9 Eylül 2011 Cuma

ALİAĞA BELEDİYESİ, SEVİMLİ DOSTLARI UNUTMUYOR

ALİAĞA BELEDİYESİ, SEVİMLİ DOSTLARI UNUTMUYOR

 

ALİAĞA BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARI REHABİLİTASYON MERKEZİ’NDE BARINAN “SEVİMLİ DOSTLAR”A MAMA SÜRPRİZİ!

 

ALİAĞA BELEDİYESİ “YAŞAM, HER CANLININ HAKKIDIR” SLOGANIYLA FAALİYET GÖSTEREN SOKAK HAYVANLARI REHABİLİTASYON MERKEZİ, SEVİMLİ DOSTLARIN HAYATA TUTUNMASINI SAĞLIYOR

 

ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDEN ALİAĞA BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARI REHABİLİTASYON MERKEZİ’NE “FARKINDA MISIN ?” PROJESİ KAPSAMINDA 1 TON KURU MAMA BAĞIŞI YAPILDI.

“Yaşam, her canlının hakkıdır” ilkesiyle faaliyet gösteren, Aliağa Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde 180 köpek sağlıklı koşullarda hayata yeniden tutunuyor. Merkez’de barınan 180 “sevimli dosta” “Farkında mısın?” projesi kapsamında bir sponsor firma tarafından 1 ton kuru mama bağışı yapıldı.

 

ALİAĞA’DA SEVİMLİ DOSTLAR ÇOK MUTLU!

Sokak Hayvanlarının,  yaşam haklarını korumak amacıyla faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası birçok STK’nın övgüsünü alan Aliağa Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne "Farkında mısın?" projesi kapsamında 1 ton kuru mama bağışı yapıldı.

Aliağa Sokak Hayvanlarını Koruyanlar Derneği (ASKOD) Başkanı ve aynı zamanda İzmir Valiliği Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Hülya Alpgiray vasıtasıyla gerçekleşen mama bağışını projeye sponsor olan Goody firması yaptı. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, bağış yapan firmaya teşekkür ederek, belediyenin sokak hayvanlarını koruyan hizmetlerinin geliştirilecek sürdürüleceğini söyledi.

 

TÜRKİYE’NİN ÖRNEK VE ÖNEMLİ REHABİLİTASYON MERKEZLERİNDEN

Oyuncu Tuna Arman, fotoğraf sanatçısı Ateş Kantürk ve hayvan hakları savunucusu Tolga Öztorun’un engelli hayvanların da yaşamın içinde var olduğunu vurgulamak ve bu konuda toplumsal farkındalık yaratmak üzere başlatılan “Farkında mısın?” projesi kapsamında yapılan mama yardımı hayvanseverleri sevindirdi.

 

ASKOD Başkanı Hülya Alpgiray; “Aliağa Belediyesi’nin sokak hayvanları yararına yaptığı önemli çalışmaların yanında bizler de dernek olarak hayvanların yaşamlarını kolaylaştırmak ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geldiğince projeler geliştiriyoruz. Kampanya çerçevesinde Türkiye’de 7 barınağa yardım yapıldı. Bunlardan biri de Aliağa Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi oldu. Konuya duyarlılık gösteren tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederiz” dedi. 

 

BAŞKAN OĞUZ; ”HER CANLININ YAŞAM  HAKKINA SAYGI DUYMALIYIZ”

 

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, “İnsanların, diğer tüm canlılarla birlikte sağlık, güven ve huzurla yaşadığı bir Aliağa vizyonumuzla, sevimli dostlarımıza bu rehabilitasyon merkezimizde güvenli bir yaşam alanı sunduk. Veterinerimizle, rehabilitasyon merkezimizde görevli personelimiz ile hem sokak hayvanlarının hem de barınakta yaşayan hayvanların kışırlaştırma, aşı, bakım, gıda, barınma gibi çok önemli gereksinimlerini karşılıyoruz.” Dedi.

Başkan Oğuz, “Bizimle birlikte sokak hayvanlarının sorunları için çırpınan bu konuda her platformda mücadele eden, emek harcayan ASKOD yetkililerine, mama bağışı yapan kuruluşa, ayrıca duyarlı tüm yurttaşlara teşekkür ediyorum” dedi.