29 Eylül 2011 Perşembe

ALİAĞA BELEDİYESİ, VİZYONDAKİ FİLMLERİ ALİAĞA'YA GETİRDİ

BU FİLMLERDEN BİRİ MUTLAKA SİZE GÖRE
 
EKİM AYINDA ALİAĞA BELEDİYESİ CEP SİNEMASI’NDAN 5 MUHTEŞEM FİLM
 
ALİAĞA/İZMİR(29.09.2011)- Her yaş grubundan izleyiciye hitap eden filmlerle yurttaşlara sinema şöleni yaşatan Aliağa Belediyesi 30 Ekim–4 Kasım tarihleri arasında vizyondaki 5 önemli filmi Aliağa’da sinemaseverlerle buluşturacak.
 
Aliağa Belediyesi, vatandaşların sinema isteği üzerine geçtiğimiz yıl Atatürk Kültür Merkezi’nde açtığı cep sineması ile vizyondaki filmleri Aliağa’ya getiriyor. Belediye, ekim ayında 5 önemli filmi gösterime sunacak. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, kentte sosyal ve kültürel yaşama katkı sağlamak amacıyla cep sinemasını geçtiğimiz yıl hizmete aldıklarını ifade ederek, “Aliağa’da vatandaşlarımız bir sinema açılmasını çok istiyordu. Geçen yıl Atatürk Kültür Merkezi’mizi yenileyerek Cep Sineması olarak da hizmet verecek duruma getirdik. Şimdi vizyona giren yeni filmleri halkımıza izletebiliyoruz. Vatandaşlarımızın ilgisini görünce kentimizin sosyal kültürel yaşamına katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi. 
 
Aliağa Belediyesi Cep Sineması’nda; ekim ayında “Maymunlar Cehennemi Başlangıç”,  “Kaptan Amerika”,  “Şirinler”, “Babamın Penguenleri” gibi önemli filmleri izleyebilecek olan sinemaseverler ayrıca; Bosna Hersek ve Türkiye'nin ortak yapımı olan ve 64. Cannes Film Festivali'nde büyük ödül Altın Palmiye için yarışacak filmler arasına girerek "Jüri Büyük Ödülü"'nü kazanan yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın “Bir zamanlar Anadolu’da” filmini de izleyebilecek.
 
FİLMLERİN GÖSTERİM PROGRAMI:
 
30 Eylül –6 Ekim      : Maymunlar Cehennemi Başlangıç 
07–13 Ekim             : Kaptan Amerika
17–20 Ekim             : Şirinler
21–27 Ekim             : Babamın Penguenleri
28 Ekim–3 Kasım     : Bir Zamanlar Anadolu’da 
 
İLK FİLM: MAYMUNLAR CEHENNEMİ BAŞLANGIÇ
Yapım:2011 Tür: Aksiyon,  Bilim Kurgu,  Dram,  Gerilim,  Macera
Konusu; Film, günümüz San Francisco'sunda maymunların zeka gelişimlerini inceleyen bir adamın bu deneyle ilgili tüm tecrübelerini anlatıyor. İnsanlar ve maymunlar arasındaki savaşta çok önemli bir figür haline gelen genç bir bilim adamı etrafında gelişiyor.