Bölgede devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Migi Jeotermal Enerji Proje Sorumlusu Nihat Uçar,“2010 yılında MTA’dan devraldığımız 30 bin dönümlük arazi arama ruhsatımız ile bölgede beş yıldır çalışmalarımız devam ediyor. Burada 4 ayrı kuyu üzerinde yürüttüğümüz çalışmalarda nihayet sona yaklaşıyoruz. Kuyularda ortalama 90 derece civarında sıcak suya ulaşıldı. Elde ettiğimiz bu kaynaklar üzerinden seracılık ve elektrik enerjisine yönelik yatırımlar yapacağız. Yasal olarak biz 5686 Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanununa tabiyiz. 30 yıllık kullanma hakkına sahibiz ve 10’ar yılda hizmet süremizi uzatıp toplamda 99 yıl işletme hakkımız var" dedi.

 

UÇAR,” JEOTERMAL İLÇENİN KADERİNİ DEĞİŞTİREBİLİR

Jeotermal kaynaklarının aktif duruma getirilmesiyle  Aliağa’nın kaderinin değişebileceğini belirten Uçar, şöyle konuştu: “5 yılda tüm prosedürleri ve altyapı çalışmalarını tamamlayabildik. Kuyularda 6 ay daha test aşaması var. Bu süreninin uzunluğunun bir başka sebebi de sıcak su projelendirmelerinde mühendislik jeotermal hizmetlerinin hazırda bulunmamasından kaynaklanıyor. Projeyi kendiniz oluşturmak ya da yurt dışında jeotermal uzmanı firmalardan teknoloji transferi yapmanız gerekiyor. Bu da pahalı olduğu için yatırımın verimli olmasına engel oluyor. Bu yüzden Türk yatırımcılar bu yöntemi  tercih etmiyor. Kuyularda ilk yatırımımız enerji için planlandı. SM 1 kuyusunun enerji yatırımına uygun pompa ve ekipmanları da 4 ay sonra gelecek.”  

 

ALİAĞA’DA JEOTERMAL'DEN ELEKTRİK ÜRETİMİ BAŞLIYOR

Mevcut 4 Kuyunun farklı amaçlarda kullanılacağını anlatan Uçar, işletmeye hali hazır durumda olan üç kuyunun  ortalama debisinin saniyede 120 litre/sn, sıcaklığının ise 90 derece olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “jeotermal kuyularımızdan 958 metre derinlikteki SM4 kuyusunu  re enjeksiyon yönünde yani suyun yeraltına geri basılması amacıyla kullanmak zorundayız. Bu noktada  958 metre derinliğe sahip olan bu kuyumuz  re enjeksiyon Kuyusu olarak hizmet verecek. Diğer kuyuları ise yatırımlarımız da değerlendireceğiz.636 metre derinlikte 107 derece sıcaklığı ve 70 lt /sn debisi olan SM1 kuyusundan elektrik üreteceğiz. Burada küçük bir elektrik üretim santrali kuracağız. Saatte 1 megavat üretimle yaklaşık 1000 kilovatlık bir enerji üretmeyi hedefliyoruz.”

 

UÇAR, “EN UCUZ ENERJİ JEOTERMAL”

Ortalama 1300 metre derinlikte 83 derece sıcaklıkta 20 lt /sn debisi olan SM2 ve SM3 kuyularını ısıtma amaçlı seracılıkta kullanacaklarının bilgisini veren Uçar, şunları söyledi: “. Seracılıkta dünyada öncü ve ilklerden olan Hollandalı bir firma ile 120 dönüm üzerinde kuracağımız serada domates üretimi yapacağız. Ayrıca talep edilmesi halinde ticari amaçla kullanılmak üzere su satışı da yapabiliriz. Örneğin buradan transfer edilen su ısıtma amaçlı kullanılabilir. Kuyularımız 6 aylık bir çalışma ile stabil hale gelmesi bekleniyor.”

 

“KURACAĞIMIZ JEOTERMAL SİSTEMİNİN ÖMRÜ DAHA UZUN OLACAK”

Yapılacak olan testlerin pozitif sonuçlar vermesi dahilinde bölgede beşinci kuyuyu da açmayı hedeflediklerini dile getiren Uçar, jeotermal enerjiye yönelik şu bilgileri verdi:  “Jeotermal sahalarındaki kuyularda yüksek sıcaklıklarda buhar oluşumuyla enerji elde edilmesi sırasında, Jeotermal sularda, kabuklaşma ve korozyon, tesis veya sistemlerin ömrünü, verimliliğini etkileyen önemli oluşumlardır. Biz sistemimizde bölgemizdeki diğer işletmecilerin maliyet kaygısı nedeni ile kullanmadığı Jeotermal Sularda Kireç, Korozyon Önleyici ve Kabuklaşmayı önlemek için inhibitörü kullanıyoruz bu da kuracağımız sistemlerin ömrünü uzatmasına yardımcı olacak. Sera amaçlı kullanılacak olan SM2 ve SM3 kuyularından 216 metreden pompaj yapıyoruz. Aynı kuyulara inhibitörü 350 metreye geri basıyoruz. Testler sonunda 5. Kuyu açmayı planlıyoruz. Kuyularımız planlanan ek yatırımlar ile hemen hemen Aliağa’yı bile ısıtacak bir potansiyele sahiptir.”

 

“JEOTERMAL İLE HER ŞEYİ ISITMAK DAHA  UCUZ”

Migi firmasının iş konseptinde konut ısıtmaya yönelik bir planlamanın olmadığını sözlerine ekleyen Uçar, “Bizim bu yönde bir projemiz yok. Ama bir proje kapsamında Aliağa Belediyesi, Kooperatifler, Sanayi siteleri, Fabrikalar, toplu konut alanlarının ısıtılması için bizden sıcak su isterse, projeyi kendileri hazırladıkları altyapı ve taahhüt hizmetlerini kendileri karşıladıkları takdirde bu hizmeti verebiliriz. Köyün alt kısmında 1600 dönümlük bir mera arazisinde seracılık yapılabilir. Bizden su satın alma anlaşması yapan herkes 1600 dönümlük arazide yatırım yapma şansına sahip.  Biz firma olarak önümdeki aylardan itibaren 20 milyon Euro‘luk yatırıma başlayacağız ” diye konuştu.

 

SAMURLU MUHTARI ŞENGÜL, “BÖLGEMİZİN TALİHİ DEĞİŞECEK” 

Öte yandan jeotermal kaynakların kullanılabilir hale getirilmesi bölgede büyük sevinçle karşılandı. Samurlu Mahallesi Muhtarı Necmi Şengül, Samurlu ‘da işletmeye alınma çalışmaları hızla devam eden jeotermal kaynağı sayesinde Aliağa’da başlatılacak olan seracılığın ilçe ekonomisine ciddi katkıda bulanacağını ve özellikle yöre kadınlarına büyük istihdam sağlayacağını söyledi.  Jeotermal kaynağının su ölçümlerinin insan sağlına faydalarının tespitinden sonra turizm amaçlı kullanılmasını da arzu ettiklerini belirten Samurlu Muhtarı Şengül, “Dünyanın en önemli yeraltı zenginliklerinden sayılan jeotermale sahip olduğumuz için Samurlu ’da yaşayanlar olarak çok şanslı olduğumuzu düşünüyoruz. Ancak bu noktada önemli olan sahip olduğumuz potansiyelin iyi şekilde değerlendirilmesidir” dedi.

 

ŞENGÜL, “1600 DÖNÜM ATIL ARAZİ JEOTERMAL YATIRIMCILARINI BEKLİYOR”

Jeotermal kaynağının aktif  duruma getirilmesi noktasında emeği geçen herkese teşekkür eden Şengül, “Kaynak suyumuz sayesinde yöremizde ilk aşamada seraların ısıtılmasında kullanılacak ilk yatırım yapacak olan firma 120 lük bir domates üretme serası yapacak. Burada ilk planda domates üretimi yapılacak ve domatesler buradan yurt dışına ihraç edilecek. Jeotermal kaynağımızın başta enerji üretimi olmak üzere Burada yaşayan halkımız için önemli bir istihdam kapısı olacak. Ancak biz bölgemize bir tane de kaplıca yapılmasını hayal ediyoruz. Bölgemiz her türlü yatırıma müsait binlerde dönüm atıl durumda bekleyen araziye sahip” şeklinde konuştu

 

 

BAŞKAN SERKAN ACAR MUHTARLAR İLE BULUŞTU

BAŞKAN SERKAN ACAR MUHTARLAR İLE BULUŞTU

 

ALİAĞA’DA MUHTARLAR ZİRVESİ

 

GÖRÜNTÜLÜ / FOTOĞRAFLI   http://we.tl/ju0y3Qacsh

 

İZMİR-ALİAĞA(28.02.2015) - Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, bir yandan sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek Aliağa’nın sorunlarını yerinde tespit ederken, ilçe genelinde ki muhtarları da unutmadı.

 

SOHBET HAVASINDA GEÇTİ 

Başkan Serkan Acar,  Aliağa ilçesindeki mahalle muhtarları ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Altınel Seminer Salonunda  sohbet havasında gerçekleşen toplantı da; Mahallelerin temel sorunları ile muhtarların yeni talep ve çözüm önerilerini dinleyen Başkan Serkan Acar, muhtarlar ile görüş alış verişinde bulundu. 

 

MANEVİ DESTEK İSTEDİ 

Mahalle muhtarlarına 11 aylık dönemi kapsayan belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Acar, Aliağa Belediyesinin devam eden ve gerçekleştirmeyi hedeflediği projeleri anlattı. Kurumlar arası koordinasyonun önemine vurgu yapan Başkan Acar, Aliağa Belediyesi’nin daha çağdaş bir kent oluşturmak adına yürüttüğü gelişim ve dönüşüm çalışmalarına katkı noktasında muhtarlardan manevi destek istedi.

 

SORUNLAR ÇÖZÜLECEK! 

Muhtarlara tek tek söz veren Başkan Acar,  kısa vadeli sorunların çözümü için ilgili birim amirlerine gerekli talimatları verdi. Aliağa Belediyesi’nin yetkisi dışında olan sorunların çözümünde ise,  belediye olarak ilgili kurumlara başvuracaklarını ve konuların takipçisi olacaklarını söyledi.

 

ON YILLARDIR İHMAL EDİLEN KÖYLER  HİZMETLE TANIŞTI 

Özellikle Bütünşehir Yasası ile Aliağa'nın Mahallesi statüsüne kavuşan köylerde alt ve üst yapı noktasında ciddi sorunların bulunduğuna dikkat çeken Başkan Acar, Aliağa Belediyesi bünyesinde; Temizlik İşleri, Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü iş birliğinde kurulan toplam çözüm ekiplerinin yenileme  ve düzenleme çalışmalarına mahalle konumuna dönüşen ve on yıllardır ihmal edilen köylerden  başladıklarını belirtti. 

 

MART 2018 HEDEFİ 

Aliağa’yı modern, yaşam standartları yüksek ve daha yaşanabilir çağdaş bir kent haline getirmek için çalıştıklarını belirten Başkan Acar, Çıtak’ta başlayan Güzelhisar ve Samurlu’da devam eden çalışmaların Aliağa genelinde ki tüm mahallelerde önem sırasına göre devam edeceğinin bilgisini verdi. Başkan Acar, 2014 yerel seçimleri öncesinde Aliağa halkına sunduğu seçim bildirgesinde yer alan tüm vaatlerini en genç 2018 yılının mart ayına kadar hayata geçireceğini ifade etti.

 

ÖNCEKİ DÖNEMİN BÜTÇESİ YETERSİZ GELDİ 

2014 Aralık ayı sonuna kadar gerçekleştirilmesi planlanan yatırımların aksadığını itiraf eden Başkan Acar, gecikmenin geçmiş döneme ait kısıtlı ve yetersiz bütçenin neden olduğunu öne sürdü. Aliağa Belediyesi’nin 2014 yılı bütçesinin bir önceki dönemde görev yapan belediye meclisi tarafından yapıldığını hatırlatan Başkan Acar, “Bir önceki dönemde görev yapan arkadaşlarımız da  kendi öngörüleri çerçevesinde bir bütçe planlaması yapmışlar. O planlamayı bizim değiştirme veya bütçeye ekleme gibi bir şansımız yoktu. Bizde kısıtlı bütçeyle ancak yapabileceklerimizi yapmaya çalıştık” diyerek, 2015 yılında ise kendi dönemine ait bütçenin ödeme kalemleriyle daha hızlı hareket etme imkanına sahip olduklarını ve önceki dönemden kalan 30 Milyonluk borç yükünün ağırlığını omuzlarında hissetmelerine rağmen Aliağa tarihinde ilk defa 29 Milyon gibi rekor bir yatırım bütçesi yaptıklarını söyledi. 

 

DÖRT BİR TARAFTA EŞ ZAMANLI ÇALIŞMA 

 2015 Yılının Ocak ayı itibariyle ilçede 7 şantiyeye ulaştıklarına ve çalışmaların kentin dört bir tarafında eş zamanlı olarak devam ettiğine vurgu yapan Başkan Acar, 7 farklı noktada yapılan yenileme ve düzenleme çalışmaları kapsamında yürütülen beş projeyi, kentte yeşil dokuyu arttırıcı, yeni yaşam alanlarından oluşan, prestij projeler olarak nitelendirdi.  

 

274 KİLOMETRE YOL, 200 BİN METREKARE PARKETAŞ  

Aliağa’nın tüm sorunlarına vakıf olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Acar, “Geçtiğimiz 11 aylık süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle, İZSU’yla, TEDAŞ’la, Kanalizasyon İdaresiyle, Kara Yollarıyla, Telekom’la organize bir şekilde hareket etmeye çalıştık. Bu çalışmalarımızı önümüzde ki süreçte de aynı titizlikle sürdüreceğiz.  Şuan bazı mahallelerimizdeki asfaltlama çalışmalarımız maalesef hava muhalefeti nedeniyle yavaşladı. Ancak planlamamız kapsamında  ova yolları dahil olmak üzere  274 kilometre satih asfalt kaplama yol çalışması ile birlikte 200 bin metrekare de parketaş döşemeyi  hedefliyoruz” diye konuştu 

 

 

ALİAĞA DEVLET HASTANESİ ENDOSKOPİ ÜNİTESİ FAALİYETE GEÇTİ

ALİAĞA DEVLET HASTANESİ ENDOSKOPİ ÜNİTESİ FAALİYETE GEÇTİ

 

FOTOĞRAFLI /

 

İZMİR-ALİAĞA (28.02.2015) - Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Aliağa Devlet Hastanesi’nde, kanser hastalarının tedavisinde kullanılmak üzere Kemoterapi ünitesi ile sindirim sistemi hastalıklarının teşhisinde kullanılan endoskopi ünitesi hizmete girdi.

 

Ölüm nedenleri arasında Dünya’da ikinci sırada yer alan kanser, her beş vefattan birinin ölüm nedeni olarak biliniyor. Aliağa’da kanser hastalarının tedavi görmesi için İzmir merkeze gitmek zorunda kaldığını belirten yetkililer, vatandaşların ciddi bir hastalıkla uğraşırken yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki İzmir’e gidip gelmelerinin büyük bir eziyete dönüştüğünü, bunun önüne geçmek için kemoterapi ünitesini açtıklarını belirterek, kemoterapiler dışında hastaların kontrol ve tetkiklerinin de yapıldığını ifade ettiler.

 

YANLIŞ TANININ ÖNÜNE GEÇİLECEK

Aliağa’da Sanayi kuruluşların fazla olması nedeniyle Türkiye ortalamasının üzerinde oluşabilecek kanser riskinin de artığını belirten yetkililer Endoskopi ünitesinin önemine dikkat çekti. Kalın bağırsak kanserinin kansere bağlı ölümler de 2. sırada yer aldığını ve bu tür kanserden dolayı ölümlerin önüne geçmek için erken tanının önemini hatırlatan yetkililer, endoskopi ünitesinin erken tanıda önemli olduğunu, ayrıca endoskopi sayesinde gereksiz ilaç kullanımının ve yanlış tanı ihtimalinin de önüne geçileceğini belirttiler. Aliağa’da yaşayan vatandaşların İzmir’de uzun süreli randevu almanın önüne geçilerek uzun süreli aç ve susuz yolculuk etmesinin önüne geçilmiş oldu.

 

23 Şubat 2015 Pazartesi

ALİAĞA’DA ELEKTRİK KESİNTİSİ

ALİAĞA'DA ELEKTRİK KESİNTİSİ

 

GEDİZ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş'DEN KESİNTİ DUYURUSU

 

İZMİR-ALİAĞA (23.02.2015) - GEDİZ EDAŞ İzmir İl Müdürlüğü tarafından yapılacak şebeke bakımı çalışmaları kapsamında 26 Şubat 2015 Perşembe günü saat 09:00-17:00 saatleri arasında kesinti olacaktır. Aliağa'da, Şakran- Hasbi Efendi Mahallesi, Mimar Sinan Caddesi, Muhtar Emir Ali Bölgesi, Kazım Dirik, 300' lü sokaklar, Halil Ekici, Mustafa Şengül, Şimşekler, M.Kandemir, Mücahit Sülün, Selami Orhan, Bahçedere içme suyu, A.Şakran içme suyu, Bahçedere, Yüksekköy su pompası, Kapukaya, Yüksekköy, Kapukaya içme suları-1- 2, İbrahim Yıldırım, Mustafa Altıntaş, Turkcell-2, Hacı Ömerli Su Pompası, Y.Şakran içme suyu, Çoraklar, Kalabak, Karaköy, H.Ömerli Yukarı Mahalle,Karakuyu Mahalleleri,  Bazaltaş, Yılmaz Maden, Delsan, Çoraklar içme suyu, Kalabak su pompa, Aliağa Belediyesi Asfalt Şantiyesinde elektrik kesinti olacaktır.

 

Altyapı çalışmaları nedeniyle bildirimli elektrik kesintileri için; GEDİZ EDAŞ çağrı merkezini (186)

arayabilirsiniz.

 

BASINA DAVET

BASINA DAVET

Değerli Basın Mensubu; Aliağa Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar bugün saat 14.00’de Aliağa Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda bir basın toplantısı düzenleyecektir. Başkanımız Serkan Acar’ın çok önemli açıklamalarda bulunacağı basın toplantısına katılmanızı bekleriz.

Saygılarımızla,

Aliağa Belediyesi Basın Bürosu

 

21 Şubat 2015 Cumartesi

ALİAĞA BELEDİYESİ KIŞ SPOR OKULLARI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

ALİAĞA BELEDİYESİ KIŞ SPOR OKULLARI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

 

GÖRÜNTÜLÜ / FOTOĞRAFLI   http://we.tl/h0cYAXfr8U

 

ALİAĞA BELEDİYESİ

 

İZMİR-ALİAĞA (20.02.2015) - Aliağa Belediyesi Futbol Kış Sporları Okulu öğrencileri ödüllerine kavuştu. Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri’nde yapılan ödül töreninde, 2014-2015 sezonunda futbol okullarında eğitim gören öğrenciler ödüllerini Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın elinden aldı. Çocuklarının mutluluğuna ortak olmak isteyen aileler solunun tamamını doldururken, ödüllerini alan öğrenciler tören sonrası Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

EĞİTMEN ALPER PEKER: EN BÜYÜK EMEK AİLELERE AİT

Eğitmenlerin çocukların gelişimine katkı sağladığını fakat en büyük emeğin hiç kuşkusuz ailelere ait olduğunu ifade eden Aliağa Belediyesi Futbol Spor Okulları Sorumlusu Alper Peker, “Aliağa Belediyesi Spor eğitmenleri olarak topluma zeki, çevik ve ahlaklı bireyler yetiştirmeyi ilke edindik ve bu doğrultuda var gücümüzle çalışıyoruz. Çocuklarımız belediyemizin onlara sunduğu sportif aktivitelerle, yağmur çamur demeden çok olumlu bir gelişim gösterdiler. Çocuklarımız sportif eğitimlerde olduğu kadar okullarındaki derslerinde de üstün başarılar elde ederek, sportif başarılar ile derslerdeki başarılarını aynı anda sağlayabildiklerini gösterdiler” dedi. 

 

BAŞKAN ACAR: ÇOCUKLARIMIZA HER ZAMAN DESTEK VERDİK, VERMEYE DE DEVAM EDECEĞİZ

Çocukların gelişiminde sporun çok önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da, “Çocuklar bizim geleceğimiz. Belediye olarak her zaman çocuklarımıza destek verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Burada emeği geçen tüm eğitmenlerimize de çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın sağlıklı, başarılı bireyler olması için elimizden ne geliyorsa her zaman yapmaya hazırız” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

ALKUD, BAŞKAN ACAR’I MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

ALKUD, BAŞKAN ACAR'I MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

 

FOTOĞRAFLI /

 

ALİAĞA BELEDİYESİ/

 

İZMİR-ALİAĞA (20.02.2015) - Aliağa Arama Kurtarma ve Eğitim Derneği (ALKUD), Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ı makamında ziyaret etti.

 

ALKUD Başkanı İlkin İnceler, dernek üyeleri ile birlikte Başkan Acar'ı ziyaret etti. ALKUD Başkanı İnceler, derneğin kuruluşu hakkında bilgiler vererek destek istedi. İnceler," ilk önce insanı yetiştireceğiz. Vereceğimiz eğitimlerle halkı bilinçlendirerek pratik yaşamda kullanabilecekleri bilgilere sahip olmalarını sağlayacağız. Örneğin ilk yardım kursu vererek oluşabilecek yaralanmalara karşı bilinçli ve soğukkanlı bir şekilde yaklaşmalarını sağlayacağız. Riskli bir bölgede yaşıyoruz. Umarım bize ihtiyaç olmaz. Ama biz yine de her türlü duruma hazır olmak durumundayız." dedi.

 

Aliağa Arama Kurtarma ve Eğitim Derneği'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirten Serkan Acar," ALKUD üyeleri aslında bir kamu görevi yapıyor. Üstelik deprem ülkesinde yaşıyoruz. Vereceğiniz eğitimler ile toplumu bilinçlendirmek açısından önemli bir misyon üsteleniyorsunuz. Tüm STK'lara olduğu gibi sizlere de yasal mevzuatlar çerçevesinde her türlü desteği vermeye hazırız "dedi.  

 

 

20 Şubat 2015 Cuma

ALİAĞA’DA ELEKTRİK KESİNTİSİ

ALİAĞA'DA ELEKTRİK KESİNTİSİ

GEDİZ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş'DEN KESİNTİ DUYURUSU

İZMİR-ALİAĞA (20.02.2015) - GEDİZ EDAŞ İzmir İl Müdürlüğü tarafından yapılacak planlı altyapı çalışmaları kapsamında 24 Şubat 2014 Salı günü ile 25 Şubat Çarşamba günü saat 09:00-17:00 arasında kesinti olacaktır. 24 Şubat 2014 Salı günü Aliağa'da, Çoraklar, Karaköy, H.Ömerli Yukarı, Karakuyu Mahalleleri, Kalabak, Bazaltaş, Yılmaz Maden, Delsan, Aliağa Belediyesi Asfalt Şantiyesi, Çoraklar İçme Suyu, Kalabak Su Pompası, Şakran- Hasbi Efendi Mahallesi, Mimar Sinan Caddesi, Muhtar Emir Ali Bölgesi, Kazım Dirik 300'lü sokaklar ve civarında kesinti yapılacaktır. 25 Şubat Çarşamba günü saat 09:00-17:00 arasında ise Aliağa'da, Şakran- Hasbi Efendi Mahallesi, Mimar Sinan Caddesi, Muhtar Emir Ali Bölgesi, Kazım Dirik, 300' lü sokaklar ve civarı elektrik kesintisi olacaktır.

Altyapı çalışmaları nedeniyle bildirimli elektrik kesintileri için; GEDİZ EDAŞ çağrı merkezini (186) arayabilirsiniz.

 

ALİAĞA CAMİLERİNDE 'ÖZGECAN' HUTBESİ

ALİAĞA CAMİLERİNDE 'ÖZGECAN' HUTBESİ 

 

FOTOĞRAFLI /

 

ALİAĞA BELEDİYESİ

 

İZMİR-ALİAĞA (20.02.2015) - Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ölümünün ardından Aliağa İlçe Müftülüğü tarafından tüm camilerde “Her can kutsal ve dokunulmazdır!” konulu hutbe okutuldu. Türkiye’yi yasa boğan Özgecan Aslan olayının hatırlatıldığı cuma hutbesinde;  kadına yönelik şiddete ve şiddetin her türlüsünün İslam dininde yerinin olmadığına dikkat çekildi. 

 

İNSANIN CANI ÖZGEDİR

Türkiye genelinde olduğu gibi Aliağa’daki camilerde de okunan Hutbede; “İnsanın canı özgedir; ırzı, şerefi, haysiyeti, onuru, namusu her türlü değerin üstündedir. Kendisi bile kendi canına kıyma, intihar ederek yaşamını sonlandırma hakkına sahip değildir”  denilerek, İslam inancına göre bir insanı öldürenin bütün insanlığı öldürmüş sayılacağı belirtildi. 

 

İNSAN ‘BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YIL YAŞASIN’ DİYORSA...

Aliağa İlçe sınırlarında bulunan 54 Cami’de cemaatin dinlediği Hutbede; İslam dininin Peygamberi Hazreti Muhammed’in (SAV), kişinin eşine nefret beslemesini yasakladığına, Açlık endişesiyle doğmamış yavruların öldürülmesini büyük günahlar arasında saydığına, Savaşta bile kadınlara, yaşlılara, çocuklara dokunulmamasını emrettiğine, genç kızların zorla evlendirilmesinin yasakladığına, işkenceye ve caniliğe ise asla onay vermediğine vurgu yapılarak şöyle denildi: "Peygamber Efendimiz, kıyamet günü zulmün karanlıkları içinde kalmamıza razı değildir. Merhametin bizi ve bizim aracılığımız ile bütün dünyayı aydınlatmasını dilemektedir. Kendimiz için huzurlu bir hayatı ne kadar arzu ediyorsak, yakın ve uzak çevremiz için, dünya ve insanlık için de o kadar huzur ve güven istemeliyiz. İnsan ‘Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın’ diyorsa, kötülüğün gün gelip kendi boynuna dolanacağının, sevdiklerini de boğacağının farkında değil demektir. O halde herkese karşı, her türlü şiddete 'hayır' demek; bilhassa hayatın çilesini birlikte paylaştığımız eşlerimize birer emanet hassasiyetiyle saygılı, şefkatli ve nezaketli yaklaşmak hepimizin sorumluluğudur.” 

 

HAYATININ BAHARINDA OLAN GENÇ BİR KIZIMIZ HUNHARCA KATLEDİLİRKEN

İnsanın rengi, dili, ırkı, cinsiyeti fark etmeksizin insan olmakla her türlü dokunulmazlık hakkına doğuştan kavuştuğunun vurgulandığı hutbede; Türkiye'nin  bir hafta kadar önce acı bir hadiseyle sarsıldığı, Hayatının baharında olan genç bir kızın  hunharca katledilirken, yürekleri dağlarken, bir defa daha toplumun  şiddeti daha ne kadar içinde barındıracağı soruldu. Hutbede ayrıca;  "Merhamet toplumu olmanın, Peygamber ahlakıyla bezenmenin, hırsı, kini, öfkeyi yenmek için emek vermenin zamanı gelmedi mi? Bize insanlığımızı hatırlattı. Aynaya bakmamızı, silkinip kendimize gelmemizi ve gittikçe büyüyen şiddet fırtınası karşısında yenik düşmeyen, şefkatli ve güçlü yürekler inşa etmemizi istedi. Bu vesileyle cinayetlere kurban verdiğimiz bütün yavrularımıza, kızlarımıza, kadınlarımıza, masum canlara Cenab-ı Hak’tan rahmetler diliyorum. Bizleri de merhamet bilinciyle bir an önce uyandırması, milletimizin böyle elim hadiselere bir daha şahit olmaması için Yüce Rabbime dua ve niyaz ediyorum" ifadelerine yer verildi. 

 

 

ALİAĞA KENT KONSEYİ SOSYAL PROJELERİNE DEVAM EDİYOR

ALİAĞA KENT KONSEYİ SOSYAL PROJELERİNE DEVAM EDİYOR

 

GÖRÜNTÜLÜ / FOTOĞRAFLI  http://we.tl/1lp36z0t3w

 

ALİAĞA BELEDİYESİ

 

İZMİR-ALİAĞA (20.02.2015) -Aliağa Kent Konseyi daha yaşanılabilir bir kent yaratma adına çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

 

Aliağa belediyesi Kent Konseyi binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Aliağa Kent Konsey Başkanı Yakup Öztürk, Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi, Engelli Meclisi ve Çocuk Meclisi olarak 2014 yılında gerçekleştirdiği sosyal projelerine 2015 yılında da devam edeceklerini açıkladı.

Kent Konseyinin faaliyetleri hakkında bilgi veren Başkan Öztürk, “Gerçekleştirdiğimiz sosyal projeler ile nasıl bir kent yarattığımızı değerlendirip, nasıl bir kent yaratmamız gerektiğinin çalışmasını yapacağız” dedi.

 

KADIN MECLİSİ’NDEN EĞİTİME DESTEK

Aliağa Kent Konseyi’ne bağlı birimlerin topluma fayda sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini, özellikle de Kadın Meclisinin kendi el emekleriyle ciddi başarılar elde ettiğini belirten Başkan Yakup Öztürk, şöyle konuştu: “Kadınlarımız son olarak cezaevindeki mahkûmlarımıza, orada yaşayan kadınlarımıza kendi el emekleri ile elde ettikleri gelirle klima aldılar. Yine kadın meclisimiz şuanda atık gazete kâğıtlarından gazetelik sepeti yaparak buradan elde ettikleri gelirle maddi yetersizliklerden dolayı eğitiminden mahrum kalan bir kız çocuğuna bir nebzede olsa katkı sağlayarak eğitimine devam etmesini sağlayacaklar. Ayrıca ileri dönemlerde dizi eğitim çalışmalarını hayata geçirmeye çalışıyorlar. Bu çalışmalar kapsamında ilk olarak aile bireylerine çocukların doğru bir şekilde yetiştirilmesi konusunda eğitimler verilmesi planlanıyor”

 

GENÇLİK MECLİSİ’NDEN UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE PROJESİ

Kadın Meclisi’nin yanı sıra Gençlik Meclisi’nin de sosyal projeler üzerine çalışmalar yaptığını anlatan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gençlik Meclisimiz uyuşturucu ile mücadele konusunda bir takım çalışmalar yapıyor. Bu konuda Türkiye Kent Konseyleri Platformu’na sunulmak üzere hazırlanan bir tiyatro projesi var. Bu projeyle de aile bireylerimizin uyuşturucuyla nasıl mücadele etmeleri gerektiği, hangi devlet kademelerinden bu konuda destek alabilecekleri gibi konularda aileleri ve kişileri bilgilendirme toplantıları düzenleyeceğiz”  

 

ÖZTÜRK: ALİAĞA’YA ÇOCUKLARIMIZIN GÖZÜYLE BAKMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Çocuk Meclisi ve Engelli Meclisi’nin çalışmaları hakkında da bilgi veren Öztürk, “Çocuk Meclisimizle beraber kısa zaman içerisinde bir çalışma yapacağız. Bu çalışmada çocuklarımızdan ülkeyle ve ilçemizle ilgili görüşlerini alacağız. Aliağa’ya çocuklarımızın gözüyle bakmaya çalışacağız. Şuan da bizler kentin yöneticileri olabiliriz fakat ilerleyen yıllarda ilçemizin yöneticileri çocuklarımız olacak. Onlara nasıl bir kent bırakmamız gerekiyorsa bu konuda onların fikirlerini alacağız. İlerleyen günlerde Engelli Meclisi ile alakalı olarak da engelli çalıştayı hazırlayacağız. 2014 yılında yaptığımız bu çalışmaları 2015 yılında da devam ettireceğiz” diye konuştu.

 

 

 

 

ALİAĞA’DA ÇİTLEMBİK YAĞINI ÜRETEN KADIN GİRİŞİMCİ KENDİ İŞİNİN PATRONU OLDU

ALİAĞA'DA ÇİTLEMBİK YAĞINI ÜRETEN KADIN GİRİŞİMCİ KENDİ İŞİNİN PATRONU OLDU

 

TOPÇU," ÇİTLEMBİK YAĞI BİR MUCİZE"

 

FOTOĞRAFLI /

 

ALİAĞA BELEDİYESİ

 

İZMİR-ALİAĞA (20.02.2015) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürlüğü'nün başlatmış olduğu, "Kırsalda Kadın Girişimciliğin Desteklenmesi Projesi" kapsamında, geliştirdiği "Geçmişten günümüze çitlembiği yaşatmak" projesiyle 133 kadın girişimci arasından birinci olan Yıldız Topçu, aldığı 20 bin liralık destekle kendi işinin patronu oldu.

 

Aliağa'ya bağlı Hacıömerli mahallesinde yaşayan Topçu, evinin ahır olarak kullanılan bir bölümünü üretim merkezi haline çevirerek çitlembik yağı üretimine başladı. Elde ettiği maddi destekle birlikte daha önce ahır olarak kullandığı yeri onararak makine ve ekipman ihtiyacını karşılayan Topçu'nun en büyük destekçisi ise eşi Hasan Baki Topçu.

 

EŞİMİN EN BÜYÜK HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİM

İki çocuk annesi Topçu, çocuklarının geleceğini düşündüğünü belirterek eşinin en büyük hayalini gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Topçu, "İki çocuk annesiyim çocuklarım okuyor ve onlar için ne yapabilirim ekonomik olarak nasıl bir destekte bulunabilirim diye düşündüm. Kırsalda Kadın Girişimciliğin Desteklenmesi ile ilgili projeye destek çıkıldığını öğrendiğimde iki gün hangi projeyle katılabilirim diye düşündüm. Çitlembikle katılmaya karar verdim. Çitlembik yağı üretimi eşimin dedesinden kalan bir meslek. Eşimin 20 yıllık hayaliydi çitlembik yağı üretmek biz de bu hayali gerçeğe dönüştürdük. "dedi.

 

ÇİTLEMBİK MEYVELERİNDEN YAĞ VE SABUN YAPARAK MARKALAŞMAK İSTİYORUM

Doğal yollarla yetişen ve halk arasında menengiç diye bilinen Çitlembik yağının mide ağrıları ve yara iyileştirici özelliği olduğu vurgulayan Yıldız Topçu, " Çitlembik'ten Menengiç kahvesi, krem, yağ, bıttım sabunu üretimi de yapılıyor" diyerek şunları kaydetti:"1980'li yıllara kadar dedelerimiz çitlembik ağacı meyvesinden sabun ve yağ elde ederken, günümüzde yörede zeytin yetiştiriciliği üretiminin artmasıyla çitlembik ağaçlan kaderine terk edildi.  Ağaçlar kesilerek yakıt olarak kullanılmaya başlandı. Bu proje ile, insan sağlığı açısından da büyük önem arz eden ve ürünlerinin gıda, sağlık ve kozmetik sektöründe değerlendirilmesi mümkün olan çitlembik ağacının yok olmasını önleyerek 4. kuşak temsilcisi olmayı amaçlıyorum. Meyvelerinden krem, Yağ ve sabun olarak üretimini yapıp markalaşarak tüketicilere sunmak istiyorum."

 

Köyde ki kadınlara da iyi bir örnek teşkil ettiğini belirten Topçu," Bölgemizde doğal olarak yetişen çitlembik ağacından elde edeceğimiz ham madde ile düşük maliyetle yüksek gelir elde etmeyi hedefliyorum. Artan hammadde ihtiyacını karşılayabilmek için civar köylerden de çitlembiğin toplanması teşvik edilerek, köyde yaşayan kadınlar için de çitlembik bir gelir kaynağı oluşturacak "diye konuştu.

 

Yıldız Topçu proje danışmalığını yapan Aliağa İlçe Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Burcu Sütçü'ye teşekkürlerini ileten Topçu, emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

 

KUTU:

ÇİTLEMBİK YAĞININ FAYDALARI:

Ayak terlemelerini keser. Böbrek kumlarını dökmeye yardımcı olur. Mide ağrılarını dindirir. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Öksürüğü keser. Meyvesi hafif müshil etkilidir.

 

 

ALİAĞA’DA ORYANTİRİNG EĞİTİMİ DÜZENLENECEK

ALİAĞA'DA ORYANTİRİNG EĞİTİMİ DÜZENLENECEK

 

GÖRÜNTÜLÜ / FOTOĞRAFLI   http://we.tl/K8sA1x6IrC

 

ALİAĞA BELEDİYESİ

 

İZMİR-ALİAĞA (20.02.2015)Aliağa'da 'harita okuma ve yön bulma' eğitimi (oryantiring) düzenlenecek. Aliağa Arama Kurtarma ve Eğitim Derneği (ALKUD)  tarafından 22 Şubat Pazar günü verilecek olan eğitim teorik ve pratik olmak üzere iki bölümden oluşacak.

 

Eğitimlerin teorik bölümü Aliağa Belediyesi Sosyal Tesisleri Sinema Salonu'nda saat 13.00'de, pratiğe dayalı bölümü ise saat 14.30'da Zeytinli Park'ta gerçekleştirilecek. Ücretsiz olarak düzenlenen eğitim faaliyetinde;  Sosyal Bilgiler Öğretmeni ve Oryantiring Antrenörü Özgür Güvercin  ile birlikte Harita Planlamacısı Suray Duran eğitmen olarak görev alacak.

 

ALKUD AFET VE İLK YARDIM KONUSUNDA EĞİTİM VERECEK 

Yapılan eğitimler ile Aliağalıları afet ve ilk yardım konularında bilinçlendirmeyi hedeflediklerini belirten ALKUD Başkanı ilkin İnceler, "Bizim bu çalışmalardaki amacımız, meydana gelebilecek doğal afetlerde müdahale ekibi oluşturmak. Aliağa, sanayinin ağırlıkta olduğu bir ilçe, burada oluşabilecek her türlü afet ve kazalarda gönüllü olarak çalışmak için buradayız" diyerek tüm Aliağalıları eğitim faaliyetine davet etti. 

 

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: ALKUD gönüllülerinin stant çalışmalarından görüntüler, ALKUD başkanı İlkin İnceler ile röportaj

 

 

 

 

 

GÜZELHİSAR’DA MUTLU SON

GÜZELHİSAR'DA MUTLU SON

 

GÜZELHİSAR BAŞTAN YARATILDI

 

GÖRÜNTÜLÜ  / FOTOĞRAFLI   http://we.tl/mzqXlJd8oF

 

İZMİR-ALİAĞA (20.02.2015) - Aliağa Belediyesi on yıl önce mahalle statüsüne geçerek belediyenin sorumluluk alanına giren köyleri cazibe merkezi haline getirmek için kolları sıvadı. Daha güzel ve yaşanabilir bir kent için çalışmalarını aralıksız sürdüren Aliağa Belediyesi, kent yenileme ve güzelleştirme projesi kapsamında Çıtak Mahallesinden sonra tarihi Güzelhisar Mahallesinde ki çalışmalarını da büyük ölçüde tamamladı. Yapılan çalışmalardan ötürü memnuniyetlerini dile getiren Güzelhisar sakinleri Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'a teşekkür etti.

 

BİRİKMİŞ SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Başkan Serkan Acar, ise Güzelhisar'ın daha da güzel olacağını belirterek, Güzelhisar'ı marka yapmak istediklerini belirtti. Aliağa Belediyesi Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüklerine bağlı ekipler tarafından yürütülen yenileme ve düzenleme çalışmalarının ardından Aliağa Belediyesi'nin Güzelhisar'a yönelik hedeflerini paylaşan Başkan Acar,  "Toplam çözüm ekiplerimizle birlikte tüm mahallelerimiz de on yılların birikmiş sorunlarını tek tek çözüme kavuşturuyoruz. Sorunların çözüme kavuşturulmasının yanı sıra çevre düzenleme ve güzelleştirme çalışmalarımızı da sürdürüyoruz" dedi

 

İZMİR'İN 2. ŞİRİNCE'Sİ OLABİLİR

Aliağa İlçesinde köy statüsünden çıkıp, mahalleye dönüşen yerleşim alanlarını önemsediklerini belirten Başkan Acar, şöyle konuştu:  "Örneğin Güzelhisarımız,  eşsiz doğası ve temiz havasıyla yorucu kent atmosferinden uzaklaşmak isteyenler için adeta bir cennet konumunda. Güzelhisar'ın yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği Foça'nın Kozbeylisi yâda Seferihisar'ın Şirince'sinden aslında hiçbir farkı yok. Güzelhisar, tarih kültür ve doğanın buluştuğu, eşsiz bir coğrafyada kurulmuş. Geçmişi Aliağa'dan bile eski olan Güzelhisarımız gerçekten çok derin bir tarihe sahip. Örneklemek gerekirse Güzelhisar'da asırlara meydan okuyarak günümüze ulaşmayı başarabilmiş tarihi Balaban Paşa Cami adını; 1320 yıllarında Güzelhisar'ı feth eden Saruhanlı Beyliği komutanlarından Balaban Paşa tarafından almış. Balaban Paşa Cami'nin bahçesinde birbirinden eşsiz nitelikte taşları tarihi olan mezarlar yer alıyor. Yine Güzelhisarımızda tarihi değeri en az Balaban Paşa Cami kadar olan Ali Ağa Camisi'de bulunuyor. İşte biz bu iki tarihi Camiyi de Aliağa Belediyesi olarak aslına sadık kalmak suretiyle restore ediyoruz" 

 

GÜZELHİSAR BAŞTAN YARATILDI

Şirince ve Kozbeyli örneğinden yola çıkarak Güzelhisar'ın da marka olabileceğini vurgulayan Başkan Acar, "Diğer mahallelerimizde olduğu gibi Güzelhisar'ında yolları yenilendi, görüntü kirliliği yaratan hafriyat, moloz ve çöp yığınları da temizlendi,  can ve mal kaybına neden olabilecek binalar sağlamlaştırıldı,  Muhtarlığın talebi doğrultusunda belirlenen metruk binaların enkazları temizlendi,  bozulan kaldırımlar onarıldı, yeşil alanlar mevsim çiçekleriyle donatıldı, uygun bulunan hemen her boş alan ağaçlandırıldı, mevcut ağaçlar budandı, toprak kaymasından dolayı dolan dereler temizlendi,  çocuk oyun  parkları sil baştan yenilendi,  Mahalle girişi başta olmak üzere kamuya ait tüm alanlar aydınlatıldı ve Aliağa kent merkezinde başlattığımız klimalı modern durak inşa edildi" diyerek, Güzelhisar'ın yapılan bu çalışmalarla adeta baştan yaratıldığını söyledi.

 

SÜRPRİZ PROJE

Bundan sonraki süreçte Güzelhisar da tarihi mekânların restorasyonuna yoğunlaşacaklarını anlatan Başkan Acar,  sözlerini şöyle sürdürdü: "Güzelhisar'ın çevre düzenlemesini şimdilik bitirdik. Şimdilik diyorum çünkü Güzelhisar'ı cazibe merkezi haline getirme hedefimiz çerçevesinde orada sürpriz bir projemizi daha gerçekleştireceğiz. Güzelhisar'ı daha da güzel kılacak olan sürpriz projemizin insanların tatil günlerinde Güzelhisar'a gitmesine vesile olacağına inanıyoruz. Ancak şimdilik ihalelerini gerçekleştirdiğimiz tarihi camilerin restorasyon çalışmalarına yoğunluk vermeyi planlıyoruz."

 

GÜZELHİSAR'I TANITACAĞIZ

Güzelhisar da hedeflenen tüm projelerin hayata geçirilmesinin ardından yörede ki   tarihi, kültürel ve sosyal alandaki birçok güzellikleri tanıtım noktasında işleyeceklerini sözlerine ekleyen Başkan Acar, "Kaleme aldığı kitabıyla Güzelhisar'ın tarihine ışık tutan Sayın Cevat Yıldırım'ında desteğini alarak, Güzelhisar'ı başta İzmir olmak üzere ülkemize tanıtmak istiyoruz. Güzelhisar'ın tarihine yönelik yazılı ve görsel alanda çok ciddi tanıtım çalışmaları yapacağız. Ayrıca bugün dibek kahvesiyle tanınan Kozbeyli ya da şarabı ile tanınan Şirince örneği  gibi bizde Güzelhisar'a  ve bölgemize özgü yöresel lezzetleri ön plana çıkaracağız. Ayrıca yine Güzelhisar'da bulunan S.S. Güzelhisar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ni daha işlevsel hale getireceğiz. Buna paralel olarak ta  zeytin ve zeytinyağı başta olmak üzere  organik tarımı ve Hayvancılığı da destekleyeceğiz" diye konuştu