16 Şubat 2015 Pazartesi

‘TOPLAM ÇÖZÜM EKİPLERİ’ İLE SAMURLU’DA SORUNLAR SONA ERİYOR

'TOPLAM ÇÖZÜM EKİPLERİ' İLE SAMURLU'DA SORUNLAR SONA ERİYOR

 

SAMURLU İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

 

GÖRÜNTÜLÜ / FOTOĞRAFLI  http://we.tl/Wu7Rt1bAIW

 

ALİAĞA BELEDİYESİ

 

İZMİR-ALİAĞA (16.02.2015) – Aliağa Belediyesi kent yenileme, çevre düzenleme ve altyapı çalışmalarına farklı bölgelerde devam ediyor. Yeni bütün şehir yasası ile Aliağa'nın Mahallesi statüsüne kavuşan Samurlu Köyü'de uzun yıllardır beklediği hizmetlere kavuşuyor. Aliağa Belediyesi Fen İşleri bünyesinde kurulan; 'Toplam Çözüm Ekipleri' Samurlu Mahallesi'nde tespit edilen sorunları çözüme kavuşturmak için harekete geçti. Hazırlanan 15 günlük plan ve program çerçevesinde, tüm ekip ve ekipmanlarıyla Samurlu Mahallesi'nde hizmet seferberliği başlatan Aliağa Belediyesi, burada altyapı çalışmalarından, çevre düzenlemesine kadar bir projeyi hayata geçirecek.

 

Samurlu Mahallesi'nde başlatılan çalışmalar hakkında bilgi veren Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mete Güzelocak, 2015-2016 altyapı planı kapsamında başlatılan çalışmalar neticesinde Samurlu Mahallesi'nin uzun yıllardır bekleyen sorunlarının sona ereceğini belirterek, şunları söyledi:  "Samurlu Mahallesine 4 bin metrekare taş döşemesi, 40 kilometre sathi kaplama, 1 adet akıllı durak, mahalle girişine 1 adet çeşme ve  1 adet kent park kazandıracağız. Bunların dışında 5 adet aydınlatma direği dikilerek içme suyu hatları yenilenecek. Yetersiz olan arıtma sistemi ile yangın kanalı yenilenecek. Mahalle içerisinde bulunan okul etrafında düzenlemeler yapılacak. Mahalle halkının ulaşım sorununu çözmek adına mahalleye ek seferler ilave edilecek. Gençlerin aktivitelerini gerçekleştirebilmeleri için gençlik odası yapılacak ve mahalle içerisinde 500 metrelik dere ıslahı gerçekleştirilecek. Mahallenin karşısında bulunan çamlığın içerisine seyir tepesi yapılacak. Tehlike arz eden yıkık binalarda  ortadan kaldırılacak. Mahalle içerisinde bulunan okul etrafında düzenlemeler yapılacak, Mahalle halkının ulaşım sorununu çözmek adına mahalleye ek seferler ilave edilecek. Gençlerin aktivitelerini gerçekleştirebilmeleri için gençlik odası yapılacak ve mahalle içerisinde 500 metrelik dere ıslahı gerçekleştirilecek. Mahallenin karşısında bulunan çamlığın içerisine seyir tepesi yapılacak. Tehlike arz eden yıkık binalar ortadan kaldırılacak." 

 

UZUN YILLARDIR BEKLENEN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Mahalle halkı olarak uzun yıllardır beklenen çalışmaların başlamış olmasından dolayı memnun olduklarını belirten Samurlu Mahalle Muhtarı Necmi Şengül de,"Mahalle meydanında yaklaşık 7 – 8 tane tane yıkık ev var. Bu evler mahalle sakinleri için tehlike arz ediyor. Bunlara kısa zaman içerisinde müdahale edilmesi gerekiyordu ki belediye ekipleri sorunu çözecek girişimlerde bulundu. Mahalle girişinden yukarıya doğru ağaçların budanması, düzenlenmesi yapılacak. Mahallemiz gençleri için gençlik odası kurulacak. Mahalle meydanına durak yapılacak. Yol kenarlarına ağaçlandırma ve çiçeklendirmeler yapılması gerekiyordu. Belediyenin çalışmaları kapsamında görsel zenginliği arttırmak adına ağaçlandırmalar ve çiçeklendirmeler de yapılacak.  Mahallemizde çamlık alanının içerisine seyir tepesi yapılacak. 4 bin metrelik bir alanda taş döşeme işlemleri yapılacak. Bunun dışında dere ıslahı ve çöp bidonlarının yenilenmesini talep ettik. Mahalle olarak uzun yıllardır bu çalışmaların yapılması gerektiğini hep söyledik hep talep ettik. Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar da bu talepleri göz önünde bulundurarak çalışmaları başlattı. Kendisine mahalle halkı adına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

 

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Samurlu Mahallesi'nden genel ve detay görüntüler, çalışmalardan görüntüler, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın Samurlu'yu ziyaret etmesi, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Samurlu Mahalle Muhtarı Necmi Şengül'ün görüşmesi, Samurlu Mahalle Muhtarı Necmi Şengül ile röportaj, çalışmalardan görüntüler