15 Haziran 2012 Cuma

ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN KLARNET RESİTALLİ RESİM SERGİSİ AÇILIŞI

ALİAĞA'NIN AMATÖR RESSAMLARI ESERLERİNİ SERGİLEDİ

ALİAĞA/İZMİR(15.06.2012)- Aliağa'nın amatöre ressamları, bir yıllık emeklerini Aliağalı sanatseverlerle paylaştı. Aliağa Belediyesi Konservatuarı'nın resim bölümü kursiyerlerinin sergisi açıldı. Kültür-sanatla yaşayan kent olma yolunda her geçen yeni adımlar atan birçok yurttaşı kültür sanatla tanıştıran Aliağa Belediyesi Konservatuarı bünyesinde resim kursu gören 38 'i çocuk 40'ı yetişkin 78 kursiyerin tabloları yılsonu sergisinde görücüye çıktı. Zeytinli Park içine kurulan resim sergisi Aliağalıların büyük ilgisiyle karşılaştı. 

83 ESER 17 HAZİRAN PAZAR AKŞAMINA KADAR SERGİLENECEK
2009 yılından bu yana Aliağa Belediyesi Konservatuarı bünyesinde devam eden resim kursunda eğitmenlik yaptığını belirten resim kursu öğretmeni Hüseyin Erdağ; "2012 yılı eğitimlerini de böyle güzel bir sergi ile birlikte başarıyla bitirdik. 78 kursiyer öğrencimin tümü çok yetenekli. Eserlerini burada gururla sunuyoruz.  Sergimizde 83 eser var ve 17 Haziran pazar günü akşamına kadar sergimiz devam edecek." dedi. 

BAŞKAN YARDIMCISI EREN; "SANATA İLGİ DUYAN HERKESE KAPIMIZ SONUNA KADAR AÇIK"
Aliağa Belediyesi'nin konservatuarına her geçen gün ilginin arttığını belirten Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren; "Bu kentte sanatın hangi alanına olursa olsun ilgi duyan herkese kapımız sonuna kadar açık. Birçok farklı alanda verdiğimiz kurlara bu sezon da  klarneti ilave ettik. Bu dönem konservatuarımızda Bin 100 kursiyerimize hizmet verdik. Bunlar bizim için büyük mutluluk. Şimdi kursiyerlerimizin sergileri, gösterileri başlıyor. Bir tarafımızda çok güzel resimler, diğer tarafımızda çok güzel klarnet çalan arkadaşlarımız. Bizlere çok keyifli bir akşam yaşattılar. Kurslarımızda görev alan tüm öğretmenlerimize, emeği geçen belediye personelimize ve bizlere güvenerek kurslarımıza katılan tüm kursiyerlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum" dedi.     

SERGİYİ KLARNETÇİLER ŞENLENDİRDİ
Açıkhava Tiyatrosu yanında açılan ve 17 Haziran'a dek açık kalacak Resim sergisi öncesi davetlilere klarnet dinletisi sunuldu. Bu yıl ilk defa açılan kursta eğitim alan kursiyerler sergiyi şenlendirdi. 16 kişilik klarnet ekibini Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı öğretim görevlisi Tolga Akşit yönetti. 

KLARNETTE BU İSİM ÇOK DUYULACAK: ASIM KILKIŞLILAR
12 yaşındaki Bergamalı Asım Kılkışlılar küçük yaşına rağmen ortaya koyduğu klarnet performansı ile beğeni topladı. Solo gösterisiyle büyük ilgi gören Asım Kılkışlılar, izleyicilerden büyük ilgi gördü. Amatör klarnetçilere resim sergisi kursiyerlerinden Safiye Akşit ve Seçil Arslan şarkılarıyla eşlik ederek misafirlere keyifli bir akşam yaşattı.