13 Eylül 2011 Salı

ALİAĞA BELEDİYE KONSERVATUARINDA YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI.

ALİAĞA’NIN KÜLTÜR SANAT YUVASI HALİNE GELEN ALİAĞA BELEDİYESİ KONSERVATUARI’NDA YENİ DÖNEM KURS KAYITLARI BAŞLADI

 

ALİAĞA’DA SANAT İÇİN GENÇLERE KURS FIRSATI

 

ALİAĞA BELEDİYE KONSERVATUARINDA YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI.

 

BELEDİYE KONSERVATUARI, KURSİYERLERİ BEKLİYOR

 

ALİAĞA- İZMİR–(13.09.2011) – İzmir’in Aliağa ilçesinde her yıl ortalama bin kursiyerin eğitim gördüğü Aliağa Belediyesi Konservatuarı’nda yeni dönem kurs kayıtları başladı. Eylül ayı sonuna kadar devam edecek olan kurs kayıtlarına gençler büyük ilgi gösteriyor.

Aliağa Belediyesi Konservatuarında Ekim ayı başından itibaren Keman, piyano, bağlama, gitar, ritimsel terapi, ud, çocuklar ve yetişkinler için tiyatro, resim, halk oyunları, latin dansları, satranç, bilgisayar, Türk halk müziği ve Türk sanat müziği koroları kursları başlayacak. Okur-yazar olan herkesin kayıt yaptırabildiği ve yaş sınırlaması olmayan kursların kayıtları Zeytinli Park içinde yer alan Açıkhava Tiyatrosu’na yapılabilecek. Kursiyerler kayıt bilgilerini 616 8977 nolu telefondan bilgi alabilecek  

 

BAŞKAN OĞUZ; “SANATA İLGİ DUYAN HERKESİ KONSERVATUARIMIZA BEKLİYORUZ”

Kursların Dört aylık dönemlerle veriliğini ve her dönemde yüzlerce öğrenciye kurs verdiklerini belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; “Aliağa Belediyesi Konservatuarı kentimizin kültür-sanat hayatında önemli bir görevi üsteleniyor ve yerine getiriyor. Çocuklarımız ve gençlerimizin ilgi duydukları alanlar doğrultusunda birçok branşta eğitim verirken,  yıl içerisinde tiyatrodan konsere, sergilerden gösterilere birçok etkinlik gerçekleştiriyor. Konservatuarımız kurumsallaşarak adeta bir okul gibi kentimize hizmet veriyor. Gençlerimizin, çocuklarımızın ve tüm vatandaşlarımızın kurs fırsatlarından yararlanmasını diliyorum” dedi.  

 

2 YILDA 2 BİN 426 KİŞİ SERTİFİKA SAHİBİ OLDU

Her 4 aylık dönemi başarılı bir şekilde bitiren kursiyerlerin sertifika almaya hak kazandığı Aliağa Belediyesi Konservatuarı’nda son iki yılda; 114 kişi Keman, 56 kişi Piyano, 147 kişi Bağlama, 347 kişi Gitar, 73 kişi Ritimsel Terapi, 190 kişi Tiyatro, 26 kişi Ud, 143 kişi THM, 140 kişi TSM, 89 kişi Resim, 180 kişi Halk Oyunları, 133 kişi Latin Dansları, 560 kişi Satranç, 228 kişi Bilgisayar kursu alarak toplam 2 Bin 426 kişi sertifika almaya hak kazandı.

 

SATRANÇ KURS KAYITLARI DA BAŞLADI

Öte yandan Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü’nde de yeni kayıt dönemi başladığı açıklandı. 3 Ekim 2011 tarihinde sona erecek kurslara kayıt yaptıracak minik öğrencilerin okuma yazma bilmeleri gerektiği belirtildi. Satranç kursları için 6164190 nolu telefondan bilgi alınabilecek.