6 Haziran 2012 Çarşamba

ALİAĞA BELEDİYESİ 30 YILLIK ESKİ DÜĞÜN SALONUNU YIKTI, ALİAĞA’YA YAKIŞACAK BÜYÜK PROJE YAKINDA BAŞLAYACAK

ALİAĞA BELEDİYESİ ÇAĞDAŞ KENT VİZYONUNA UYGUN YENİ BİR ÇOK AMAÇLI KOMPLEKS İÇİN İLK ADIMI ATTI

ALİAĞA- İZMİR (06.06.2012)- Aliağa Belediyesi, 1985 yılında yapılan ve geçtiğimiz yıla kadar hizmet veren düğün salonunun yıkımına başladı. Belediye, yıkılan düğün salonu yerine çağdaş kent vizyonuna uygun çok amaçlı kompleks yapacak. 

Aliağa Belediyesi, kentin hızlı gelişimi ve değişimiyle ortaya çıkan ihtiyaçları karşılamak için eskiyen ve yapı ömrünü tamamlayan düğün salonunu yıkarak yeni bir projeye start verecek. 27 yıldan buyana kente hizmet veren düğün salonunun yıkımı Belediye ekiplerince başlatıldı. 

Sahil Bandı'nda yer alan Hükümet Konağı yanındaki Düğün Salonu'nun içindeki malzemelerin taşınması, kapı ve pencerelerinin sökülmesinin ardından bina güvenlik çemberine alındı. İş Makinalarının ilk kepçeyi vurmasıyla binanın yıkımına başlandı. Yıkım ve molozların kaldırılması çalışmalarının 10 içinde bitirilmesi planlanıyor.
27 yıldır hizmet veren ve bugüne kadar binlerce çiftin mutluluğuna ev sahipliği yapan düğün salonu yerine çok amaçlı kompleks bir merkez yapılacak. 

BAŞKAN OĞUZ; MODERN BİR KOMPLEKS YAPACAĞIZ
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, kentin dört bir yanında altyapı çalışması sürdürdüklerini ifade ederek, "2009'da göreve başladığımızdan bu yana kentin ihtiyaç duyduğu tüm çalışmaları tek tek hayata geçiriyoruz. Tüm mahallelerimizde çalışmalarımız sürüyor. Yaklaşık 30 yıldır Aliağa'ya hizmet eden bu düğün salonu son yıllarda yapı ömrünü tamamlayarak Aliağa'nın ihtiyaçlarını karşılamıyordu. Yıkımı kısa sürede bitirerek yerine çok amaçlı kompleks bir bina yapacağız. Yapacağımız yeni kompleks;  1500 kişilik düğün salonundan restorana, gösteri ve sinema salonlarından çocuk oyun alanlarına, gençlik merkezlerine kadar kentin tüm sosyal ihtiyaçlarını uzun yıllar karşılayan bir yapı olacak" dedi.