29 Eylül 2011 Perşembe

ALİAĞASPOR'UN İLK HAFTA RAKİBİ DİKİLİ BELEDİYESPOR.

ALİAĞASPOR FUTBOL TAKIMININ YANI SIRA HELVACISPOR’UN DA YER ALDIĞI 1. AMATÖR LİG, 1. GRUP MAÇLARI HAFTA SONU BAŞLIYOR.

 

ALİAĞASPOR’UN İLK HAFTA RAKİBİ DİKİLİ BELEDİYESPOR.

 

ALİAĞASPOR KULÜBÜ BAŞKANI UĞUR EREN; “ALİAĞASPOR FUTBOL TAKIMININ YERİ PROFOSYONEL LİGDİR”

 

ALİAĞA/İZMİR (29.09.2011) Futbolda Aliağaspor’un da yer aldığı 1. Amatör Lig, 1. Grup maçları hafta sonu başlıyor. Şampiyonluğu hedefleyen Aliağaspor ilk hafta evinde Dikili Belediyespor’u ağırlayacak. 8 Takımın yer aldığı grupta Aliağaspor’un yanı sıra 11 yıl aradan sonra geçtiğimiz sezon 2. Amatör Lig’de şampiyon olarak 1. Amatör Lig’e yükselen bir başka Aliağa temsilcisi Helvacıspor da yer alıyor. Sezon sonunda ilk 2’ye kalan takımların diğer gruplardan ilk 2’ye kalan takımlarla play-off oynayarak Süper Amatör Lig’e yükseleceği grupta Aliağaspor ve Helvacıspor’un yanı sıra; Foça Bağarası Belediyespor, Bergama Gençlerbirliği, Çandarlı Spor, Dikili Belediyespor, Kınık Belediyespor, Ulukent Belediyespor yer alıyor.  Sezon öncesi tüm takımlara başarılar dileyen Aliağaspor Kulübü Başkanı Uğur Eren; “Aliağaspor futbol takımının bulunduğu yerin tüm Aliağalı sporseverleri üzdüğünü çok iyi biliyoruz.  Aliağaspor’u hak ettiği yere getireceğiz.” dedi.   

 

2. HAFTA HELVACISPOR-ALİAĞASPOR

2 Ekim Pazar günü Aliağa Belediyesi Şehir Stadı’nda oynanacak Aliağaspor Dikili Belediyespor karşılaşması Saat 14.00’de başlayacak. Helvacıspor’da aynı saatte Seyrek’te Ulukent Belediyespor ile karşı karşıya gelecek. 2 Aliağa temsilcisini karşı karşıya getirecek Helvacıspor-Aliağaspor karşılaşma ise ligin 2. Haftasında Helvacı’da oynanacak.  Grupta 1. haftanın diğer karşılaşmalar ise; Çandarlı Spor-Kınık Belediyespor ve Bağarası Belediyespor- Bergama Gençlerbirliği arasında oynanacak.

 

ALPER PEKER; “ŞAMPİYON OLACAĞIZ”

Sezona hazır olduklarını belirten Aliağaspor Teknik Direktörü Alper Peker; “İyi bir ekip kurduk ve sezona çok iyi hazırlandık. İlk maçlar her zaman çok önemlidir ve zor geçer. İlk maçımızı kayıpsız atlatmamız durumunda başarılı bir sezon geçirerek sezon sonunda şampiyon olacağımıza inanıyorum. Oyuncularıma güveniyorum. Sezon öncesi çok iyi hazırlık dönemi geçirdik, bu imkânı sağlayan tüm yöneticilere de ayrıca teşekkür ediyorum. İlk maçımızda taraftarlarımızı yanımızda görmek istiyoruz. Onların desteği bizim için önemli. Onların desteği ile güzel bir galibiyet ile lige 3 puanla başlamak istiyoruz.”dedi.

 

BAŞKAN UĞUR EREN; “ALİAĞASPOR’UN YERİ PROFOSYONEL LİGDİR”

Tüm takımlara başarılar dileyen ve amaçlarının hiç fire vermeden seri şampiyonluklarla Aliağaspor’u en kısa sürede profesyonel lige taşımak olduğunu belirten Kulüp Başkanı Uğur Eren, Aliağaspor futbol takımının bulunduğu yeri hak etmediğini belirtti. Başkan Eren; “Tüm Aliağa halkına mal olmuş Aliağaspor futbol takımının bulunduğu yerin tüm Aliağalı sporseverleri üzdüğünü çok iyi biliyoruz. Bizden önce yönetimde bulunan arkadaşlarımız futbol takımı olmayan, tek bir futbolcusu dahi olmayan bir kulüp devir aldı ve sıfırdan futbol takımı kurdular. Takımı 2. Amatör Lig’den 1. Amatör Lig’e çıkardılar. Ancak Aliağaspor’un yeri kesinlikle amatör ligler değil profesyonel ligdir. Hiçbir Aliağalı sporseverin içine sindiremediği bu durumu düzeltmek istiyoruz. Takımımızı profesyonel liglerde top oynamış oyuncularla takviye ettik. Yeni ve ligin üstünde bir takım kurduk. Kesinlikle şampiyon olacağımıza inanıyorum. Başta takımlarımız Aliağaspor ve Helvacıspor olmak üzere tüm takımlara başarılar diliyorum.” dedi.   

 

EROL AYDIN; “LİGİN SÜRPRİZ EKİBİ OLMAK İSTİYORUZ”

Uzun yıllar sonra ilk defa 1. Amatör Lig’de yer alacak Helvacıspor Teknik Direktörü Erol Aydın da yaptığı açıklamada, yeni bir takım kurduklarını belirterek ligde kalıcı olmak istediklerini söyledi. Aydın; Henüz ligde misafir sayılırız, ancak bu ligde kalıcı olacağız. Grubumuzda çok tecrübeli takımlar var. Biz 12 yıl aradan sonra ilk kez bu ligde mücadele edeceğiz, işimizin kolay olmadığını biliyoruz. Ligin sürpriz ekibi olmak istiyoruz. İlk maçımızı Seyrek’te Ulukent Belediyespor ile oynayacağız. Amacımız deplasmandan puanla dönmek.” dedi.

 


ALİAĞASPOR KIŞ SPOR OKULLARI ÖĞRENCİLERİ BEKLİYOR

ALİAĞASPOR KIŞ SPOR OKULLARI ÖĞRENCİLERİ BEKLİYOR

ALİAĞASPOR KULÜBÜNDE SPORCU ORDUSU YETİŞECEK

ALİAĞASPOR KULÜBÜ'NÜN KIŞ SPOR OKULLARI BAŞLIYOR. FUTBOL, BASKETBOL, GÜREŞ, KARATE VE TAEKWONDO BRANŞLARINDA EĞİTİM VERECEK OLAN ALİAĞASPOR KIŞ SPOR OKULLARININ HER DÖNEM OLDUĞU GİBİ YİNE BÜYÜK İLGİ GÖRMESİ BEKLENİYOR.

ALİAĞA- İZMİR (29.09.2011)- Aliağa’da çocukları ve gençleri sporla tanıştıran Aliağaspor Kulübü, 2011-2012 Kış Spor Okulları dönemini başlatıyor. Futbol, Basketbol, Güreş, Karate ve Taekwondo branşlarında eğitim verecek olan Aliağaspor Kış Spor Okullarının geçen yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Aliağaspor Kış Spor Okullarına kayıtlar 10 Ekim Pazartesi günü sona erecek. 1997-2004 yılları arası doğumlu öğrenciler, Futbol, Basketbol, Güreş, Karate ve Taekwondo olarak toplam 5 branştaki eğitimlere katılabilecek.

AliağaSpor Basın Sözcüsü Turgay Ceylan, öğrencilerin belirlenen 5 branştan tercih yapabileceklerini ifade ederek, “Kış Spor Okulları kayıtlarımız 10 Ekim Pazartesi günü mesai bitiminde sona erecek. Kayıtlarımız Aliağa Belediyesi Spor Tesislerinde bulunan kulüp binamızda yapılacağı gibi gerekli bilgiler için 616 95 95 nolu telefondan da bilgi alınabilir” dedi.

BAŞKAN UĞUR EREN: "BAŞARILI BİR YAŞAM İÇİN SPOR EĞİTİMİ ÖNEMLİ"
AliağaSpor Kulübü Başkanı Uğur Eren, Aliağaspor’un çocuklar ve gençler için sporla iç içe bir yaşamın kapılarını açtığını ifade ederek ailelerin çocuklarını spora yönlendirmelerini istedi. 

Kulüp Başkanı Eren, “Kış spor okullarımızda eğitimlerimiz profesyonel antrenörler tarafından verilecek. Spor okullarımızda çocuklarımıza küçük yaşta spor sevgisini kazandırarak gerek eğitim hayatlarında gerekse sosyal yaşamlarında da başarılı bireyler olmasını sağlamak amacındayız. Spor okullarımızda sadece spor eğitimi değil, öncelikle iyi insan ve topluma faydalı bireyler olmalarını öğretmeye çalışıyoruz. Tüm çocuklarımızı kış spor okullarımıza bekliyoruz.” dedi.

ALİAĞA BELEDİYESİ, VİZYONDAKİ FİLMLERİ ALİAĞA'YA GETİRDİ

BU FİLMLERDEN BİRİ MUTLAKA SİZE GÖRE
 
EKİM AYINDA ALİAĞA BELEDİYESİ CEP SİNEMASI’NDAN 5 MUHTEŞEM FİLM
 
ALİAĞA/İZMİR(29.09.2011)- Her yaş grubundan izleyiciye hitap eden filmlerle yurttaşlara sinema şöleni yaşatan Aliağa Belediyesi 30 Ekim–4 Kasım tarihleri arasında vizyondaki 5 önemli filmi Aliağa’da sinemaseverlerle buluşturacak.
 
Aliağa Belediyesi, vatandaşların sinema isteği üzerine geçtiğimiz yıl Atatürk Kültür Merkezi’nde açtığı cep sineması ile vizyondaki filmleri Aliağa’ya getiriyor. Belediye, ekim ayında 5 önemli filmi gösterime sunacak. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, kentte sosyal ve kültürel yaşama katkı sağlamak amacıyla cep sinemasını geçtiğimiz yıl hizmete aldıklarını ifade ederek, “Aliağa’da vatandaşlarımız bir sinema açılmasını çok istiyordu. Geçen yıl Atatürk Kültür Merkezi’mizi yenileyerek Cep Sineması olarak da hizmet verecek duruma getirdik. Şimdi vizyona giren yeni filmleri halkımıza izletebiliyoruz. Vatandaşlarımızın ilgisini görünce kentimizin sosyal kültürel yaşamına katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi. 
 
Aliağa Belediyesi Cep Sineması’nda; ekim ayında “Maymunlar Cehennemi Başlangıç”,  “Kaptan Amerika”,  “Şirinler”, “Babamın Penguenleri” gibi önemli filmleri izleyebilecek olan sinemaseverler ayrıca; Bosna Hersek ve Türkiye'nin ortak yapımı olan ve 64. Cannes Film Festivali'nde büyük ödül Altın Palmiye için yarışacak filmler arasına girerek "Jüri Büyük Ödülü"'nü kazanan yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın “Bir zamanlar Anadolu’da” filmini de izleyebilecek.
 
FİLMLERİN GÖSTERİM PROGRAMI:
 
30 Eylül –6 Ekim      : Maymunlar Cehennemi Başlangıç 
07–13 Ekim             : Kaptan Amerika
17–20 Ekim             : Şirinler
21–27 Ekim             : Babamın Penguenleri
28 Ekim–3 Kasım     : Bir Zamanlar Anadolu’da 
 
İLK FİLM: MAYMUNLAR CEHENNEMİ BAŞLANGIÇ
Yapım:2011 Tür: Aksiyon,  Bilim Kurgu,  Dram,  Gerilim,  Macera
Konusu; Film, günümüz San Francisco'sunda maymunların zeka gelişimlerini inceleyen bir adamın bu deneyle ilgili tüm tecrübelerini anlatıyor. İnsanlar ve maymunlar arasındaki savaşta çok önemli bir figür haline gelen genç bir bilim adamı etrafında gelişiyor.
 

27 Eylül 2011 Salı

SANAYİ SİTESİ ESNAFI YOLA KAVUŞUYOR

ALİAĞA BELEDİYESİ, ALİAĞA KÜÇÜK SANAYİ’NİN 11 YILLIK YOL ÖZLEMİNİ YILSONUNDA BİTİRİYOR

ALİAĞA KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ’NDE IZGARA, BACA BAĞLANTISI, YAĞMUR SUYU HATTI DÖŞENMESİ VE YOLLARIN ALTYAPISI İÇİN TESVİYE ÇALIŞMALARI BİTTİ. SANAYİ SİTESİNDE ŞİMDİ YOLLARIN YAPIMINA BAŞLANDI

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI TURGUT OĞUZ; “ESNAFIMIZIN ÇEKTİĞİ SIKINTILARI ÇÖZME SÖZÜ VERMİŞTİK. SÖZ VERDİĞİMİZ ÇALIŞMALARI DA BİR BİR YAPIYORUZ.”


ALİAĞA/İZMİR (27.09.2011)- 550 esnafın faaliyet gösterdiği Aliağa Küçük Sanayi Sitesi’nin 11 yıldır süren altyapı sorunları ve yol isteği, Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Nisan ayında başlayan çalışmalarda yağmur suyu altyapı sistemlerinin tamamlanması ve tefsiye çalışmalarının ardından yolların yapımına başlandı. 

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ ESNAFINA YOL MÜJDESİ
Küçük Sanayi Sitesi’nde yol yapım çalışmaları başladı. Esnafların 10 yıldır büyük bir özlemle beklediği altyapı çalışmaları tüm hızıyla devam ederken Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yürütülen çalışmalarda sıra yolların yapımına geldi. 286 adet ızgara ve 120 baca ile tahliyesini sağlayacak 5,5 km’lik yağmur suyu hattının döşenmesinin sonrasında yapılan tesviye temel çalışmasının ardından yolların yapımına başlandı. Sanayi Sitesi esnafı, yollara ilk betonun dökülmesini büyük bir sevinçle karşıladı. 

ANA CADDELER ASFALT, SOKAKLAR BETON YOL OLUYOR
Ana caddelerin asfalt, ara caddelerin beton olacağı yolların yapımına başlanırken 550 civarında küçük esnafın bulunduğu Sanayi Sitesine yaklaşık 85 Bin metrekarelik yol yapılacak. Ara yolların yaklaşık 50 Bin metrekaresi beton zemin, kalan 35 Bin metrekarelik ana arterler asfalt olacak. Yağan yağmurun risk oluşturmaması için ızgara, baca ve yağmur suyu hattının tamamlayan ekipler, dağdan gelen suyun önlenmesi için de Küçük Sanayi Sitesinin doğu tarafına trapez kanal yapıyor.   

ÇALIŞMALAR YIL SONUNDA BİTECEK
Kışın yağmur-çamurdan, yazın toz-topraktan esnafları isyan noktasına getiren altyapı eksikliğinin giderilmesiyle ilgili çalışmaları site esnafı da büyük bir merak ve keyifle izlerken malzemeleri Büyükşehir’den sağlanan, işçiliği ise Aliağa Belediyesi tarafından yapılan çalışmaların yılsonunda bitilmesi hedefleniyor. 

BAŞKAN OĞUZ; “SÖZ VERDİK, YAPIYORUZ”
Küçük esnafın 10–11 yıldır çektiği sıkıntıyı çok iyi bildiğini belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz çalışmanın yıl sununda dek bitirilmesi için yoğun çaba harcadıklarını belirtti. 
Başkan Oğuz; “Esnafımızın çektiği sıkıntıları çözme sözü vermiştik. Söz verdiğimiz çalışmaları da bir bir yapıyoruz. Aliağa ve bölgemizin yükünü çeken Sanayi Sitemizin çağdaş bir altyapıyla hizmet vermesini istiyoruz. Şu anda kadar ızgara, baca bağlantısı, yağmur suyu hattı döşemesi ve yolların altyapısı için tesviye çalışmaları bitti ve yolların yapımına başladık. Çalışmalarımız planladığımız program dahilinde devam ediyor. Yolların yapımını yılsonuna dek bitirerek esnafımızın yıllardır çektiği çileyi sonlandırmak istiyoruz.” Dedi.

24 Eylül 2011 Cumartesi

DEMOKRAT FOÇA GAZETESİNİN 87. SAYISI ÇIKTI

Slayt gösterisini oynat Tüm fotoğrafları kaydet Bu fotoğrafların tümünü bir defada kaydetmek istiyor musunuz? Nasıl yapılacağını öğrenin
Çevrimiçi resimler 30 gün için kullanılabilir
 
DEMOKRAT FOÇA GAZETESİNİN 87. SAYISI ÇIKTI http://www.egehakimiyet.com/
 
DEMOKRAT FOÇA GAZETESİNİ ORJİNAL BOYUTUNDA OKUMAK İÇİN LÜTFEN LİNKE TIKLAYINIZ
 
 
 
 

ALİAĞA'NIN VİDEOLARINI İZLEMEK İÇİN TIKLA

Slayt gösterisini oynat Tüm fotoğrafları kaydet Bu fotoğrafların tümünü bir defada kaydetmek istiyor musunuz? Nasıl yapılacağını öğrenin
Çevrimiçi resimler 30 gün için kullanılabilir
 
ALİAĞA'NIN VİDEOLARINI İZLEMEK İÇİN TIKLA
 
 
 
 

BAKIRÇAY NET GAZETESİ'NİN 140. SAYISI ÇIKTI

Slayt gösterisini oynat Tüm fotoğrafları kaydet Bu fotoğrafların tümünü bir defada kaydetmek istiyor musunuz? Nasıl yapılacağını öğrenin
Çevrimiçi resimler 30 gün için kullanılabilir
 
BAKIRÇAY NET GAZETESİ'NİN 140. SAYISI ÇIKTI  www.bakircay.com
 
 

ALİAĞA PETKİM:87 - PINAR KARŞIYAKA:69

ALİAĞA PETKİM:87 – PINAR KARŞIYAKA:69

 

(24.09.2011-ALİAĞA) Beko Basketbol Ligi’nin iki İzmirli temsilcisini karşı karşıya getiren hazırlık maçında Aliağa Petkim, ULEB Avrupa Kupası ön eleme turu maçı öncesinde son hazırlık maçına çıkan rakibi Pınar Karşıyaka’yı 87-69’luk skorla mağlup etti. Aliağa Petkim’de Ümit Sonkol’un 25 sayı ile yıldızlaştığı karşılaşmada Pınar Karşıyaka’dan Alper Saruhan’ın 18 sayısı galibiyete yetmedi. Enka Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Aliağaspor Kulübü Başkanı Uğur Eren ve kulüp yöneticileri de izledi.

 

Takımın eksiklerini görme ve lige hazırlanma anlamında hazırlık maçlarında sonuçtan çok oynanan oyunun önemli olduğunu belirten Aliağa Petkim Antrenörü Burak Bıyıktay “Katıldığımız turnuvalar ve sahamızda oynadığımız hazırlık maçlarında aşağı yukarı takımımızın gücünü gördük. Hazırlık maçlarında sonuçtan ziyade oynanan oyun bizler için önemli. Gerek katıldığımız turnuvalar gerekse sahamızda oynadığımız hazırlık maçları bizim için çok yararlı geçti. Kendi evimizde oynayacağımız Türkiye Kupası karşılaşmalarına hazır bir şekilde çıkmak için hazırlıklarımız devam edecek. Pınar Karşıyaka takımına ULEB Avrupa Kupası ön eleme turu maçında başarılar diliyorum.” dedi. 

 

Salon: Aliağa Belediyesi Enka Kapalı Spor Salonu

 

Aliağa Petkim (87): Branislav Ratkovica 13, Barış Güney 1, Paul Miller 10, Ümit Sonkol 25, Ryan Toolsen 10, Brian Qvale 4, Zelimir Zagorac 4, Ersin Görkem 10, Pertev 10

 

Pınar Karşıyaka (69): Raymar Morgan 9, Birkan Batuk 10, Jovo Stanojevic 10, Emre Bayav 4, Alper Saruhan 18, İlkan Karaman 7, Mire Chatman 11 

 

1. PERİYOT: 24-23

2. PERİYOT: 45-38

3. PERİYOT: 69-51

4. PERİYOT: 87-69




--
ALİAĞA BELEDİYESİ
Kültür Mahallesi İstiklal Cad. No: 66 Aliağa / İzmir
Tel: 0232 6161980 dahili (413)- (165)   Faks: 0232 616 3719 E Mail: aliagabld@gmail.com

Aliağa'dan etkinlik duyuru ve haberlerin mail adresinize gelmesini istemiyorsanız lütfen aliagabld@gmail.com adresine "Mail istemiyorum" konulu bir e posta gönderiniz. Mailiniz hemen listemizden çıkarılacaktır. 

Listemize yeni eklenmesini istediğiniz e mail adreslerini de "Listeye ekleyin" konusu yazarak aliagabld@gmail.com adresine gönderiniz