28 Haziran 2012 Perşembe

ALİAĞA BELEDİYESİNDEN, ENGELLİ YURTTAŞLARA TEKERLEKLİ SANDALYE

YAPILAN DÜZENLEMELERLE ALİAĞA'YI ENGELSİZ KENT" YAPAN ALİAĞA BELEDİYESİ, AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE BAĞIŞLARIYLA İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ SEVİNDİRDİ

ENGELLİ YURTTAŞLAR İÇİN "ENGELSİZ CAFE PARK" AÇAN BELEDİYE, ENGELLİLER İÇİN SEFERBER OLDU

ALİAĞA / İZMİR(28.06.2012)- Kentte yapılan düzenlemelerle Aliağa'yı engelli yurttaşlar için "kolay yaşanır" engelsiz bir kente dönüştüren Aliağa Belediyesi, 4 Engelliye akülü tekerlekli sandalye bağışladı. Bir yıl önce Aliağa Kent Merkezi'ndeki Zeytinli Park içinde "Engelsiz Yaşam Cafe Park" açarak Engellilere tahsis eden Aliağa Belediyesi, bu projesiyle Türkiye genelindeki bir çok belediye tarafından örnek alındı. geçirdiği  "Engelsiz Yaşam Park-Cafe" Aliağalı engellilerin yaşam alanı oldu. Engeliz yaşam park cafe" kentteki engellilerin hem yaşam hem de buluşma noktası haline geldi.  Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'a, engellilere yönelik hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. 
  
ALİAĞA BELEDİYESİ'NDEN 4 ADET AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE BAĞIŞI
Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı Emin Uray, Aliağa Belediyesi'nin engellilere yönelik çalışma ve projelerinin Türkiye'ye örnek olması gerektiğini ifade ederek, "Aliağa'daki tüm engelliler adına Derneğimize tahsis edilen Engelsiz Yaşam Cafe Park bizim için yeni bir hayat oldu. Başkanımız Turgut Oğuz'a ne kadar teşekkür etsek azdır." Dedi.
Uray, acil ihtiyaçtan dolayı Belediyenin 4 akülü tekerlekli sandalye verdiğini ifade ederek, "Bizim için en büyük ihtiyaç tekerlekli sandalye. Çünkü tekerlekli sandalye demek özgürlük demek.  Ancak her üyemizin tekerlekli sandalye alacak durumu yok. Yaklaşık maliyeti 2 Bin 500- 3 Bin Lira civarında. Belediyemiz bize akülü 4 tekerlekli sandalye bağışladı. Belediye Başkanımız Turgut Oğuz Aliağa ve biz Engelliler için bir şans. Bizleri her zaman sahiplendi, sık sık uğrayıp hal hatır soruyor. Belediye başkanımız ihtiyaçlarımızı ve isteklerimizi hiçbir zaman göz ardı etmedi. Kendisine sonuz teşekkür ediyoruz" dedi     

ENGELLİLER İSTİHDAM EDİLİYOR 
Engelsiz Yaşam Cafe Park'ın engellilerin sosyal hayata ve iş yaşamına katılmada önemli ve örmek bir proje olduğunu belirten Uray; " Burada fiziksel ve zihinsel engelli 8 arkadaşımızı istihdam ediyoruz. Hem çalışıyorlar hem vakit geçiriyorlar, bir anlamda hayata tutunuyorlar.  Hızlı tren ile İzmir merkezden gelen engelli yurttaşlarımız dahi oluyor. Hem bizi ziyaret ediyor hem de kentimizi rahatça dolaşabiliyorlar. Araçlarının akülerini burada şarj edebiliyorlar. Vakit geçirebilmeleri için son derece uygun bir ortam var" dedi.   

"BEKLENTİMİZ İLGİ, O DA  ALİAĞA BELEDİYESİ'NDE VAR" 
"Engellilerin para-pul beklentisi yok, ilgi beklentisi var" diyen Varol Işıklar; " Tekerlekli sandalyem vardı ancak bozulduğu ve tamiri mümkün olmadığı için dernek vasıtası ile Aliağa Belediyesi'ne müracaat ettik. İhtiyacımız hemen karşılandı. Bizim için bundan daha büyük mutluluk olmaz.  Bizim para-pula ihtiyacımız yok, ilgiye ihtiyacımız var. Bizde bu ilgiyi Aliağa Belediyesi'nden her zaman görmekteyiz. Aliağa Belediyesi'ne, başkanımız Turgut Oğuz'a çok teşekkür ediyorum." dedi.     

BİLGİ; ENGELSİZ YAŞAM PARK-CAFE
Aliağa Belediyesi'nin özgün projesi Engelsiz Yaşam Park Cafe'de; Çift şeritli tekerlekli sandalye yolu, görme engelliler için özel bordürlerle sınırlandırılmış yürüyüş ve sirkülasyon sistemi, engelli kullanıma uygun pergole, özel tasarımlı çeşmeler ve oturma gurupları, gökkuşağı renginde kayganlığı önleyici kauçuk zemin üzerinde 7 adet engelli fitness aleti, basketbol potası ve piknik masaları ile satış büfesi yer alıyor. Aliağa Belediyesi'nce yaklaşık bir yıl önce yapılan ve açılan park cafe Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği'ne amacına uygun kullanılması için tahsis edildi.