15 Haziran 2012 Cuma

ALİAĞA BU PROJE İLE DAHA DA GÜZELLEŞECEK

ALİAĞA BELEDİYESİ KENTİN ÇANAKKALE YÖNÜNDE GİRİŞ BÖLGESİNDE BULUNAN ÇANAKKALE YOLU İLE FEVZİ PAŞA CADDESİ  (UĞUR MUMCU PARKI) ARASINDA KALAN ATIL BÖLGEYİ DÜZENLEYEREK KENTE KAZANDIRACAK.

ALİAĞA/İZMİR (15.06.2012)- Son 3 yılda yaptığı çalışmalarla kentteki aktif yeşil alan miktarını Türkiye ortalamasının üzerine çıkaran Aliağa Belediyesi, çevre düzenleme, rekreasyon ve yeşillendirme çalışmalarına devam ediyor. Aliağa Belediyesi, kentin giriş bölgesinde bulunan Çanakkale yolu ile Uğur Mumcu Parkının bulunduğu Fevzi paşa Caddesi  arasında kalan atıl bölgeyi yeniden düzenleyerek kente kazandıracak. 

KENTİN CAZİBE ALANLARI ARTTIRILIYOR
Yaklaşık 3 Bin metrekarelik alanda yapılacak çalışma ile bölgedeki çalılık alan ve otlar temizlenecek, engebeli arazi tesviye edilecek. 60 santim yüksekliğinde 600 metrelik eskitme taş duvar örülecek, alanda çiçek adaları oluşturularak ve ışıklandırılacak. Aliağa Belediyesi ekipleri iş makinalarının desteğiyle çalışmalara start verdi.  Çalışmanın yaklaşık 2 ay sürmesi planlanırken çimlendirme çalışması çim ekim döneminde yapılacak. 

BAŞKAN OĞUZ; ALİAĞA'NIN HER NOKTASINDA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, "Yeşili bol, çağdaş ve temiz bir Aliağa" vizyonu çerçevesinde kentin dört bir yanında çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, "Yurttaşlarımızın daha yeşil bir Aliağa'da yaşamaları için mahallelerde parklar ve yeşil alanlar oluşturduk. Muhtelif Park çalışmalarımız halen sürüyor. Aliağa kent merkezimizde daha önce el atılmamış bir bölgemizi de yeniden düzenleyerek kentimize kazandıracağız. Yeşil alan oranımızla Türkiye genelinde önemli bir yere sahibiz. Çevre düzenleme ve rekreasyon çalışmalarımızla Aliağa'nın her noktasını daha güzel ve yaşanabilir hale getiriyoruz." Dedi. 
 
ALİAĞA BELEDİYESİ, YEŞİL ALANI TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜSTÜNE ÇIKARDI
Aliağa Belediyesi, son 3 yılda kent genelinde yaptığı park, düzenleme, rekreasyon ve yenileme çalışmalarıyla aktif yeşil alan sayısını Türkiye ortalamasının üstüne çıkardı. Aktif yeşil alan ortalamasının yaklaşık 2 m2 olduğu Türkiye'de, yaptığı çalışmalarla 10 m2'nin üzerine çıkarak 3194 Sayılı İmar Kanunu ve Şehir Plancıları Odası'nın uygun gördüğü kriterin üzerine çıkan Aliağa Belediyesi devam eden projeleriyle bu oranı daha da geliştirecek.