27 Eylül 2011 Salı

SANAYİ SİTESİ ESNAFI YOLA KAVUŞUYOR

ALİAĞA BELEDİYESİ, ALİAĞA KÜÇÜK SANAYİ’NİN 11 YILLIK YOL ÖZLEMİNİ YILSONUNDA BİTİRİYOR

ALİAĞA KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ’NDE IZGARA, BACA BAĞLANTISI, YAĞMUR SUYU HATTI DÖŞENMESİ VE YOLLARIN ALTYAPISI İÇİN TESVİYE ÇALIŞMALARI BİTTİ. SANAYİ SİTESİNDE ŞİMDİ YOLLARIN YAPIMINA BAŞLANDI

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI TURGUT OĞUZ; “ESNAFIMIZIN ÇEKTİĞİ SIKINTILARI ÇÖZME SÖZÜ VERMİŞTİK. SÖZ VERDİĞİMİZ ÇALIŞMALARI DA BİR BİR YAPIYORUZ.”


ALİAĞA/İZMİR (27.09.2011)- 550 esnafın faaliyet gösterdiği Aliağa Küçük Sanayi Sitesi’nin 11 yıldır süren altyapı sorunları ve yol isteği, Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Nisan ayında başlayan çalışmalarda yağmur suyu altyapı sistemlerinin tamamlanması ve tefsiye çalışmalarının ardından yolların yapımına başlandı. 

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ ESNAFINA YOL MÜJDESİ
Küçük Sanayi Sitesi’nde yol yapım çalışmaları başladı. Esnafların 10 yıldır büyük bir özlemle beklediği altyapı çalışmaları tüm hızıyla devam ederken Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yürütülen çalışmalarda sıra yolların yapımına geldi. 286 adet ızgara ve 120 baca ile tahliyesini sağlayacak 5,5 km’lik yağmur suyu hattının döşenmesinin sonrasında yapılan tesviye temel çalışmasının ardından yolların yapımına başlandı. Sanayi Sitesi esnafı, yollara ilk betonun dökülmesini büyük bir sevinçle karşıladı. 

ANA CADDELER ASFALT, SOKAKLAR BETON YOL OLUYOR
Ana caddelerin asfalt, ara caddelerin beton olacağı yolların yapımına başlanırken 550 civarında küçük esnafın bulunduğu Sanayi Sitesine yaklaşık 85 Bin metrekarelik yol yapılacak. Ara yolların yaklaşık 50 Bin metrekaresi beton zemin, kalan 35 Bin metrekarelik ana arterler asfalt olacak. Yağan yağmurun risk oluşturmaması için ızgara, baca ve yağmur suyu hattının tamamlayan ekipler, dağdan gelen suyun önlenmesi için de Küçük Sanayi Sitesinin doğu tarafına trapez kanal yapıyor.   

ÇALIŞMALAR YIL SONUNDA BİTECEK
Kışın yağmur-çamurdan, yazın toz-topraktan esnafları isyan noktasına getiren altyapı eksikliğinin giderilmesiyle ilgili çalışmaları site esnafı da büyük bir merak ve keyifle izlerken malzemeleri Büyükşehir’den sağlanan, işçiliği ise Aliağa Belediyesi tarafından yapılan çalışmaların yılsonunda bitilmesi hedefleniyor. 

BAŞKAN OĞUZ; “SÖZ VERDİK, YAPIYORUZ”
Küçük esnafın 10–11 yıldır çektiği sıkıntıyı çok iyi bildiğini belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz çalışmanın yıl sununda dek bitirilmesi için yoğun çaba harcadıklarını belirtti. 
Başkan Oğuz; “Esnafımızın çektiği sıkıntıları çözme sözü vermiştik. Söz verdiğimiz çalışmaları da bir bir yapıyoruz. Aliağa ve bölgemizin yükünü çeken Sanayi Sitemizin çağdaş bir altyapıyla hizmet vermesini istiyoruz. Şu anda kadar ızgara, baca bağlantısı, yağmur suyu hattı döşemesi ve yolların altyapısı için tesviye çalışmaları bitti ve yolların yapımına başladık. Çalışmalarımız planladığımız program dahilinde devam ediyor. Yolların yapımını yılsonuna dek bitirerek esnafımızın yıllardır çektiği çileyi sonlandırmak istiyoruz.” Dedi.