23 Eylül 2011 Cuma

ALİAĞA KIŞA HAZIR! DEĞİRMENDERE ISLAH EDİLİNCE SU BASKINI TEHLİKESİ SONA ERDİ.

DERELER ISLAH EDİLDİ, SEL TEHLİKESİ BİTTİ

İZSU VE ALİAĞA BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN 3 KM’LİK DEĞİRMENDERE ISLAH PROJESİ SONA ERDİ, ALİAĞA RAHAT BİR NEFES ALDI

ALİAĞA/İZMİR (23.09.2011)- Aliağa’da kış aylarında su baskınlarına neden olan ve vatandaşları bezdiren Değirmendere, ıslah çalışmasıyla kontrol altına alındı. İZSU ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalarla Aliağa’da su baskını riski bulunan tek bölgenin önemli bir altyapı sorunu çözüldü. 
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, kentin yıllardır çözüm bekleyen sorunlarının giderildiğini belirterek, “gerek Aliağa belediyesi olarak biz, gerekse de İzmir Büyükşehir belediyesi ve İZSU işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla Aliağa’yı çağdaş bir görünüme kavuşturuyoruz” dedi.

Dere ıslah edildi, Su baskını riski sona erdi
Sanayi kenti Aliağa’nın önemli bir altyapı sorunu daha çözüme kavuştu. Geçtiğimiz Mart ayında başlayan ve kent içinde yağmur sonrası zaman zaman su baskınlarına neden olan Değirmendere ıslah çalışmaları bitti. İZSU ekiplerince 6 aydır yürütülen çalışmalar sona erince, kentte sel baskını olma ihtimali bulunan tek bölgenin sorunu çözülmüş oldu. İZBAN Aliağa İstasyonu civarında başlayan ve 2 koldan devam ederek TÜPRAŞ Aliağa Halk Eğitim Merkezi Önünde birleşerek Avcı Ramadan Bölgesi’nde körfeze ulaşan 3 Bin 41 metrelik Değirmendere’nin 500 metresi yer altına aldındı. Proje kapsamında yer üstündeki 2 Bin 500 metrelik bölüme korkuluk yapıldı. 

6 Ayda tamamlandı
Samurlu Köyü mevkiinden doğup İZBAN Tren Garı yanından, İzmir- Çanakkale yolunun altından geçerek Avcı Ramadan bölgesinden körfeze dökülen derenin ıslah çalışması iki koldan yapıldı. Projenin Bir kolu tren garı bölgesinden başladı. TOKİ konutları bölgesi ile Kamyon Garajı ve Tüpraş Halk Eğitim Merkezi önünden geçti. Diğer kol ise belediye akaryakıt istasyonu arkasından başlayarak İnönü Caddesi’ne paralel devam etti. Tüpraş yolunun altından, sosyal konutlar bölgesi ve belediye atölyeleri bölgesinden geçerek Atatürk Mahallesi Muhtarlığı bölgesinde diğer kol ile birleşen dere ıslahı yaklaşık 6 ayda tamamlandı.
 
Başkan Oğuz; “Önemli bir altyapı sorunu çözüldü.”
Yıllardır yoğun yağmurlarda su baskınlarına neden olan bir sorunun çözülmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; ”Yoğun yağış olduğu dönemlerde zaman zaman; TOKİ Konutları bölgesinde, TÜPRAŞ kavşağı, İstiklal Caddesi’nin bir bölümünde ve Atatürk Mahallesi Muhtarlığı bölgesinde su baskınları yaşanıyordu. Değirmendere’nin ıslah edilmesiyle artık bu sorunlar yaşanmayacak.  Kentimizde su baskın olma ihtimali bulunan tek bölgemiz vardı, o sorun da çözüldü, artık kentimizde su baskını riski yok diyebiliriz.  Önemli bir sorunun çözüldüğünü görmekten yurttaşlarımız adına mutluyuz. Hem büyükşehir hem de İZSU yetkilerine çok teşekkür ederim.”dedi.