30 Haziran 2012 Cumartesi

EFSANE “GIRGIRİYE” ALİAĞA’DA SAHNEDE

ALBET SAHNELEYECEK, ALİAĞA GÜLECEK

ALİAĞA BELEDİYESİ TİYATROSU OYUNCULARI (ALBET)MÜJDAT GEZEN'İN ÜNLÜ OYUNU GIRGIRİYE'Yİ SAHNELEYECEK

ALİAĞA/İZMİR(30.06.2012)- Aliağa'ya tiyatroyu tanıtıp sevdiren Aliağa Belediye Tiyatrosu (ALBET) yaza Müjdat Gezen'in efsane eseri Gırgıriye ile merhaba diyecek. Aliağa Belediyesi Konservatuarı bünyesinde çalışmalarını sürdüren ve bugüne kadar binlerce gence tiyatroyu hem öğreten hem sevdiren Aliağa Belediye Tiyatrosu (ALBET)  3 Temmuz Salı akşamı izleyenleri kahkahaya boğacak.

Aliağa'da her oyunu büyük ilgi gören ve turnede oynadığı oyunlarla izleyenlerden tam not alan ALBET 3 Temmuz akşamı Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde Müjdat Gezen'in eseri müzikli güldürü oyunu Gırgıriye'yi sahneleyecek.

Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde sahnelenecek 2 perdelik Sulukule müzikalini ALBET Genel Sanat Yönetmeni Demet Saka yönetecek, 21 ALBET oyuncusunun sahneleyeceği oyun 3 Temmuz Salı akşamı Saat 20,30'da başlayacak.   

BAŞKAN OĞUZ; AMATÖR OYUNCULARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Aliağa'da kültür ve sanatı sevdiren ALBET'in binlerce cocuğa ve gence kültür sanatı sevdirdiğini belirterek, "Adeta bir okul gibi faaliyet gösteren konservatuarımızla Çağdaş Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan bir kuşak yetişiyor. Aliağa Belediye Tiyatromuza bu anlamda çok önem veriyoruz. Amatör oyuncularımızın her sahne gösterisindeki performanslarıyla gurur duyuyoruz. Oyuncularımızın Gırgıriye oyununu da başarıyla sahneleyeceklerinden şüphem yok. Tüm halkımızı bu güzel şölene bekliyorum" dedi. 


ALİAĞA BELEDİYESİ CEP SİNEMASI’NDAN 3 MUHTEŞEM FİLM

ÖZ HAKİKİ KARAKOL, ALİAĞA'DA SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR

ALİAĞA- İZMİR(30.06.2012)- Aliağa Belediyesi'nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında vizyondaki filmleri Aliağalılarla buluşturan Cep Sineması, muhteşem filmlerde perdelerini yaz dönemine açıyor.  Sinemada yine hem çocuklar hem de yetişkinler için birbirinden güzel filmleri sinemaseverlere sunacak.  Aliağa Belediyesi, 20 Temmuz'a dek 3 yeni filmi sinemaseverlerle buluşturacak. 
Aliağa Belediyesi Cep Sineması'nda 02-07 Temmuz tarihleri arasında komedi Türk Filmi "Öz Hakiki Karakol", 09-13 Temmuz tarihleri arasında animasyon, aksiyon, komedi filmi "Sevimli Kedi İşbaşında" ve 16-20 Temmuz tarihleri arasında bilim kurgu film "Prometheus" filmleri gösterimde olacak.  

ÖZ HAKİKİ KARAKOL
"Herkesin içinde bir polis vardır" fikrinden yola çıkan Öz Hakiki Karakol, adından da anlaşılacağı üzere bir komedi filmi. TV dizilerindeki başarılı performanslarıyla tanınan Emin Maltepe, Cengiz Bozkurt, Oktay Gürsoy, Serkan Genç, Sezgin Cengiz ve Hasan Demirtaş'ın rol aldığı Öz Hakiki Karakol izleyicilere kahkaha dolu bir seyir keyfi vaat ediyor. 
Açıldığından bu yana kentteki sinema ihtiyacını karşılayan ve kentin tek sineması olma özelliği taşıyan Aliağa Belediyesi Cep Sineması'nda hafta içi gösterimi yapılacak filmlerin seansları 17:30 ve 20:30.  Bilet fiyatları ise yetişkinler için 5, öğrenciler için 2,5 Lira.  

28 Haziran 2012 Perşembe

ALİAĞA BELEDİYESİNDEN, ENGELLİ YURTTAŞLARA TEKERLEKLİ SANDALYE

YAPILAN DÜZENLEMELERLE ALİAĞA'YI ENGELSİZ KENT" YAPAN ALİAĞA BELEDİYESİ, AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE BAĞIŞLARIYLA İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ SEVİNDİRDİ

ENGELLİ YURTTAŞLAR İÇİN "ENGELSİZ CAFE PARK" AÇAN BELEDİYE, ENGELLİLER İÇİN SEFERBER OLDU

ALİAĞA / İZMİR(28.06.2012)- Kentte yapılan düzenlemelerle Aliağa'yı engelli yurttaşlar için "kolay yaşanır" engelsiz bir kente dönüştüren Aliağa Belediyesi, 4 Engelliye akülü tekerlekli sandalye bağışladı. Bir yıl önce Aliağa Kent Merkezi'ndeki Zeytinli Park içinde "Engelsiz Yaşam Cafe Park" açarak Engellilere tahsis eden Aliağa Belediyesi, bu projesiyle Türkiye genelindeki bir çok belediye tarafından örnek alındı. geçirdiği  "Engelsiz Yaşam Park-Cafe" Aliağalı engellilerin yaşam alanı oldu. Engeliz yaşam park cafe" kentteki engellilerin hem yaşam hem de buluşma noktası haline geldi.  Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'a, engellilere yönelik hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. 
  
ALİAĞA BELEDİYESİ'NDEN 4 ADET AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE BAĞIŞI
Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı Emin Uray, Aliağa Belediyesi'nin engellilere yönelik çalışma ve projelerinin Türkiye'ye örnek olması gerektiğini ifade ederek, "Aliağa'daki tüm engelliler adına Derneğimize tahsis edilen Engelsiz Yaşam Cafe Park bizim için yeni bir hayat oldu. Başkanımız Turgut Oğuz'a ne kadar teşekkür etsek azdır." Dedi.
Uray, acil ihtiyaçtan dolayı Belediyenin 4 akülü tekerlekli sandalye verdiğini ifade ederek, "Bizim için en büyük ihtiyaç tekerlekli sandalye. Çünkü tekerlekli sandalye demek özgürlük demek.  Ancak her üyemizin tekerlekli sandalye alacak durumu yok. Yaklaşık maliyeti 2 Bin 500- 3 Bin Lira civarında. Belediyemiz bize akülü 4 tekerlekli sandalye bağışladı. Belediye Başkanımız Turgut Oğuz Aliağa ve biz Engelliler için bir şans. Bizleri her zaman sahiplendi, sık sık uğrayıp hal hatır soruyor. Belediye başkanımız ihtiyaçlarımızı ve isteklerimizi hiçbir zaman göz ardı etmedi. Kendisine sonuz teşekkür ediyoruz" dedi     

ENGELLİLER İSTİHDAM EDİLİYOR 
Engelsiz Yaşam Cafe Park'ın engellilerin sosyal hayata ve iş yaşamına katılmada önemli ve örmek bir proje olduğunu belirten Uray; " Burada fiziksel ve zihinsel engelli 8 arkadaşımızı istihdam ediyoruz. Hem çalışıyorlar hem vakit geçiriyorlar, bir anlamda hayata tutunuyorlar.  Hızlı tren ile İzmir merkezden gelen engelli yurttaşlarımız dahi oluyor. Hem bizi ziyaret ediyor hem de kentimizi rahatça dolaşabiliyorlar. Araçlarının akülerini burada şarj edebiliyorlar. Vakit geçirebilmeleri için son derece uygun bir ortam var" dedi.   

"BEKLENTİMİZ İLGİ, O DA  ALİAĞA BELEDİYESİ'NDE VAR" 
"Engellilerin para-pul beklentisi yok, ilgi beklentisi var" diyen Varol Işıklar; " Tekerlekli sandalyem vardı ancak bozulduğu ve tamiri mümkün olmadığı için dernek vasıtası ile Aliağa Belediyesi'ne müracaat ettik. İhtiyacımız hemen karşılandı. Bizim için bundan daha büyük mutluluk olmaz.  Bizim para-pula ihtiyacımız yok, ilgiye ihtiyacımız var. Bizde bu ilgiyi Aliağa Belediyesi'nden her zaman görmekteyiz. Aliağa Belediyesi'ne, başkanımız Turgut Oğuz'a çok teşekkür ediyorum." dedi.     

BİLGİ; ENGELSİZ YAŞAM PARK-CAFE
Aliağa Belediyesi'nin özgün projesi Engelsiz Yaşam Park Cafe'de; Çift şeritli tekerlekli sandalye yolu, görme engelliler için özel bordürlerle sınırlandırılmış yürüyüş ve sirkülasyon sistemi, engelli kullanıma uygun pergole, özel tasarımlı çeşmeler ve oturma gurupları, gökkuşağı renginde kayganlığı önleyici kauçuk zemin üzerinde 7 adet engelli fitness aleti, basketbol potası ve piknik masaları ile satış büfesi yer alıyor. Aliağa Belediyesi'nce yaklaşık bir yıl önce yapılan ve açılan park cafe Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği'ne amacına uygun kullanılması için tahsis edildi. 


27 Haziran 2012 Çarşamba

FUTBOLUN USTA AYAKLARI ALİAĞA’DA DOSTLUK TURNUVASI’NDA BULUŞUYOR

2012 MASTERLER FUTBOL DOSTLUK TURNUVASI 30 HAZİRAN-1 TEMMUZ TARİHLERİNDE ALİAĞA'DA YAPILACAK

ALİAĞA- İZMİR (27.06.2012)- Yıllarca futbol oynayarak profesyonel ve amatör futbol yaşamlarını noktalayan ancak yeşil sahalardan kopamayan usta ayaklar Aliağa'da düzenlenecek olan "Aliağa 2012 Masterler Futbol Dostluk Turnuvası'nda buluşacak. Aliağa gençlik ve Spor Kulübünün desteğiyle Aliağa Masterler Kulübü tarafından organize edilen turnuvaya Antalya, Manisa, Foça ve Aliağa Masterler takımları katılacak.

Dörtlü turnuvanın maçları 30 Haziran Cumartesi ve 1 Temmuz Pazar günleri, Aliağa Belediyesi Vikper Spor Tesislerinde yapılacak. Turnuvaya katılmak amacıyla Aliağa'ya yaklaşık 100 Sporcu gelecek. Turnuvada ilk maçlar 30 Haziran Cumartesi günü saat 18.00'de oynanacak. Kazanan takımlar, 1 Temmuz Pazar günü saat 10.00'da final maçı oynayacak. Aynı saatte 3.lük maçı oynanacak. Takımlar 30 Haziran Cumartesi akşamı dostluk yemeğinde bir araya gelecek. 

BAŞKAN EREN; "ALİAĞA, SPOR ALTYAPISI VE SPORCU KAYNAĞIYLA ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLIYOR"
Aliağa Spor Kulübü ve Aliağa Masterler Derneği Başkanı Uğur Eren, Aliağa'nın Kuzey Ege ve İzmir'in en gelişmiş spor altyapısı olan kentlerden biri olduğunu belirterek, "Yıllarca Türk Sporuna hizmet etmiş arkadaşlarımız, yıllara meydan okuyarak sporla iç içe yaşamlarını sürdürüyor. Arkadaşlarımızın; Gençlerimiz, çocuklarımız için örnek yaşamları var. Aliağa, spor altyapısı ve sporcu kaynağıyla İzmir ve Ege'ye önemli katkılar sağlıyor. Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz turnuvayı gelecek yıllarda daha geniş katılımla geleneksel hale getireceğiz." Dedi.

BAŞKAN EREN'DEN SPORSEVERLERE ÇAĞRI
Aliağa Spor Kulübü ve Aliağa Masterler Derneği Başkanı Uğur Eren, Cumartesi ve Pazar günü yapılacak olan maçlara tüm sporseverleri davet ederek, "Hafta sonunda düzenleyeceğimiz dostluk turnuvası Aliağa ve İzmirliler için keyifli bir futbol ortamı sağlayacak. Aliağa Belediyesi Vikper Spor Tesislerinde yapılacak maçlara sporseverlerimizi bekliyoruz" dedi. 

HAYDİ HANIMLAR SPORA!

ALİAĞA'DA BELEDİYE 2,5 KM SAHİL BANDI YAPTI, KADINLAR SABAH AKŞAM SPOR VE YÜRÜYÜŞE KOŞTU.

ALİAĞA KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ, KADINLARA SPOR YAPMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK İÇİN HAFTANIN 3 GÜNÜ ÜCRETSİZ SPOR ETKİNLİĞİ BAŞLATTI.

ALİAĞA/İZMİR(27.06.2012)- Aliağa Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen ve yurttaşları denizle buluşturan 2,5 km'lik Sahil bandı ve parklar sabah ve akşam saatlerinde Aliağalıların büyük ilgisiyle karşılaşıyor. Sahil bandını özellikle hanımlar sabah sporu için tercih ediyor.  

Aliağa Kent Konseyi Kadın Meclisi de kadınlara spor yapma alışkanlığı kazandırmak için haftanın 3 günü ücretsiz spor etkinliği başlattı. Kadınları bilinçli spor yapmaya davet eden kadın meclisi geçtiğimiz hafta başlattığı uygulama ile Sahil Bandı, Uğur Mumcu Parkı'nda bir araya gelerek profesyonel eğitmenler eşliğinde spor yapma olanağına kavuştu. 

2,5 KM'LİK SAHİL BANDI, SPOR VE YÜRÜYÜŞ İÇİN İDEAL
Aliağa Belediye başkan vekili Fuat Özer ve Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk de hanımlarla birlikte sabah yürüyüşü ve spor etkinliklerine katıldı. 1 saat boyunca tüm spor egzersizlerine katılan Başkan Vekili Fuat Özer, "Belediyemiz tarafından düzenlenen 2,5 km'lik Sahil Bandı, Spor ve yürüyüş için ideal bir yer. Akşam ve Sabah saatlerinde vatandaşlarımız buradan azami yararlanıyor. Biz de sağlıklı bir yaşam için sabah yürüyüşü ve egzersizlerine önem veriyoruz" dedi.
  
EĞİTMENLER EŞLİĞİNDE SAĞLIKLI VE BİLİNÇLİ SPOR 
Konusunda uzman spor eğitmenler kadınlara bilinçli, sağlıklı ve sakatlanmadan spor yapmak için dikkat edilmesi gerekenleri anlatıyor ve belirli seanslar halinde hem bilinçlendiriyor hem de birlikte egzersiz yapmalarını sağlıyor. Spor eğitmenleri herhangi bir sakatlığı ya da fiziksel rahatsızlığı olanlara da yapmaları gereken egzersizleri uygulamalı olarak gösteriyor. 

BAŞKAN VEKİLİ FUAT ÖZER  SABAH SPORUNDA
Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri ve 07.30-08.30 saatleri arasında Uğur Mumcu Parkı  ve Sahil Bandı'nda yapılan spor etkinliğine kadınlar ücretsiz olarak katılabiliyor. 
Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk ile beraber spor etkinliğine katılan Aliağa Belediye Başkan Vekili Fuat Özer herkesi bilinçli spor yapmaya davet ederek "İnsanların sosyal ilişkilerinin spor yaparak geliştirilmesi açısından böylesi güzel bir proje oluşturuldu. Bizler de sabah sporuna katılıyoruz. Sağlıklı bir yaşam için düzenli spor şart. Bundan sonraki süreçte daha geniş katılımlı şekilde spor eğitimleri devam edecek." dedi.

22 Haziran 2012 Cuma

BELEDİYE DESTEK VERDİ, KADINLAR EL EMEĞİNİ DEĞERLENDİRDİ

KADINLARA VE GENÇLERE YÖNELİK PROJELER GELİŞTİREN ALİAĞA BELEDİYESİ, EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİN ORTAYA ÇIKMASINI SAĞLADI.

ALİAĞA/İZMİR (22.06.2012)- Aliağa'da ev hanımları ve genç kızları eğitimlerle el emeği ürünlerin üreticisine dönüştüren Aliağa Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi işbirliğindeki kurslarla yüzlerce kadının ekonomik gelir elde etmesinin yolunu açıyor. Kadınlar kurslarda hem meslek öğreniyor, hem de ürettiklerini satarak aile bütçesine katkı sağlıyor.
2011-2012 sezonunda Aliağa Belediyesi Sosyal Kültürel İdari İşler Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen örme kursuna katılan kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Kursiyerler, sertifika töreninde bir yıllık el emeği göz nuru ürünleri de açtıkları sergiyle görücüye çıkardı. 

KADINLARDA SERTİFİKA MUTLULUĞU
Aliağa Belediyesi'nin kadınların üretici olarak ekonomiye kazandırılması amacıyla Kazım Dirik Muhtarlığı yanındaki Belediye Eğitim Noktası'nda başlattığı Örme Kursu'na katılan kadınlar düzenlenen törende sertifikalarına kavuştu. 
2011-2012 sezon sonu sergisi nedeniyle düzenlenen etkinlikte kursiyerlere sertifikalarını Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav, Belediye Meclis Üyeleri Selma Orhan ve Cemil Akıllı ile kursun öğretmeni Canan Bakar verdi. 

SATIŞLAR HAFTA İÇİ MESAİ SAATLERİ İÇİNDE 
Kursiyerler sezonun tamamlanmasına rağmen çalışmalarını yaz boyunca hafta içinde sürdürecek. İsteyen kursiyer üretimini ve satışını yapmaya devam edecek. Yeni kurs kayıtları ise Eylül ayında başlayacak. Kurs Öğretmeni Canan Bakar, "Aile bütçesine katkıda bulunmak, meslek edinmek isteyen tüm kadınları bekliyoruz. Bizlere desteğini esirmeyen Belediye Başkanımız Sayın Turgut Oğuz'a çok teşekkür ediyoruz." dedi.    

BAŞKAN YARDIMCISI BAYRAV; KADIN, ÇALIŞMA YAŞAMINDA OLMALI"
Sertifika törenine katılan Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav, "Çağdaş Yaşamda kadın mutlaka iş yaşamının içinde olmalı. Kadınların evde oturmasını istemiyoruz. Meslek edinip, iş yaşamına katılarak gelir elde etmeliler. Belediyemizin kurslarıyla bu olanağı sağlıyoruz. Kurslarımız eğitimden üretime, üretimden satışa uzanan çok önemli bir sosyal süreci kapsıyor. Yeni dönemde kurslarımı tüm hanımları bekliyoruz" dedi. 

ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN 100 GENCE MESLEKİ EĞİTİM

ALİAĞA BELEDİYESİ, İŞ YAŞAMINA EĞİTİMLE DESTEK OLUYOR

ALİAĞA BELEDİYESİ, SANAYİ KURULUŞLARINDA ÇALIŞANLARA YÖNELİK MESLEK EĞİTİMİ VE SERİTİFİKA PROGRAMLARI BAŞLATI

ALİAĞA/İZMİR (22.06.2012)- "Sosyal Belediyecilik, Çağdaş Kent" vizyonuyla eğitim programlarını toplumun tüm kesimlerine sunan Aliağa Belediyesi, şimdi de Sanayi kuruluşlarında çalışanlara yönelik mesleki eğitim ve sertifika programları başlattı. Aliağa Belediyesi ve Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde yapılacak eğitimleri tamamlayanlar İşyerlerinde yasaların gerektirdiği nitelikte, MEB Onaylı Sertifika alacak

BELEDİYE'DEN SANAYİ'DE ÇALIŞANLARA MESLEKİ EĞİTİM
Türkiye'nin en önemli sanayi kentlerinden Aliağa'da, Aliağa Belediyesi genç işsizlere iş edindirme fırsatlarının yanında mesleki eğitimlerle de donanımlı bilgili ve olmalarını sağlıyor. Aliağa Belediyesi, Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi ve Bilge Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi ile birlikte imzaladıkları protokol dahilinde çeşitli eğitimler vererek gençlerin sertifikalı olmalarını sağlayacak. Belediye ARGE Birimi koordinasyonunda gerçekleşecek eğitimler halen sanayi kuruluşlarında çalışanlara yönelik olacak. Projenin ikinci aşamasında ise bu eğitimler potansiyel işgücüne yönelik de verilecek. 

KAYNAKÇILIK, İSKELE MONTAJ, İZOLASYON VE SAPANCILIK EĞİTİMİ
Toplam 100 gencin katılacağı 40 saatlik teorik eğitim alacağı kurslar dahilinde kaynakçılık, iskele montaj, izolasyon ve sapancılık eğitimi verilecek. Uygulamalı eğitimler ise fabrikalarda gerçekleşecek. Eğitimin sonunda başarılı olanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek.   

BAŞKAN OĞUZ; "MESLEKİ EĞİTİM HERKES İÇİN HAYATİ ÖNEMLİ" 
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, mesleki eğitimlerin özellikle sanayide yaşamsal önemde gerekli olduğunu ifade ederek, "Klasik belediyecilik hizmetlerinin yanında, toplumun, iş yaşamının ihtiyaç duyduğu hizmetleri de sosyal sorumluluk gereği yapıyoruz. İşyerlerinde Mesleki Eğitim almadan, sertifikasız çalışmak zorunda kalanlar büyük bir tehlike altında kalıyor. Günümüzde birçok iş kolunda diploma veya ustalık belgesinin yanında MEB onaylı sertifika gerekiyor.  Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde sanayide çalışanlara yönelik başlattığımız eğitimlerin önemli bir eksikliği gidereceğini düşünüyorum" dedi. 
Başkan Oğuz, halen sanayide çalışanlara yönelik mesleki eğitimlerin çalışmaya hazır potansiyel işgücüne yönelik olarak da gerçekleşeceğini kaydetti.  

20 Haziran 2012 Çarşamba

KULAÇLARIN DOSTLUK İÇİN ATILDIĞI YARIŞMADA ŞAMPİYON ALİAĞA’DAN ÇIKTI

MEİS'TEN KAŞ'A İLK KULAÇ ATAN ALİAĞASPOR'DAN BAHADIR TAMA

ALİAĞASPOR'UN MİLLİ SPORCUSU BAHADIR TAMA 8. ULUSLARARASI MEİS-KAŞ ARASI YÜZME YARIŞMASI'NDA ŞAMPİYON OLDU 

Antalya'nın Kaş ilçesinde hafta sonu bu yıl 15'incisi düzenlenen Likya - Kaş Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 8. kez yapılan Uluslararası Meis-Kaş Yüzme Yarışması'nda Aliağaspor'un milli sporcusu Bahadır Tama şampiyon oldu.

GENEL KLASMANDA VE KENDİ YAŞ KATEGORİSİNDE TAMA ŞAMPİYON
200'den fazla sporcunun katıldığı Meis-Kaş arası yüzme yarışması hafta sonu gerçekleşti. Yunanistan ile Türkiye arasındaki en kısa mesafe olan ve Yunanistan'ın Meis Adası'nda başlayıp Kaş'ta sona eren 7 bin 100 metrelik parkuru 1 Saat 45 Dakika 59 saniyede tamamlayan Aliağaspor'un milli sporcusu Bahadır Tama hem genel klasmanda hem de kendi yaş (27) kategorisinde şampiyonluğa ulaştı. 
1000'den fazla yüzünün müracaat ettiği ancak mesafenin uzun olması nedeniyle sınırlı sayıda katılıma izin verilen ve Yunanlı yüzücülerin de yer aldığı yarışmada ayrıca bir başka Aliağaspor sporcusu Ayhan Tama da genel klasmanda 46. olurken kendi yaş(54) kategorisinde 5. oldu.  

TAMA, HOLTEN ITU TRİATLON PREMİUM AVRUPA KUPASI'NDA MİLLİ FORMAYI GİYECEK
Uluslararası yarışmada dereceye girerek ulusal birçok haber kanalının da ilgi odağı olan Bahadır Tama; "İki ülke arasında dostluğun geliştirilmesi amacıyla düzenlenen Meis Adası'ndan Kaş'a kadar süren yüzme yarışmasını birinci olarak tamamladım. Benim için büyük mutluluk, zorlu bir yarışmaydı.  Birbirine çok yakın ve iki dost halk. Kulaçlarımızı dostluk için attık. Yarışmanın Türk-Yunan dostluğuna önemli katkı verdiğini düşünüyorum."dedi.  
Tama Haziran ayı içinde yapılan Yalova Triatlon Şampiyonası'nda "Elit Erkekler" kategorisinde ikinci geldiğini ve 6-7 Temmuz tarihlerinde Hollanda'da yapılacak olacak "Holten ITU Triatlon Premium Avrupa Kupası'nda" milli takım forması giyeceğini belirtti.

19 Haziran 2012 Salı

ÇOCUKLAR BİSİKLETİ OKULUNDA ÖĞRENECEK

ÇOCUKLARA TRAFİKTE DAVRANIŞ KURALLARINI ÖĞRETEN ALİAĞA BELEDİYESİ TRAFİK EĞİTİM OKULU EĞİTİMLERE BAŞLIYOR

Çocuklara küçük yaşlardan itibaren trafik eğitimi vererek bilinçlendirmeyi hedefleyen Aliağa Belediyesi, Çocuk Trafik Eğitim Okulu'nun 2012 yaz kurslarını başlatıyor. "Bugünün küçükleri, yarının sürücüleri" sloganıyla eğitim veren Aliağa Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Okulu'nda bugüne kadar yüzlerce çocuk eğitim gördü. 
Aliağa Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleşen eğitimlerde çocuklara bisiklet kullanmadan, temel trafik kurallarına kadar güvenli trafik uygulamaları öğretiliyor. Eğitimler, trafik Eğitim Uzmanı İsmail Hakkı Ergün tarafından veriliyor. 

YAZ DÖNEMİ EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
Aliağa Belediyesi Trafik Eğitim Okulu'nda yaz dönemi eğitimleri başlıyor. 20 Haziran'da başlayacak eğitimler için kayıtlara veliler büyük ilgi gösterdi. Eğitimlere 100'ün üzerinde çocuğun katılması bekleniyor. Eğitimlere başvurular, Aliağa Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne yapılıyor. 

5-12 yaş arası çocukların ücretsiz eğitim alabileceği eğitimler hafta içi her gün 18.00-20.00 saatleri arasında verilecek. Temel trafik kuralları ve trafik bilgisinin yanı sıra bisiklet kullanmanın kurallarına ilişkin teorik ve pratik eğitimin verileceği dönemim sonunda çocuklar hem sertifika hem de çocuk ehliyeti sahibi olacak.  

BAŞKAN OĞUZ; "KÜÇÜK YAŞTA TRAFİK BİLİNCİ İÇİN"
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Türkiye'nin kanayan yaralarından biri olan trafik kazalarına, ancak küçük yaşlardan bilinçlendirme ve eğitimle çözüm bulunacağını söyleyerek, "Küçük yaşlarda kazanılan davranış ve bilinç yaşam boyu sürüyor. Bu yüzden özellikle trafik eğitiminin küçük yaşlardan itibaren verilmesi çok önemli. Belediyemiz, İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğinde bu eğitimleri yapıyoruz. Ailelerin ve çocukların bu eğitimlere ilgisinden çok memnunuz" dedi.

ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN ÖRNEK UYGULAMA: KADIN SAĞLIĞI EĞİTİMİ

ALİAĞA BELEDİYESİ,  BELEDİYE KIZ ÖĞRENCİ MİSAFİRHANESİ'NDE KALAN ÖĞRENCİLERE KADIN SAĞLIĞI EĞİTİMİ VERDİ

Aliağa Belediyesi,  Belediye Kız öğrenci Misafirhanesinde kalan öğrencilere kadın sağlığı eğitimi verdi. Aliağa Belediyesi ile Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) işbirliğinde gerçekleşen eğitimlerde genel sağlığı koruyucu davranışlar, temizlik, cinsel sağlık, beslenme, aile planlaması, ergenler ve çocuklarla iletişim, hamilelik, loğusalık, iletişim becerileri, insan hakları, kadın hakları gibi konularda 2 ay boyunca eğitim verildi. Eğitim sonunda öğrencilere katılım sertifikaları verildi.

HEDEF TÜM KADINLARA EĞİTİM   
Psikolog Gamze Şener; "2 aylık eğitim çok yararlı oldu. Kadın Sağlığı Eğitimi ile bilinçlendirme ve temel sağlık sorunlarının çözümüne katkı sağlamayı amaçladık. Eğitimi tüm Aliağalı kadınlara vermeyi planlıyoruz. Belediye Kız Öğrenci Misafirhanemizde bulunan öğrencilerimizden başladık." dedi.  

BAŞKAN YARDIMCISI EREN; "KADIN SAĞLIĞI, TOPLUM SAĞLIĞININ GÜVENCESİ"
Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, kadın sağlığının, toplum sağlığının güvencesi olduğunu ifade ederek, "Son dönemde kadın sağlığı üzerine yapılan tartışmalardan uzak, 2 ay boyunca çok yararlı eğitim verdik. Kadının bilinçli olması ve sağlığını koruması, doğrudan toplum sağlığını ve buna bağlı toplumun tüm sosyal, demografik durumunu etkiliyor. Eğitimleri önümüzdeki dönemde Aliağa'daki tüm kadınlara vermeyi planladık. 2 aylık eğitime katılan öğrencilerimize bugün katılım belgelerini vermekten dolayı büyük mutluluk duyuyorum" dedi. 

45 ÖĞRENCİ SERTİFİKA ALDI
Aliağa Belediyesi Kadın Danışma Merkezi'nden Psikolog Gamze Şener ve Hande Tırmık tarafından verilen eğitimler sonunda 45 öğrenciye sertifikaları Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, Sosyal Kültürel İşler Müdürü Sami Toydemir,  Belediye Meclis Üyeleri Fuat Özer, Kıymet Baysal, Selma Orhan ve Misafirhane Müdiresi Hülya Büyük tarafından verildi. 

17 Haziran 2012 Pazar

ALİAĞA’NIN MİNİK ZEYBEKLERİ ŞAMPİYONADA TÜRKİYE 3. OLDU

ALİAĞA BELEDİYESİ HELVACI GENÇLİK SPOR KULÜBÜ MİNİKLER HALK OYUNLARI EKİBİ, TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA İZMİR'İ BAŞARIYLA TEMSİL EDİP TÜRKİYE 3. SÜ OLDU..

ALİAĞA- İZMİR (17.06.2012)-  Türkiye Halk Oyunları Federasyonu, Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Avanos Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Türkiye Minikler Halkoyunları Final Yarışmaları'nda İzmir'i temsil eden Aliağa Belediyesi Helvacı Gençlik Spor Kulübü Minikler Halk Oyunları Ekibi minikler dalında Türkiye üçüncülüğü kazandı.

Nisan ayında Zeybek oyunuyla İzmir il Şampiyonu olup, Türkiye Şampiyonasında İzmir'i temsil etmeye hak kazanan Aliağa Belediyesi helvacı Gençlik Spor Kulübü Minikler Halk Oyunları Ekibi, Nevşehir'de düzenlenen Türkiye Minikler Halkoyunları Final Yarışmalarında "Minikler Geleneksel Düzenlemesiz Dal" kategorisinde üçüncülük kazandı. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Minik folklorcuları başarılarından dolayı kutladı. 

AİLELER DE FOLKLORCÜLERİN  YANINDAYDI
Nevşehir'de Aliağa Belediyesi Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav, Helvacı Spor Kulübü Başkanı Ali Kaya, Belediye Halkla İlişkiler Sorumlusu Yücel Laçinel ve Konservatuar Sorumlusu Remzi Özcan ile ailelerin de izlediği Aliağa Belediyesi Helvacı Gençlik Spor Kulübü Minikler Halk Oyunları Ekibi'nin büyük başarısı Aliağa'da sevinçle karşılandı. 

EĞİTMEN KILIÇOĞLU; "ŞİMDİ HEDEFİMİZ TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU"
Nisan ayında Ege Bölge finallerinde 3. kez üst üste şampiyon oldukları belirten Aliağa Belediyesi helvacı Gençlik Spor Kulübü Halk Oyunları eğitmeni Serkan Kılıçoğlu; " Bu yıl Minikler yöresel dalda bir kez daha Ege Bölgesini temsilen Türkiye Şampiyonası'na katılmayı hak ettik. Şampiyona'da 3. Olarak İzmir'e gururla dönüyoruz. Çok iyi bir ekibimiz var. Şimdi hedefimiz Türkiye şampiyonluğu. Bize her zaman destek veren başta Belediye Başkanımız Sayın Turgut Oğuz olmak üzere tüm kulüp yöneticilerine, çocukların ailelerine ve Aliağa Halkına teşekkür ederim" Dedi.

BAŞKAN OĞUZ "FOLKLORCÜLERİMİZ, BİZİ, AİLELERİNİ VE TÜM İZMİR HALKINI GURURLANDIRDI"
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Nevşehir'den Türkiye 3. Olarak dönen Minik folklorcuları kutladı. "Folklorcularımız, bizi, ailelerini ve Tüm İzmir halkını gururlandırdı" diyen Başkan Oğuz, "Aliağa Belediyesi olarak gençlerimizin, çocuklarımızın bu ülkenin yüzyıllardır süren kültürünü, folklorik değerleri öğrenmesi için yoğun çaba harcıyoruz. Bu çabalarımızdan biri de halk oyunları eğitimlerimiz. Bu tür yarışmalarda Çabalarımızın, emeklerimizin sonuçlarını görüp mutlu oluyoruz. Çocuklarımızın son yıllarda halk oyunlarında elde ettikleri başarılarla gurur duyuyoruz. Türkiye 3. Olan Minik efelerimizi tebrik ediyor, gözlerinden öpüyorum." Dedi.

15 Haziran 2012 Cuma

ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN KLARNET RESİTALLİ RESİM SERGİSİ AÇILIŞI

ALİAĞA'NIN AMATÖR RESSAMLARI ESERLERİNİ SERGİLEDİ

ALİAĞA/İZMİR(15.06.2012)- Aliağa'nın amatöre ressamları, bir yıllık emeklerini Aliağalı sanatseverlerle paylaştı. Aliağa Belediyesi Konservatuarı'nın resim bölümü kursiyerlerinin sergisi açıldı. Kültür-sanatla yaşayan kent olma yolunda her geçen yeni adımlar atan birçok yurttaşı kültür sanatla tanıştıran Aliağa Belediyesi Konservatuarı bünyesinde resim kursu gören 38 'i çocuk 40'ı yetişkin 78 kursiyerin tabloları yılsonu sergisinde görücüye çıktı. Zeytinli Park içine kurulan resim sergisi Aliağalıların büyük ilgisiyle karşılaştı. 

83 ESER 17 HAZİRAN PAZAR AKŞAMINA KADAR SERGİLENECEK
2009 yılından bu yana Aliağa Belediyesi Konservatuarı bünyesinde devam eden resim kursunda eğitmenlik yaptığını belirten resim kursu öğretmeni Hüseyin Erdağ; "2012 yılı eğitimlerini de böyle güzel bir sergi ile birlikte başarıyla bitirdik. 78 kursiyer öğrencimin tümü çok yetenekli. Eserlerini burada gururla sunuyoruz.  Sergimizde 83 eser var ve 17 Haziran pazar günü akşamına kadar sergimiz devam edecek." dedi. 

BAŞKAN YARDIMCISI EREN; "SANATA İLGİ DUYAN HERKESE KAPIMIZ SONUNA KADAR AÇIK"
Aliağa Belediyesi'nin konservatuarına her geçen gün ilginin arttığını belirten Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren; "Bu kentte sanatın hangi alanına olursa olsun ilgi duyan herkese kapımız sonuna kadar açık. Birçok farklı alanda verdiğimiz kurlara bu sezon da  klarneti ilave ettik. Bu dönem konservatuarımızda Bin 100 kursiyerimize hizmet verdik. Bunlar bizim için büyük mutluluk. Şimdi kursiyerlerimizin sergileri, gösterileri başlıyor. Bir tarafımızda çok güzel resimler, diğer tarafımızda çok güzel klarnet çalan arkadaşlarımız. Bizlere çok keyifli bir akşam yaşattılar. Kurslarımızda görev alan tüm öğretmenlerimize, emeği geçen belediye personelimize ve bizlere güvenerek kurslarımıza katılan tüm kursiyerlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum" dedi.     

SERGİYİ KLARNETÇİLER ŞENLENDİRDİ
Açıkhava Tiyatrosu yanında açılan ve 17 Haziran'a dek açık kalacak Resim sergisi öncesi davetlilere klarnet dinletisi sunuldu. Bu yıl ilk defa açılan kursta eğitim alan kursiyerler sergiyi şenlendirdi. 16 kişilik klarnet ekibini Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı öğretim görevlisi Tolga Akşit yönetti. 

KLARNETTE BU İSİM ÇOK DUYULACAK: ASIM KILKIŞLILAR
12 yaşındaki Bergamalı Asım Kılkışlılar küçük yaşına rağmen ortaya koyduğu klarnet performansı ile beğeni topladı. Solo gösterisiyle büyük ilgi gören Asım Kılkışlılar, izleyicilerden büyük ilgi gördü. Amatör klarnetçilere resim sergisi kursiyerlerinden Safiye Akşit ve Seçil Arslan şarkılarıyla eşlik ederek misafirlere keyifli bir akşam yaşattı. 

ALİAĞA BU PROJE İLE DAHA DA GÜZELLEŞECEK

ALİAĞA BELEDİYESİ KENTİN ÇANAKKALE YÖNÜNDE GİRİŞ BÖLGESİNDE BULUNAN ÇANAKKALE YOLU İLE FEVZİ PAŞA CADDESİ  (UĞUR MUMCU PARKI) ARASINDA KALAN ATIL BÖLGEYİ DÜZENLEYEREK KENTE KAZANDIRACAK.

ALİAĞA/İZMİR (15.06.2012)- Son 3 yılda yaptığı çalışmalarla kentteki aktif yeşil alan miktarını Türkiye ortalamasının üzerine çıkaran Aliağa Belediyesi, çevre düzenleme, rekreasyon ve yeşillendirme çalışmalarına devam ediyor. Aliağa Belediyesi, kentin giriş bölgesinde bulunan Çanakkale yolu ile Uğur Mumcu Parkının bulunduğu Fevzi paşa Caddesi  arasında kalan atıl bölgeyi yeniden düzenleyerek kente kazandıracak. 

KENTİN CAZİBE ALANLARI ARTTIRILIYOR
Yaklaşık 3 Bin metrekarelik alanda yapılacak çalışma ile bölgedeki çalılık alan ve otlar temizlenecek, engebeli arazi tesviye edilecek. 60 santim yüksekliğinde 600 metrelik eskitme taş duvar örülecek, alanda çiçek adaları oluşturularak ve ışıklandırılacak. Aliağa Belediyesi ekipleri iş makinalarının desteğiyle çalışmalara start verdi.  Çalışmanın yaklaşık 2 ay sürmesi planlanırken çimlendirme çalışması çim ekim döneminde yapılacak. 

BAŞKAN OĞUZ; ALİAĞA'NIN HER NOKTASINDA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, "Yeşili bol, çağdaş ve temiz bir Aliağa" vizyonu çerçevesinde kentin dört bir yanında çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, "Yurttaşlarımızın daha yeşil bir Aliağa'da yaşamaları için mahallelerde parklar ve yeşil alanlar oluşturduk. Muhtelif Park çalışmalarımız halen sürüyor. Aliağa kent merkezimizde daha önce el atılmamış bir bölgemizi de yeniden düzenleyerek kentimize kazandıracağız. Yeşil alan oranımızla Türkiye genelinde önemli bir yere sahibiz. Çevre düzenleme ve rekreasyon çalışmalarımızla Aliağa'nın her noktasını daha güzel ve yaşanabilir hale getiriyoruz." Dedi. 
 
ALİAĞA BELEDİYESİ, YEŞİL ALANI TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜSTÜNE ÇIKARDI
Aliağa Belediyesi, son 3 yılda kent genelinde yaptığı park, düzenleme, rekreasyon ve yenileme çalışmalarıyla aktif yeşil alan sayısını Türkiye ortalamasının üstüne çıkardı. Aktif yeşil alan ortalamasının yaklaşık 2 m2 olduğu Türkiye'de, yaptığı çalışmalarla 10 m2'nin üzerine çıkarak 3194 Sayılı İmar Kanunu ve Şehir Plancıları Odası'nın uygun gördüğü kriterin üzerine çıkan Aliağa Belediyesi devam eden projeleriyle bu oranı daha da geliştirecek.  

14 Haziran 2012 Perşembe

ALİAĞA’DA ÇADIR MESCİT GÖREVİNİ TAMAMLADI

ALİAĞA'DA TARİHİ CAMİİ RESTORASYONU SÜRESİNCE BELEDİYE TARAFINDAN VATANDAŞLARIN İBADETLERİ YAPABİLMESİ İÇİN HİZMETE SUNULAN ÇADIR MESCİT KALDIRILDI. RESTORASYONU TAMAMLANAN MERKEZ CAMİİ CUMA NAMAZIYLA İBADETE AÇILACAK..

ALİAĞA- İZMİR (14.06.2012)- Aliağa Kent Merkezi'nde yer alan tarihi Merkez Camii, Belediye'nin bir yıllık restorasyon çalışmaları sonrası Cuma Namazıyla birlikte ibadete açılacak. Camii, 79 yıl sonra gördüğü ilk restorasyonla aslına uygun hale getirildi.  Camii Restorasyonu süresince Belediye tarafından Demokrasi Meydanı'na kurulan 700 Kişilik Çadır Mescit kaldırıldı. 
Aliağalılar, tarihi camiyi aslına uygun şekilde restore eden ve restorasyon süresince ibadetin aksamaması için Çadır Mescit kuran Aliağa Belediyesi'ne teşekkür etti. 

BAŞKAN OĞUZ: 79 YIL SONRA RESTORASYON OLDU
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Camii'nin Kültür ve Tabiat varlıkları kurulu kararı kapsamında korunması gereken kültür varlığı olarak tescilli olması nedeniyle restorasyon çalışmalarının titizlikle tamamlandığını ifade ederek, "Camii, 79 yıl sonra aslına uygun olarak restorasyon görmüş oldu. Aliağa'ya önemli bir kültür varlığını kazandırmış olduk. Restorasyon sonrası Camii'yi gören vatandaşlarımız memnuniyetlerini bizlere iletiyor. Gerçekten çok güzel bir proje oldu. Restorasyon süresince de vatandaşlarımızın ibadetleri aksamasın diye Meydana Çadır Mescit kurmuştuk. Camiinin artık ibadete açılmaya hazır olduğundan Mescit Çadırı kaldırdık. Camii'nin bu görkemli haliyle uzun yıllar hemşehrilerimize hizmet vermesini diliyorum. Aliağa'mıza hayırlı olsun" dedi. 

ÇADIR MESCİT GÖREVİNİ TAMAMLADI
Aliağa Belediyesi, geçtiğimiz yıl camii restorasyonuna başladığında Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un isteğiyle, vatandaşların ibadetlerini yapabilmeleri için Demokrasi Meydanı'na dev Çadır Mescit kuruldu. Çadır Mescit'in tefrişatı, ısıtma ve soğutma sistemleri, temizlik hizmetleri ve güvenliği Belediye tarafından sağlandı


13 Haziran 2012 Çarşamba

ALİAĞA BELEDİYESİ ÇOCUK EVİ’NDE MEZUNİYET COŞKUSU

BU ÇOCUKLAR BİR HARİKA… ALİAĞA BELEDİYESİ ÇOCUK EVİNDE MEZUNİYET COŞKUSU YAŞAYAN MİNİKLER, İLK DİPLOMALARINI ALDI 

ALİAĞA/İZMİR(13.06.2012)- Aliağa Belediyesi Çocuk Evi'nde miniklerin mezuniyet coşkusu yaşanıyor. 3–6 yaş arası çocukların eğitim öğretim gördüğü Aliağa Belediyesi Çocuk Evi öğrencilerinin yılsonu etkinliği Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleşti.  Düzenlenen yılsonu etkinliği ve mezuniyet töreninde 6 yaş grubu öğrenciler diplomalarını aldı. 
Halk oyunları gösterisinin ardından Andımızı okuyarak gecenin finalini yapan 6 yaş grubu öğrencileri yaşamlarının ilk keplerini havaya fırlatmakta zorlansalar da anne ve babalarıyla birlikte mezuniyet mutluluğu yaşadı.

İZLEYİCİLER "BU ÇOCUKLAR BİR HARİKA" DEDİ..
Arkadaşlarından ve öğretmenlerinden ayrılacak olmanın burukluğunu da yaşan minik öğrencilerin diplomalarını Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, Sosyal Kültürel ve İdari İşler Müdürü Sami Toydemir, Çocuk evi Müdiresi Necla Evren ve öğretmenler verdi. Miniklerin yılsonu etkinliğinde yaptıkları birbirinden güzel gösteriler izleyicilere "bu çocuklar bir harika" dedirtti.   

30 ÖĞRENCİ YUVADAN UÇTU
30 öğrencinin bu dönem mezun olduğunu belirten Çocuk Evi Müdiresi Necla Evren; "Onlar bizim çiçeklerimiz, her mevsim gelip geçiyorlar. Onları hayata hazırlamak için hep birlikte elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bizlere bu imkânları sunan Belediye Başkanımız Turgut Oğuz'un, Başkan Yardımcımız Uğur Eren'in çok önemli katkıları var, onlara çok teşekkür ediyoruz. Öğretmenlerimize ve tabii ki siz velilerimize de çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız için iyi bir şey yapabilmiş ya da iyi bir şey verebilmişsek sizlerin sayesinde." dedi.      

BAŞKAN YARDIMCISI UĞUR EREN, "ÖZGÜVENİ YÜKSEK BİR KUŞAK YETİŞİYOR"
Çocuklara bundan sonraki yaşamlarında başarılar dileyen ve diplomalarını veren Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren; "Çocuklarımızın sergiledikleri oyunları izledikten sonra, sahnedeki duruş ve davranışlarını gördükten sonra bir kez daha Aliağa Belediyesi olarak çok doğru işler yaptığımızı gördüm; Özgüveni yüksek, kaliteli, başarılı bir kuşak yetişiyor. Kentimizin, ülkemizin geleceği bu çocuklara ne kadar doğruyu, iyiyi, güzeli öğretebilirsek, aşılayabilirsek geleceğe o kadar güvenle bakabiliriz. Çocuklarımızı yetişmesinde emeği geçen çocuk evimizin yöneticilere ve öğretmenlerine çok teşekkür ederim." dedi.